Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/05/23 til 2023/06/06.

Brand i båd – Mullerup havn – Kalundborg

Kl. 13.27 måtte en 67-årig mand fra Høng slå alarm, da der var opstået brand i den speedbåd, som han netop var sejlet ud fra Mullerup Havn i.

Han havde i forbindelse med sejladsen opdaget ildebrand i motorrummet og forsøgt at slukke ilden med en brandslukker, men forgæves. På grund af røgudvikling fra branden måtte den 67-årige evakuere sig fra båden og blev samlet af en anden sejlende, der kom ham til undsætning.

Den 67-årige slap uskadt fra branden, som det lokale redningsberedskab forsøgte at slukke, da båden var blevet trukket ind til Mullerup Havn.

Båden fik store skader og skal nu undersøges nærmere af politiet i et forsøg at finde den konkrete årsag til brandens opståen i bådens motorrum.

Færdselsuheld – Bygaden, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 15.37 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor en bilist og en motorcyklist var involveret, så ambulancepersonale var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 18-årig mand fra Regstrup var kørt i en personbil ad Bygaden i østlig retning, da han i forbindelse med en overhaling af andre trafikanter stødte sammen med en modkørende motorcykel, som en 66-årig kvinde fra Sorø førte i vestlig retning.

Motorcyklisten blev bragt til et sygehus, hvor hun blev indlagt til behandling for forskellige kvæstelser som følge af sammenstødet. Bilisten slap uskadt fra uheldet, der medførte skader på de implicerede køretøjer.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet og skal have klarlagt de nærmere omstændigheder, før der kan træffes en afgørelse i sagen.

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 15.38 slog en mandlig bilist selv alarm, da han var blevet impliceret i en påkørsel af to fodgængere på Kalundborgvej i Holbæk ud for Strandparken.

Ambulancer blev sendt til uheldsstedet, hvorfra to påkørte fodgængere blev bragt til skadestuen i Holbæk til undersøgelse og fornøden behandling.

Politiet kunne indledningsvist ikke udelukke, at de to fodgængere kunne være kommet alvorligt til skade, efter at de var blevet påkørt af en personbil ved et fodgængerfelt på tværs af Kalundborgvej.

Kalundborgvej blev i vestlig retning lukket for al trafik, herunder bustrafik, mens en tilkaldt bilinspektør foretog undersøgelse af den involverede personbil og uheldsstedet.
Den foreløbige omstændigheder ved påkørslen blev klarlagt som, at en mand og kvinde begge 85 år og fra Holbæk som fodgængere var gået ad Kalundborgvejs nordlige fortov i østlig retning frem til fodgængerfeltet, hvor de sammen krydsede Kalundborgvej i sydlig retning.

Her blev de to fodgængere påkørt af en personbil, som en 31-årig mand fra Svinninge førte ad Kalundborgvej i vestlig retning og med lav hastighed.

Undersøgelserne på uheldsstedet var afsluttet kl. ca. 17.30, hvor Kalundborgvej blev åbnet for al trafik i vestlig retning.

Begge fodgængere blev efter de indledende undersøgelse meldt uden for livsfare, og kvinden blev indlagt til behandling for kvæstelser som følge af påkørslen, men manden blev indlagt til observation.

Politiet mangler afhøring af de to fodgængere og afventer tillige erklæringen fra bilinspektøren om de foretagne undersøgelser på uheldsstedet for at få et fuldt overblik over omstændighederne ved påkørslen.

Færdselsuheld / Spirituskørsel – Tuborgvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 18.22 var en bilist forulykket i den sydlige ende af Tuborgvej, idet bilisten havde påkørt et vejskilt.

Ambulancepersonale var rutinemæssigt sendt til uheldsstedet, men der var ikke sket fører af personbilen noget i forbindelse med uheldet.

Politiet fik kontakt til en 35-årig mand fra Store-Fuglede, der kunne mistænkes for at have været for påvirket af alkohol under kørslen i bilen.

Han blev sigtet for spirituskørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Der var ikke andre trafikanter involveret i uheldet, hvor et vejskilt var blevet påkørt og ødelagt.

Søndag (Pinsedag) – mandag:

Færdselsuheld mellem bil og knallert – Kærbyvej, Kalundborg

Kl. 18.00 skete et sammenstød imellem en bilist og en knallert på Kærbyvej i Kalundborg. Knallertføreren, en 43-årig mand fra Kalundborg, kørte i vestlig retning, da han af uvisse årsager kørte over i den modkørende vejbane, hvor han stødte sammen med bilisten, en 71-årig mand fra Kalundborg.

