Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/04/19 til 2023/05/02.

“Snevejr” var blot salt – Kalundborg

Kl. 10.41 blev politiet af det lokale redningsberedskab underrettet om, at der tidligere på morgenen var sket et udslip fra en industrivirksomhed på Hallas Alle i Kalundborg. Udslippet medførte, at der var sket et nedfald i området, så det lignede, at det havde været “snevejr”. Det blev klarlagt, at der blot var tale om udslip af natriumchlorid (salt), så der var ikke fare for hverken mennesker eller dyr.

Politiet vurderede, at der ikke var grundlag for at mistænke nogen i den pågældende virksomhed for uforsigtig eller uagtsom adfærd, så politiet foretog sig ikke yderligere efter anmeldelsen.

Bil og motorcykel i alvorligt uheld – Nykøbingvej, Ruds-Vedby – Kalundborg

kl. 23.52 skete et alvorligt uheld i krydset Nykøbingvej/Rugskovvejvej ved Ørslev, Ruds Vedby mellem en bilist og en motorcyklist, som blev fløjet i helikopter til behandling efter uheldet.

Bilisten, en 30-årig kvinde fra Høng kørte ad Rugskovvej mod vest og stødte i krydset sammen med motorcyklisten, en 56-årig mand fra Slagelse. Motorcyklisten blev slynget af køretøjet og endte på en mark. Bilisten fortsatte lige over i krydset, hvor bilen trillede ned i en grøft.

Den 56-årige motorcyklist kom alvorligt til skade, så han blev hentet i lægehelikopteren og fløjet til traumebehandling. Bilisten slap uskadt efter uheldet. Meldingen fra sygehuset var senere, at motorcyklisten var uden for livsfare.

Hele krydset blev afspærret og bilinspektøren blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet. Først omkring kl. 02.32 blev vejen genåbnet. Patruljen optog rapport om uheldet, hvor bilisten er mistænkt for at overtræde sin vigepligt. Parterne vil senere høre mere i sagen fra politiet.

Brandundersøgelse – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 14.32 rykkede brandvæsnet ud for at slukke en mindre brand, der opstået i trækonstruktionen ved en port ind til en garage ved undervisningslokaler på Nørre Alle.

Branden blev hurtigt slukket, så brandskaderne var trods alt meget begrænsede.

Ingen havde været til stede ved brandens opståen, så politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen.

Butikstyveri – Torvet, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 11.55 anmeldte personalet i et supermarked, at en mand netop havde forladt butikken med nogle varer, som han ikke havde betalt for.

Politiet kørte til området og fandt den mistænkte i nærheden af en nærliggende skole. Der var tale om en 22-årig mand fra Slagelse, som blev sigtet for tyveri af varer til en værdi af 78 kr., idet han havde taget en flaske kakaomælk og to poser chips, som han ikke betalte for, inden han forlod butikken.

Den 22-årige erkendte butikstyveriet, og denne nye sag vil indgå i flere verserende sager af samme slags, som den 22-årige har et udestående med hos politiet og anklagemyndigheden.

Fuld kvinde kørte vanvidskørsel – Gl. Skolevej, Høng – Kalundborg

Kl. 20.39 stoppede en patrulje en kvindelige bilist på Gl. Skolevej i Høng i en rutinekontrol. En test med alkometeret viste, at den 47-årige kvinde havde en promille på over 2,0, så hun blev sigtet, anholdt og blev taget med til en blodprøveudtagelse. Når promillen er så høj er det omfattet om reglerne om vanvidskørsel, så bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Kvinden blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve, som nu skal analyseres. Bilen var registreret til kvindens mand, så han blev orienteret om beslaglæggelsen, og han ønskede sagen indbragt for retten.

Retten vil i første omgang behandle sagen om beslaglæggelsen, og først senere tage stilling til, om bilen kan konfiskeres i forbindelse med sagens afgørelse.

