Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/07/31 til 2023/08/08.

Brand i sommerhus – Asebovej, Slagelse – Kalundborg

Kl. 04.57 kom et 112 opkald om brand i et sommerhus på Asebovej i Drøsselbjerg. Der var melding om høje flammer ved sommerhuset, og politi og brandvæsen kørte til stedet. Der var ingen personer i huset. Det viste sig, at der for nylig havde været brand i sommerhuset, og at ilden med stor sandsynlighed var startet på grund af en ulmende glød, som var blusset op i vinden. Branden blev slukket, og huset fik ikke yderligere skader end den tidligere brand havde forårsaget.

Der havde været brand i huset d. 25. juli, hvor vi skrev følgende på døgnrapporten

Brandundersøgelse – Asebovej, Drøsselbjerg, Slagelse – Kalundborg
Kl.15.57 slog en forbipasserende, der havde opdaget røg fra området ved et sommerhus på Asebovej alarm til brandvæsnet. Den forbipasserende kunne se ildebrand på en terrasse og sikrede sig, om der var nogen til stede i sommerhuset.

Politiet kunne ved ankomsten til stede konstatere, at branden på terrassen var ved at brede sig til selve sommerhuset, hvor ingen var hjemme.

Ved brandvæsnets ankomst havde ilden fået godt fat i selve sommerhuset, men der var ingen fare for spredning af ilden i området.

Trods brandvæsnets indsats udbrændte store dele af sommerhuset, som nu skal undersøges nærmere af politiet i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen. Fokus i brandundersøgelserne vil være på området omkring et vildmarksbad og de tilhørende installationer på terrassen i de området, hvor den forbipasserende så branden i den tidlige fase.

Siden branden har politiet undersøgt brandstedet, hvor de blev fastslået, at der ikke var tegn på, at branden var påsat. Brandefterforskerne fastslog, at branden med stor sandsynlighed var opstået i en el-installation omkring et vildmarksbad på terrassen.

En enkelt voldssag ved byfest – Kalundborg

Byfesten i Kalundborg i området primært ved Havneparken har kun givet anledning til en enkelt rapportoptagelse i en sag om vold på en restauration natten mellem fredag og lørdag.

Efter kast med nogle shotsrør inde på en restauration i Skibbrogade kl. ca. 01.00 påtalte en 19-årig mand fra Sjællands Odde den adfærd over for en 20-årig mand fra Kalundborg. Den 20-årige besvarede påtalen ved at slå den 19-årige med et knytnæveslag i ansigtet, så den 19-årige pådrog sig en mindre skade og hævelse. Den 20-årige blev anholdt og afhørt til sagen om vold, men løsladt efterfølgende, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen er færdigefterforsket.

Torsdagens festligheder forløb uden opgaver for politiet, mens lørdagen og natten til søndag bød på tre anmeldelser om optræk til uorden og slagsmål. Ingen af disse anmeldelser gav anledning til, at nogen blev sigtet for noget.

Lørdag – søndag:

Færdselsuheld – Frederiksberg / Øresøvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 18.34 var flere biler blevet impliceret i et sammenstød i krydset Frederiksberg – Øresøvej i Svebølle, så tre ambulancer og en lægebil var sendt til uheldsstedet.

De involverede køretøjer spærrede for trafikken i krydset, så Movia blev kontaktet med henblik på omlægning af busruter mv. Uheldsstedet blev afspærret med skiltevogne, der blev tilkaldt.

Politiet kunne konstatere, at to personbiler samt endnu en personbil med tilkoblet trailer var involveret i sammenstødet.

En 52-årig mand fra Føllenslev og en 12-årig dreng som passager i samme bil blev begge bragt til forskellige sygehuse til undersøgelse og fornøden behandling, mens de to førere af de to øvrige personbiler blev tilset af ambulancepersonalet på uheldsstedet. De havde ikke pådraget sig behandlingskrævende skader.

En bilinspektør blev tilkaldt til undersøgelse af uheldsstedet og de implicerede køretøjer, da der umiddelbart var mistanke om alvorlig tilskadekomst hos den 52-årige.

