Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/05/15 til 2023/05/30.

Brand i båd – Mullerup havn – Kalundborg

Kl. 13.27 måtte en 67-årig mand fra Høng slå alarm, da der var opstået brand i den speedbåd, som han netop var sejlet ud fra Mullerup Havn i.

Han havde i forbindelse med sejladsen opdaget ildebrand i motorrummet og forsøgt at slukke ilden med en brandslukker, men forgæves. På grund af røgudvikling fra branden måtte den 67-årige evakuere sig fra båden og blev samlet af en anden sejlende, der kom ham til undsætning.

Den 67-årige slap uskadt fra branden, som det lokale redningsberedskab forsøgte at slukke, da båden var blevet trukket ind til Mullerup Havn.

Båden fik store skader og skal nu undersøges nærmere af politiet i et forsøg at finde den konkrete årsag til brandens opståen i bådens motorrum.

Brandundersøgelse – Tranevej, Høng – Kalundborg

Kl. 00.03 slog en forbikørende, mandlig bilist alarm til brandvæsnet, da han havde set, at en bil på Tranevej ved skoven brændte.

Branden havde fået godt fat i bilen, så brandvæsnet trods brandslukningsindsatsen ikke kunne forhindre bilen i at udbrænde.

Politiet kunne dog identificere bilen som en firmavarevogn, hvis ejer blev underrettet om branden og bilens tilstand. Politiet skal nu undersøge både årsagen til brandens opståen og baggrund for, at bilen befandt sig det pågældende sted.

Anmelderen havde ikke set nogen personer i området umiddelbart før anmeldelsen, men politiet vil dog gerne høre nærmere fra personer, der måtte have set eller hørt fra området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Grydemøllevej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 03.30 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne nærmere efter en anmeldelse om, at en bilist var forulykket i en vejkurve på Grydemøllevej i Svebølle.

Det viste sig, at en 18-årig mand fra Jyderup som fører af en personbil var kørt ad Grydemøllevej i sydvestlig retning frem mod en skarp højrekurve. Her var han fortsat ligeud og havde påkørt noget buskads i rabatten.

Den 18-årige var sluppet uskadt fra uheldet, men det viste sig, at han ikke havde erhvervet sig et kørekort og derfor ikke måtte være fører af personbilen.

Efter nærmere undersøgelse af hans adgang til personbilen fik politiet via bilejeren klarlagt, at den 18-årige uden bilejerens tilladelse havde taget bilejerne fra en adresse i Jyderup, hvor også bilejeren havde været til stede i forbindelse med en fest.

Politiet sigtede derfor også den 18-årige for uberettiget brug af personbilen tilhørende en kvindelig bilejer i Mørkøv.

Når efterforskningen er afsluttet, kan den 18-årige forvente at høre nærmere fra politiet om afgørelsen i straffesagerne.

Færdselsuheld – Gørlev Landevej / Kirkevangen, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 07.40 var en lastbil og en personbil stødt sammen i rundkørslen ved Gørlev Landevej – Kirkevangen i Gørlev Sj.

Det viste sig, at en 62-årig mand fra Holbæk som fører af en lastbil var kørt ad Gørlev Landevej mod nordvest og med lav hastighed videre ind i rundkørslen.

En 37-årig kvinde fra Slagelse var i en personbil kørt ad Gørlev Landevej mod sydvest og ind i rundkørslen, hvor hun fortsatte videre rundt.

Under kørslen i rundkørslen blev hun påkørt på sin højre side af lastbilen, men der skete kun mindre materiel skade på køretøjerne som følge af sammenstødet.

Politiet har optaget rapport om færdselsuheldet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld / Spirituskørsel – Tuborgvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 18.22 var en bilist forulykket i den sydlige ende af Tuborgvej, idet bilisten havde påkørt et vejskilt.

Ambulancepersonale var rutinemæssigt sendt til uheldsstedet, men der var ikke sket fører af personbilen noget i forbindelse med uheldet.

Politiet fik kontakt til en 35-årig mand fra Store-Fuglede, der kunne mistænkes for at have været for påvirket af alkohol under kørslen i bilen.

Han blev sigtet for spirituskørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Der var ikke andre trafikanter involveret i uheldet, hvor et vejskilt var blevet påkørt og ødelagt.

Søndag (Pinsedag) – mandag:

Kajakroer i nød – Asnæs Havnevej, Kalundborg

Kl. 11.16 fik politiet via alarm 112 underretning om, at det lokale redningsberedskab var sendt til Asnæs Havnevej, idet en kajakroer formentlig var i nød på vandet.

Redningsberedskabet fik til søs kontakt til en 75-årig mand fra Vemmelev, som var kæntret med sin kajak, da vinden forinden havde vendt og årsag til høje bølger. Han havde ligget i vandet i ca. 10 minutter, inden han blev reddet og bragt til området ved Gisseløre sammen med en 77-årig mand fra Kalundborg, som også havde sejlet i kajak.

