Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2024/05/28 til 2024/06/05.

17-årig kørte bil uden ledsager – Slagelse Landevej, Kalundborg

Kl. 17.00 blev en 17-årig ung mand sigtet for overtrædelse af færdselsloven, da han som 17-årig bilist, der har erhvervet kørekort, frem til at han fylder 18 år kun må køre bil, hvis han har en ledsager med i bilen. Kravene til ledsageren er, at personen skal være mindst 30 år og have haft kørekort i 10 år.

Den 17-årige mand fra Store-Fuglede blev standset af en patrulje, da han kom kørende i nordvestgående retning ad Slagelse Landevej, til trods for, at der ikke var en ledsager i bilen. Både den 17-årige unge mand og hans far – der ikke var klar over, at sønnen var kørt afsted i hans bil – kan forvente også at høre mere fra politiet i forhold til sagen.

Færdselsuheld – Sæbyvej, Høng – Kalundborg

Kl. 20.29 skete et færdselsuheld, da føreren af en motorcykel, en 47-årig mand fra Slagelse, i forbindelse med opbremsning mistede herredømmet over sin motorcykel pga. vådt føre. Motorcyklen gled ind i en bil. I forbindelse med uheldet kom motorcyklisten lettere til skade, og han blev kørt til behandling på sygehuset. Den 22-årige mand fra Ruds-Vedby, der befandt sig i den påkørte personbil, slap for uheldet uden at komme til skade.

Opfølgning

Ild i brændestabel – Lindebjergvej, Snertinge, Kalundborg

Kl. 20.36 opdagede en husejer, at der var ild i en brændestabel, han havde stående under et udvendigt ophæng. Brandvæsnet kom frem til stedet, og hvor beboeren selv havde fået slukket branden. Brandvæsnets vurdering er, at ilden sandsynligvis er opstået ved, at nogen har smidt et cigaretskod nær brændet eller lignende. Der skete mindre skader på en troldtektplade i forbindelse med branden.

Kørsel i gågaden – Kordilgade, Kalundborg

Kl 07.30 var lokalpolitiet tidligt på færde. Politiet har modtaget flere henvendelser fra borgere om, at der blev kørt på både cykel og i bil i gågaden. I alt traf politiet 15 cyklende og to personbiler, som de lokale betjente fik en god snak med om de gældende regler på stedet. Mange gav fejlagtigt udtryk for, at de troede at man godt måtte cykle i gaden.

Påvirket bilist – Ryevej, Gørlev, Kalundborg

Kl 17.15 standsede politiet en personbil ført af en 20-årig mand fra Sorø kommune, da der var mistanke om, at han var påvirket af euforiserende stoffer og alkohol. Da patruljen ransagede bilen fandt de en kniv, der blev beslaglagt. Manden er derfor sigtet for både at køre i påvirket tilstand og efter knivloven.

Uheld i lyskryds – Bredgade/Nygade, Kalundborg

Kl. 17.58 kørte to bilister sammen i lyskrydset Bredgade/Nygade. En 71-årig kvinde kørte ad Bredgade mod Nygade, hvor hun kørte ud foran en 39-årige kvinde, der kørte ind i krydset ad Nygade mod syd. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor de to bilister og et barn, som var med som passager i den 39-åriges bil, blev kørt til tjek på sygehuset.

Krydset var spærret indtil bilerne var fjernet omkring kl. 18.48. Ingen var kommet noget til, men bilerne fik skader. Politiet optog rapport, da der var mistanke om, at den ene bilist ikke havde holdt tilbage for rødt lys.

Indbrud i Perioden

Osvejen, Gørlev Sj., Kalundborg