Politiet og bilinspektør fik i forbindelse med undersøgelser og nogle afhøringer klarlagt, at den 52-årige som fører af en personbil ad Frederiksberg i nordlig retning af ukendte årsager havde haft retning mod en modkørende personbil. Den blev ført af en 38-årig mand fra Kalundborg, som var kørt ind i en venstresvingsbane før svingning til venstre ad Øresøvej. Han opdagede risikoen for en frontal kollision og undveg mod højre, så hans bil blev ramt på bageste del af venstre side.

Sammenstødet mellem de to parter bevirkede, at en 38-årig mand fra Store-Fuglede som fører af en tredje personbil med tilkoblet trailer og kørende i sydlig retning af Frederiksberg også blev impliceret.

Alle tre biler blev bugseret væk fra uheldsstedet, som var blevet ryddet kl. ca. 22.00, så trafikken kunne normaliseres.

Den 52-årige er fortsat indlagt på et sygehus til behandling for sine kvæstelser, men meldes uden for livsfare. Politiet skal afhøre ham til uheldet, når han er i stand til at deltage heri. Den 12-årige var sluppet uden behandlingskrævende skader.

Færdselsuheld – Klovbyvej / Nordhældvej, Klovby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 15.00 var to bilister stødt sammen i det uregulerede vejkryds Nordhældvej – Klovbyvej – Klovbygade i Klovby ved Jerslev Sj.

Det viste sig, at en 55-årig kvinde fra Kalundborg som fører af en personbil var kørt ad Nordhældvej mod øst frem til krydset ved Klovbyvej. Her fortsatte hun frem over vigelinjen for at fortsætte videre ad Klovbygade, men stødte under passagen af Klovbyvej sammen med en personbil, som 57-årig mand fra Gentofte førte i nordlig retning. Hans bil blev ramt på venstre bagskærm, så bilen snurrede rundt og endte i grøften.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Buerupvej, Buerup, Jyderup – Kalundborg

Kl. 17.06 fik politiet en anmeldelse om, at en påkørsel af et hus med en traktor havde udviklet sig til både skænderi og håndgemæng mellem føreren af traktoren og husejeren.

Politiet rykkede hurtigt ud til stedet, hvor parterne var faldet til ro. Det viste sig, at en 36-årig mand fra Jyderup som fører af en traktor havde påkørt et hus med en 50-årig mandlig beboer fra Jyderup. Der var opstået et mindre hul i husmuren som følge af påkørslen, som beboeren konfronterede traktorføreren med på en sådan måde, at der opstod et mindre slagsmål. Ingen af dem kom til skade herved, og ingen var kommet til skade som følge af påkørslen af huset.

Da den 36-årige traktorfører var påvirket af spiritus under kørslen i traktoren, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med sigtelsen for spirituskørsel. Han blev løsladt efter afhøring til sagen og udtagelse af en blodprøve, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Glemt kringle gav røgudvikling – Vesterlunden, Særslev, Snertinge – Kalundborg

Kl. 18.35 modtog alarmcentralen et alarmopkald, da der var kraftig røgudvikling fra en bolig på et plejehjem. Brandvæsnet og politiet kom frem til stedet, hvor det viste sig, at røgen skyldtes en kringle, som var blevet glemt i en varm ovn. Beboeren havde forladt boligen. Brandvæsnet fik luftet ud i boligen og forlod efterfølgende stedet.

Mand overfaldet i kabinescooter – Bredgade, Kalundborg

Kl. 17.27 fik politiet en anmeldelse fra en 45-årig mand fra Kalundborg, som ca. 10 minutter tidligere var blevet overfaldet under ophold i en kabinescooter i Bredgade i Kalundborg.

En mand havde pludselig knust ruderne i den 45-åriges kabinescooter og slået ud efter ham med en hammeren, så han var blevet ramt på skulderen. Desuden havde manden ødelagt instrumentpanelet i kabinescooteren, inden manden havde forladt stedet.

Politiet fik ved afhøringen af den 45-årige identificeret en mistænkt, som politiet ledte efter om aftenen og indtil først på natten, hvor politiet fik lokaliseret og anholdt en alkoholpåvirket, 25-årig mand fra Kalundborg kort efter kl. 02.00 natten til onsdag.

Den anholdte blev sigtet for hærværk og grov vold i en sag, hvis motiv tilsyneladende er en tvist af privat karakter mellem de to involverede parter.