Begge mænd var ved godt mod, iført godkendte redningsveste og havde mange års erfaring med kajaksejlads inden den enes kæntring i dag.

Kvinde anholdt for vold – Kalundborg

Fredag aften blev en 29-årig kvinde fra Kalundborg anholdt og sigtet for vold mod en jævnaldrende kvinde på en privat adresse i Kalundborg. Den mistænkte 29-årig kvinde var mødt op på adressen fredag formiddag ved 10-tiden, da hun skulle aflevere nogle ting til sin tidligere samlever, som nu boede der. Døren blev åbnet af den 29-årige kvinde, som den mistænkte havde haft en del uoverensstemmelser med tidligere. Den forurettede kvinde anmeldte kort efter, at hun var blevet slået af den 29-årige. Hun blev undersøgt på skadestuen, men pådrog sig ingen alvorlige skader.

Den mistænkte 29-årige kvinde blev anholdt på sin bopæl kl. 20.53, hvor sigtet for at have slået den kvindelige beboere gentagne gange i ansigtet. Hun blev løsladt efter at være været blevet afhørt på politistationen, men kan forvente at høre mere i sagen senere.

Lørdag – søndag (Pinsedag):

Kørsel uden førerret i stjålet bil – Kalundborgvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 21.32 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Bag rattet sad en 19-årig mand fra Holbæk, som ikke havde noget kørekort og derfor ikke måtte være fører af bilen. Han blev derfor sigtet for den overtrædelse af færdselsloven.

Da politiet undersøgte nærmere, hvordan han havde fået overdraget køretøjet, fik politiet klarlagt, at han uden bilejerens tilladelse havde taget bilnøglerne under ophold på en adresse i Nykøbing Sj.

Politiet fandt herefter grundlag for også at sigte den 19-årige for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om uberettiget brug af køretøj.

Han kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når straffesagerne mod ham skal afgøres.

Mulig drukneulykke var efterladt tøj – Bjerge Sydstrand, Store-Fuglede, Kalundborg

kl. 09.06 kom et alarmopkald om en mulig drukneulykke på Bjerge Sydstrand ikke lang fra adressen Ved Kanalen i Store- Fuglede, Kalundborg. En anmelder havde fundet sko, jakke og bukser med en telefon i efterladt på stranden, men der var ingen at se. Telefonen var gået tør for strøm, men den blev sat i opladning for at forsøge at afklare, hvem som ejede telefonen.

Politi og brandvæsen iværksatte en søredningsaktion i samarbejde med JRCC (Joint Rescue Coordination Center), og der blev sendt patruljer, ambulance, helikopter og både til stranden for at søge. Betjente gik langs stranden og spejdede efter personer, da en 31-årig mand fra København henvendte sig. Han havde været til en polterabend i et sommerhus i nærheden, og de havde været ude at bade. Her til morgen kunne han ikke finde sine ting, så han gik til stranden for at lede, og så nu store opbud af redningsfolk. Aktionen kunne derfor afblæses igen.

Husk ikke at efterlade dine ting ved strande eller søer, da det kan give anledning til bekymring og opkald til 112. Hvert år giver det anledning til store og omkostningsfulde redningsaktioner, som i værste fald kan betyde at andre i nød ikke kan få hjælp. Læg en seddel ved dine ting, hvis du efterlader dem for at bade.

Politiøvelse i Kalundborg og Sejerø-bugten de næste tre dage – Kalundborg

De næste tre dage – tirsdag, onsdag og torsdag – kan borgere i Kalundborg, i området omkring Havnsø samt personer til søs i Sejerøbugten forvente at se øvelsesaktivitet fra politiets side.

Øvelserne vil de tre dage blive gennemført på forskellige tidspunkter i tidsrummet kl. 08.00 – 22.00 og foregå i havneområdet i Kalundborg, ved Havnsø, i Sejerøbugten og på øerne Sejerø og Nekselø. Torsdag eftermiddag kan der tillige forventes øvelsesaktivitet på den vestligste del af Sjællands Odde.

Ved nogle af lokationerne vil helikoptere indgå i øvelsesaktiviteterne, ligesom skydning med løs ammunition vil kunne forekomme.

Der er således umiddelbart ingen grund til bekymring over den planlagte politiaktivitet, som er øvelser, der forventes at kunne gennemføres uden større gener for lokalbefolkningen.

Fredag – lørdag

Spirituskørsel på knallert – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 10.12 sigtede politiet en 53-årig mand fra Kalundborg for at køre spirituskørsel på en knallert, som han førte ad Esbern Snaresvej mod øst ved krydset med Gl. Røsnæsvej.

