Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/04/25 til 2023/05/09.

“Snevejr” var blot salt – Kalundborg

Kl. 10.41 blev politiet af det lokale redningsberedskab underrettet om, at der tidligere på morgenen var sket et udslip fra en industrivirksomhed på Hallas Alle i Kalundborg.

Udslippet medførte, at der var sket et nedfald i området, så det lignede, at det havde været “snevejr”.

Det blev klarlagt, at der blot var tale om udslip af natriumchlorid (salt), så der var ikke fare for hverken mennesker eller dyr.

Politiet vurderede, at der ikke var grundlag for at mistænke nogen i den pågældende virksomhed for uforsigtig eller uagtsom adfærd, så politiet foretog sig ikke yderligere efter anmeldelsen.

Brandundersøgelse – Hesseløvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 15.10 slog beboere på en privat adresse alarm til brandvæsnet, da der pludselig var opstået en ildebrand i deres skur.

Brandvæsnet fik hurtigt bekæmpet ilden, men flere effekter i skuret blev ødelagt af flammerne, ligesom der opstod skader på skurets tag og en mur.

Ingen personer kom til skade ved branden, hvis årsag nu skal undersøges nærmere af politiet, der bl.a. vil kigge på, hvorvidt de elektriske installationer i skuret kan have været en medvirkende årsag til brandens opståen.

Brandundersøgelse – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 14.32 rykkede brandvæsnet ud for at slukke en mindre brand, der opstået i trækonstruktionen ved en port ind til en garage ved undervisningslokaler på Nørre Alle.

Branden blev hurtigt slukket, så brandskaderne var trods alt meget begrænsede.

Ingen havde været til stede ved brandens opståen, så politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen.

Fuld mand lagde sig i fremmed seng – Kalundborg

Kl. 23.18 fik politiet en henvendelse fra rengøringspersonalet på Kalundborg togstation, idet personalet var bekymret for en tilsyneladende kraftigt spirituspåvirket mand, der færdedes på perronen på togstationen.

Politiet kørte til stationsområdet, men herfra var manden forsvundet.

Kort tid efter fik politiet en henvendelse fra en kvinde på Volden, hvor en fremmed mand havde indfundet sig og lagt sig til at sove i en seng.

Politiet fik på Volden vækket en kraftig spirituspåvirket, 38-årig mand fra Sverige, som også kunne mistænkes for at være manden fra togstationen. Da han med sin adfærd ikke skønnedes at være egnet til at kunne tage vare på sig selv, blev han friberøvet og medtaget til politistationen i Roskilde, hvor han efter lægetilsyn fik lov til at sove rusen ud i en detention frem til tirsdag morgen.

Færdselsuheld – Buerupvej / Fælledvej, Buerup, Jyderup – Kalundborg

Kl. 14.49 var to trafikanter stødt sammen i krydset Buerupvej – Fælledvej, så en akutbil og en ambulance var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 87-årig mand fra Kalundborg var kørte ad Fælledvej i østlig retning frem til krydset ved Buerupvej, hvor han ville svinge til venstre ad Buerupvej i nordlig retning.

Efter fremkørsel over Fælledvejs vigelinjen og under svingningen blev den 87-åriges bil påkørt på venstre side af en varebil, som en 40-årig mand fra Høng førte ad Buerupvej i sydlig retning.

Umiddelbart var ingen af parterne kommet til skade ved sammenstødet, men den 87-årige blev dog alligevel kørt til et check på skadestuen.

Politiet har optaget rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Hedevej, Høng – Kalundborg

Kl. 14.49 var en 19-årig kvinde fra Slagelse kørt i en personbil ad Hedevej i nordvestlig retning i Høng.

I en venstrekurve var bilens højre hjulpar kommet ud i rabatten, så den kvindelige fører havde styret kontra, hvorved hun mistede kontrollen over bilen.

Bilen kørte tværs over vejen og påkørte en hæk, inden den standsede ved påkørsel af et træ i venstre side i kørselsretningen.

Bilen fik nogle skader, og airbags blev udløst, så kvinden slap uden behandlingskrævende skader. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet, da ingen øvrige trafikanter var involveret.

Færdselsuheld – Høng Landevej, Løve, Høng – Kalundborg

Kl. 14.04 var to bilister blevet impliceret i et færdselsuheld, så tre ambulancer blev sendt til uheldsstedet på Høng Landevej i Løve og ud for en tankstation.

Ingen var kommet til skade, men der var sket mindre materiel skade på de involverede køretøjer.

En 43-årig kvinde fra Randers-området havde under kørsel i sydlig retning nedsat hastigheden, idet hun ville foretage et venstresving ind på en tankstation.

En 71-årig mand fra Hvidovre kørte i samme retning bag efter kvindens bil, men påkørte bagenden af hendes bil, da han for sent opdagede hendes nedsatte hastighed.

Kl. ca. 14.40 var vejen atter farbar, og politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i sammenstødet.

Kom og mød politiet – Kalundborg / Holbæk

I både Kalundborg og Holbæk er der i de kommende dage god mulighed for at møde politiet og se noget af vores udstyr.

