Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/09/20 til 2023/10/03.

Bilist flygtet efter færdselsuheld – Valentin Jensensvej, Kalundborg

Lørdag aften kl. 22.58 anmeldte en beboer på Valentin Jensensvej, at en parkeret bil var blevet påkørt, og at den skadevoldende bilist var flygtet fra stedet ad Valentin Jensensvej i vestlig retning.

Politiet fik efterfølgende klarlagt, at en mindre personbil havde fået store skader som følge af påkørslen, da bilen holdt parkeret i den sydlige side af Valentin Jensensvej. Den parkerede bil havde skader i fronten, og ud fra spor kunne der være tale om en modpart, hvis bil kunne være grålig, og som var kørt i vestlig retning på uheldstidspunktet, hvor den var kommet for langt over i modsatte side af vejen.

Ud fra skadernes placering og omfang var påkørslen formentlig sket med høj hastighed, og den flygtede bilist formodes at have skader på venstre side af bilens front.

Under efterforskningen for at finde frem til den skadevoldende bilist har politiet besøgt en bilejer, som ifølge et tip kunne være den flygtede bilist. Det var dog ikke tilfældet, idet den mistænktes bil var uden skader.

Politiet vil derfor gerne høre fra personer, der lørdag aften enten har bemærket uheldet eller den flygtende bilist på Valentin Jensensvej, eller som har kendskab til en person, hvis bil måtte have friske skader på fronten efter påkørsel af en parkeret bil. Oplysninger i sagen kan gives til politiet på tlf. 114.

Brandundersøgelse – Jyderupvej, Reerslev, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 16.53 slog en 68-årig mand fra Ruds-Vedby alarm til brandvæsnet, da der var udbrudt brand i stuen i hans bolig på Jyderupvej ved Ruds-Vedby.

Politiet kunne på stedet konstatere kraftig røgudvikling, men den 68-årige var kommet ud, så han kunne tilses af ambulancepersonale for eventuel røgforgiftning.

Da brandvæsnet havde fået slukket branden i stuen i boligen, kunne politiet undersøge brandstedet nærmere. En sofa i stuen var udbrændt, og flere rum havde fået kraftig sodtilsværtning, ligesom flere vinduer var revnet på grund af varmen.

Politiet fik klarlagt, at brandårsagen måske skulle findes i en varmeblæser, der havde været placeret tæt på den nu udbrændte sofa. Det skal nu klarlægges, om den 68-årige kan have udvist manglende forsigtighed ved brugen og placeringen af varmeblæseren, før politiet kan træffe afgørelse om, hvorvidt han har overtrådt brandlovgivningen.

Færdselsuheld – Gørlevvej, Sæby, Høng – Kalundborg

Kl. 05.50 fik politiet en anmeldelse om, at en cyklist var blevet påkørt af en bil, hvis fører havde fortsat kørslen og dermed ikke standset for at deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til.

Politiet fik kort efter kontakt til en 50-årig kvinde fra Høng, som oplyste, at hun kort før anmeldelsen var kørt på cykel ad Gørlevvej i østlig retning lige før sidevejen Bagervænget. Hun cyklede i højre side af vejen, men blev overhalet af en personbil, hvis højre sidespejl ramte cykelstyret.

Cyklisten væltede og kunne konstatere, at cykelstyret var blevet beskadiget som følge af påkørslen. I en tilkaldt ambulance blev den kvindelige cyklist efterfølgende bragt til skadestuen til kontrol, men hun var sluppet uden behandlingskrævende skader.

Det involverede køretøj beskrev cyklisten som en sort personbil, hvis nummerplade hun ikke nåede af aflæse på grund af påkørslen. Hun havde heller ikke nogen oplysninger om føreren af bilen, ligesom der formentlig heller ikke var nogen vidner i området.

Politiet har optaget rapport om uheldet i et forsøg på at få identificeret personbilen og dens fører, hvorfor politiet gerne hører fra enten bilisten selv eller andre, der måtte have oplysninger om bilen og dens fører.

