Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/10/03 til 2023/10/17.

Bil med skurvogn endte i grøften – Holbækvej, Kalundborg

Kl.10.28 kørte en bilist galt, da den skurvogn som bilen trak bagefter kom i slinger. Føreren af bilen, en mand i 60′;erne fra Køge, forsøgte at rette op, men skurvognen fik overbalance og vogntoget endte i grøften på taget. Bilisten kunne selv kravle ud bilen, blev kørte til tjek på sygehuset i ambulance, men han var ikke kommet noget alvorligt til. Politiet optog rapport om uheldet.

I forbindelse med uheldet løb en hund væk fra bilen, og politiet kørte en tur i området for at lede efter den bortløbne hund. Den blev efterlyst i politiets register for savnede dyr, men er endnu ikke meldt fundet. Hunden er en golden retriever med sort halsbånd og lyder navnet Rumle. Ring til politiet, hvis du har oplysninger om Rumle. Tlf. 114.

Kraftigt blæsevejr – Østre Havnevej, Kalundborg

Kl 16.12 fik politiet melding om, at en mobilkran var væltet hen over vejen på grund af de kraftige vindstød. Den havde lagt sig ind over et hegn til havneområdet. Ejeren af kranen gik med det samme i gang med at rydde op og få kranen rejst igen.

Meldte sig selv efter bedrageri mod ældre ægtepar – Kalundborg

Kl. 19.00 henvendte en 18-årig mand sig på Roskilde Politigård sammen med sin kontaktperson, da han ønskede at melde sig selv. Den 18-årige mand fra Sydsjælland erkendte at have lånt sin konto ud til en han ikke kendte, og efterfølgende havde forsøgt at hæve pengene til de ukendte mænd.

De forurettede i sagen, et ældre ægtepar fra Kalundborg, var tidligere på dagen blevet ringet op af en mand, som udgav sig for at være fra Nykredit. Ægteparret blev snydt til at overføre lige knap 100.000 kr til en konto, for at “beskytte deres penge”.

Poltiet afhørte den 18-årige mand, som det ikke var lykkedes at hæve nogen kontanter. Han havde fået kolde fødder og var sammen med sin kontaktperson fra det bosted, hvor han bor kørt til Roskilde for at melde sig selv.

Ægteparrets bank blev orienteret af politiet, og de straks gik i gang med at forsøge at føre pengene retur til parrets konto.

Sagen efterforskes nu videre af NSK i det Nationale Center for Internetrelateret Kriminalitet (NCIK). Den 18-årige blev sigtet for hvidvask, og kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Nødraket over Kalundborg fjord – Kalundborg

Kl. 19.39 fik politiet fra alarmcentralen en underretning om, at en nødraket var blevet set over Kalundborg fjord.

Politiet underrettede Forsvarets redningstjeneste herom, men Forsvaret var bekendt hermed og allerede i gang med at kontakte søfarende i området for nærmere oplysninger. Ingen fartøjer til søs havde meldt om problemer.

Under Forsvarets indsats fik politiet via lokale borgeres oplysninger fra sociale medier oplysninger om, at nødraketten måske kunne være blevet affyret fra et område ved Nyrupskolen, hvor flere unge mennesker befandt sig.

Oplysningerne blev videregivet til Forsvaret og de myndigheder, som var blevet indsat i de nærmere undersøgelser af sagen.

Politiet fik ingen meldinger om personer eller fartøjer i nød i fjorden, hvorfor indsatsen i anledning af den observerede nødraket blev koordineret og styret af Forsvaret.

Rådyr årsag til to færdselsuheld – Holbæk / Kalundborg

Kl. 17.57 forulykkede en 24-årig mand fra Gislinge med sin motorcykel, da han kørte ad Nykøbingvej mod nordvest i Mørkøv. Et rådyr løb ud på vejen, og da den 24-årige foretog en kraftig opbremsning, faldt han af køretøjet, så motorcyklen fortsatte ca. 70 meter uden fører, før den kørte ned i grøften.

Den 24-årige blev indbragt til skadestuen til kontrol, men var tilsyneladende sluppet uden behandlingskrævende skader.

Kl. 19.25 løb et rådyr ud foran en personbil, som en 30-årig kvinde fra Mørkøv førte ad Jyderupvej, Sønderød, ved Ruds-Vedby i Kalundborg Kommune

Rådyret blev påkørt, og den kvindelige fører blev checket i den tilkaldte ambulance, men var ikke kommet til skade som følge af påkørslen.

Spiritus-/narkokørsel – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 10.32 begyndte politiet at lede efter en bilist, hvis slingrende og usikre kørsel havde fået andre til at kontakte politiet herom.

Politiet fik kontakt til den anmeldte bilist i Kordil, hvor en 24-årig mand fra Kalundborg som fører af en personbil blev standset med henblik på rutinemæssig kontrol af ham og køretøjet.

Den 24-årige kunne mistænkes for at være påvirket både af alkohol og narkotika under kørslen, så han blev i forbindelse med sigtelser for både spiritus- og narkokørsel kortvarigt anholdt med henblik på udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer. Når analyseerklæringerne foreligger, vil han høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb.

Tryghedsskabende patruljering – Høng – Kalundborg

En patrulje fra den forebyggende afdeling på politistationen i Kalundborg var kl. ca. 22.00 en tur i Høng, hvor politiet foretog tryghedsskabende patruljering i Høng by og med særlig fokus på området ved Høng-centret. Sidstnævnte sted har der på det seneste været utryghedsskabende forsamlinger af unge.

Politiet oplevede Høng by som meget rolig, og i området ved centret traf politiet ca. 10 unge, som opholdt sig ved nogle bænke ved et supermarkedet. I nærheden var nogle få biler parkeret.

Efter en tryghedsskabende samtale med de tilstedeværende unge, hvoraf ingen blev sigtet for noget ulovligt, forlod politiet både centerområdet og Høng by, idet der ikke var grundlag for yderligere patruljering på dette tidspunkt.

Tyveri eller forsøg herpå fra seks personbiler – Kalundborg

Seks bilejere har i løbet af weekenden anmeldt, at der har været tyveri eller forsøg herpå fra deres personbiler, som har været parkeret forskellige steder i Kalundborg.

I løbet af natten mellem fredag og lørdag gik det ud over to biler på hhv. Klosterparkvej og Fr. Andersensvej, og natten mellem lørdag og søndag var biler henstillet på Klosterengen og Biotekparken udsat for tyverier. Natten mellem søndag og mandag gik det ud over en bil, der var henstillet på Klosterkrogen i Kalundborg.

Fælles for alle tyverierne og forsøg herpå er, at en bag- eller siderude er blevet knust for at få adgang til bilernes kabine, hvorfra tyven(e) har stjålet betalingskort, personlige dokumenter, kontanter samt drikke- og madvarer.

Politiet har optaget rapport om de anmeldte tyverier og vil i den forbindelse gerne i kontakt med personer, der måtte have set eller hørt noget usædvanligt på de anførte veje de pågældende nætter. Endvidere opfordres indehavere af privat videoovervågning til at kontrollere, hvorvidt nogen i løbet af weekenden kan have haft fremmede personer inde på privat grund f.eks. i nærheden af et køretøj. Oplysninger i sagerne kan gives til politiet på tlf. 114.