Fredag arrangerer Marinehjemmeværnet “Mød os i uniform” på Vestre Havneplads i Kalundborg, hvor der også er mulighed for at se brandvæsnet, redningshelikopter og meget mere. Vi kommer til at være der med både den mobile politistation, færdselspolitiet og vores helt nye type af patruljevogn. Det er også en god mulighed for at få en snak med politipersonalet, hvis du går med tanker om at søge ind i politiet. Det sker alt sammen mellem kl. 11 og kl. 16.

Lørdag er det så i Holbæk, at der er “Biler i Bymidten” arrangeret af Holbæk Byforum. Kom og mød os og alle de andre, der kører med blå blink, ved Lindevej/Ahlgade. Det sker i tidsrummet kl. 10 og kl. 15.
God fornøjelse!

Kutter sunket i havnen – Strandvejen, Reersø, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.46 rykkede politiet sammen med brandvæsnet ud til Reersø havn, hvor en kutter var sunket, og hvor der var sluppet en mindre mængde olie ud på vandet. Ingen personer havde været i fare eller ombord på kutteren, hvorfra lidt olie flød ud på vandoverfladen. Der blev ikke iværksat nogen egentlig redningsindsats, men brandvæsnet inddæmmede den ringe mængde af udstrømmende olie.

Kutterens ejer var via havnefogeden blevet underrettet om sagen, og kutteren ville blive hævet i løbet af tirsdagen.

Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Kørsel uden førerret mv. – Tranevej, Høng – Kalundborg

Kl. 17.30 fik politiet øje på en personbil, der larmede uforholdsmæssigt meget, ligesom bilen udsendte ekstraordinært megen røg fra udstødningen.

En 34-årig mand fra Gørlev sad bag rattet i bilen, hvis nummerplader var afmeldte hos Motorstyrelsen og derfor ikke måtte sidde på bilen. Den var således hverken registreret eller lovpligtigt ansvarsforsikret, ligesom den 34-årige ikke skulle have sat sig i førersædet af en anden årsag.

Den 34-årige blev yderligere sigtet for kørsel uden førerret, fordi politiet i forbindelse med en verserende sag om overtrædelse af færdselsloven tidligere havde inddraget hans førerret.

Senere kan den 34-årige forvente at høre nærmere fra politiet efter sigtelserne i forbindelse med eftermiddagens kørsel.

Lov om euforiserende stoffer – Kalundborg

Kl. 12.00 fik en 29-årig mand fra Kalundborg formentlig uventet besøg af politiet med narkohunde, idet politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af euforiserende stoffer.

Ved ransagningens start fremtog den 29-årige selv en halv plade hash, der vejede knap 40 gram, men politiet efterfølgende også noget kokain samt et mindre kontantbeløb, som formodes at stamme fra salg af euforiserende stoffer.

Den 29-årige blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer samt beslaglæggelse af stofferne samt pengene.

Efter afsluttet efterforskning og afhøring til sagen løslod politiet den 29-årige, der dog kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal strafferetligt afgøres.

Mand bad dreng om hjælp – Ulstrupvej/Bakkendrupvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 15.18 fik politiet anmeldelse fra moren til en 12-årig dreng, om at sønnen kort forinden var på vej hjem fra skole, da en mand i bil kørte op på siden af ham, og bad ham om hjælp. Bilisten bad drengen sætte sig ind i bilen, men han afslog.

Drengen var stået af bussen i Gørlev, og gik ved Ulstrupvej ud for Bakkendrupvej, da bilisten stoppede op. Bilen kom kørende Gørlev by mod øst og beskrives som en mindre grå personbil af mrk. Suzuki Alto med tagbøjler.

Politiet afhørte senere drengen som beskrev manden som:

40-50 år, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: Skallet på toppen og hår i siderne. Iført: Grå trøje.

Drengen havde ikke fået fat i, hvad manden ønskede hjælp til, men han afslog at stige ind. Bilisten kørte herefter videre.

Politiet undersøger nu sagen for at afklare, hvad manden i Suzukien ville. Vidner som har oplysninger om manden eller bilen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Narkobilist kørte usikkert – Kalundborgmotorvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 09.02 fik en bilists kørsel en anden bilist til at undre sig over vedkommendes kørsel, så bilisten blev anmeldt til politiet i forbindelse med kørsel i vestlig retning ad motorvejen. Bilistens forskellige hastigheder under kørslen undrede anmelderen.

En patrulje fik standset bilisten på Kalundborgmotorvejen ved Regstrup, hvorefter føreren – en 24-årig mand fra Hedehusene – deltog i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af kokain.

Den 24-årige blev derefter kortvarigt anholdt i forbindelse med sigtelsen for narkokørsel og den efterfølgende udtagning af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Gl. Sorøvej, Rørby, Kalundborg

Kl. 15.40 sigtede politiet en 34-årig mand fra Svebølle for to overtrædelser af færdselsloven, da han som fører af en varebil var blevet standset på Gl. Sorøvej.

Den 34-årige var i forvejen frakendt kørekortet og måtte derfor ikke være fører af varebilen, som han i øvrigt kunne mistænkes for at føre i narkotikapåvirket tilstand.

