Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/10/16 til 2023/10/24.

Alvorligt uheld på landevej – Højbjergvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 16.28 skete et alvorligt uheld på Højbjergvej syd for Svebølle, da en 20-årig mand fra Høng fik det skidt under kørslen og mistede herredømmet over bilen. Den 20-årige kørte mod syd, da han på grund af et muligt ildebefindende kom over i de modkørendes vejbane. Den første bilist nåede at undvige, men den 20-årig ramte ind i siden på en 66-årig mand fra Eskebjergs bil, så baghjulet og kofangeren på den 66-åriges bil røg af.

Herefter påkørte den 20-årige en anden bilist frontalt. Bag rattet sad en 71-årig mand fra Fårevejle, og med som passager var hans kone og en 19-årig kvinde.

Politi og redning kørte til stedet, hvor i alt fem ambulancer kom frem. Vejen blev spærret helt af, mens redningsindsatsen stod på. Den 71-årige og de to passagerer kom alle til skade ved sammenstødet. Passagerne var fastklemt i bilen og måtte reddes ud.

Alle i den 71-åriges bil blev kørt i ambulance til sygehuset. De to kvindelige passagerer var kommet alvorligt til skade, og den 71-årige fik en lettere skade. De blev alle indlagt til observation eller behandling, men meldes alle uden for livsfare. Den 20-årige og den 66-årige slap begge uskadt fra uheldet.

Vejen blev genåbnet omkring kl. 18.09, da bilerne var fjernet og vejen ryddet op. Politiet optog rapport og afhørte vidner på stedet, for at belyse omstændighederne omkring det alvorlige sammenstød.

Arbejdsulykke – Hallas Alle, Kalundborg

Kl. 12.46 var en mand kommet til skade i forbindelse med sit arbejde på Hallas Alle i Kalundborg, så en ambulance var blevet sendt til stedet.

Det viste sig, at en 36-årig mand fra Slagelse havde fået en ætsningsskade på den ene arm, da svovlsyre var sluppet ud fra en kobling mellem to rør.

Den 36-årige blev kørt på skadestuen til fornøden behandling, og politiet optog rapport om ulykken, så Arbejdstilsynet senere kan komme med en udtalelse om, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Arbejdsulykke – Hallas Alle, Kalundborg

Kl. 13.27 rykkede politiet ud til en byggeplads på Hallas Alle, idet en person var kommet til skade under arbejdet, så en ambulance var blevet sendt til stedet.

Det viste sig, at en 28-årig mand fra København S havde fået sit ene ben i klemme mellem en container og en betonklods, så han i ambulancen blev bragt til skadestuen til behandling for kvæstelser i benet.

Arbejdstilsynet blev underrettet om ulykken, som politiet har optaget rapport om for senere at kunne afgøre i samarbejde med Arbejdstilsynet, hvorvidt nogen kan drages til ansvar.

Eksplosionsbrand i skur – Poppelvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl.15.47 opstod en eksplosionsbrand i et skur ved et sommerhus i Gørlev, mens beboeren stod og svejsede i skuret. Manden blev slynget ud af skuret, men det lykkedes ham at bringe sig selv i sikkerhed. Politi og redning kørte til stedet, hvor ilden havde kraftigt skuret, som var overtændt. Brandvæsnet gik i gang med slukningsarbejdet, men der ikke var risiko for, at ilden skulle sprede sig til andre bygninger. Brandvæsnet stod også for oprydning efter branden, hvor vragdele fra skuret havde spredt sig efter eksplosionen

Den tilskadekomne mand blev hentet i redningshelikopter og bragt til behandling i kritisk tilstand med alvorlige brandskader. Mandag meldes hans tilstand som stabil, men fortsat alvorlig. Eksplosionsbranden bliver i dag undersøgt nærmere af politiets brandteknikere, som skal forsøge at afklare årsagen til det, som formodes at være en ulykke.

