Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/12/15 til 2024/01/02.

Brand i juledekoration – Tjørnhøjsvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 14.08 blev der slået alarm om ildebrand i en privat bolig på Tjørnhøjsvej i Gørlev Sj., så brandvæsnet rykkede ud til stedet.

Der var ingen personer til stede i huset, hvor brandvæsnet fik slukket en brand i stuen i et område, hvor en juledekoration havde stået. Branden medførte brand- og sodskader i stuen og sodskader i resten af huset.

Ingen kom til skade ved branden, hvor politiet arbejder ud fra en tese om, at branden med stor sandsynlighed er opstået i juledekorationen, fordi et lys heri ikke var blevet slukket, da huset var blevet forladt.

Fyrværkeri – Høng, Kalundborg

Kl 20.59 var en patrulje forbi en ejendom i Høng efter et tip om, der skulle være ulovligt fyrværkeri på stedet. I et skur blev der fundet en skraldepose med 15 ulovlige og hjemmelavede kanonslag. Det blev en 21-årig mand på stedet sigtet for. Patruljen fortsatte med at interessere sig for sagen og efterforskningen førte også frem til en adresse i Ubby, hvor der blev fundet yderligere 13 ulovlige kanonslag, som ingen endnu er blevet sigtet for.

Fyrværkeri til ulempe – Odinsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 20.18 fik politiet en anmeldelse om en gruppe unge, der skød med fyrværkeri-bomberør både mod hinanden og mod forbipasserende biler i området ved Høng Centret og Odinsvej. Det skabte stor utryghed for dem, som færdedes i området.

Politiet kørte til området og fik kontakt til en gruppe unge teenagere foran centret. De kunne ikke konkret mistænkes for at have stået bag den ulovlige brug af fyrværkeriet, så politiet tog en præventiv snak med disse unge. Ingen af dem blev sigtet for noget.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Østre Havnevej, Kalundborg

Kl. 03.06 fik politiet en anmeldelse fra en handlekraftig mand om, at han tilbageholdt en formentlig spirituspåvirket bilist, der var forulykket på Østre Havnevej i Kalundborg. Fra den forulykkede bil var andre flygtet væk fra uheldsstedet.

Politiet fik overdraget en 18-årig mand fra Kalundborg, der havde været fører af den forulykkede personbil, der i forbindelse med ulykken var standset inde på et jernbanespor ved Kalundborg togstation. Bane Danmark blev straks underrettet i den anledning.

Den 18-årige deltog i en alkometertest og blev herefter anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel i den forulykkede personbil, som han havde ført i østlig retning ad Østre Havnevej.

Under kørslen, hvor der havde været fire passagerer med i bilen, havde han mistet kontrollen over bilen, der havde påkørt et helleanlæg og herefter ramt en modkørende bilist, inden bilen ramte en lygtepæl og til sidst kørte gennem et hegn, inden den standsede inde på et jernbanespor.

I forbindelse med anholdelsen blev den 18-årige fundet i besiddelse af et kanonslag, som blev beslaglagt i forbindelse med yderligere en sigtelse for overtrædelse af fyrværkeriloven.

En hundepatrulje undersøgte flugtruten for de undløbne passagerer og fandt yderligere fyrværkeri, som blev beslaglagt.

Den 18-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne og udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet om sagernes videre forløb, når analyseerklæringen foreligger.

Bane Danmark iværksatte straks flytning af den forulykkede bil, hvilket blev afsluttet kl. ca. 06.00.

Mistænkelig brand i parkeret bil – Søvang, Jerslev Sj.- Kalundborg

Kl. 18.39 opstod brand i en parkeret bil, som var blevet efterladt af ejeren omkring kl. 15.15, da bilen var punkteret på vej hjem. Bilen holdt på rastepladsen ud for Store Fuglede i Jerslev, da en forbipasserende så den brændende bil og slog alarm.

Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det brændte kraftigt i bilen. Ilden blev slukket, men bilen udbrændte. Der var ingen naturlig forklaring på, at branden opstod. Bag i bilen blev fundet rester af fyrværkeri, men ejeren oplyste, at han ikke havde opbevaret fyrværkeri i bilen. Politiet undersøger nu sagen nærmere for at afklare, om branden var påsat.

Vidner så en ATV køre forbi kort før branden blev opdaget. Andre som har set en ATV i området eller personer/køretøjer på rastepladsen op til det brændte torsdag aften bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Bredgade, Kalundborg

Kl. 20.05 standsede en patrulje en bil, som kom kørende ad Bredgade i vestlig retning, uagtet at kvinden – en 25-årig kvinde fra Kalundborg – var påvirket af narkotika, hvilket patruljebilens narkometer bekræftede, da det gav udslag for kokain og cannabis. Den 25-årige kvinde blev sigtet og anholdt. Hun fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. Hun kan forvente at høre nærmere fra poltiet.

Påvirket bilist – Alleshavevej, Eskebjerg, Kalundborg

Kl 16.33 standsede politiet en personbil ført af en 44-årig mand fra Jyderups opland, da der var mistanke om, at han var påvirket. En alkometertest viste da også, at hans promille lå over det tilladte og han blev medtaget til udtagning af blodprøve. Der var samtidigt mistanke om, at han også var påvirket af stoffer. Han erkendte samtidigt, at han kørte i bilen, selvom han var blevet frakendt kørekortet, og at bilen i øvrigt var en, han havde taget fra en bekendt uden at have fået lov. Manden endte dermed med at blive sigtet for at både spirituskørsel, kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer, kørsel i frakendelsestiden og biltyveri.