Politiet anholdt den 34-årige kortvarigt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Hesseløvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 17.01 blev en 24-årig kvinde fra Nykøbing Sj. anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som hun i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi hun i forvejen var frakendt kørekortet.

Narkometertesten havde givet udslag for påvirket af cannabis under kørslen, så den 24-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse. Hun kan nu forvente at høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb, når analyseerklæringen foreligger.

Spiritus- og narkokørsel- Høng – Kalundborg og Hørve- Odsherred

Kl. 00.30 blev en 56-årig mand fra Slagelse anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev stoppet på Finderupvej i Høng.

Samtidig på Kalundborgvej i Hørve blev en 21-årig mand fra Ringsted anholdt for narkokørsel uden kørekort, da også han blev stoppet rutinemæssigt.

Begge fik udtaget blodprøver og løsladt igen. Nu venter politiet på svaret af blodprøveanalyserne.

Spiritusbilist – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 20.06 blev føreren af en kassebil sigtet og anholdt for spiritus- og narkokørsel, da han blev stoppet rutinemæssigt på Holbækvej i Kalundborg. Den 40-årige lokale mand bag rattet fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Spirituskørsel – Vestre Havneplads, Kalundborg

Kl. 19.02 standsede politiet en knallertkører under kørsel ad Vestre Havnevej i østlig retning med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og knallerten.

Føreren var en 38-årig mand fra Kalundborg, som viste sig at være mere påvirket af alkohol end tilladt, så han blev sigtet for spirituskørsel på knallerten.

Politiet anholdt knallertkøreren kortvarigt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Sprøjtemidler stjålet ved indbrud på landbrugsejendomme – Kalundborg

Tre landbrugsejendomme i hhv. Jerslev, Ruds-Vedby og Mullerup i Kalundborg kommune blev natten mellem tirsdag og onsdag udsat for indbrud.

Tyven(e) skaffede sig adgang, herunder ved opbrydning, til opbevaringssteder, hvorfra sprøjtemidler af forskellig art og mængde blev stjålet. De stjålne sprøjtemidler var alle til erhvervsmæssig brug inden for landbrug.

Sprøjtemidlerne har samlet set en værdi af et større sekscifret beløb og er både flydende væsker og i pulverform.

Da sprøjtemidlerne i omfang og vægt mv. fylder og vejer meget, formoder politiet, at et køretøj kan være blevet anvendt til borttransport af de stjålne varer.

Politiet har undersøgt de tre gerningssteder i et forsøg på at finde spor efter tyven(e) og afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser.

I mellemtiden ønsker politiet at høre fra personer, der måtte have set mistænkelig aktivitet ved landbrugsejendomme i den sydligste del af Kalundborg kommune i løbet af natten mellem tirsdag og onsdag.

Endvidere vil politiet også gerne høre fra personer, der har oplysninger om opbevaringen af de stjålne sprøjtemidler eller måske får disse tilbudt på uautoriseret vis, idet sprøjtemidlerne er til erhvervsmæssig brug og således ikke kan erhverves i detailhandlen.

Oplysninger af enhver art om sprøjtemidlerne kan gives til politiet på tlf. 114.

Stort bål i tusmørket – Kalundborgvej, Kalundborg

Kl. 21.37 rykkede både brandvæsnet og politiet i anledning af melding om et større bål, der måske var kommet ud af kontrol i tusmørket på en adresse på Kalundborgvej.

Det viste sig, at et bål var tændt under kontrollerede former på et indrettet bålsted. Der havde dog været store flammer på et tidspunkt, hvorfor de tilstedeværende slukkede bålet med vand fra en vandslange, så ingen kunne blive bekymret for synet af flammer i tusmørket.

Politiet fandt ikke grundlag for at sigte nogen for noget i anledning af bålafbrændingen.

Tissende mænd – Skibbrogade, Kalundborg

Kl. 01.20 blev to mænd på 21 år fra Svebølle begge afsløret i at urinere offentligt på gaden i Skibbrogade i Kalundborg.

Det er en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, hvorfor de to mænd begge blev sigtet for overtrædelse heraf. De kan nu begge forvente at modtage en bøde på 1.000 kr. for den overtrædelse af lovgivningen.

Tumult afslørede overtrædelse af forbud – Nygade, Holbæk
Kl. 01.37 måtte politiet en tur til Nygade ved et diskotek, hvor der på gaden var ved at opstå uorden blandt de tilstedeværende.

Politiet fik lagt en dæmper herpå, men fandt ikke grundlag for at sigte nogen i den anledning.

Under politiets tilstedeværelsen blev en 30-årig mand fra Regstrup kontrolleret og afsløret i at have været gæst på diskoteket, selv om han i medfør af restaurationsloven havde forbud mod at være gæst på stedet frem til september 2023.

Den 30-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af forbuddet i medfør af restaurationsloven, så han kan nu forvente at få en bøde herfor. Baggrunden for forbuddet var besiddelse af narkotika som gæst på diskoteket i september måned 2021.

Indbrud i Perioden

Klostervangen, Kalundborg

Foto: ABW