Indbrud i apotek – Algade, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 00.35 slog en nabo til apoteket alarm, idet anmelderen kunne se to mænd i færd med at bryde døren ind til apoteket op.

Det lykkedes de to mænd at komme ind i apotek, som de et par minutter senere forlod på et tohjulet køretøj i form af en større knallert eller motorcykel. De flygtede sammen på køretøjet ad Kirkevangen.

De to mænd blev beskrevet enslydende som mænd, 20-25 år, 170-175 cm, almindelige af bygning, iført sorte styrthjelme, sorte jakker, mørke bukser og mørke handsker.

Politiets umiddelbare eftersøgning efter de to indbrudstyve gav ikke noget resultat, men apoteket er blevet undersøgt for eventuelle spor, der kan bruges til identifikation af dem.

Det er uklart, hvorvidt det lykkedes de to mænd at stjæle noget i forbindelse med indbruddet, men politiet får senere oplysninger herom, når apotekets personalet måtte have fået et overblik herover.

Oplysninger om de to mænd flygtende på et tohjulet køretøj ad Kirkevangen og derefter i ukendt retning kan gives til politiet på tlf. 114.

Kraftigt blæsevejr – Østre Havnevej, Kalundborg

Kl 16.12 fik politiet melding om, at en mobilkran var væltet hen over vejen på grund af de kraftige vindstød. Den havde lagt sig ind over et hegn til havneområdet. Ejeren af kranen gik med det samme i gang med at rydde op og få kranen rejst igen.

Narkokørsel med stoffer i bilen – Østre Havnevej, Kalundborg

Kl. 23.35 sigtede politiet en 24-årig mand fra Kalundborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad Østre Havnevej i Kalundborg.

Baggrunden for sigtelsen var en narkometertest, der havde indikeret, at den 24-årige var påvirket af kokain under kørslen.

Føreren blev anholdt, og ved en undersøgelse af bilen fandt politiet en klump hash på knap 80 gram, samlet knap 14 gram kokain i små pølsemandsposer, to mobiltelefoner samt et femcifret kontantbeløb.

Den fundne narko blev sammen med mobiltelefoner og pengene beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, idet politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af stofferne med henblik på videresalg.

Den 24-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne og udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, men han ønskede beslaglæggelsen af mobiltelefonerne og pengene forelagt retten, så en dommer kan kigge nærmere på politiets grundlag for beslaglæggelsen.

Præventiv og tryghedsskabende patruljering – Høng – Kalundborg

Sent onsdag aften var en patrulje fra den præventive afdeling på lokalstationen i Kalundborg i Høng by, hvor patruljen havde særligt fokus på præventiv tilstedeværelse i tryghedsskabende øjemed.

Denne patruljering var en fortsættelse af tidligere præventive tilstedeværelse og patruljering i Høng-området, hvor politiet har haft flere præventive samtale med især de unge, som politiet havde mødt i byen.

Patruljen kunne konstatere, at der ikke befandt nogen i Høng-centeret efter det lukketid, men udenfor opholdt nogle unge sig.

Omkring togstationen og ved en tankstation kunne politiet se omkring 10 unge, som alle forholdt sig stille og rolige.

Patruljen havde også fokus på ulovlig knallertkørsel, som patrulje også bemærkede i de centrale dele af Høng. Et par knallertkører kan i den anledning forvente at blive kontaktet senere af politiet, som genkendte førerne, der kan mistænkes for forskellige overtrædelser.

Politiet vil i den nærmeste fremtid fortsat have fokus på eventuelle utryghedsskabende forsamlinger i byen og også eventuel kørsel på ulovlige knallerter til ulempe for beboerne.

Spiritus-/narkokørsel – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 10.32 begyndte politiet at lede efter en bilist, hvis slingrende og usikre kørsel havde fået andre til at kontakte politiet herom.

Politiet fik kontakt til den anmeldte bilist i Kordil, hvor en 24-årig mand fra Kalundborg som fører af en personbil blev standset med henblik på rutinemæssig kontrol af ham og køretøjet.

