Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/12/22 til 2024/01/09.

Bilister sad fast i isen på vej – Lyngvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 12.17 fik politiet en underretning fra det lokale redningsberedskab i Kalundborg kommune om, at Lyngvej i Eskebjerg var blevet afspærret for trafik.

Årsagen var, at vejen havde været oversvømmet, så frosten havde fået vandoverfladen til at fryse til is. Fire bilister var under passagen af det oversvømmede område kørt fast i isen, men redningsberedskabet forsøgte at få kontakt til ejerne af køretøjerne for at få disse fjernet.

Politiet tog oplysningen om vejlukningen til efterretning, men underrettede regionens ambulancecentral om, at Lyngvej var spærret for gennemkørsel.

Bortvisning af unge fra center – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 20.25 traf politiet under patruljering i Høng både ejeren af Høng Centeret og fem lokale teenagere ved centeret, hvorfra ejeren ville bortvise dem, da de unge ikke havde noget ærinde på stedet.

Politiet assisterede ejeren med bortvisningen og forklarede i den forbindelse de unge, at de ikke måtte opholde sig i centeret uden et ærinde. Ifølge de unge var deres formål med opholdet at holde sig varme, men politiet vejledte dem om at finde et andet sted at være forsamlet. Ingen af dem kunne mistænkes for at have begået noget strafbart, så ingen blev sigtet for noget.

Forsøg på røverisk overfald – Elmegade, Kalundborg

Kl. 11.54 anmeldte en 68-årig kvinde fra Kalundborg, at hun kl. ca. 11.30 ved en pengehæveautomat på Elmegade i Kalundborg var blevet forsøgt frarøvet nogle penge, som hun netop havde hævet i pengeautomaten.

Da hun tog pengene fra pengeautomaten, forsøgte en fremmed mand bagfra at tage pengene fra hende. Den 68-årige forhindrede manden i at få fat i pengene, som hun gemte foran sig, samtidig med at hun krummede sig sammen.

Den fremmed mand opgav og flygtede til fods i retning mod et nærliggende supermarked og med den 68-årige råbende bagefter i et forsøg på at få standset manden. Et vidne forsøgte også kortvarigt at forfølge manden, men forgæves, idet han forsvandt i området.

Den fremmede mand blev beskrevet som 18-20 år, østeuropæisk af udseende, 165-170 cm høj, almindelig af bygning, sort kort hår, iført sort/grå trøje med hætte og mørke bukser.

Den 68-årige bemærkede under forfølgelsen af den mistænkte mand, at også to andre mænd, der havde opholdt sig i nærheden, skyndsomt forsvandt fra området.

Politiet har optaget rapport om forsøg på et røverisk overfald på den 68-årige ved pengeautomaten og forsøger nu at få identificeret manden, der forsøgte at tage hendes penge. Desuden vil politiet også gerne have identificeret de to øvrige mænd, der ifølge den 68-årige også var østeuropæiske af udseende, for at få afklaret årsagen til deres tilstedeværelse i området og efterfølgende flugt.

Overvågning i området vil naturligt indgå i politiets efterforskning, men politiet vil også gerne høre fra personer, der måtte have set de tre personer i området i tiden omkring kl. ca. 11.30. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Fyrværkeri – Høng, Kalundborg

Kl 20.59 var en patrulje forbi en ejendom i Høng efter et tip om, der skulle være ulovligt fyrværkeri på stedet. I et skur blev der fundet en skraldepose med 15 ulovlige og hjemmelavede kanonslag. Det blev en 21-årig mand på stedet sigtet for. Patruljen fortsatte med at interessere sig for sagen og efterforskningen førte også frem til en adresse i Ubby, hvor der blev fundet yderligere 13 ulovlige kanonslag, som ingen endnu er blevet sigtet for.

Færdselsuheld – Valløvej, Køge

Kl. 12.47 underrettede en 46-årig kvinde fra Køge politiet om, at hun under kørsel ad Valløvej havde mistet kontrollen over sin varebil. Bilen var kørt af vejen og rullet rundt, inden den standsede ude på en mark.

Politiet kørte en tur til uheldsstedet og sikrede sig, at den 46-årige var sluppet uskadt fra uheldet, hvor ingen øvrige trafikanter var involveret. Den forulykkede bil ville senere blive afhentet fra uheldsstedet.