Færdselsuheld – Svallerup Bygade, Svallerup, Kalundborg

Kl. 14.09 fik politiet via alarm 112 melding om, at bilist var forulykket under kørsel ad Svallerup Bygade i Svallerup, så bilen nu lå på taget.

Det viste sig, at en 49-årig kvinde fra Solrød Strand under kørsel ad Svallerup Bygade i en personbil formentlig havde fået et ildebefindende. Herved mistede hun kontrollen over bilen, der havde retning over i modsatte kørebanehalvdel.

En passager på forsædet i bilen greb ind og styrede bilen mod højre ud i rabatten, så bilen kørte i grøften og rullede rundt, inden den endte på taget.

Ingen af de to personer kom til skade ved uheldet, og ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet.

Politiet har optaget rapport om uheldet for at få afklaret de nærmere årsager til det oplyste ildebefindende hos føreren af personbilen.

 

Handlekraftigt personale fik stoppet røver – Gl. Nyrupvej, Kalundborg

Kl. 08.44 løb en 19-årig mand iført en elefanthue ind i Dagli’; Brugsen i Kalundborg, hvor han løb om bag kassen og tog en stak mindre sedler fra kasseapparatet. På vej ud af butikken skubbede til en kvindelig medarbejder som forsøgte at afskære ham vejen. Medarbejderen faldt omkuld, men en mandlig medarbejder fik fat i den 19-årige foran butikken, hvor han blev tilbageholdt på gulvet, så han tabte alle pengesedlerne.

Den 19-årige viste sig at have en kniv i en skede på sig, som faldt ud af lommen under tumulten. Imens var politiet blevet tilkaldt og de kom frem kort efter og anholdt den 19-årige mand fra Kalundborg, som blev sigtet for røveri og overtrædelse af knivloven.

Politiet afhørte de tilstedeværende og optog rapport. Pengene blev leveret tilbage til butikken og kniven beslaglagt. Den 19-årig blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Senere blev sagen juridisk vurderet, hvor der ikke blev fundet grundlag for at fremstille den anholdt mand i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt, men kan forvente et retsligt efterspil.

Humanitær eftersøgning – Høng – Kalundborg

Kl. 00.22 rykkede flere patruljer, herunder en hundepatrulje, ud til Høng-området for at lede efter en 15-årig pige fra Høng. Hun havde ifølge bekymrede pårørende forladt bopælen en time tidligere og kunne være taget hjemmefra i nedtrykt sindstilstand.

En humanitær eftersøgning blev sat i gang, hvilket resulterede i, at politiet kl. ca. 01.00 fandt den savnede i et busskur ved Høng. Hun blev indledningsvist tilset af personalet fra en tilkaldt ambulance, men blev efterfølgende af politiet bragt til et hospital, hvor hun frivilligt blev indlagt til undersøgelse og fornøden behandling i anledning af sin nedtrykte sindstilstand.

Narkokørsler – Kalundborg

Kl. 16.55 stoppede en patrulje en 44-årig mand lokal mand på Kalundborgvej i Snertinge i en rutinekontrol. Han blev sigtet og anholdt for narkokørsel i en personbil og taget med til en blodprøveudtagelse.

Kl. 00.26 blev en 29-årig mand fra Slagelse anholdt for narkokørsel, da han blev stoppet på Gørlev Landevej mod syd i Gørlev Sj. En narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer, så han blev sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.
Nu venter politiet på resultatet af blodprøverne, hvorefter de sigtede vil høre mere i deres sager

Spiritusbilist med vanvidspromille – Ruds-Vedby, Kalundborg

Kl. 15.57 kørte en patrulje til Ruds-Vedby, hvor borgere havde tilbageholdt en mulig spiritusbilist, som havde kørte slingrende. Bilisten havde slingret helt over i modsatte vognbane, hvor en modkørende bilist måtte undvige for at støde sammen med ham. En handlekraftig borger fulgte efter den slingrende bilist ind på en rasteplads og tilkaldte politiet, da bilisten havde fremstået kraftigt spirituspåvirket.

Politiet sigtede og anholdt den 62-årig mand fra Midtsjælland, som blæste alkometeret over 2,0 promille. Manden var på vej hjem fra jagt og oplyste, at det var kutyme at slutte jagten af med en frokost med alkohol.

