Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/05/02 til 2023/05/16.

Arbejdsulykke – Kalundborgvej, Kalundborg

Kl. 06.06 var en mand kommet til skade i forbindelse med sit arbejde, så en ambulance var blevet tilkaldt til en arbejdsplads på Kalundborgvej i Kalundborg. Det viste sig, at en 48-årig mand fra Kalundborg var faldet nogle meter ned fra en tank, så han havde slået sig og var kortvarigt uden bevidsthed. En tilkaldt lægehelikopter fløj den tilskadekomne til undersøgelse og fornøden behandling på Rigshospitalet. Hans pårørende er underrettet om ulykken.

Arbejdstilsynet blev tilkaldt til stedet for at undersøge omstændighederne ved ulykken sammen med politiet, så myndighederne senere kan afgøre, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Bil stjålet ved indbrud – Ledager, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 05.21 anmeldte en 32-årig mand fra Gørlev Sj., at han for ca. fem minutter siden var vågnet ved lyden af hans personbil, der var blevet startet og kørt fra stedet.

Han opdagede, at en ukendt person havde fået skaffet sig adgang til hans bolig via hoveddøren, hvorefter tyven ud over bilnøglen, der lå frit fremme, også stjal en computer fra stedet. Anmelderen havde ikke set nogen personer i forbindelse med indbruddet.

En patrulje kørte til hans bopæl for at søge efter tekniske spor fra indbrudstyven, samtidig med at andre patruljer ledte hans stjålne mørkeblå Citroen C4 personbil med nummerpladen DB85954.

Politiet fandt ikke umiddelbart den stjålne bil og afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser.

Brandundersøgelse – Brændholtvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 20.26 slog en forbikørende bilist alarm til brandvæsnet, da der var brand i en brændestak ved gavlen af en lade på en ejendom.

Brandvæsnet og politiet rykkede ud til stedet, hvor ilden havde så godt fat i brændestakken, at også metalplader på ladens gavl samt et veterankøretøj indenfor blev skadet. Yderligere et par køretøjer i laden fik sodskader, men ingen hverken dyr eller mennesker kom til skade ved branden.

Politiet skal undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at finde frem til årsagen til brandens opståen.

Brandundersøgelse – Hesseløvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 15.10 slog beboere på en privat adresse alarm til brandvæsnet, da der pludselig var opstået en ildebrand i deres skur.

Brandvæsnet fik hurtigt bekæmpet ilden, men flere effekter i skuret blev ødelagt af flammerne, ligesom der opstod skader på skurets tag og en mur.

Ingen personer kom til skade ved branden, hvis årsag nu skal undersøges nærmere af politiet, der bl.a. vil kigge på, hvorvidt de elektriske installationer i skuret kan have været en medvirkende årsag til brandens opståen.

Brandundersøgelse – Rynkehaven, Kalundborg

Kl. 10.01 var der udbrudt brand i et kolonihavehus i kolonihaven på Rynkevangen i Kalundborg.

Brandvæsnet fik hurtigt branden under kontrol og slukket, så huset kunne undersøges for eventuelle tilskadekomne.

Der var ingen personer til stede i kolonihavehuset, men brugeren – en 40-årig mand fra København – blev via et familiemedlem underrettet om branden, hvis årsag politiet undersøger nærmere.

Fuld mand lagde sig i fremmed seng – Kalundborg

Kl. 23.18 fik politiet en henvendelse fra rengøringspersonalet på Kalundborg togstation, idet personalet var bekymret for en tilsyneladende kraftigt spirituspåvirket mand, der færdedes på perronen på togstationen.

Politiet kørte til stationsområdet, men herfra var manden forsvundet.

Kort tid efter fik politiet en henvendelse fra en kvinde på Volden, hvor en fremmed mand havde indfundet sig og lagt sig til at sove i en seng.

Politiet fik på Volden vækket en kraftig spirituspåvirket, 38-årig mand fra Sverige, som også kunne mistænkes for at være manden fra togstationen. Da han med sin adfærd ikke skønnedes at være egnet til at kunne tage vare på sig selv, blev han friberøvet og medtaget til politistationen i Roskilde, hvor han efter lægetilsyn fik lov til at sove rusen ud i en detention frem til tirsdag morgen.

Færdselsuheld – Hedevej, Høng – Kalundborg

Kl. 14.49 var en 19-årig kvinde fra Slagelse kørt i en personbil ad Hedevej i nordvestlig retning i Høng.

I en venstrekurve var bilens højre hjulpar kommet ud i rabatten, så den kvindelige fører havde styret kontra, hvorved hun mistede kontrollen over bilen.

Bilen kørte tværs over vejen og påkørte en hæk, inden den standsede ved påkørsel af et træ i venstre side i kørselsretningen.

Bilen fik nogle skader, og airbags blev udløst, så kvinden slap uden behandlingskrævende skader. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet, da ingen øvrige trafikanter var involveret.

Færdselsuheld – Høng Landevej, Løve, Høng – Kalundborg

Kl. 14.04 var to bilister blevet impliceret i et færdselsuheld, så tre ambulancer blev sendt til uheldsstedet på Høng Landevej i Løve og ud for en tankstation.