Motorcykel kørte galt i kurve – Nyrupvej, Kalundborg

Kl. 10.20 skete et uheld i en kurve på Nyrupvej, da en motorcyklist kørte mod vest, og i en kurve undervurderede svinget og endte i modkørendes vognbane, hvor der kom en bil. Motorcyklisten, en 31-årig mand fra Køge, påkørte bilen, som blev ført af en 71-årig mand fra Kalundborg. Motorcyklen ramte bilen på venstre baghjul, så motorcyklen væltede og den 31-årige røg af.

Politi og ambulancen kørte til stedet, hvor motorcyklisten blev tilset, men han var ikke kommet noget alvorligt til. Vejen var kortvarigt spærre i begge retninger, men blev åbnet da køretøjerne blev fjernet. Politiet optog rapport om uheldet.

Narkobilist uden kørekort – Ingevej, Høng, Kalundborg

Kl. 23.40 blev en 36-årig mand fra Kalundborg sigtet og anholdt for narkokørsel, da han blev stoppet rutinemæssigt på Ingevej i Høng. Den 36-årige fik en narkometertest påvist amfetamin, så han fik udtaget en blodprøve.

Den 36-årige kørte desuden uden et gyldigt kørekort. Bilen havde den 36-årige lånt, så ejeren blev sigtet for at overlade sin bil til en person, der ikke lovligt måtte føre den.

 

Narkopåvirket lastbilchauffør – Hovvejen, Kalundborg

Kl. 12.43 stoppede en patrulje en lastbil på Hovvejen i Kalundborg i en rutinekontrol. Som chauffør sad en 34-årig mand fra Næstved, som i en narkometertest blev fundet positiv for euforiserende stoffer. Han blev derfor sigtet for narkokørsel, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Senere vil han høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøve analysen kommer.

 

Overtrædelse af beredskabsloven – Strandvej, Høng – Kalundborg

Kl. 15.12 modtog alarmcentralen et opkald om brand i en lade. Politi og brandvæsen kom frem til stedet, hvor der var ild i en halmstak, som brandvæsnet hurtigt fik styr på og slukket. Beboeren på adressen forklarede, at han selv havde forårsaget branden, da han havde brugt en vinkelsliber i laden, og det var gnister herfra, der havde antændt noget halm. Manden blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

Talte grimt til politiet – Munkesøparken, Kalundborg

Kl. 19.57 rykkede politiet ud til Munkesøparken i Kalundborg efter en anmeldelse om, at en gruppe personer ved et køretøj måske var på stedet i anledning af mulig narkosalg.

Politiet kunne ved ankomsten til stedet se resterne af en joint på jorden ved en bil, ligesom det lugtede kraftigt af hash.

Tre mænd og en kvinde fra Kalundborg befandt på stedet og blev kontrolleret for eventuel besiddelse af euforiserende stoffer. Ingen af dem havde noget ulovligt på sig, men denne kontrol fik den ene af de tre mænd – en 23-årig mand fra Kalundborg – til at udtale sig mindre pænt og nedladende om politiet, så han blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om fornærmelig tiltale mod politiet.

Udenlandsk mand stjal barberblade – Nørre Allé, Kalundborg

Kl. 13.19 fik politiet anmeldelse om, at en udenlandsk mand var blevet tilbageholdt, da han havde stjålet fra butikken. Flere kunder havde bemærket manden i afdelingen for barberblade og deodoranter, da han puttede varer ned i en pose, hvilke de fandt mistænkeligt. Da manden kort efter gik igennem kassen uden betale, gjorde de andre kunder butiksindehaveren opmærksom på manden, som blev stoppet efter kasselinjen.

Politiet kom frem og anholdt den 49-årig mand fra Georgien, som blev taget med på stationen til afhøring med tolk. Varerne blev leveret retur til forretningen, som derfor ikke havde et erstatningskrav i sagen.

Den 49-årige blev sigtet for at stjæle varer for i alt 1505 kr, som han erkendte og vedtog en bøde i sagen. Han havde tidligere fået afslag på asyl, men var udeblevet, da han skulle sendes ud af landet. Han blev nu frihedsberøvet i medfør af udlændingeloven mens politiet afventer en afgørelse fra Udlændingestyrelsen, i forhold til om den 49-årige kan udsendes af Danmark.

Indbrud i Perioden

Bregningevej, Eskebjerg
Bredekildevej, Kalundborg