Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/08/28 til 2023/09/05.

Færdselsuheld – Eskebjerg Strandvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 15.59 rykkede ambulancepersonale og politiet ud i anledning af et sammenstød mellem to motorcyklister på Eskebjerg Strandvej.

Det viste sig, at to mænd på hhv. 49 og 65 år begge fra Slagelse på hver sin motorcykel var kørt ad Eskebjerg Strandvej mod nord. Den 65-årige opdagede herunder for sent, at den 49-årige havde bremset, så de to motorcyklister stødte sammen.

Den ene blev i ambulancen kørt til kontrol på skadestuen, men begge var sluppet uden behandlingskrævende skader, så politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet.

Færdselsuheld – Jyderupvej, Jyderup – Kalundborg

Kl. 11.14 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor to personbiler var stødt sammen, og et par passagerer i en tilkaldt ambulance var blevet bragt til skadestuen til kontrol.

Det viste sig, at sammenstødet mellem de to biler var sket, da en 62-årig mand fra Korsør som fører af en personbil ad Jyderupvej i sydlig retning kørte bag en varebil, hvis fører nedsatte hastigheden på grund af en modkørende ambulance med udrykning.

Hastighedsnedsættelsen opdagede en 25-årige mand fra Nykøbing Sj. og nedsatte hastigheden, men dog ikke tilstrækkeligt i regnvejret på den våde kørebane. Han kørte også i sydlig retning bag den 62-årige, men påkørte imidlertid bagenden af hans bil.

De to passagerer i den 25-åriges bil havde umiddelbart ikke pådraget sig behandlingskrævende skader, men politiet optog rapport om sammenstødet for at få klarlagt omstændighederne nærmere.

Håndværker faldt ned fra stige – Svallerup – Kalundborg

Kl. 11.20 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mandlig håndværker var faldet 1-1,5 meter ned fra en stige under sit arbejde og havde landet så uheldigt, at en ambulance måtte tilkaldes.

Der var tale om en 33-årig mand fra Stenlille, der blev bragt til skadestuen til kontrol for eventuel personskade.

Arbejdstilsynet blev underrettet om uheldet, som undersøges nærmere, idet politiet ud fra de foreliggende oplysninger ikke foretager sig yderligere.

Mand på uønsket besøg – Fr. Andersensvej, Kalundborg

Kl. 23.15 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var kommet på uønsket besøg på en adresse, hvor en kvinde havde besøg af nogle mandlige gæster.

Den uønskede mand ville gå til angreb på en kvindelig beboer, men var blevet pacificeret af de mandlige gæster.

På stedet fik politiet overdraget en kraftigt spirituspåvirket, 33-årig mand fra Kalundborg, der blev anholdt med henblik på afrusning, fordi politiet vurderede, at han ikke var i stand til at tage vare på sig eller kunne lade være med at skabe utryghed for andre.

Den 33-årige røg en tur i detentionen på politistationen i Roskilde, men blev løsladt herfra tidligt tirsdag morgen. Han var ikke blevet sigtet for nogen i anledning af sin uønskede adfærd.

Mulig miljøsag – Asnæsvej, Kalundborg

Kl. 10.40 fik politiet oplysninger om, at der var sket et udslip fra raffinaderiet på Asnæsvej i Kalundborg, så en større mængde olie skulle være løbet ud i vandet i havnebassinet.

Det viste sig heldigvis at være et langt mindre udslip med maksimalt ca. 20 liter gasolie, der var sluppet ud i forbindelse med vedligeholdelse af et rør.

Ingen var kommet til skade, og det lokale redningsberedskab foretog i samarbejde med kommunens miljømyndigheder det fornødne i anledning af udslippet. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af sagen.

Sigtet for ulovlig afbrænding – Snertinge – Kalundborg

Kl. 10.20 kørte en patrulje præventivt rundt i Snertinge- og Særslev-området, men undrede sig over en meget kraftig røgudvikling fra et sted i området, uden at brandvæsnet var blevet tilkaldt.

Patruljen fandt herefter frem til en adresse, hvor en 40-årig mand havde antændt et større bål. I bålet kunne politiet se brændbare materialer i form af bl.a. skummadrasser, plastik, trådhegn og haveaffald, som ifølge Kalundborg Kommunes regulativ ikke måtte brændes af.

Den 40-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af kommunens afbrændingsregler og blev samtidig pålagt at få slukket bålet hurtigt muligt. Han kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen.

Vold mod kvinde – Nyvangsvej, Kalundborg

Kl. 23.15 fik politiet en anmeldelse via bekendte til en 38-årig kvinde fra Kalundborg, at hun kort forinden var blevet overfaldet af en tidligere, mandlig bekendt. Han havde efter overfaldet forladt stedet.

Politiet fik kontakt til den 38-årige kvinde, der havde synlige tegn på at være blevet overfaldet med slag mod ansigt og hals, da den tidligere mandlige bekendte pludselig havde fået skaffet sig adgang til hendes bopæl.

Den mistænkte blev hurtigt identificeret som en 56-årig mand fra Kalundborg, som politiet efterfølgende fik anholdt, da politiet fandt ham på gaden ikke langt fra kvindens bopæl.

Den 56-årige blev sigtet for vold mod kvinden og løsladt efterfølgende, men kan dog forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når voldssagen skal afgøres.

Ved anholdelsen var den 56-årige i besiddelse af et femcifret kontantbeløb, som politiet beslaglagde til afdrag på en gæld til det offentlige.

Væltede cyklister – Kalundborg

Onsdag morgen og formiddag fik politiet to anmeldelser fra alarmcentralen om cyklister, der under kørslen var væltet, så en ambulance var blevet tilkaldt.

Kl. 07.28 var en kvinde med et barn på sin cykel af ukendte årsager væltet på vej op ad en bakke på Hestehaven i Kalundborg. Ambulancepersonalet tilså den kvindelige cyklist, som ikke var kommet noget alvorligt til ved uheldet. Politiet har ingen oplysninger om barnet

Næste anmeldelse om en væltet cyklist kom kl. 11.50, idet en forbipasserende på Sønderødvej, Sønderød, Ruds-Vedby, havde fundet en mand liggende i en vejgrøft ved siden af sin cykel.

Der var tale om en 68-årig mand fra Dianalund, som var væltet, da han som cyklist var kommet for langt ud mod kanten af vejen, så han væltede og slog sig. Han blev i ambulancen kørt til skadestuen til undersøgelse og eventuel behandling for sine skader.

I begge tilfælde har politiet ingen oplysninger om, at andre trafikanter har været involveret i uheldene, hvorfor politiet ikke har foretaget sig yderligere ud fra disse omstændigheder i sagerne.

Indbrud i Perioden

H/F Rynkehaven, Kalundborg (2 anmeldelser)

Nytorv, Kalundborg