Færdselsuheld – Slagelse Landevej / Dyssevej / Ugerløsevej, Kalundborg

Kl. 14.11 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var sket et færdselsuheld i krydset Slagelse Landevej – Dyssevej – Ugerløsevej, hvorefter ambulancer var sendt til stedet.

Det viste sig, at en 54-årig mand fra Kalundborg som fører af en personbil var kørt ad Dyssevej i vestlig retning frem til krydset ved Slagelse Landevej, hvor han ville fortsætte ligeud og videre ad Ugerløsevej i vestlig retning.

Efter fremkørsel over Dyssevejs vigelinje og i forbindelse med passagen af Slagelse Landevej blev han påkørt af en anden personbil, som en 38-årig kvinde fra Kalundborg førte ad Slagelse Landevej i sydlig retning.

Hverken de to parter eller en passager hos den mandlig bilist kom noget til ved sammenstødet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Kørsel uden førerret mv. – Tranevej, Høng – Kalundborg

Kl. 17.30 fik politiet øje på en personbil, der larmede uforholdsmæssigt meget, ligesom bilen udsendte ekstraordinært megen røg fra udstødningen.

En 34-årig mand fra Gørlev sad bag rattet i bilen, hvis nummerplader var afmeldte hos Motorstyrelsen og derfor ikke måtte sidde på bilen. Den var således hverken registreret eller lovpligtigt ansvarsforsikret, ligesom den 34-årige ikke skulle have sat sig i førersædet af en anden årsag.

Den 34-årige blev yderligere sigtet for kørsel uden førerret, fordi politiet i forbindelse med en verserende sag om overtrædelse af færdselsloven tidligere havde inddraget hans førerret.

Senere kan den 34-årige forvente at høre nærmere fra politiet efter sigtelserne i forbindelse med eftermiddagens kørsel.

Lov om euforiserende stoffer – Kalundborg

Kl. 12.00 fik en 29-årig mand fra Kalundborg formentlig uventet besøg af politiet med narkohunde, idet politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af euforiserende stoffer.

Ved ransagningens start fremtog den 29-årige selv en halv plade hash, der vejede knap 40 gram, men politiet efterfølgende også noget kokain samt et mindre kontantbeløb, som formodes at stamme fra salg af euforiserende stoffer.

Den 29-årige blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer samt beslaglæggelse af stofferne samt pengene.

Efter afsluttet efterforskning og afhøring til sagen løslod politiet den 29-årige, der dog kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal strafferetligt afgøres.

Mand bad dreng om hjælp – Ulstrupvej/Bakkendrupvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 15.18 fik politiet anmeldelse fra moren til en 12-årig dreng, om at sønnen kort forinden var på vej hjem fra skole, da en mand i bil kørte op på siden af ham, og bad ham om hjælp. Bilisten bad drengen sætte sig ind i bilen, men han afslog.

Drengen var stået af bussen i Gørlev, og gik ved Ulstrupvej ud for Bakkendrupvej, da bilisten stoppede op. Bilen kom kørende Gørlev by mod øst og beskrives som en mindre grå personbil af mrk. Suzuki Alto med tagbøjler.

Politiet afhørte senere drengen som beskrev manden som:

40-50 år, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: Skallet på toppen og hår i siderne. Iført: Grå trøje.

Drengen havde ikke fået fat i, hvad manden ønskede hjælp til, men han afslog at stige ind. Bilisten kørte herefter videre.

Politiet undersøger nu sagen for at afklare, hvad manden i Suzukien ville. Vidner som har oplysninger om manden eller bilen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Gl. Sorøvej, Rørby, Kalundborg

Kl. 15.40 sigtede politiet en 34-årig mand fra Svebølle for to overtrædelser af færdselsloven, da han som fører af en varebil var blevet standset på Gl. Sorøvej.

Den 34-årige var i forvejen frakendt kørekortet og måtte derfor ikke være fører af varebilen, som han i øvrigt kunne mistænkes for at føre i narkotikapåvirket tilstand.