Påvirket bilist – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl 00.25 tog politiet kontakt til en 37-årig mand fra Kalundborg, der sad i en bil ved en tankstation. Han erkendte, at han lige havde været ude at køre i bilen og en alkometertest viste, at han var påvirket ud over det tilladte. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og taget med til blodprøve.

To kvinder svindlet af falsk bankmand – Kalundborg

Torsdag eftermiddag blev to kvinder på hhv. 72 og 93 år fra Kalundborg fuppet og overtalt af en falsk bankmand til at udlevere både betalingskort og værdier til en mand, der mødte op på deres bopæle.

Den 72-årige anmeldte kl. 17.45, at hun tidligere på eftermiddagen var blevet telefonisk kontaktet af en mand, der udgav for at være medarbejder i Danske Bank. Årsagen til hans henvendelse var nogle mistænkelige bankoverførsler til udlandet, hvorfor han ville afhente hendes betalingskort, så det kunne blive spærret.

Senere dukkede en fremmed mand op og fik ud over dankortet også overtalt den 72-årige til at udlevere bl.a. nogle smykker og andre værdigenstande for at sikre hende mod, at disse genstande kunne blive stjålet ved et indbrud.

Denne falske bankmand blev beskrevet som en 20-25 år mand, lys i huden, iført grå hættetrøje med hætten trukket op over hovedet og medbringende en pose. Han talte dansk, og ifølge den 72-årige var det sandsynligvis den samme mand både i telefonopkaldet og ved fremmødet på hendes bopæl bedømt ud fra hans stemme.

Kl. 18.24 anmeldte pårørende til en 93-årig kvinde fra Kalundborg, at hun tidligere på eftermiddagen også var blevet telefonisk kontaktet af en fremmed mand, der havde præsenteret sig som bankmedarbejder, der ville hjælpe med at få standset en uberettiget hævning fra den 93-åriges bankkonto ved at inddrage hendes dankort.

Den falske bankmand havde formået også at få den 93-årige til at oplyse, at hun lå inde med nogle kontanter, så den mand, der ankom til hendes bopæl for at få hendes for at få dankortet med tilhørende PIN-kode udleveret, fik også et kontant beløb udleveret.

Efterfølgende var der blevet hævet et beløb uberettiget fra den 93-åriges bankkonto, da hun ville spærre sit dankort ved henvendelse til banken.

Den falske bankmand, der dukkede op ved bopælen, blev beskrevet som en 20-30-årig mand, ca. 170 cm høj, dansk-talende, iført sort jakke med hætte med pels på kanten heraf.

Politiet har nu i disse to tilfælde optaget anmeldelser om bedrageri over for de to kvinder, og disse to sager efterforskes nu for at få identificeret de mistænkte og herunder få afklaret, hvorvidt yderligere en anmeldelse fra en 68-årig kvinde i Nykøbing Sj. om bedrageri kan hænge sammen med sagerne fra Kalundborg. Den 68-årige var torsdag eftermiddag også blevet fuppet til at udlevere sit dankort, som efterfølgende var blevet misbrugt til uberettiget hævning af penge fra hendes bankkonto. En afhøring af den 68-årige vil ske i løbet af fredagen for at få klarlagt detaljerne i hendes sag.

Udlændingekontrol på arbejdsplads – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 10.20 henvendte udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi sig på en byggeplads på Klosterparkvej i Kalundborg. Baggrunden var en anmeldelse om, at der måske kunne være udlændinge ulovligt beskæftiget på stedet.

Ved kontrollen fik udlændingeafdelingen kontakt til seks udenlandske mænd fra hhv. Syrien, Bosnien, Togo og Litauen i alderen 33-55 år. Alle havde orden i deres papirer, så ingen blev sigtet for nogen overtrædelse af udlændingelovgivningen i forbindelse med deres beskæftigelse på byggepladsen.

En litauer var dog efterlyst af Københavns Politi, som ønskede nogle oplysninger om, hvor og hvordan han kunne kontaktes under sit ophold i Danmark. Udlændingeafdelingen fik videreformidlet disse oplysninger, så litaueren blev ikke frihedsberøvet eller sigtet for noget i den anledning.

Vanvidskørsel i lastbil – Hallas Alle, Kalundborg

Kl. 13.13 var en lastbil ved en virksomhed i Kalundborg for at levere varer, men personalet på stedet mistænkte, at chaufføren var påvirket af spiritus og tilkaldte politiet. En patrulje blev sendt hurtigt til stedet, hvor det viste sig, at den 60-årig mand fra Rusland, som kørte lastbilen, havde en promille på langt over det tilladte.

En alkometertest viste et resultat over 2,0, så den 60-årige blev anholdt og sigtet for vanvidskørsel. Politiet sikrede den udenlandske lastbil til sagen, og den anholdte fik udtaget en blodprøve, som vil blive hasteundersøgt.

Fredag omkring middag forventes resultatet af blodprøven at foreligge, og den anholdte udenlandske mand vil kl. 13.00 blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden ser nu på muligheden for at konfiskere den leasede lastbil.

Indbrud i Perioden

Flaskevejen, Høng

Rosenvænget, Høng
Hareskovvej, Kalundborg