Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/11/13 til 2023/11/21.

Bil på skrænt – Strandskrænten, Kalundborg

Kl. 00.01 fik politiet en henvendelse fra et redningsselskab, som var blevet kaldt ud til en bilkunde, hvis bil var i fare for at styrte ned ad en skrænt.

Politiet kørte også til stedet, hvor en 18-årig mand fra Stenløse og en 19-årig mand fra Smørum var til stede ved en bil, som blev sikret med et reb for at undgå, at bilen trillede ud over en skrænt.

Redningsselskab kom også til stedet og fik bragt bilen på sikker vej igen. Ingen havde lidt fysisk overlast efter muligt hurtig kørsel i et område tæt på en skrænt, så politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Bilist stak af efter sammenstød med ladcykel – Hareskovvej/Asnæsvej, Kalundborg

Kl. 11.38 anmeldte en 25-årig kvinde fra Kalundborg, at hun tidligere samme dag kl. 06.48 var blevet påkørt på sin ladcykel, men at bilsiten var kørt fra stedet.

Uheldet skete et uheld i krydset Hareskovvej/Asnæsvej i Kalundborg, hvor den 25-årige kvinde kørte ad Hareskovvej mod vest, hvor hun skulle lige ud i krydset. I samme retning kørte en bilist, som skulle svinge til høre i krydset. Ifølge cyklisten standsede bilisten kortvarigt op i krydset, så hun tænkte at føreren havde set hende. Hun fortsatte lige frem, men bilisten kørte videre frem og ramte cyklisten, som blev ramt på foden og faldt halvt af cyklen.

Bilisten og cyklisten talte kort sammen på Asnæsvej, hvor den unge bilist beklagede meget. Cyklisten bad bilisten trække ind til siden, så de kunne udveksle oplysninger. Den 25-årige trak sin cykel ind på fortovet, men bilisten kørte væk imens i stedet for at standse. Kvinden kom ikke noget alvorligt til, men blev tilset på skadestuen, da hun havde slået sig. Cyklen fik skrammer som følge af påkørslen.

Føreren af bilen beskrives som: mand, 18-19 år, lys i huden, spinkel af bygning med mørkt krøllet hår. Han var iført en mørk T-shirt. Bilen beskrives som en rød person af mellem størrelse. Han talte dansk uden accent.

Som trafikant har man pligt til at standse op og hjælpe og at oplyse sit navn, hvis man er involveret i et uheld. Politiet vil meget gerne i kontakt med bilisten, som også skal afhøres i sagen. Vidner som har set uheldet, eller andre der kan komme med yderligere oplysninger om føreren eller bilen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Brand i bygning – Højvangen, Svebølle, Kalundborg

Kl 01.47 kom der melding om brand i en bygning, der huser et sprogcenter. Brandvæsnet fik hurtigt slået flammerne ned og stedet blev efterfølgende afspærret. Politiet vil nu undersøge årsagen til branden nærmere.

Færdselsuheld – Tranevej, Høng – Kalundborg

Kl. 11.40 slog personale fra hjemmeplejen alarm, fordi de havde kontakt til en mandlig bilist, der havde påkørt flere biler, og som tilsyneladende ikke havde det så godt.

Politiet kørte til Tranevej i Høng, hvor en 48-årig mand fra Høng blev tilset af ambulancepersonale, der vurderede, at hans tilstand var så alvorlig, at en lægehelikopter skulle tilkaldes.

Den 48-årige blev kort efter i lægehelikopteren fløjet til undersøgelse på et hospital i Odense, hvor han blev indlagt til behandling primært for et ildebefindende, men også for mindre skader som følge af uheldet, han var impliceret i.

Politiet fik klarlagt, at den 48-årige i en personbil var kørt ad Tranevej mod øst og havde strejfet en modkørende personbil med en kvindelig fører og to børn, hvorefter en parkeret bil var blevet ramt frontalt. Den parkerede bil var blevet skubbet baglæns og havde ramt to parkerede biler i en privat indkørsel på Tranevejs nordlige side.

Den 48-årige var i sin bil fortsat videre ad Tranevej mod øst og var til sidst kørt ind i en husmur på en privat adresse i den sydlige side af Tranevej.

Ingen øvrige trafikanter kom til skade ved uheldene, men politiet tilkaldte en bilinspektør for at undersøge omstændighederne ved disse påkørsler.

Den 48-årige var uden for livsfare efter de indledende undersøgelser på sygehuset, men politiet fik rutinemæssigt udtaget blodprøver af ham til analyse af, hvorvidt han kunne være påvirket af enten alkohol eller euforiserende stoffer under kørslen.

Politiet afventer nu både analyseerklæringerne fra blodprøverne og bilinspektørens erklæring, før det kan afgøres, hvad der videre skal ske i sagen.

Kørte uden kørekort – Gørlev Landevej, Gørlev, Kalundborg

Kl 18.14 standsede politiet en personbil ført af en 54-årig mand fra Kalundborg-egnen, der kørte bil selvom han havde fået inddraget førerretten.

Påvirket bilist – Gørlev Landevej, Gørlev, Kalundborg

Kl 18.39 standsede politiets patrulje også en 35-årig fra Ringsted-egnen, der kom kørende i en varevogn. Manden erkendte, at han var påvirket af amfetamin.

To narkobilister standset – Slagelsevej / Holbækvej, Kalundborg

Politiet fik i eftermiddagens løb standset og kontrolleret to bilister, som begge kunne mistænkes for at køre bil, selv om de var påvirket af euforiserende stoffer.

Kl. 12.53 blev en 21-årig mand fra Høng standset på Slagelsevej i Kalundborg, da han kom kørende i nordlig retning i en personbil.

Kl. 15.30 blev en 56-årig mand fra Kalundborg som fører af en personbil standset på Holbækvej i Kalundborg, da han ikke brugte sikkerhedssele under kørslen. Han kunne efterfølgende mistænkes for også at være påvirket af euforiserende stoffer under kørslen.

Begge bilister blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve, som nu undersøges nærmere for euforiserende stoffer. Hver især vil de få besked fra politiet om analyseresultatet og sagens videre forløb.

Vidner søges efter uheld med flugtbilist – Elmegade, Kalundborg

Kl. 06.53 skete et uheld ved udkørslen fra OK tanken på Elmegade, da en bilist ramte en cyklist, som kørte ad Elmegade mod vest.

Bilisten havde ubetinget vigepligt på stedet, men kørte frem og ramte cyklistens baghjul, så cyklen væltede. Efter uheldet stoppede bilisten ikke, men gassede i stedet op og kørte fra uheldsstedet. Sagen blev først anmeldt kl. 10.15, hvor en patrulje blev sendt til stedet og optog rapport. De afhørte cyklisten og et vidne, som var på stedet, da uheldet skete.

Cyklisten, en 28-årig mand fra Kalundborg, havde både lys på cyklen og cykelhjelm på ved uheldet. Han kom ikke noget alvorligt til, men slog sit håndled og knæ. Vidnet beskrev bilen i uheldet som en ældre rød personbil. Den svingede til venstre i østlig retning efter sammenstødet og forsvandt.

Politiet forsøger nu at finde frem til bilisten, som ikke overhold sin vigepligt eller sit ansvar som part i et færdselsuheld. Vidner som så uheldet, eller som i øvrigt har oplysninger om den røde bil bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Indbrud i Perioden

Østergade, Høng