Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/04/03 til 2023/04/18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Foto: ABW

Cyklist ramt af bilist – Ringstedvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 17.19 fik politiet anmeldelse om et uheld, hvor en cyklist var blevet ramt af en bagfrakommende bil, men at bilen ikke var stoppet op efter påkørslen. Et vidne havde noteret oplysninger på bilen, og en patrulje blev send til stedet for at undersøge sagen.

Cyklisten, en 44-årig lokal mand, var sluppet uskadt efter uheldet, men hans cykel havde fået skader efter han var kørt en tur i grøften. Han kørte ad Ringstedvej ved Brorfelde, da en bagfrakommende bilist ramte ham. Bilisten var herefter kørte videre, men et vidne havde set uheldet.

Ud fra vidnets oplysninger henvendte politiet sig til bilejeren, en 23-årig kvinde fra Roskilde, som erkendte at have været ude at køre, men ikke havde bemærket at hun ramte cyklisten. Politiet optog rapport om uheldet, og de to parter vil senere høre mere i sagen.

Farlig kørsel på knallert – Ugerløse, Tølløse og Holbæk

Kl. 07.55 mødte en patrulje en crosser-lignende knallert i Ugerløse, som både larmede og kørte for stærkt. Der var desuden ingen synlig nummerplade på køretøjet, så patruljen havde mange gode grunde til at stoppe den. Så let gik det dog i første omgang ikke, da knallertføreren blot satte farten op ved synet af de blå blink.

Crosseren kørte i høj fart op imod 100 km/t væk fra patruljen igennem Ugeløse By, hvor der er 50 km/t tilladt. Herefter fortsatte den videre af Hovedvejen mod Sorø og videre mod Dianalund. På sin vilde kørsel forsøgte knallertføreren at undslippe ved at køre over spærrelinjer, og at presse patruljebilen over i modkørende vejbane. Knallerten kørte ind på et stisystem, hvor patruljen tabte knallerten af syne.

Politiet fik under den lange køretur et godt blik på knallerten. Efter nogle undersøgelser førte det betjentene på sporet af knallerten på en adresse i Tølløse, hvor det viste sig at både knallerten og den unge mand, der havde kørt den, opholdt sig. Nu måtte den 17-årige unge mand fra Hvalsø stå skoleret for betjentene, da han blev sigtet for sin hasarderede kørsel, men også for straffelovens regler om fareforvoldelse, da han bragte andre trafikanter og betjentene i fare undervejs. Drengens forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen.

Crosseren, som viste sig at være en tunet lille knallert, der højst må køre 30 km/t, blev taget med ind til undersøgelse på rullefelt for at måle knallertens tophastighed. Knallerter er ikke omfattet af reglerne om vanvidskørsel, så det var derfor ikke muligt at konfiskere køretøjet, som vil blive genudleveret til ejeren efterfølgende. Det er så op til ejeren at gøre knallerten lovlig, før den igen kører på gaden. Først anden gang man sigtes for at køre på en ulovlig knallert er reglerne for konfiskation opfyldt.

Den 17-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen senere.

Fuld på knallert – Roevej, Gørlev – Kalundborg

Kl. 20.37 stoppede politiet en knallertfører på Roevej i Gørlev mod syd. Den 30-årige mand fra Kalundborg viste sig at have en promille over det tilladte, så han blev anholdt, fik udtaget en blodprøve, og herefter løsladt.

Den 30-årige blev i 2020 frakendt retten til at køre bil i ti år på grund af gentagne kørsler i spirituspåvirket tilstand. Nu afventer politiet resultatet af blodprøveanalysen i den nye sag, hvorefter den 30-årige vil få besked om, hvilke konsekvenser sagen det kan få for hans førerret til at køre på lille knallert.

Færdselsuheld – Melbyvej, Kalundborg

Kl. 11.09 rykkede politiet sammen med ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, idet en personbil havde påkørt en lastbil.

Det viste sig, at en 67-årig mand fra Kalundborg under kørsel i en personbil ad Meldbyvej i nordlig retning af ukendte årsager havde påkørt en lastbil, der var standset i en parkeringslomme på Melbyvej i vejens højre side i kørselsretningen.

Den 67-årige blev transporteret ind på et sygehus, hvor han blev indlagt til undersøgelse og behandling for indre kvæstelser i anledning af uheldet.

Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder.

Mand beskudt af hardball-pistol – Høng – Kalundborg

Kl. 21.41 fik politiet en anmeldelse fra nogle unge knallertkørere om, at de under kørsel i Høng by var blevet skudt efter med formentlig en hardballpistol. En mand havde ytret sin utilfredshed med unges knallertkørsel og efterfølgende skudt efter dem, inden manden blev set gå ind på en bestemt adresse.

Politiet kørte til Høng og fik udpeget den adresse, hvor manden var gået ind. Her henvendte politiet sig, uden at nogen reagerede. Politiet kunne dog se et pistollignende våben inde på stedet, så det lykkedes til sidst politiet at få kontakt til den mistænkte, som viste sig at være en 50-årig mand fra Høng.

Han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden på gaden.

Politiet foretog efterfølgende en ransagning af hans bopæl, hvor politiet fandt flere knive med en klingelængde over 12 cm, uden at den 50-årige havde en blankvåbentilladelse, ligesom han også havde et luftgevær med en kaliber, som krævede et jagttegn. Det havde den 50-årige ikke, og politiet fandt også en hardballpistol, som han kunne mistænkes for at have brugt til at skyde efter de unge knallertkørere.

Alle de ulovlige effekter blev beslaglagt som beviser i sager om overtrædelse af både ordensbekendtgørelsen, kniv- og våbenlovgivningen. Den 50-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne, som vil give anledning til et strafferetligt efterspil på et senere tidspunkt.

