Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/06/15 til 2023/06/27.

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Regstrup, Holbæk

Kl 14.49 skete der et solouheld, hvor en personbil ramte et skilt, kørte igennem et hegn og røg ud på en mark. Føreren af bilen, en 57-årig mand med adresse i udlandet, forklarede at han i uvejret havde ramt en større vandpyt på kørebanen og bilen derfor havde aquaplannet. Han blev tilset af en ambulance, men slap fra uheldet uden alvorlige skader.

Brandundersøgelse – Østervang, Svallerup, Kalundborg

Kl. 22.26 slog en mandlig bilist alarm til brandvæsnet, da han havde opdaget røg fra et værksted på en privat adresse på Østervang.

Anmelderen forsøgte at slukke branden med sin egen pulverslukker, men forgæves, så brandvæsnet måtte kort efter tage over og slukke branden i et værkstedet.

Branden blev begrænset til det ældre værksted, der fik skader på loftspladerne ud over røg- og sodskader.

Politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere med brandefterforskere i et forsøg på at finde frem til den konkrete brandårsag. Ingen personer kom til skade ved branden.

Færdselsuheld – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 07.26 var det sket et sammenstød mellem to bilister på Holbækvej ud for Tømmerup i Kalundborg.

Det viste sig, at 20-årig mand fra Kalundborg under kørsel i en personbil i vestlig retning for sent opdagede, at bilisterne foran ham holdt stille på grund af kødannelse. Han påkørte derfor bagenden af en anden personbil, som en 31-årig mand var fører af.

Ingen af dem kom til skade ved uheldet, der skete på en vejstrækning med højst tilladt 60 km/t. Politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet.

Hund i bil i sommervarmen – Havnepladsen, Havnsø, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 17.38 fik politiet en henvendelse om en hund, der i knap en time havde opholdt sig i et køretøj, hvis vinduer kun var åbnet ganske lidt i det varme sommervejr.

En patrulje fik ved den pågældende varebil kontakt til en 63-årig mand fra Fårevejle St., som havde sørget for vand til hunden i varebilen. Vinduerne var åbnet meget, så hunden kunne opholde sig i køretøjet under tempererede forhold. Hunden fremtrådte i øvrigt glad og fremstod ikke påvirket af varmen, så politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Hurtig knallert undersøges nærmere – Sydhavnsvej, Kalundborg

Kl. 15.22 standsede politiet en 15-årig dreng fra Kalundborg som fører af en lille 30-knallert, som kunne køre hurtigere end tilladt.

Den 15-årige havde ikke medbragt sit knallertkørekort og havde i øvrigt pillet nummerpladen af knallerten.

Politiet sigtede den 15-årige for de to overtrædelser af færdselsloven og fik knallerten indbragt til nærmere undersøgelse på et rullefelt, som nok vil afsløre, at knallerten er konstruktivt ændret til at kunne køre hurtigere end tilladt. Det vil i givet fald medføre yderligere en sigtelse til den 15-årige, der vil høre nærmere fra politiet, når knallerten er blevet undersøgt.

Naturbrand – Eskebjergvej, Kalundborg

Kl 11.43 kom der melding om en naturbrand, der bredte sig hurtigt på en høstet græsmark. Det lykkedes hurtigt brandvæsnet at få slukket branden, inden den nåede at blive farlig for de omkringliggende sommerhuse. Det kan ikke siges med sikkerhed, hvad der startede branden. Men det er tydeligt tegn på, hvor tørt der er i naturen i øjeblikket.

Overtrædelse af afbrændingsforbuddet – Svebølle – Kalundborg

Kl. 21.07 rykkede politiet også ud til en privat adresse i Svebølle, hvortil brandvæsnet også var rykket ud, efter at der var gået ild i en græsplæne.

Politiet kunne på stedet konstatere, at der var afbrændte steder på en meget tør græsplæne, hvilket var forårsaget af brug af en grill.

Den mandlige beboer – en 59-årig mand – havde slukket den mindre brand i græsplænen med en vandkande.