Politiet anholdt den 34-årige kortvarigt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere, når analyseerklæringen foreligger.

Præventiv indsats mod knallertkørsel til ulempe gav uventet resultat – Jerslev Sj. – Kalundborg

En patrulje fra den forebyggende afdeling på politistationen i Kalundborg var tirsdag eftermiddag i Jerslev Sj.-området i et præventivt øjemed, fordi politiet jævnligt får anmeldelser om knallertkørsel til ulempe og gene for beboerne i byen.

Kl. ca. 15.00 fik patruljen kontakt til en 17-årig ung mand fra Jerslev Sj. på en tankstation i byen. Han havde lige tanket sin knallert, der var forsynet med en større motor, end hvad knallerten lovligt kunne være forsynet med under kørsel på offentlig vej.

Den 17-årige trak herefter sin knallert til sin nærliggende bopæl, hvor patruljen fik en snak hans værger om både det ulovlige og uhensigtsmæssige i eventuel kørsel på offentlig vej med hans knallert.

Den 17-årige blev i denne anledning ikke sigtet for noget, da han ikke havde anvendt knallerten til kørsel på offentlig vej.

Politiet gik dog ikke tomhændede fra adressen, hvor der holdt en personbil med nummerplader på. Disse nummerplader var efterlyste af politiet på grund af både manglende synsgodkendelse af bilen og manglende betaling af den lovpligtige ansvarsforsikring.

Nummerpladerne på bilen blev inddraget af politiet med henblik på senere overdragelse til Motorstyrelsen til afmelding i de centrale registre.

Spirituskørsel – Vestre Havneplads, Kalundborg

Kl. 19.02 standsede politiet en knallertkører under kørsel ad Vestre Havnevej i østlig retning med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og knallerten.

Føreren var en 38-årig mand fra Kalundborg, som viste sig at være mere påvirket af alkohol end tilladt, så han blev sigtet for spirituskørsel på knallerten.

Politiet anholdt knallertkøreren kortvarigt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Stort bål i tusmørket – Kalundborgvej, Kalundborg

Kl. 21.37 rykkede både brandvæsnet og politiet i anledning af melding om et større bål, der måske var kommet ud af kontrol i tusmørket på en adresse på Kalundborgvej.

Det viste sig, at et bål var tændt under kontrollerede former på et indrettet bålsted. Der havde dog været store flammer på et tidspunkt, hvorfor de tilstedeværende slukkede bålet med vand fra en vandslange, så ingen kunne blive bekymret for synet af flammer i tusmørket.

Politiet fandt ikke grundlag for at sigte nogen for noget i anledning af bålafbrændingen.

Tissende mænd – Skibbrogade, Kalundborg

Kl. 01.20 blev to mænd på 21 år fra Svebølle begge afsløret i at urinere offentligt på gaden i Skibbrogade i Kalundborg.

Det er en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, hvorfor de to mænd begge blev sigtet for overtrædelse heraf. De kan nu begge forvente at modtage en bøde på 1.000 kr. for den overtrædelse af lovgivningen.

Tumult afslørede overtrædelse af forbud – Nygade, Holbæk
Kl. 01.37 måtte politiet en tur til Nygade ved et diskotek, hvor der på gaden var ved at opstå uorden blandt de tilstedeværende.

Politiet fik lagt en dæmper herpå, men fandt ikke grundlag for at sigte nogen i den anledning.

Under politiets tilstedeværelsen blev en 30-årig mand fra Regstrup kontrolleret og afsløret i at have været gæst på diskoteket, selv om han i medfør af restaurationsloven havde forbud mod at være gæst på stedet frem til september 2023.

Den 30-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af forbuddet i medfør af restaurationsloven, så han kan nu forvente at få en bøde herfor. Baggrunden for forbuddet var besiddelse af narkotika som gæst på diskoteket i september måned 2021.

Indbrud i Perioden

Fyrreleddet, Dalby Strand, Gørlev Sj.
Klostervangen, Kalundborg