Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/09/11 til 2023/09/19.

Alarm efter mindre forurening – Hallas Alle, Kalundborg

Kl. 01.43 indgik en alarm fra en medicinalvirksomhed om, at der var sket et mindre udslip af ammoniak, så medarbejderne på virksomheden var ved at blive evakueret af sikkerhedsmæssige årsager.

Brandvæsnet og politiet kunne ved virksomheden konstatere en kraftig lugt af ammoniak, som med den svage vind drev i sydøstliglig retning. Der var således ikke behov for yderligere evakuering end 150-200 medarbejdere på virksomheden. Virksomhedens egne advarselssirener var blevet aktiveret som følge af det utilsigtede udslip.

Brandvæsnet fik sammen med det tilkaldte kemiske beredskab iført relevant beskyttelsesudstyr lokaliseret udslippet til en defekt ventil ved en ammoniaktank. Udslippet blev stoppet kl. ca. 03.10, og det foreløbige skøn var et udslip af 30-40 liter ammoniak. Fareområdet som følge af udslippet blev herefter indskrænket væsentligt.

Politiets indsats i området blev afsluttet herefter, mens virksomheden gik i gang med at tilse den pågældende ventil for at undgå yderligere udslip. Politiet har ingen oplysninger om nogen som helst tilskadekomst i anledning af det utilsigtede ammoniakudslip.

Arbejdsulykke – Jernbanevej, Høng – Kalundborg

Kl. 10.41 var en person kommet til skade i forbindelse med opstilling af et stillads på Jernbanevej i Høng, så en ambulance måtte tilkaldes.

En tilskadekommen, 73-årig mand fra Høng blev bragt til et sygehus, hvor han blev indlagt til fornøden behandling.

Den 73-årige havde deltaget i opstillingen af stilladset og havde herunder trådt på en stilladsplade, der vippede, så han faldt 1,5 – 2 meter ned.

Arbejdstilsynet blev underrettet og ankom til stedet for at foretage undersøgelser i samarbejde med politiet, så det senere kan afklares, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Den 73-årige er fortsat indlagt på sygehuset, men i stabil tilstand og uden for livsfare.

Brand ved komfur – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 10.31 kørte politi og brandvæsen til brand i en lejlighed i en villa på 1.sal på Slagelsevej i Kalundborg. Beboeren havde opholdt sig i stuen, da han lugtede røg fra køkkenet. Han opdagede, at det brændte ved komfuret og skyndte sig ud. Brandvæsnet fik slukket ilden, som ikke nåede at sprede sig til stueplan. Lejligheden var røg og sodskadet, og der skete en del brandskade omkring komfuret. Lejeren måtte derfor genhuses, men de øvrige beboere kunne blive i ejendommen. Busruter forbi brandstedet blev omlagt mens slukningsarbejdet stod på indtil omkring middag. Beboeren blev tilset for røgforgiftning i en ambulance, men ingen meldes at være kommet noget til.
Politiet optog rapport om branden, som formodes at starte omkring en tændt kogeplade.

Færdselsuheld – Asnæs Skovvej, Kalundborg

Kl. 09.47 var en 62-årig kvinde fra Slagelse under kørsel ad Asnæs Skovvej i vestlig retning kommet ud i rabatten med det ene hjulpar. Her påkørte hun noget buskads og nogle træer, så hun forulykkede.

Den 62-årige blev bragt på sygehuset til behandling for et knoglebrud, som hun havde pådraget ved uheldet. Ingen øvrige trafikanter var blevet involveret i uheldet, som blev anmeldt af en lokal beboer, der kom forbi kort efter.

 

Færdselsuheld – Nykøbingvej / Rugskovvej / Kragerupgårdsvej, Ørslev, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 14.59 rykkede politiet ud til et sammenstød mellem en bus og en personbil krydset Nykøbingvej-Rugskovvej-Kragerupgårdsvej.

Det viste sig, at en 67-årig mandlig buschauffør som fører af en rutebus var kørt ad Rugskovvej frem til krydset ved Nykøbingvej, hvor han ville fortsætte ligeud ad Kragerupgårdsvej mod vest.

I forbindelse med passage af Nykøbingvej blev bussen påkørt på sin højre side af en personbil, som en 28-årig mand fra Dianalund førte ad Nykøbingvej mod syd.

Begge køretøjer fik skader som følge af sammenstødet, men ingen af de to førere pådrog sig behandlingskrævende skader.

Politiet optog rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt. Kl. ca. 16.45 var de implicerede køretøjer blevet nødflyttet fra uheldsstedet.