Den 24-årige kunne mistænkes for at være påvirket både af alkohol og narkotika under kørslen, så han blev i forbindelse med sigtelser for både spiritus- og narkokørsel kortvarigt anholdt med henblik på udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer. Når analyseerklæringerne foreligger, vil han høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb.

Truende butikstyv – Algade, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 18.55 fik politiet en anmeldelse fra et supermarked om, at en mand havde optrådt truende over for personalet, som mistænkte ham for at have stjålet en kniv.

Da den mandlige kunde ved kassen var blevet konfronteret med mistanken mod ham, havde han truende oplyst, at han havde en kniv samtidig med, at han var gået frem mod personalet. Han gik herefter fra butikken uden at betale for den kniv, som han var mistænkt for at have stjålet.

Via overvågningen i supermarkedet fik politiet en mistanke om identiteten på den mistænkte, som politiet om eftermiddagen havde aflagt et besøg på grund af en tvist med en kvindelig bekendt på en adresse i Gørlev.

Den mistænkte var imidlertid ikke hjemme, men på hans bopæl, hvor en kvindelig bekendt var til stede, fandt politiet den stjålne kniv, som svarede til den kniv, som havde stjålet fra supermarkedet. Ved ransagningen fandt politiet også en lille klump hash, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den mistænkte henvendte sig senere selv til politiet, som derefter en 28-årig mand fra Gørlev Sj. for den ulovlige hashbesiddelse samt for røveri i forhold til kniven på grund af adfærden over for personalet ved kasselinjen. Kniven havde en værdi på 127 kr., og den 28-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne.

Tyveri eller forsøg herpå fra seks personbiler – Kalundborg

Seks bilejere har i løbet af weekenden anmeldt, at der har været tyveri eller forsøg herpå fra deres personbiler, som har været parkeret forskellige steder i Kalundborg.

I løbet af natten mellem fredag og lørdag gik det ud over to biler på hhv. Klosterparkvej og Fr. Andersensvej, og natten mellem lørdag og søndag var biler henstillet på Klosterengen og Biotekparken udsat for tyverier. Natten mellem søndag og mandag gik det ud over en bil, der var henstillet på Klosterkrogen i Kalundborg.

Fælles for alle tyverierne og forsøg herpå er, at en bag- eller siderude er blevet knust for at få adgang til bilernes kabine, hvorfra tyven(e) har stjålet betalingskort, personlige dokumenter, kontanter samt drikke- og madvarer.

Politiet har optaget rapport om de anmeldte tyverier og vil i den forbindelse gerne i kontakt med personer, der måtte have set eller hørt noget usædvanligt på de anførte veje de pågældende nætter. Endvidere opfordres indehavere af privat videoovervågning til at kontrollere, hvorvidt nogen i løbet af weekenden kan have haft fremmede personer inde på privat grund f.eks. i nærheden af et køretøj. Oplysninger i sagerne kan gives til politiet på tlf. 114.

Ulovlig knallert – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 18.15 fik en patrulje fra den forebyggende afdeling på politistationen i Kalundborg øje på en knallertkører, der på sin knallert kørte ad Centervej i Høng og lidt hurtigere end tilladt.

Knallerten blev ført af en 17-årig ung mand fra Høng, der som fører af en lille 30-knallert ikke havde medbragt knallertens forsikringspapirer, ligesom han også selv havde glemt at medbringe sit knallertkørekort.

Politiet vurderede også, at knallerten var blevet konstruktivt ændret, så den kunne køre hurtigere end tilladt. Knallerten blev derfor indbragt til nærmere undersøgelse på et rullefelt til udmåling af dens tophastighed.

Den 17-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet med hensyn til de konkrete sigtelser, når undersøgelsen af knallerten er foretaget.

Indbrud i Perioden

Østervang, Svallerup, Kalundborg