Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/10/02 til 2023/10/10.

Færdselsuheld – Gørlevvej, Sæby, Høng – Kalundborg

Kl. 05.50 fik politiet en anmeldelse om, at en cyklist var blevet påkørt af en bil, hvis fører havde fortsat kørslen og dermed ikke standset for at deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til.

Politiet fik kort efter kontakt til en 50-årig kvinde fra Høng, som oplyste, at hun kort før anmeldelsen var kørt på cykel ad Gørlevvej i østlig retning lige før sidevejen Bagervænget. Hun cyklede i højre side af vejen, men blev overhalet af en personbil, hvis højre sidespejl ramte cykelstyret.

Cyklisten væltede og kunne konstatere, at cykelstyret var blevet beskadiget som følge af påkørslen. I en tilkaldt ambulance blev den kvindelige cyklist efterfølgende bragt til skadestuen til kontrol, men hun var sluppet uden behandlingskrævende skader.

Det involverede køretøj beskrev cyklisten som en sort personbil, hvis nummerplade hun ikke nåede af aflæse på grund af påkørslen. Hun havde heller ikke nogen oplysninger om føreren af bilen, ligesom der formentlig heller ikke var nogen vidner i området.

Politiet har optaget rapport om uheldet i et forsøg på at få identificeret personbilen og dens fører, hvorfor politiet gerne hører fra enten bilisten selv eller andre, der måtte have oplysninger om bilen og dens fører.

Færdselsuheld – Sæbyvej, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 12.42 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bilist var forulykket og kørt gennem et hegn og ned ad en skrænt, så bilen var standset inde på en mark med kreaturer. En mand var fundet i live, men ukontaktbar i grøftekanten, så ambulancepersonale var sendt til stedet.

Politiet fik på stedet kontakt til både pårørende og en mand, der blev tilset i den tilkaldte ambulance. Manden blev identificeret som en 54-årig mand fra Høng, som af ambulancepersonalet blev vurderet til at være i kritisk tilstand.

En lægehelikopter blev tilkaldt, og heri blev den 54-årige fløjet til Rigshospitalet til undersøgelse og fornøden behandling.

En bilinspektør blev tilkaldt til uheldsstedet for at foretage undersøgelser af uheldsstedet og den personbil, som den 54-årige havde været fører af. Bilen havde kraftige skader på fronten efter påkørsel af et træ, så også airbags var blevet udløst i den efter kørsel ad Sæbyvej i sydlig retning ud for Tissø.

Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, og den foreløbige konklusion om årsagen til uheldet er ifølge pårørendes oplysninger, at den 54-årige kan mistænkes for at have fået et ildebefindende efter et hvepsestik.

Den 54-årige meldes uden for livsfare, men er fortsat indlagt på Rigshospitalet til behandling for mindre alvorlige kvæstelser som følge af selve uheldet på grund af ildebefindendet.

Narkokørsel – Bredekildevej, Kalundborg

Kl. 00.50 standsede politiet en 19-årg kvinde fra Kalundborg som fører af en personbil, som hun førte ad Bredekildevej i Kalundborg.

Den 19-årige deltog i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af cannabis under kørslen, så hun blev sigtet for narkokørsel i bilen.

Politiet anholdt den 19-årige kortvarigt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så hun vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsler – Kalundborg

Kl. 16.55 stoppede en patrulje en 44-årig mand lokal mand på Kalundborgvej i Snertinge i en rutinekontrol. Han blev sigtet og anholdt for narkokørsel i en personbil og taget med til en blodprøveudtagelse.

Kl. 00.26 blev en 29-årig mand fra Slagelse anholdt for narkokørsel, da han blev stoppet på Gørlev Landevej mod syd i Gørlev Sj. En narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer, så han blev sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.
Nu venter politiet på resultatet af blodprøverne, hvorefter de sigtede vil høre mere i deres sager

Rådyr årsag til to færdselsuheld – Holbæk / Kalundborg

Kl. 17.57 forulykkede en 24-årig mand fra Gislinge med sin motorcykel, da han kørte ad Nykøbingvej mod nordvest i Mørkøv. Et rådyr løb ud på vejen, og da den 24-årige foretog en kraftig opbremsning, faldt han af køretøjet, så motorcyklen fortsatte ca. 70 meter uden fører, før den kørte ned i grøften.