Knallertføreren kom alvorligt til skade, og han blev fløjet med lægehelikopteren til behandling. Bilisten slap uskadt fra uheldet. Kærbyvej blev afspærret, mens uheldsstedet blev undersøgt.

Knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse for, om den var i lovlig og forsvarlig stand før uheldet. Knallertføreren var frakendt retten til at føre lille knallert, og der var mistanke om, at han kørte i påvirket tilstand. Han fik udtaget en blodprøve, som skal vise om han havde stoffer eller for meget alkohol i blodet under kørslen.

Den 43-årige mand meldes at være uden for livsfare, men pådrog sig alvorlige skader ved sammenstødet og er fortsat indlagt.

Grundlovsforhør i sag om vold og trusler – Høng, Kalundborg

En 30-årig mand fremstilles mandag formiddag i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde. Anklageren begærer den 30-årige varetægtsfængslet for flere sager om vold, vidnetrusler og hærværk mod en 23-årig kvinde, som han havde en nær relation til. Handlingerne blev begået den 3. juni om eftermiddagen i kvindens hjem, men blev anmeldt søndag eftermiddag. Den 30-åige blev anholdt søndag kl. 17.15, hvor han blev stoppet i en bil på Centervej i Høng. Den 30-årige var påvirket af narko og spiritus, så han fik udtaget en blodprøve og sigtet for kørsel i påvirket tilstand.

Den 30-årige er sigtet for at have slået kvinden, at have truet hende efter hun anmeldte sagen til politiet, at have forøvet hærværk mod kvindens bil og hjem, og for at stjæle kvindens hund og andre værdier.

Han blev ved anholdelsen fundet i besiddelse af en mindre mængde euforiserende stoffer og en springkniv, som han blev sigtet for at besidde. Resultatet af grundlovsforhøret meldes ud senere.

Hash i bagagerum – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

kl. 14.55 kørte en patrulje med lokalbetjente forbi en parkeringsplads på Sct. Jørgensbjerg i Kalundborg, hvor der stod to mænd og rodede i et bagagerum. Da patruljen stoppede op, lukkede den ene mand prompte bagagerummet, og betjentene fattede mistanke til mændenes adfærd. I bagagerummet fandt betjentene en klump hash, men bilens ejer, en 50-årig mand nægtede al kendskab til hashklumpen. Han gættede dog spontant på, at den nok vejede 15 gram. Det viste sig at holde ret godt stik, da hashklumpen blev kontrolvejet til 15,27 gram.

Den 50-årige mand blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer, hvorefter han erkendte, at hashen tilhørte ham. Hashen blev konfiskeret, og den sigtede vil senere høre mere i sagen fra politiet.

Kvinde anholdt for vold – Kalundborg

Fredag aften blev en 29-årig kvinde fra Kalundborg anholdt og sigtet for vold mod en jævnaldrende kvinde på en privat adresse i Kalundborg. Den mistænkte 29-årig kvinde var mødt op på adressen fredag formiddag ved 10-tiden, da hun skulle aflevere nogle ting til sin tidligere samlever, som nu boede der. Døren blev åbnet af den 29-årige kvinde, som den mistænkte havde haft en del uoverensstemmelser med tidligere. Den forurettede kvinde anmeldte kort efter, at hun var blevet slået af den 29-årige. Hun blev undersøgt på skadestuen, men pådrog sig ingen alvorlige skader.

Den mistænkte 29-årige kvinde blev anholdt på sin bopæl kl. 20.53, hvor sigtet for at have slået den kvindelige beboere gentagne gange i ansigtet. Hun blev løsladt efter at være været blevet afhørt på politistationen, men kan forvente at høre mere i sagen senere.

Lørdag – søndag (Pinsedag):

Mulig drukneulykke var efterladt tøj – Bjerge Sydstrand, Store-Fuglede, Kalundborg

kl. 09.06 kom et alarmopkald om en mulig drukneulykke på Bjerge Sydstrand ikke lang fra adressen Ved Kanalen i Store- Fuglede, Kalundborg. En anmelder havde fundet sko, jakke og bukser med en telefon i efterladt på stranden, men der var ingen at se. Telefonen var gået tør for strøm, men den blev sat i opladning for at forsøge at afklare, hvem som ejede telefonen.

Politi og brandvæsen iværksatte en søredningsaktion i samarbejde med JRCC (Joint Rescue Coordination Center), og der blev sendt patruljer, ambulance, helikopter og både til stranden for at søge. Betjente gik langs stranden og spejdede efter personer, da en 31-årig mand fra København henvendte sig. Han havde været til en polterabend i et sommerhus i nærheden, og de havde været ude at bade. Her til morgen kunne han ikke finde sine ting, så han gik til stranden for at lede, og så nu store opbud af redningsfolk. Aktionen kunne derfor afblæses igen.