Ingen var kommet til skade, men der var sket mindre materiel skade på de involverede køretøjer.

En 43-årig kvinde fra Randers-området havde under kørsel i sydlig retning nedsat hastigheden, idet hun ville foretage et venstresving ind på en tankstation.

En 71-årig mand fra Hvidovre kørte i samme retning bag efter kvindens bil, men påkørte bagenden af hendes bil, da han for sent opdagede hendes nedsatte hastighed.

Kl. ca. 14.40 var vejen atter farbar, og politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i sammenstødet.

Færdselsuheld – Sæbyvej, Sæby, Høng – Kalundborg

Kl. 14.16 var tre bilister blevet impliceret i et færdselsuheld på Sæbyvej ud for sidevejen Søvej ved Høng.

Det viste sig, at en 26-årig mand fra Holbæk var kørt i en personbil ad Sæbyvej mod nord og herefter påkørt bagenden af en anden personbil, som en 80-årig mand fra Slagelse var fører af.

Den 80-årige var standset og afventede muligheden for at foretage svingning til venstre ad Søvej, da han blev påkørt bagfra. Påkørslen medførte, at den 80-åriges bil blev skubbet ind i en modkørende personbil, som en 44-årig mand fra Kalundborg var fører af.

Det lokale redningsberedskab blev tilkaldt for at sørge for opsamling af væsker fra de implicerede biler.

Den 80-årige blev bragt til skadestuen til kontrol, men havde tilsyneladende ikke pådraget sig behandlingskrævende skader. De øvrige var sluppet uskadte fra sammenstødet, som politiet har optaget rapport om.

Glemt tøj på bænk – Radiovej, Kalundborg

Kl. 07.57 fik politiet en henvendelse fra en af medlemmer af vinterbadeklubben i Kalundborg, idet noget tøj inden for det seneste døgn var blevet efterladt på en bænk på Radiovej i Kalundborg, men der var tilsyneladende ingen ejer i nærheden.

En patrulje kørte til stedet og fandt en termoheldragt i str. XXL, underbukser og strømper. Der var intet i lommerne på termoheldragten, og der var heller ikke efterladt hverken sko eller f.eks. håndklæde ved bænken, der var ca. 10 meter fra vandkanten og et stykke fra starten på en badebro.

Politiet fandt heller ikke nogen personer i nød i området, og da politiet heller ikke havde nogen anmeldelser om savnede personer, foretog politiet sig ikke yderligere. Ejeren af tøjet må dog gerne give sig til kende over for politiet, idet efterladt tøj i nærheden af vand ofte giver anledning til bekymring for, hvorvidt nogen kan være i nød i eller ved vandet.

Kutter sunket i havnen – Strandvejen, Reersø, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.46 rykkede politiet sammen med brandvæsnet ud til Reersø havn, hvor en kutter var sunket, og hvor der var sluppet en mindre mængde olie ud på vandet.

Ingen personer havde været i fare eller ombord på kutteren, hvorfra lidt olie flød ud på vandoverfladen. Der blev ikke iværksat nogen egentlig redningsindsats, men brandvæsnet inddæmmede den ringe mængde af udstrømmende olie.

Kutterens ejer var via havnefogeden blevet underrettet om sagen, og kutteren ville blive hævet i løbet af tirsdagen.

Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Mand fuppet af falsk bankmand – Kalundborg

Kl. 15.12 fik politiet en anmeldelse fra en 88-årig mand fra Kalundborg, som ca. 15 minutter tidligere var blevet fuppet af en falsk bankmand til at udlevere sit dankort med tilhørende PIN-kode til en mand.

Den 88-årige var forinden blevet ringet af en fremmed mand, der havde udgivet sig for at være ansat i hans bank. Hans dankort var blevet misbrugt og skulle derfor udskiftet, så den 88-årige blev overtalt til at lægge dankort med tilhørende PIN-kode i en kuvert, som ville blive afhentet.

Kort efter dukkede en mand op ved den 88-åriges bopæl og fik kuverten med dankortet udleveret.

Bagefter talte den 88-årige med andre i sit nabolag om denne henvendelse, hvorefter han skyndsomt fik spærret sit dankort, inden det var blevet misbrugt.

Manden, der afhentede dankort, blev beskrevet som 30-40 årig mand, lys i huden, 170-180 cm høj, iført blå skjorte og lyse bukser.

Politiet har optaget en anmeldelse om bedrageri, som nu efterforskes i lighed med tilsvarende sager om henvendelse til især ældre borgere fra personer, der udgiver sig at være f.eks. ansatte i deres pengeinstitut. Vær skeptisk og bed om navn og arbejdsplads, inden en kontrolopringning via hovedtelefonnummer foretages for at sikre sig, at henvendelsen måtte være korrekt. Ofte vil et fuphenvendelse blive afsløret på denne måde.