Færdselsuheld – Rugbjerg Alle / Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 17.28 fik politiet en melding om, at en bil i regnvejret var kørt ind i et hus i svinget mellem Rugbjerg Alle og Sct. Jørgensbjerg i Kalundborg.

Det viste sig, at en 20-årig mand fra Kalundborg som fører af en personbil ad Rugbjerg Alle mod syd formentlig på grund af regnvejret og den derfor glatte kørebane var fortsat ligeud i venstrekurven ved Sct. Jørgensbjerg, så han havde påkørt husmuren på et hus på Sct. Jørgensbjerg.

Hverken den 20-årige fører eller tilstedeværende beboere i det påkørte hus pådrog sig fysiske skader, men beboerne var noget chokerede.

Det lokale redningsberedskab var også på uheldsstedet og vurderede, at der ikke var nogen risiko for, at husmuren ville styrte sammen efter påkørslen.

Politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Havnsøvej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 20.38 havde en 58-årig mand fra Svebølle mistet kontrollen over den lille, 30-knallert, som han førte ad Havnsøvej i Føllenslev.

Han væltede og pådrag sig overfladiske skrammer, og knallerten fik nogle skader.

Den 58-årige viste sig at være påvirket af alkohol under kørslen, så han fik i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Ingen øvrige trafikanter blev impliceret i uheldet.

Lokalbetjente på præventiv patrulje – Holbæk og Kalundborg

Torsdag eftermiddag kørte en patrulje fra forebyggelsesafdelingen en tur rundt i Holbæk, for at tale med de unge, og følge op på anmeldelser fra borgerne om muligt narkosalg og hashrygning. Flere borgere anmelder, at der ryges hash og at unge hænger ud omkring pizzariaet og supermarkedet i Ladegårdsparken, hvilket skaber utryghed i området.

Patruljen lagde derfor vejen forbi Ladegårdsparken og tog en snak med de lokale, men alt var roligt, og ingen af de unge uromagere var på stedet. Herefter gik vejen forbi Kikhøjparken, Grønneparken, Seminarieparken, Bysøparken og Holbæk Station. Også her åndede alt fred, og politiet kunne fortsætte deres patrulje videre vest på til Jyderup, hvor mange borgere havde klaget over hurtige og larmende knallerter.

Kl. 17.05 da nåede de bygrænsen på Holbækvej i Jyderup mødte betjentene en gammel kending, om kørte uden gyldigt kørekort. En 37-årig mand fra Mørkøv, som blev sigtet for kørsel uden førerret, og formanet om at lade bilen stå. Kort efter var bilen dog væk fra Holbækvej, og patruljen traf igen bilisten siddende bag rattet foran sit hjem. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret for anden gang den aften. Bilen var en han havde lånt, så ejeren blev sigtet for at overlade bilen til en uden kørekort.

Kl. 17.30 mødte patrulje tre knallerter med et meget højt lydniveau, som kørte væsentlig mere end 30 km/t. En knallertfører stak af, men betjentene fik fat i to unge mænd på 15 og 16 år, som fik gennemgået deres knallerter, der viste sig at være drøn ulovlige, da udstødningen larmede kraftigt. Hverken indregistering eller forsikring var i orden, og der blev fundet fejl på et speedometer og flere fejl på lyset.

Knallerterne blev taget med ind til nærmere undersøgelse, hvor tophastigheden vil blive målt på et rullefelt. De unges forældre blev orienteret om sagerne, og de vil få besked om konsekvenserne for de unge, når undersøgelserne er afsluttet. Da transportbilen til knallerterne kom frem var flere unge fra området dukket op, og der var enighed blandt de unge om, at de efterhånden kendte flere af deres lokalbetjente ret godt og havde bemærket et skærpet knallertindsats i Jyderup.

Kl. 19.05 kørte patruljen i Særslev ved Snertinge, Kalundborg, da de mødte en motorcyklist, de ville standse rutinemæssigt. Politibilens blink blev tændt, men det fik motorcyklen til at øge farten og køre væk fra patruljen med flere hasarderede overhalinger, så patruljen tabte motorcyklen af syne. De andre patruljer i området fik en melding om den flygtede motorcykel over radioen, og der gik ikke længe før motorcyklen og føreren, en 23-årig mand fra Svinninge, blev fundet i en indkørsel. Det viste sig, at motorcyklen var stjålet, så politiet anholdt den 23-årige, som blev taget med på politistationen. Ved afhøringen erkendte at motorcyklen var stjålet, og at han kørte uden gyldigt motorcykelkørekort.