En alkometertest havde givet udslag over det tilladte, hvorfor den 53-årige i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

To biler totalskadet i sammenstød – Kragerupgårdsvej, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 16.45 kørte to biler sammen i krydset Kragerupgårdsvej/Nykøbingvej. En 25-årig mand fra Høng kørte ad Kragerupgårdsvej mod øst, hvor han holdt stille for fuldt stop ved Nykøbingvej. Da bilisten satte i gang og svingede til venstre, kørte han ud foran en 51-årig mand fra Jyderup, som kørte ad Nykøbingvej mod nord. De to biler stødte sammen med fronten og blev totalskadet. Den 25-årige blev kørt til tjek på sygehuset, men begge bilister slap heldigt fra uheldet uden at komme noget alvorligt til. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet

To mænd anholdt for vold og hærværk – Gørlev Sj. – Kalundborg

kl. 05.11 mandag morgen fik politiet anmeldelse om, at to mænd havde knust en rude på et hus i Gørlev by og overfaldet husets beboer, som de angiveligt havde et mellemværende med. Den 27-årige mand på adressen blev slået i hovedet med et knytnæveslag, før de to mænd kørte fra stedet i en bil.

Politiet fik oplyst registreringsnummeret på flugtbilen, som blev efterlyst til alle patruljer. Kort efter i Slagelse blev bilen stoppet af indsatslederen i Sydsjælland og Lollands- Falsters Politi. I bilen sad tre mænd, og føreren, en 26-årig mand fra Slagelse, viste sig at være påvirket af narko og spiritus. Alle tre blev anholdt, mens politiet undersøgte sagen.

Den 26-årige og en 27-årig mand fra Slagelse blev anholdt som mistænkt for at have begået overfaldet i Gørlev kort forinden. Den sidste mand var ikke mistænkt for at have deltaget i overfaldet, så han blev løsladt. Den 26-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev kørt til politistationen i Roskilde. Begge mænd blev sigtet for vold og hærværk mod den 27-årige i Gørlev.

Der var ikke grundlag for at fremstille de to i grundlovsforhør, og de blev løsladt efter endt afhøring. Politiet efterforsker nu sagen og forsøger at afklare motivet til overfaldet.

Mandag (2. pinsedag) – tirsdag:

To sager om vold og grov vold mod kvinder – Kalundborg og Holbæk

Kl. 05.38 søndag morgen kom en anmeldelse om vold i en lejlighed i Kalundborg by, hvor en 21-årig kvinde fra Kalundborg var blevet slået gentagne gange med en billard kø i forbindelse med en uoverenstemmelse. Den mistænkte gerningsmand, en 20-årig mand fra Kalundborg, havde forladt lejligheden efter overfaldet. Den 21-årige kvinde kom lettere til skade blev tilset på skadestuen. Politiet anholdt kl. 06.55 den 21-årig mand, som blev taget med til afhøring på politistationen.

Kl. 08.35 søndag morgen anmeldte en 17-årig ung kvinde, at hun om natten omkring kl. 01.00 var blevet uvenner med sin kæreste efter en efterskolefest i Holbæk, Han havde slået hende med et knytnæveslag og sparket hende gentagne gange, mens hun lå ned. Mandag eftermiddag blev den 17-årige unge mand anholdt og sigtet for grov vold. Hans forældre og de sociale myndigheder blev underettet om sagen, og han blev taget med til afhøring på politistationen

Sagerne blev vurderet juridisk, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille nogen i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. De sigtede blev derfor løsladt efter endt sagsbehandling, men vil høre mere fra politiet senere.

Varetægtsfængsling – Vold og trusler mv. – Kalundborg

En 34-årig mand uden fast bopæl i Kalundborg-området blev tirsdag i et grundlovsforhør kl. 11.00 i Retten i Holbæk varetægtsfængslet foreløbigt til den 13. juni 2023.

Anklagemyndigheden sigtede ham i retsmødet for vold, to tilfælde af grov vold, trusler på livet og for vidnetrusler.

Den 34-årige havde torsdag og fredag i sidste uge overfaldet og truet flere personer ved forskellige episoder, der var foregået i området bag et lukket supermarked på Sct. Jørgensbjerg i Kalundborg. Begge dage var han forsvundet fra gerningsstedet inden politiets ankomst og blev ikke umiddelbart fundet ved eftersøgningen i byen.

Politiets efterforskning i sagerne fik den 34-årige identificeret som den mistænkte, og han blev derfor anholdt mandag aften, da politiet mødte ham på gaden i Kalundborg by.

Indbrud i Perioden

Alleshavevej, Eskebjerg

Annexgårdsvej, Ugerløse
Hallenslevvej, Hallenslev, Gørlev Sj.
Nørre Alle, Kalundborg