Den 24-årige blev indbragt til skadestuen til kontrol, men var tilsyneladende sluppet uden behandlingskrævende skader.

Kl. 19.25 løb et rådyr ud foran en personbil, som en 30-årig kvinde fra Mørkøv førte ad Jyderupvej, Sønderød, ved Ruds-Vedby i Kalundborg Kommune

Rådyret blev påkørt, og den kvindelige fører blev checket i den tilkaldte ambulance, men var ikke kommet til skade som følge af påkørslen.

Spiritusbilist med vanvidspromille – Ruds-Vedby, Kalundborg

Kl. 15.57 kørte en patrulje til Ruds-Vedby, hvor borgere havde tilbageholdt en mulig spiritusbilist, som havde kørte slingrende. Bilisten havde slingret helt over i modsatte vognbane, hvor en modkørende bilist måtte undvige for at støde sammen med ham. En handlekraftig borger fulgte efter den slingrende bilist ind på en rasteplads og tilkaldte politiet, da bilisten havde fremstået kraftigt spirituspåvirket.

Politiet sigtede og anholdt den 62-årig mand fra Midtsjælland, som blæste alkometeret over 2,0 promille. Manden var på vej hjem fra jagt og oplyste, at det var kutyme at slutte jagten af med en frokost med alkohol.

At køre med så høj promille er omfattet af reglerne om vanvidskørsel, og bilen blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 62-åriges førerret blev inddraget på stedet, og nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter han vil få besked om sagens videre gang.

Spirituskørsel på knallert – Bredgade, Kalundborg

Kl. 19.18 kørte en 51-årig mand fra Kalundborg på en lille 30-knallert ad Bredgade mod vest efter at have indtaget alkohol i et sådant omfang, at politiet fandt grundlag for at sigte ham for spirituskørsel.

Den 51-årige fik derfor i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Tricktyveri afværget af handlekraftig borger – Elmevænget, Kalundborg

Kl. 11.13 kontaktede en 71-årig, handlekraftig mand fra Kalundborg politiet, fordi han kl. ca. 10.50 havde afværget et tricktyveri over for en ældre kvinde.

Han oplyste, at han fra sin bolig havde set en ældre kvinde komme gående ad Elmevænget med sin rollator, hvorpå hendes taske stod. En fremmed mand havde henvendt til kvinden og talte med hende, da endnu en mand også dukkede op.

Anmelderen blev bekymret for, at de to fremmede mænd måske ville begå et tricktyveri, hvorfor han skyndte sig ud for at komme de ældre kvinde til undsætning.

På vej hen mod kvinden så anmelderen, at den ene mand havde en hånd nede i tasken, hvorfor han råbte op. De to fremmede mænd tog herefter flugten i løb og forsvandt i ukendt retning.

De to mænd blev beskrevet som:
A: Mand, 20-30 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Iført: Mørkt tøj.
B: Mand, 25-30 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Iført: Spraglet tøj.

Politiet har nu optaget rapport om forsøg på tricktyveri, idet den ældre kvinde ikke fik noget stjålet formentlig på grund af anmelderens indgriben. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger om de to mistænkte mænd.

Tryghedsskabende patruljering – Høng – Kalundborg

En patrulje fra den forebyggende afdeling på politistationen i Kalundborg var kl. ca. 22.00 en tur i Høng, hvor politiet foretog tryghedsskabende patruljering i Høng by og med særlig fokus på området ved Høng-centret. Sidstnævnte sted har der på det seneste været utryghedsskabende forsamlinger af unge.

Politiet oplevede Høng by som meget rolig, og i området ved centret traf politiet ca. 10 unge, som opholdt sig ved nogle bænke ved et supermarkedet. I nærheden var nogle få biler parkeret.

Efter en tryghedsskabende samtale med de tilstedeværende unge, hvoraf ingen blev sigtet for noget ulovligt, forlod politiet både centerområdet og Høng by, idet der ikke var grundlag for yderligere patruljering på dette tidspunkt.

Indbrud i Perioden

Rævebakken, Kalundborg