Den retmæssige ejer af motorcyklen var d. 16. august kørt galt på Skovvejen i Regstrup, og efterlod motorcyklen i vejgrøften. Da han senere ville hente den, var den blevet stjålet. Han kan nu glæde sig over, at få sin motorcykel tilbage.

De sigtede kan forvente at høre mere i deres sager senere, når sagerne skal afgøres.

Løse heste på vejen – Urhøjvej, Bjerge, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 12.50 kontaktede en anmelder politiet, fordi 5-6 heste gik rundt på Urhøjvej og græssede uden for en marks indhegning.

Politiet fik hurtigt identificeret en lokal hesteejer, som blev underrettet om de løse heste. De var ifølge ejeren kort forinden lukket ud på en græsmark, men tilsyneladende sluppet uden for indhegningen, så hestene ville straks blive indfanget og ført retur til folden.

Mand med utryghedsskabende adfærd – Nytorv, Kalundborg

Kl. 18.38 fik politiet en anmeldelse om en mand, der under sin jakke tilsyneladende var i besiddelse af et håndskydevåben, som manden havde placeret i bukselinningen. Manden befandt i området ved Nytorv og var gået ind i et supermarked.

Politiet rykkede med baggrund i disse oplysninger ud med flere køretøjer, hvis personale under fornøden sikkerhed ønskede at få kontakt til den mistænkte mand.

En mand, der havde et indgående kendskab til den mistænkte, kom politiet til undsætning og fik kontakt til manden inde i supermarkedet, så den mistænkte stille og rolig kom ud til politiet.

Der var tale om en spirituspåvirket, 41-årig mand fra Kalundborg, der var i besiddelse af en hardballpistol, som han ifølge lovgivningen kunne være i lovlig besiddelse af.

Den 41-årige fik efter en kort tilbageholdelse lov til at gå, og politiet vil nu kigge nærmere på mandens adfærd i Kalundborg by for at kunne afgøre, hvorvidt der måtte være grundlag for at kunne sigte ham for noget i forhold til besiddelsen af hardballpistolen.

Mand slået i hovedet – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 02.44 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var blevet slået i hovedet på et værtshus, så politiet rykkede ud til stedet sammen med ambulancepersonale.

Politiet fik klarlagt, at der på værtshuset havde været uoverensstemmelser mellem nogle kvinder. En 37-årig mand fra Kalundborg havde efterfølgende mødt en forurettet kvinde, som han kendte, på toilettet, hvor en anden mand også pludselig dukkede op. Den anden mand medbragte en flaske, som han slog den 37-årige i hovedet med.

En 21-årig mand fra Kalundborg blev anholdt som mistænkt for grov vold og kunne i øvrigt mistænkes for at skille sig af med noget, da han smed noget fra sig i en skraldespand, som han passerede forbi. Det viste sig at være en mindre kniv, så den 21-årige blev også sigtet for overtrædelse af knivloven, hvilket han dog nægtede sig skyldig i.

Politiet løslod den 21-årige efter afhøring til sagerne, som han dog kan forvente at ville få et retsligt efterspil på et senere tidspunkt, når efterforskningen i sagen er afsluttet.

Søndag – mandag

Narkokørsel i frakendelsestiden – Gørlev Landevej, Høng – Kalundborg

Kl. 17.37 sigtede og anholdt politiet en 36-årig mand fra Slagelse, som kørte på Gørlev Landevej i Høng, selvom han var narkopåvirket og frakendt førerretten i ti på grund af tidligere sager om kørsel i påvirket tilstand. Den 36-årige kørte i en lånt bil, så ejeren af bilen blev sigtet for at overlade sit køretøj til en person, som ikke lovligt må føre det. Efter at have afgivet en blodprøve blev den 36-årige løsladt. Han vil senere høre mere i sagen.

Narkokørsel uden førerret / knivloven mv. – Mullerupvej, Mullerup, Slagelse – Kalundborg

Kl. 02.20 standsede politiet rutinemæssigt en personbil, der blev ført ad Mullerupvej i Mullerup, med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og en passager i bilen.

Føreren var en 30-årig mand fra Slagelse, som ikke havde noget kørekort og derfor ikke måtte være fører af personbilen. Desuden afslørede en narkometertest, at han kunne være påvirket af narkotika under kørslen.

Politiet sigtede føreren for de to overtrædelse af færdselsloven, og den 30-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse efterfølgende udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Passageren i bilen var en 28-årig mand fra Kalundborg, som var i besiddelse af en kniv med et ca. seks cm langt blad. Da han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål med at besidde kniven, blev han sigtet for overtrædelse af knivloven og fik kniven beslaglagt som bevis i sagen.

Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

Røg fra bygning var falsk alarm – Kalundborgvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 09.38 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en bygning, hvori der var et værtshus, fordi røg trængte ud gennem en dør.

Brandvæsnet og politiet slap dog for en større indsats, idet en røgkanon på stedet ved en fejl var blevet aktiveret. Der var således ikke nogen ildebrand i noget som helst på stedet.

Arbejdsulykke – Gl. Ebbeløkkevej, Ebbeløkke, Nykøbing Sj. – Odsherred
Kl. 11.01 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand havde fået et kraftigt stød i forbindelse med arbejde med elektriske installationer.

Det viste sig, at en 29-årig mand fra Frederiksberg havde fået et kraftigt stød under sit arbejde med nogle højspændingsledninger. Han havde haft handsker på, så han undgik forbrændinger på hænderne, da han rørte ved de strømførende ledninger.

Den 29-årige blev checket på skadestuen for eventuelle eftervirkninger fra det utilsigtede, elektriske stød.

Arbejdstilsynet blev underrettet om sagen, som undersøges nærmere for at få afklaret, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

To cykler stjålet – Kalundborg

Kl. 02.00 anså en patrulje på Hestehaven en bilists adfærd som mistænkelig, idet en bilist i området ved krydset Hestehaven / Gl. Røsnæsvej uden grund pludselig kørte ind til siden og slukkede lyset på bilen.

Politiet foretog efterfølgende en kontrol af den pågældende personbil, som blev ført af en 36-årig mand fra Fårevejle St. Inde i bilen kunne politiet se to MTB-cykler, hvis fordæk var afmonteret, så de kunne være inde i bilen. Desuden havde begge cykler fortsat cykellåse på, hvilket gav politiet grundlag for at undersøge omstændighederne nærmere.

Ingen af cyklerne var efterlyste, men den 36-årige kunne umiddelbart ikke forklare, hvordan og hvorfor han under disse omstændigheder var i besiddelse af to MTB-cykler til en skønsmæssig værdi af ca. 15.000 kr.

Politiet valgte derfor at sigte den 36-årige for tyveri på et ukendt sted af de to MTB-cykler, som politiet beslaglagde med henblik på at finde frem til ejeren, så de kan få deres cykler retur.

De to beslaglagte cykler er hhv. en blå MTB af mærket Specialized og en sort/grøn MTB af mærket Aspect. Sidstnævnte cykel var forsynet med et klistermærke fra en cykelforretning i Kalundborg. Hvis nogen savner disse cykler og f.eks. kan oplyse stelnummeret, hører politiet gerne fra ejerne på tlf. 114.

Ulovlig knallert – Borretoften, Høng – Kalundborg

Kl. 19.22 fik en patrulje standset en lille 30-knallert på Borretoften i Høng bl.a. på grund af manglende lys på knallerten, som i øvrigt også kunne køre hurtigere end de tilladte 30 km/t.

Da politiet fik øje på og kontakt med knallertkøreren, undlod føreren at standse trods politiets tegn herom, så det lykkedes først på Borretoften at få føreren standset.

Føreren anvendte heller ikke styrthjelm under kørslen, og knallerten viste sig hverken at være registreret eller lovpligtig ansvarsforsikret.

På grund af mistanken om konstruktive ændringer, så knallerten kunne køre hurtigere end tilladt, blev knallerten indbragt til nærmere undersøgelse på et rullefelt.

Knallertkøreren var en 27-årig lokal mand, der nu for anden gang inden for de seneste tre år er mistænkt for at køre rundt på en knallert med konstruktive ændringer. Såfremt undersøgelsen på rullefeltet bekræfter dette, kan den 27-årige risikere at miste knallerten som følge af en konfiskation på grund af gentagelsestilfælde.

Uro på tankstation – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 02.24 måtte personalet på en tankstation på Esbern Snaresvej i Kalundborg slå alarm, idet en kvindelig kunde råbte op og kastede rundt med forskellige varer i butikken.

En patrulje var tilfældigt ved siden af tankstationen og kunne få sekunder senere bortvise en 29-årig kvinde fra Kalundborg, da hun var uønsket i butikken på grund af adfærden.

Kvinden blev ikke sigtet og blev bortvist uden problemer, så politiet kort efter kunne fortsætte patruljeringen i Kalundborg.

Indbrud i Perioden

Holbækvej, Kalundborg