Narkokørsel – Sorøvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 12.24 blev en 33-årig mand fra Jægerspris anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i en personbil ad Sorøvej i Ugerløse. Forinden havde han deltaget i en narkometertest, der havde givet udslag for påvirkning af amfetamin under kørslen.

Politiet løslod den 33-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel – Helsingevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.02 blev en 66-årig mand fra Gørlev Sj. anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel på en lille knallert, som han førte ad Helsingevej i sydlig retning.

Den 66-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol inden sin løsladelse, og han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

To færdselsuheld – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 12.00 rykkede rednings- og ambulancepersonale sammen med politiet ud til et færdselsuheld på Holbækvej omkring sidevejen Eskebjergvej, efter at tre bilister var blevet involveret i et sammenstød.

Politiet afspærrede Holbækvej for trafik i begge retning under redningsarbejdet, idet to af de tre parterne havde behov for hjælp. De to parter blev straks kørt til to forskellige sygehuse, hvor de blev indlagt til undersøgelse og fornøden behandling for deres tilskadekomster.

En bilinspektør blev tilkaldt til uheldsstedet for at foretage undersøgelse af de implicerede køretøjer og uheldsstedet.

Politiet fik i samarbejde med bilinspektøren klarlagt, at en 62-årig mand fra Svebølle i en personbil var kørt ad Holbækvej i østlig retning, da han ifølge vidneudsagn og spor på uheldsstedet var kommet for langt over i den modsatte kørebanehalvdel.

Her strejfede han en modkørende personbil, som en 45-årig mand fra Kokkedal var fører af. Han forsøgte at undvige og blev derfor kun strejfet af den 62-årige, der efterfølgende stødte frontalt sammen med en varebil, som 33-årig kvinde fra Ringsted var fører af.

Kvinden og den 62-årige blev begge indbragt til et sygehus til undersøgelse og fornøden behandling for deres tilskadekomster som følge af sammenstødet.

Den 62-årige fik rutinemæssigt i forbindelse med indlæggelsen udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af enten alkohol eller euforiserende stoffer under kørslen.

Afspærringen og oprydningsarbejdet på dette uheldssted blev afsluttet kl. ca. 15.25, så trafikken ad Holbækvej i begge retninger kunne normaliseres.

Et udrykningskøretøj fra det lokale redningsberedskab blev under udrykningskørslen frem til uheldsstedet med de tre implicerede trafikanter selv impliceret i et sammenstød med en anden trafikant.

En 56-årig mand fører af udrykningskøretøjet med tilkoblet trailer kørte ad Holbækvej mod øst og strejfede i krydset Holbækvej – Eskebjergvej bagenden af en påhængsvogn, som en 48-årig kvinde fra Eskebjerg havde tilkoblet sin personbil. Kvinden kørte også i østlig retning ad Holbækvej og var i færd med et venstresving ad Eskebjergvej, da sammenstødet skete.

Politiet har i begge tilfælde optaget rapport om sammenstødene for at få klarlagt de nærmere omstændigheder.

Tricktyveri – Kordilgade, Kalundborg

kl. 15.49 anmeldte Kunstnerhuset i Kordilgade, at en udenlandsk udseende kvinde var kommet ind i butikken og fandt en masse ting hun ville købe. Da kvinden ville betale, havde hun kun store sedler, som de havde problemer med at veksle i forretningen. En medarbejder tog sin egen 500 kr seddel for at veksle, men herefter skabte kvinden forvirring og ville alligevel ikke købe noget. Da kvinden havde forladt forretningen opdagede personalet, at der manglede de 500 kr. Den udenlandske kvinde havde også været i andre butikker i gågaden, så butiksejerne opfordres til at være opmærksomme og anmelde det til politiet, hvis de oplever lignende episoder. Også selvom det ikke lykkedes at narre penge fra butikkerne.

Tyveri fra byggeplads opklaret – Hallas Alle, Kalundborg

Tirsdag middag fik politiet en henvendelse om, at noget stjålet el-håndværktøj formentlig var blevet fundet på en adresse i Jerslev Sj.-området.

Tyveriet af noget håndværktøj var sket sent fredag eftermiddag fra en byggeplads på Hallas Alle i Kalundborg. Det stjålne håndværktøj var imidlertid udstyret med et sporingsværktøj, således at indehaveren nu kunne formode, at værktøjet befandt sig på en nærmere angivet adresse i Jerslev Sj.-området.

Politiet kørte til adressen, hvor to mænd på 43 år fra Rumænien blev truffet. Ved den efterfølgende undersøgelse af deres opholdssted fandt politiet to slagnøgler og en bolthammer, som blev beslaglagt med henblik på genudlevering til rette ejer.

De to rumænske mænd blev begge anholdt og sigtet for at være i besiddelse af det stjålne værktøj. De blev i forbindelse med sagsbehandlingen transporteret til politistationen i Roskilde, hvorfor de blev løsladt senere på dagen efter betaling af en bøde hver især, hvilket deres sag blev afgjort med.

Uenighed om parkering førte til slagsmål – Algade, Gørlev Sj. – Kalundborg

kl. 15.26 kom et 112 opkald om slagsmål mellem to mænd på en parkeringsplads foran et supermarked på Algade i Gørlev. En patrulje satte kursen, men der var ro på stedet, da de kom frem. De to stridsbrødre kendte hinanden fra lokalområdet, men var blevet uenige i forbindelse med at den ene skulle parkere sin bil på P-pladsen. De var kommet op at skændes og det havde udviklet sig til slagsmål. De to mænd i 50′;erne blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og blev sendt i hver sin retning. De kan begge forvente en bøde i sagen.

Indbrud i Perioden

Bøgevej, Dalby, Gørlev Sj.

Kordilgade, Kalundborg