Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/10/17 til 2023/10/31.

Alvorligt uheld på landevej – Højbjergvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 16.28 skete et alvorligt uheld på Højbjergvej syd for Svebølle, da en 20-årig mand fra Høng fik det skidt under kørslen og mistede herredømmet over bilen. Den 20-årige kørte mod syd, da han på grund af et muligt ildebefindende kom over i de modkørendes vejbane. Den første bilist nåede at undvige, men den 20-årig ramte ind i siden på en 66-årig mand fra Eskebjergs bil, så baghjulet og kofangeren på den 66-åriges bil røg af.

Herefter påkørte den 20-årige en anden bilist frontalt. Bag rattet sad en 71-årig mand fra Fårevejle, og med som passager var hans kone og en 19-årig kvinde.

Politi og redning kørte til stedet, hvor i alt fem ambulancer kom frem. Vejen blev spærret helt af, mens redningsindsatsen stod på. Den 71-årige og de to passagerer kom alle til skade ved sammenstødet. Passagerne var fastklemt i bilen og måtte reddes ud.

Alle i den 71-åriges bil blev kørt i ambulance til sygehuset. De to kvindelige passagerer var kommet alvorligt til skade, og den 71-årige fik en lettere skade. De blev alle indlagt til observation eller behandling, men meldes alle uden for livsfare. Den 20-årige og den 66-årige slap begge uskadt fra uheldet.

Vejen blev genåbnet omkring kl. 18.09, da bilerne var fjernet og vejen ryddet op. Politiet optog rapport og afhørte vidner på stedet, for at belyse omstændighederne omkring det alvorlige sammenstød.

Arbejdsulykke – Hallas Alle, Kalundborg

Kl. 13.27 rykkede politiet ud til en byggeplads på Hallas Alle, idet en person var kommet til skade under arbejdet, så en ambulance var blevet sendt til stedet.

Det viste sig, at en 28-årig mand fra København S havde fået sit ene ben i klemme mellem en container og en betonklods, så han i ambulancen blev bragt til skadestuen til behandling for kvæstelser i benet.

Arbejdstilsynet blev underrettet om ulykken, som politiet har optaget rapport om for senere at kunne afgøre i samarbejde med Arbejdstilsynet, hvorvidt nogen kan drages til ansvar.

Eksplosionsbrand i skur – Poppelvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl.15.47 opstod en eksplosionsbrand i et skur ved et sommerhus i Gørlev, mens beboeren stod og svejsede i skuret. Manden blev slynget ud af skuret, men det lykkedes ham at bringe sig selv i sikkerhed. Politi og redning kørte til stedet, hvor ilden havde kraftigt skuret, som var overtændt. Brandvæsnet gik i gang med slukningsarbejdet, men der ikke var risiko for, at ilden skulle sprede sig til andre bygninger. Brandvæsnet stod også for oprydning efter branden, hvor vragdele fra skuret havde spredt sig efter eksplosionen

Den tilskadekomne mand blev hentet i redningshelikopter og bragt til behandling i kritisk tilstand med alvorlige brandskader. Mandag meldes hans tilstand som stabil, men fortsat alvorlig. Eksplosionsbranden bliver i dag undersøgt nærmere af politiets brandteknikere, som skal forsøge at afklare årsagen til det, som formodes at være en ulykke.

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 13.56 var en 55-årig mand fra Ruds-Vedby som fører af en bus kørt ind på et stoppested på Kalundborgvej i Gørlev.

I det samme var en 12-årig pige fra Gørlev gået frem på stoppestedet, men imidlertid så meget, at hun blev ramt på kroppen af bussens forreste hjørne. Bussen kørte nærmest i gangtempe ved påkørslen, men pigen blev efterfølgende i en ambulance kørt til kontrol på skadestuen. Hun havde ikke pådraget sig behandlingskrævende skader og var i øvrigt meget forskrækket over sagen.

Politiet har ud fra den oplyste omstændigheder blot registreret parterne i episoden.

Narkokørsel med stoffer i bilen – Østre Havnevej, Kalundborg

Kl. 23.35 sigtede politiet en 24-årig mand fra Kalundborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad Østre Havnevej i Kalundborg.

Baggrunden for sigtelsen var en narkometertest, der havde indikeret, at den 24-årige var påvirket af kokain under kørslen.

Føreren blev anholdt, og ved en undersøgelse af bilen fandt politiet en klump hash på knap 80 gram, samlet knap 14 gram kokain i små pølsemandsposer, to mobiltelefoner samt et femcifret kontantbeløb.

Den fundne narko blev sammen med mobiltelefoner og pengene beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, idet politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af stofferne med henblik på videresalg.

Den 24-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne og udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, men han ønskede beslaglæggelsen af mobiltelefonerne og pengene forelagt retten, så en dommer kan kigge nærmere på politiets grundlag for beslaglæggelsen.

Narkokørsel mv. – Bredgade, Kalundborg

Kl. 11.57 blev en 45-årig mand fra Svebølle anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i en personbil, som han havde ført ad Bredgade i Kalundborg.

En narkometertest havde nemlig indikeret, at den 45-årige var påvirket af cannabis under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Han blev yderligere sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, idet han ved visitationen efter anholdelsen blev fundet i besiddelse af godt fem gram hash. Hashen blev beslaglagt som bevis i sagen, og den 45-årige kan nu forvente at høre nærmere om sagernes afgørelse, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Ulovlig knallert – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 18.15 fik en patrulje fra den forebyggende afdeling på politistationen i Kalundborg øje på en knallertkører, der på sin knallert kørte ad Centervej i Høng og lidt hurtigere end tilladt.

Knallerten blev ført af en 17-årig ung mand fra Høng, der som fører af en lille 30-knallert ikke havde medbragt knallertens forsikringspapirer, ligesom han også selv havde glemt at medbringe sit knallertkørekort.

Politiet vurderede også, at knallerten var blevet konstruktivt ændret, så den kunne køre hurtigere end tilladt. Knallerten blev derfor indbragt til nærmere undersøgelse på et rullefelt til udmåling af dens tophastighed.

Den 17-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet med hensyn til de konkrete sigtelser, når undersøgelsen af knallerten er foretaget.

Uorden på værtshus – Skibbrogade, Kalundborg

Kl. 22.02 anmeldte en 21-årig mand fra Kalundborg, at han som gæst på et værtshus pludselige havde mærket et slag i nakken, hvorefter han også var blevet spyttet på. Politiet fik ved gennemgang af videoovervågning på stedet klarlagt, at en 31-årig mand fra Kalundborg stod bag den ulovlige opslag, så han blev sigtet for overtrædelse af restaurationsloven og efterfølgende bortvist.

Lidt senere på aftenen måtte politiet igen frem til værtshuset, idet den 21-årige ikke turde forlade stedet, fordi den 31-årige afventede udenfor og truede med at ville overfalde den 21-årige. Da politiet igen kom til stedet, var den 31-årige imidlertid forsvundet fra stedet, så politiet foretog sig ikke yderligere efter denne anmeldelsen.

Indbrud i Perioden

Lyngstræde, Havnsø, Føllenslev (forsøg)
Østervang, Svallerup, Kalundborg