At køre med så høj promille er omfattet af reglerne om vanvidskørsel, og bilen blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 62-åriges førerret blev inddraget på stedet, og nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter han vil få besked om sagens videre gang.

Spirituskørsel – bil tilbageholdt som sikkerhed for bøde – Sæbyvej, Sæby, Høng – Kalundborg

Kl. 01.23 blev en varebil med polske nummerplader standset under kørsel i nordlig retning ad Sæbyvej med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Føreren af varebilen var en 31-årig mand fra Polen, som ifølge en alkometertest var mere påvirket af alkohol end tilladt. Han blev derfor anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel. En narkometertest gav ikke udslag for påvirkning af noget ulovligt.

Da den polske mand ikke kunne fremvise noget kørekort, blev han tillige sigtet for kørsel uden førerret i varebilen, subsidiært at have glemt sit kørekort under kørslen.

Politiet transporterede den anholdt til et sygehus, hvor blodprøve blev udtaget med henblik på efterfølgende, hurtig analyse for at få klarlagt alkoholkoncentrationen i blodet.

Den polske fører var også ejer af varebilen, som politiet med hjemmel i færdselsloven tilbageholdt som sikkerhed for betaling af bøde og sagsomkostninger i anledning af sagen om spirituskørsel, idet både køretøjet og den 31-årige ikke havde nogen fast tilknytning til Danmark.

Den polske mand, der blev løsladt efter blodprøveudtagningen, blev instrueret i at møde på en politistation fredag eftermiddag, så han kunne få afgjort sin sag og betale en bøde. Varebilen vil herefter kunne genudleveres til den 31-årige, der måske skal finde en anden til at føre køretøjet, såfremt alkoholkoncentrationen i blodet måtte være så høj, at han også bliver frakendt kørekortet i Danmark.

Spirituskørsel på knallert – Bredgade, Kalundborg

Kl. 19.18 kørte en 51-årig mand fra Kalundborg på en lille 30-knallert ad Bredgade mod vest efter at have indtaget alkohol i et sådant omfang, at politiet fandt grundlag for at sigte ham for spirituskørsel.

Den 51-årige fik derfor i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Spirituspåvirket bilist endte i grøften – Sorøvej, Høng – Kalundborg

kl. 23.10 endte en bilist i grøften på Sorøvej ud for Sæby, så en patrulje kørte til stedet. Både bilisten, en 37-årig mand, og en kvindelig passager var uskadte, men biliste viste sig at være spirituspåvirket over det tilladte. Han var desuden frakendt førerretten, og blev derfor sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Den 37-årige oplyste, at han endte grøften, fordi han skulle undvige et rådyr og mistede herredømmet. Bilen havde den 37-årige lånt, så ejeren blev sigtet for at låne sin bil ud til en person uden kørekort. Den 37-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men vil høre mere i sagen når blodprøven er blevet analyseret.

Tricktyveri afværget af handlekraftig borger – Elmevænget, Kalundborg

Kl. 11.13 kontaktede en 71-årig, handlekraftig mand fra Kalundborg politiet, fordi han kl. ca. 10.50 havde afværget et tricktyveri over for en ældre kvinde.

Han oplyste, at han fra sin bolig havde set en ældre kvinde komme gående ad Elmevænget med sin rollator, hvorpå hendes taske stod. En fremmed mand havde henvendt til kvinden og talte med hende, da endnu en mand også dukkede op.

Anmelderen blev bekymret for, at de to fremmede mænd måske ville begå et tricktyveri, hvorfor han skyndte sig ud for at komme de ældre kvinde til undsætning.

På vej hen mod kvinden så anmelderen, at den ene mand havde en hånd nede i tasken, hvorfor han råbte op. De to fremmede mænd tog herefter flugten i løb og forsvandt i ukendt retning.

De to mænd blev beskrevet som:
A: Mand, 20-30 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Iført: Mørkt tøj.
B: Mand, 25-30 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Iført: Spraglet tøj.

Politiet har nu optaget rapport om forsøg på tricktyveri, idet den ældre kvinde ikke fik noget stjålet formentlig på grund af anmelderens indgriben. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger om de to mistænkte mænd.