Husk ikke at efterlade dine ting ved strande eller søer, da det kan give anledning til bekymring og opkald til 112. Hvert år giver det anledning til store og omkostningsfulde redningsaktioner, som i værste fald kan betyde at andre i nød ikke kan få hjælp. Læg en seddel ved dine ting, hvis du efterlader dem for at bade.

Narkokørsel – Sæbyvej, Høng – Kalundborg

Kl. 01.38 blev en 26-årig mand fra Svebølle anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i en personbil, som han havde ført ad Sæbyvej i sydlig retning.

Mistankegrundlaget for sigtelsen opstod, da den 26-årige deltog i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af kokain under kørslen.

Politiet løslod den 26-årige, efter at han havde afgivet en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel uden kørekort – Slagelsevej, Høng – Kalundborg

Kl. 17.45 blev en 20-årig mand fra Sønderjylland sigtet og anholdt, da han kørte i påvirket tilstand på Slagelsevej i Høng. Han havde ikke taget kørekort, så foruden en sigtelse for narkokørsel, blev han også sigtet for kørsel uden førerret. En narkotest viste positiv for hash og amfetamin, og han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Bilens ejer blev sigtet for at låne sin bil ud til en person uden kørekort. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter han vil høre mere i sine sager.

Politiøvelse i Kalundborg og Sejerø-bugten de næste tre dage – Kalundborg

De næste tre dage – tirsdag, onsdag og torsdag – kan borgere i Kalundborg, i området omkring Havnsø samt personer til søs i Sejerøbugten forvente at se øvelsesaktivitet fra politiets side.

Øvelserne vil de tre dage blive gennemført på forskellige tidspunkter i tidsrummet kl. 08.00 – 22.00 og foregå i havneområdet i Kalundborg, ved Havnsø, i Sejerøbugten og på øerne Sejerø og Nekselø. Torsdag eftermiddag kan der tillige forventes øvelsesaktivitet på den vestligste del af Sjællands Odde.

Ved nogle af lokationerne vil helikoptere indgå i øvelsesaktiviteterne, ligesom skydning med løs ammunition vil kunne forekomme.

Der er således umiddelbart ingen grund til bekymring over den planlagte politiaktivitet, som er øvelser, der forventes at kunne gennemføres uden større gener for lokalbefolkningen.

Fredag – lørdag

Solo-færdselsuheld – Kalundborg / Holbæk / Køge

Lørdag morgen og formiddag rykkede politiet ud til tre færdselsuheld, hvor en bilist var forulykket uden at involvere øvrige trafikanter.

Det første uheld var sket kl. 07.50 på Ugerløsevej, Ugerløse, Kalundborg, hvor en 53-årig mand fra Kalundborg var kørt i en varebil ad Ugerløsevej i sydlig retning. Under kørslen mistede han af ukendte årsager kontrollen over varebilen, der først påkørte et påhængskøretøj i en privat have, inden varebilen standsede i forbindelse med påkørsel af en betonmur.

Tililende kom den 53-årige fører til undsætning, og han blev efterfølgende indbragt til kontrol på skadestuen for eventuel ildebefindende under kørslen.

Det andet uheld var sket kl. 08.16 i krydset Tingstedvej – Holbæk Landevej, hvor en bilist var havnet ude på en mark. En 73-årig mand fra Ugerløse havde i en personbil kørt ad Tingstedvej i østlig retning frem til krydset ved Holbæk Landevej, hvor han ville svinge til venstre. I forbindelse med svingningen mistede han kontrollen over bilen, der påkørte et vejskilt, inden bilen endte ude på marken. Den 73-årige blev kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uden behandlingskrævende skader.

Det sidste solouheld blev anmeldt kl. 11.16, efter at en bilist på Stensbjergvej i Køge havde påkørt et skilt ud for sidevejen Hornumvej. Det viste sig, at en 60-årig mand fra Køge under kørsel i nordvestlig retning ad Stensbjergvej formentlig havde fået et ildebefindende, så han i sin personbil krydsede modsatte kørebanehalvdel og påkørte et vejskilt i vejens vestlige side ud for Hornumvej. Han slap uskadt fra uheldet.

Politiet optog rapport i anledning af de to første anmeldelser, men registrerede blot omstændighederne ved uheldet på Stensbjergvej i Køge.