Færdselsuheld – Ærtevangen, Kærby, Kalundborg

Kl. 14.02 var der sket et færdselsuheld på Ærtevangen i Kalundborg, så politiet rykkede ud for at undersøge omstændighederne nærmere.

Det viste sig, at en lovlig parkeret lastbil med tilkoblet påhængsvogn hele to gange blev påkørt af to personbiler, som blev ført ad Ærtevangen mod syd. Første påkørsel af lastbilens påhængsvogn var forårsaget af en 39-årig kvinde fra Kalundborg, og kort efter dette uheld påkørte en 21-årig mand fra Dianalund også påhængsvognen.

Ingen af parterne kom til skade, men der skete mindre materiel skade på de involverede køretøjer.

Grov vold – Bjergesøvej, Hørve – Odsherred

Kl. 17.12 slog personalet på et bosted alarm til politiet, idet to mandlige beboere var røget i slagsmål med hinanden, efter at den ene tilsyneladende var gået til angreb på den anden.

Ved politiets ankomst havde personalet fået genetableret roen på stedet, men en 31-årig mandlig beboer havde pådraget sig en større flænge i hovedbunden. Flængen var opstået efter et slag med en flaske, som en 53-årig mandlig beboer havde brugt til at slå ham med.

Efterfølgende var de to parter røget i slagsmål med hinanden, indtil personalet fik genetableret roen.

Den 53-årige blev anholdt og bragt til politistationen i Roskilde til afhøring i forbindelse med en sigtelse for grov vold mod den anden beboer. Da den sigtede var påvirket af alkohol, blev han efterfølgende og efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning, men løsladt i løbet af natten. Han vil senere blive stillet strafferetligt til regnskab for volden mod den anden beboer.

Lov om euforiserende stoffer – Centervej/Fuglevænget, Høng – Kalundborg

Kl. 20.45 henvendte en patrulje sig til en ung mand, der opholdt sig ved et supermarked i nærheden af Høng Centret.

Da politiet kunne konstatere, at den unge mand var påvirket af euforiserende stoffer, ønskede politiet at foretage en nærmere kontrol af ham for at få afklaret, hvorvidt han havde narkotika på sig.

Ved starten af visitationen flygtede den unge mand i løb fra stedet, men med politiet bagefter indtil Fuglevænget, hvor politiet fik ham standset og frihedsberøvet kortvarigt. Kort forinden havde han smidt noget ind under en parkeret bil, hvilket viste sig at være knap fire gram kokain i flere små poser.

Den unge mand blev identificeret som en 17-årig fra Slagelse, der fik beslaglagt kokainen i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Hans værge blev efterfølgende underrettet om sagen, ligesom de sociale myndigheder også vil blive underrettet om sigtelsen mod ham.

Mistænkelig brand i parkeret bil – Søvang, Jerslev Sj.- Kalundborg

Kl. 18.39 opstod brand i en parkeret bil, som var blevet efterladt af ejeren omkring kl. 15.15, da bilen var punkteret på vej hjem. Bilen holdt på rastepladsen ud for Store Fuglede i Jerslev, da en forbipasserende så den brændende bil og slog alarm.

Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det brændte kraftigt i bilen. Ilden blev slukket, men bilen udbrændte. Der var ingen naturlig forklaring på, at branden opstod. Bag i bilen blev fundet rester af fyrværkeri, men ejeren oplyste, at han ikke havde opbevaret fyrværkeri i bilen. Politiet undersøger nu sagen nærmere for at afklare, om branden var påsat.

Vidner så en ATV køre forbi kort før branden blev opdaget. Andre som har set en ATV i området eller personer/køretøjer på rastepladsen op til det brændte torsdag aften bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Bredgade, Kalundborg

Kl. 20.05 standsede en patrulje en bil, som kom kørende ad Bredgade i vestlig retning, uagtet at kvinden – en 25-årig kvinde fra Kalundborg – var påvirket af narkotika, hvilket patruljebilens narkometer bekræftede, da det gav udslag for kokain og cannabis. Den 25-årige kvinde blev sigtet og anholdt. Hun fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. Hun kan forvente at høre nærmere fra poltiet.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 15.34 blev en 64-årig mand fra Holbæk sigtet og anholdt for spirituskørsel i en personbil ved Allerup. Han blev stoppet i en rutinekontrol, hvor en alkometertest viste en promille over det tilladte. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Tyveri af paller opklaret – Industriparken, Høng – Kalundborg

Kl. 13.33 fik politiet en anmeldelse fra en firmaejer om, at firmaets videoovervågning havde optagelser af to mænd, der en time tidligere havde stjålet nogle paller og læsset disse ind i en varebil med udenlandske nummerplader. Firmaejeren kunne oplyse yderligere, at et vidne havde henvendt sig med et foto af tyvene, og at yderligere oplysninger om varebilen var modtaget.