Tricktyverier – Fårevejle St., Odsherred / Elmegade, Kalundborg

To tricktyverier i hhv. Fårevejle St. og i Kalundborg med kort tidsinterval kan måske hænge sammen, idet der i begge tilfælde er mistanke til udenlandske mænd.

En 79-årig kvinde fra Asnæs var kl. ca. 10.10 på parkeringspladsen ved et supermarked, Høvevej, Kirkebyen, Fårevejle St., indledningsvist blevet kontaktet af en udenlandsk mand, da hun efter indkøb havde anbragt varer og sin taske i sin bil.

Kort efter var endnu en mand kommet hen til kvindens bil, hvor de to mænd havde afledt hendes opmærksomhed, så hendes pung kunne blive stjålet fra hendes taske. Den 79-årige opdagede først tyveriet, da de to mænd var forsvundet, og hun skulle finde bilnøglen i tasken, hvor pungen manglede.

Hændelsesforløbet fremgik af supermarkedets overvågning og indgår nu i politiets efterforskningsmateriale mod de to mistænkte, udenlandske mænd, hvor den ene var iført en hvid T-shirt og den anden noget sort/mørkt tøj.

Om den ene af de to mistænkte udlændinge også kan mistænkes for et tricktyveri i Kalundborg by kort tid efter, må efterforskningen og gennemsyn af overvågningsmaterialet afklare.

En 93-årig mand fra Kalundborg anmeldte nemlig, at han kl. ca. 10.30 var på en tankstation i Elmegade, Kalundborg, for at fylde lidt benzin på en reservedunk. Da han havde problemer med sit betalingskort, kom en udenlandsk mand ham til undsætning.

Den udenlandske mand hjalp med at lægge betalingskortet retur i pungen, som den 93-årige fik retur. Da han kort efter opdagede, at betalingskortet alligevel ikke befandt i pungen, kontaktede den 93-årige straks sin bank, som kunne oplyse, at der allerede var foretaget to uberettigede kontanthævninger for i alt 8.000 kr.

Politiet har optaget rapporter om tricktyverier, som nu efterforskes nærmere i et forsøg på at få identificeret de to mistænkte samt for at få klarlagt, om der måtte være en sammenhæng i de to anmeldelser.

Ung butikstyv – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 15.10 havde butikspersonale tilbageholdt en ung mand på vej ud af et supermarked på Nørre Alle i Kalundborg.

Politiet fik på stedet kontakt til en 17-årig ung mand fra Kalundborg, som blev sigtet for butikstyveri, da personalet havde standset ham efter kasselinjen med energidrik, slik og chokolade gemt i en medbragt taske.

Da han ikke havde betalt de 445 kr. for varer, fandt politiet grundlag for at sigte ham for butikstyveriet.

Hans værge blev underrettet og overværede dele af afhøringen af den sigtede, hvis sag også indberettes til de sociale myndigheder i Kalundborg Kommune Den 17-årige og hans værge kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Uro og uorden – Høng – Kalundborg

Kl. 00.54 fik politiet en anmeldelse om, at flere personers private sammenkomst, hvor alkohol var blevet indtaget, var endt i et slagsmål mellem nogle af de tilstedeværende mænd.

Politiet rykkede med flere patruljer ud til Høng, hvor en 44-årig mand fra Høng var kommet til skade efter et slagsmål med en 20-årig mand også fra Høng. Den 20-årige var dog flygtet fra stedet, men blev senere fundet, hvorefter politiet kunne konstatere, at han også bar præg af at have været i slagsmål med nogen.

Begge mænd var noget påvirkede af alkohol og ønskede umiddelbart ikke politiets indblanding i sagen, hvori politiet trods dette foretog diverse undersøgelser forskellige steder i byen, hvor de to mænd havde været.

Politiet vil dog senere kontakte de to parter i et forsøg på at få klarlagt, hvorvidt der er foregået noget, som nogen skal stilles strafferetligt til ansvar for.

Indbrud i Perioden

Esbern Snaresvej, Kalundborg
Rævebakken, Kalundborg