Narkobilist forsøgte at flygte – Esbern Snares Vej, Kalundborg

Kl. 10.58 tændte en patrulje for blinket for at stoppe en bilist rutinemæssigt på Esbern Snares Vej i krydset ved Nørre Alle/Møllestræde i Kalundborg. Den 23-årige mand fra Høng havde ikke medbragt sit kørekort, og han var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel.

Den 23-årige så sit snit til at stikke af fra patruljen, men nåede ikke lagt før han blev indhentet et stykke nede af Møllestræde. Nu blev han også sigtet for at flygte som anholdt. Ved en visitation blev han fundet i besiddelse af 15 gram hash, som blev beslaglagt. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Narkobilist kørte usikkert – Kalundborgmotorvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 09.02 fik en bilists kørsel en anden bilist til at undre sig over vedkommendes kørsel, så bilisten blev anmeldt til politiet i forbindelse med kørsel i vestlig retning ad motorvejen. Bilistens forskellige hastigheder under kørslen undrede anmelderen.

En patrulje fik standset bilisten på Kalundborgmotorvejen ved Regstrup, hvorefter føreren – en 24-årig mand fra Hedehusene – deltog i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af kokain.

Den 24-årige blev derefter kortvarigt anholdt i forbindelse med sigtelsen for narkokørsel og den efterfølgende udtagning af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spiritus- og narkokørsel- Høng – Kalundborg og Hørve- Odsherred

Kl. 00.30 blev en 56-årig mand fra Slagelse anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev stoppet på Finderupvej i Høng.

Samtidig på Kalundborgvej i Hørve blev en 21-årig mand fra Ringsted anholdt for narkokørsel uden kørekort, da også han blev stoppet rutinemæssigt.

Begge fik udtaget blodprøver og løsladt igen. Nu venter politiet på svaret af blodprøveanalyserne.

Spiritusbilist – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 20.06 blev føreren af en kassebil sigtet og anholdt for spiritus- og narkokørsel, da han blev stoppet rutinemæssigt på Holbækvej i Kalundborg. Den 40-årige lokale mand bag rattet fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

To mænd angrebet af samme mistænkte – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 14.44 fik politiet en anmeldelse om noget uorden og formentlig vold, som en nu flygtet mand havde forøvet over for et par mænd blandt flere forsamlede bag et nedlagt supermarked på Sct. Jørgensbjerg i Kalundborg.

Politiet traf i området 10-15 personer, hvoraf en 42-årig mand fra Kalundborg og en 49-årig mand fra Holbæk med lettere, overfladiske skader kunne anses som forurettede efter et overfald og trusler, som den nu flygtede mand kunne mistænkes for.

Den mistænkte var kommet til området, hvorefter han var kommet i skænderi med flere af de tilstedeværende. Han havde herunder overfaldet den 49-årige med en hammer, hvorved den 49-årige fik lettere skader, da han værgede for sig.

Den mistænkte var endvidere sur på den 42-årige mand, der blev grebet om halsen samtidig med, at han blev truet på livet i anledning af hans forventede rolle som vidne i sagen om overfaldet på den 49-årige. Herefter forsvandt den mistænkte fra området.

Politiet fandt i området en hammer, som måske er det redskab, som den mistænkte anvendte ved angrebet på den 49-årige.

Efterforskningen samt essensen af forskellige vidneudsagn har givet politiet grundlag for at lede efter en bestemt mand fra lokalområdet, som kan mistænkes for at stå bag overfaldet på de to mænd. Politiet fandt ham dog ikke umiddelbart ved søgning i lokalområdet.

Den mistænkte er tilsyneladende samme mand, som torsdag middag og samme sted slog en knallertejer med en styrthjelm, da knallertejeren ville have sin stjålne knallert retur fra den mistænkte.

Truende og voldelig mand mv. – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 12.10 modtog politiet en anmeldelse om trusler og vold fra en 53-årig mand fra Kalundborg, som kl. ca. 11.50 havde fundet sin stjålne knallert på Sct. Jørgensbjerg og ville have knallerten tilbage fra den mand, der sad på den.

Da manden på knallerten blev klar over årsagen til den 53-åriges henvendelse til ham, slog manden på knallerten knallertejeren adskillige gange med en styrthjelm. Knallertejeren fik tillige verbale trusler på livet af manden på knallerten, og alvoren i truslerne understregede han ved at true knallertejeren med en ølflaske med knust bund.

Manden på knallerten forlod herefter stedet, så den 53-årige kunne få sin knallert retur som den retmæssige ejer af køretøjet.

Knallerten var blevet stjålet fra ejerens bopæl onsdag aften og efterfølgende efterlyst via sociale medier i Kalundborg-området, indtil en bekendt torsdag formiddag kunne oplyse den 53-årige om, hvor hans knallert befandt sig.

Efterforskningen i de to sager om vold og trusler samt afhøring af tilstedeværende vidner på Sct. Jørgensbjerg har givet politiet grundlag for at mistænke en bestemt mand fra Kalundborg-området. Han kan derfor forvente at blive kontaktet af politiet til sigtelse og afhøring i sagerne.

Indbrud i Perioden

Ledager, Gørlev Sj.

Foto ABW