Politiet indledte straks en efterforskning af tyveriet, der førte politiet til en adresse i Store-Fuglede-området. Bag en ejendommen fandt politiet den pågældende varebil henstillet, men uden paller i varerummet.

På adressen traf politiet to mænd på 30 og 35 år fra Polen, som begge blev anholdt kl. 15.25 som mistænkte for tyveri af pallerne, idet de passede på signalementet af de to mænd, der fremgik af videoovervågningen fra gerningsstedet.

De to mænd blev begge sigtet for tyveri, som de erkendte. De var ikke længere i besiddelse de stjålne paller, som de oplyste at have solgt videre.

Politiet løslod de to mænd efter afsluttet efterforskning, idet grundlaget for fremstilling i grundlovsforhør ikke var til stede. Begge mænd har en vis tilknytning til Danmark og vil høre nærmere fra politiet, når tyverisagen skal afgøres.

Uro og bortvisning – Skibbrogade, Kalundborg

Kl. 01.21 måtte politiet rykke ud til området ved et værtshus, hvor der var uro og optræk til slagsmål.

Politiet fik på stedet kontakt til en 28-årig mand fra Kalundborg og to svenskere, der havde diskuteret så voldsomt, at de havde skubbet lidt til hinanden. Parterne blev sendt i hver sin retning, så roen blev genoprettet. Ingen blev sigtet for noget i anledning af uroen.

Uønsket mand ved døren – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 00.42 fik politiet en anmeldelse fra en lokal beboer om, at en fremmed mand havde henvendt sig ved gadedøren i en beboelsesejendom.

Politiet fik efterfølgende kontakt til en spirituspåvirket, 55-årig mand fra Kalundborg, som havde henvendt ved den forkerte opgangsdør i et område med flere identiske ejendomme. Han blev derfor guidet hen til rette opgangsdør i rette beboelsesejendom, så han kunne komme hjem i seng.

Vanvidskørsel i lastbil – Hallas Alle, Kalundborg

Kl. 13.13 var en lastbil ved en virksomhed i Kalundborg for at levere varer, men personalet på stedet mistænkte, at chaufføren var påvirket af spiritus og tilkaldte politiet. En patrulje blev sendt hurtigt til stedet, hvor det viste sig, at den 60-årig mand fra Rusland, som kørte lastbilen, havde en promille på langt over det tilladte.

En alkometertest viste et resultat over 2,0, så den 60-årige blev anholdt og sigtet for vanvidskørsel. Politiet sikrede den udenlandske lastbil til sagen, og den anholdte fik udtaget en blodprøve, som vil blive hasteundersøgt.

Fredag omkring middag forventes resultatet af blodprøven at foreligge, og den anholdte udenlandske mand vil kl. 13.00 blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden ser nu på muligheden for at konfiskere den leasede lastbil.

Varetægtsfængsling – Ulovlig besiddelse af våben, narko og kniv – Kalundborg

Kl. 12.00 henvendte politiet sig med bl.a. en narkohund sig på en adresse i Tissø-området hos en 42-årig mand, som politiet mistænkte for at besidde narkotika og måske også ulovlige våben.

Ved en ransagning på adressen fandt politiet et oversavet jagtgevær med tilhørende ammunition, lidt amfetamin og en kniv med en klinge på tolv centimeter.

Den 42-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig våbenbesiddelse, knivloven og lov om euforiserende stoffer. Efter afhøring forblev den 42-årige i politiets varetægt, idet han fredag formiddag blev fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk.

Grundlovsforhøret endte med, at den 42-årige blev varetægtsfængslet i fire uger. Han erkendte besiddelsen af jagtgeværet, men ikke den rejste sigtelse for overtrædelse af straffeloven.

Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, ligesom dommeren nedlagde navneforbud i sagen. Den 42-årige kærede ikke kendelsen om varetægtsfængsling i sagen.

Indbrud i Perioden

Flaskevejen, Høng

Rosenvænget, Høng