Da der i Kalundborg kommune har været afbrændingsforbud incl. forbud mod brug af grill siden torsdag den 15. juni, blev den 59-årige sigtet for overtrædelse af afbrændingsforbuddet. Han kan således forvente at få en bøde som afgørelse på sagen.

Særlig indsats mod generende og utryghedsskabende knallertkørsel – Kalundborg / Holbæk

Politipersonale fra de forebyggende afdelinger i Kalundborg og Holbæk foretog i løbet af tirsdag eftermiddag og aften en særlig målrettet indsats med fokus på især generende og utryghedsskabende knallertkørsel i primært Kalundborg Kommune

Med politipersonalet i civilt tøj og i civile køretøjer fik byerne Høng, Gørlev, Svebølle, Havnsø (Kalundborg kommune) samt Jyderup (Holbæk kommune) et besøg af politiet i den anledning.

Indsatsen resulterede i alt 22 sigtelser til både knallertkørere og bilister, som politiet anledning til at kontrollere.

Tre knallerter blev beslaglagt til nærmere undersøgelse for konstruktive ændringer og forhøjet hastighed, ligesom nogen af knallertkørerne manglede at bruge styrthjelm under kørsel og havde glemt at tegne den lovpligtige ansvarsforsikring.

Blandt bilisterne uddelte politiet sigtelser for en enkelt kørsel i narkotikapåvirket tilstand, en kørte bil i frakendelsestiden og to kørte bil uden at have førerret. En bilist glemte at bruge sikkerhedsselen under kørslen.

Alle sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i nærmeste fremtid.

Uligevægtig mand skabte utryghed – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 9.18 fik politiet en anmeldelse om, at en uligevægtig mand råbte og skreg foran en dagligvarebutik. En patrulje kom frem til stedet, hvor manden – en 45-årig mand fra Slagelse – blev anholdt, da han forstyrrede den offentlige orden. Manden tilbragte dagen på i politiets detention, og han blev løsladt igen kl. 17.30.

Varetægtsfængsling – Grov vold – Rosenvænget, Høng – Kalundborg

Kl. 04.14 rykkede politiet ud til Rosenvænget i Høng, efter at to unge mænds skænderi havde udmøntet sig i, at den ene havde fået sprøjtet noget i øjet med synsforstyrrelser til følge. En ambulance var sendt til stedet.

Politiet traf i ambulancen en 17-årig ung mand fra Gørlev Sj., der var i behandling for svien og synsforstyrrelser i øjnene. Han var i besiddelse af en spraydåse, som viste sig at indeholde startspray, som en anden ung mand i forbindelse med et skænderi havde sprøjtet mod ham.

Den 17-årige blev i ambulancen bragt til skadestuen til fornøden behandling, og efterfølgende fik politiet identificeret den mistænkte som en 19-årig mand fra Høng.

Politiet fandt den 19-årige i Høng-området, hvorefter han blev anholdt og sigtet for grov vold mod det 17-årige offer.

Anklagemyndigheden vurderede, at den 19-årige skulle fremstilles i grundlovsforhør med påstand om varetægtsfængsling, idet denne sag var begået efter en tidligere dom for vold og med betingelser frem til slutningen af 2024.

Dommeren besluttede i forbindelse med grundlovsforhøret i løbet af lørdagen, at den 19-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 11. juli 2023.

Varetægtsfængsling – Vold – Dybekær, Gørlev Sj. – Kalundborg

En 23-årig mand fra Eskebjerg blev sammen med en 24-årig mand fra Ruds Vedby i et grundlovsforhør torsdag i Retten i Holbæk varetægtsfængslet til den 18. juli 2023.

De var begge blev sigtet for at have overfaldet en 33-årig mand fra Gørlev om aftenen den 9. juni 2023 på Dybekær, Gørlev Sj., idet de to mænd sammen med yderligere to mænd overfaldt den 33-årige med skub, knytnæveslag, spark og tramp på et ben med benbrud til følge.

Begge mænd udbad sig betænkningstid i forhold til eventuel kære af kendelsen om varetægtsfængslingen, der blev afsagt i et grundlovsforhør afholdt for lukkede døre.

Indbrud i Perioden

Skeltoften, Kalundborg

Foto: ABW