Spiritus-/narkokørsel uden førerret mv. – Kalundborgvej, Kalundborg

Kl. 02.50 blev en 29-årig mand fra Jerslev Sj. som fører af en personbil standset med henblik på rutinemæssig kontrol, da han kom kørende i vestlig retning ad Kalundborgvej ved Værslev i Kalundborg.

Den 29-årige havde ikke noget kørekort, og han blev efterfølgende anholdt, da politiet mistænkte ham for at være påvirket af både alkohol og narkotika under kørslen.

Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer løslod politiet den 29-årige, der dog kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af de tre sigtelser for overtrædelser af færdselsloven.

To mænd anholdt for vold og hærværk – Gørlev Sj. – Kalundborg

kl. 05.11 mandag morgen fik politiet anmeldelse om, at to mænd havde knust en rude på et hus i Gørlev by og overfaldet husets beboer, som de angiveligt havde et mellemværende med. Den 27-årige mand på adressen blev slået i hovedet med et knytnæveslag, før de to mænd kørte fra stedet i en bil.

Politiet fik oplyst registreringsnummeret på flugtbilen, som blev efterlyst til alle patruljer. Kort efter i Slagelse blev bilen stoppet af indsatslederen i Sydsjælland og Lollands- Falsters Politi. I bilen sad tre mænd, og føreren, en 26-årig mand fra Slagelse, viste sig at være påvirket af narko og spiritus. Alle tre blev anholdt, mens politiet undersøgte sagen.

Den 26-årige og en 27-årig mand fra Slagelse blev anholdt som mistænkt for at have begået overfaldet i Gørlev kort forinden. Den sidste mand var ikke mistænkt for at have deltaget i overfaldet, så han blev løsladt. Den 26-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev kørt til politistationen i Roskilde. Begge mænd blev sigtet for vold og hærværk mod den 27-årige i Gørlev.

Der var ikke grundlag for at fremstille de to i grundlovsforhør, og de blev løsladt efter endt afhøring. Politiet efterforsker nu sagen og forsøger at afklare motivet til overfaldet.

Mandag (2. pinsedag) – tirsdag:

To sager om vold og grov vold mod kvinder – Kalundborg og Holbæk

Kl. 05.38 søndag morgen kom en anmeldelse om vold i en lejlighed i Kalundborg by, hvor en 21-årig kvinde fra Kalundborg var blevet slået gentagne gange med en billard kø i forbindelse med en uoverenstemmelse. Den mistænkte gerningsmand, en 20-årig mand fra Kalundborg, havde forladt lejligheden efter overfaldet. Den 21-årige kvinde kom lettere til skade blev tilset på skadestuen. Politiet anholdt kl. 06.55 den 21-årig mand, som blev taget med til afhøring på politistationen.

Kl. 08.35 søndag morgen anmeldte en 17-årig ung kvinde, at hun om natten omkring kl. 01.00 var blevet uvenner med sin kæreste efter en efterskolefest i Holbæk, Han havde slået hende med et knytnæveslag og sparket hende gentagne gange, mens hun lå ned. Mandag eftermiddag blev den 17-årige unge mand anholdt og sigtet for grov vold. Hans forældre og de sociale myndigheder blev underettet om sagen, og han blev taget med til afhøring på politistationen

Sagerne blev vurderet juridisk, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille nogen i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. De sigtede blev derfor løsladt efter endt sagsbehandling, men vil høre mere fra politiet senere.

Trusler mod hjemmeplejer – Kalundborg

Kl. 12.41 fik politiet en anmeldelse fra en kvindelig hjemmeplejer om, at hun var blevet truet af en mandlig klient efter en uoverensstemmelser mellem de to parter. Manden ville med en luftpistol pege truende mod hjemmeplejeren, der havde afværget situationen og taget luftpistolen fra manden.

Politiet mødte efterfølgende op på den pågældende adresse i Kalundborg og foretog anholdelse af en 71-årig mand, der indledningsvist blev sigtet for trusler med hjemmeplejeren.

Den 71-åriges bopæl blev ransaget, og herunder fandt politiet ud over den anvendte luftpistol også to luftgeværer med en kaliberstørrelse, og den 71-årige ikke havde tilladelse til at besidde disse to våben, blev disse beslaglagt i forbindelse med yderligere en sigtelse for overtrædelse af våbenlovgivningen.

Politiet løslod den 71-årige efter afhøring til sagerne, som han kan forvente at høre nærmere om, når de skal strafferetligt afgøres.

Indbrud i Perioden

Algade, Gørlev Sj.
Brandsbjerg, Kalundborg