Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/03/01 til 2023/03/14.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Asnæs Skovvej, Kalundborg

Kl. 19.47 kørte en 32-årig mand fra Kalundborg i en personbil ad Asnæs Skovvej i nordvestlig retning, da et rådyr løb på tværs af vejen.

Han undveg rådyret, men mistede kontrollen over bilen, der påkørte et vejtræ i højre side af vejen.

Ambulancepersonale tilså den 32-årige, der dog var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader, så politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Beruset mand skabte uro og utryghed flere steder – Kalundborg / Roskilde / Køge

En 42-årig mand uden fast bopæl, men med relation til en nordsjællandsk kommune, var i løbet af mandagen årsagen til flere politiudrykninger i anledning af den uro- og utryghedsskabende adfærd fra mandens side.

Kl. 08.45 var han på spil ved en madbutik på togstationen i Kalundborg, idet han i beruset tilstand skabte uro på stedet, hvor han i øvrigt havde knust en flaske. Desuden kunne han måske mistænkes for at have forrettet sin nødtørft i området.

Politiet fandt ikke manden ved togstationen, men ledte efter ham i flere supermarkeder i Kalundborg by, idet personalet fra mindst tre supermarkeder godt kendte manden og netop havde haft besøg af ham i løbet af morgenen.

Kl. 10.09 kontaktede en buschauffør politiet, idet en mandlig passager ikke ville forlade bussen ved togstationen i Kalundborg, hvor han i øvrigt både indtog alkohol og røg trods forbud herimod.

I bussen traf politiet den 42-årige mand, der var så påvirket af alkohol, at han ikke blev skønnet i stand til at kunne klare sig selv. Han blev derfor frihedsberøvet og af politiet bragt til politistationen i Roskilde, hvor han blev tilset af en læge inden en eventuel anbringelse i detentionen til afrusning.

Den lægelige vurdering af den 42-årige var, at han skulle afruses under tilsyn af sundhedsfagligt personale på Roskilde sygehus, hvor manden ikke ønskede at være, efter at politiet havde forladt stedet.

Kl. 13.05 underrettede en borger politiet om, at en mand med en hospitalsdyne og kun én sko på gik i tunnelen under jernbanesporene ved Roskilde station.

Politiet fik igen fat i den 42-årige, der var i færd med at stige på toget mod Sydsjælland.

Først omkring kl. ca. 22.00 fik politiet igen en anmeldelse fra et supermarked i Torvebyen, Køge, om en beruset mand, der måske havde brug for hjælp.

Inden politiet nåede at komme til stedet, indløb en ny anmeldelse fra en kiosk ved Køge S-station, hvor en beruset mand havde opført sig så utryghedsskabende, at personalet havde trykket på overfaldsalarmen.

Politiet fik ved kiosken igen kontakt til den 42-årige, som personalet i kiosken blot ønskede bortvist fra stedet, hvilket politiet så meddelte manden.

Alle disse udrykninger har politiet nu samlet sammen i en oversigt, som er blevet sendt til de sociale myndigheder i den 42-åriges nordsjællandske hjemkommune, så kommunen kan vurderes, hvilken indsats og hjælp den 42-årige måske kunne have behov for, så han ikke skaber utryghed i det offentlige rum på de steder, hvor han færdes.

Fodgænger ramt af knallert – Slagelsevej, Høng – Kalundborg

Kl. 13.14 blev en kvinde til fods ramt af en knallert, da hun gik over Slagelsevej i Høng. Ad Slagelsevej mod nord kørte 37-årig lokal mand på knallert, som ramte den 79-årige kvinde fra Nakskov, da hun gik over vejen. Knallerten og fodgængeren væltede, og kvinden fik en skramme i hovedet. Knallertføreren slog sin fod og de blev begge kørt med ambulance til tjek på sygehuset. Politiet optog rapport om sammenstødet for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

Færdselsuheld – Holbækvej, Værslev, Kalundborg

Kl. 07.42 var flere bilister blevet impliceret i et sammenstød på Holbækvej ikke langt fra sidevejen Aldersrovej. Dog var ingen kommet til skade ved uheldet.

Det viste sig, at en bilist i vestgående retning var standset for at kunne svinge til venstre ad Aldersrovej, hvilket havde fået flere bagfra kommende bilister til at standse op.

Den trafikophobning overså en 44-årig mand fra Slagelse, så han med sin varebil påkørte bagenden af bageste bil i køen bag den svingende bilist. Den påkørte bilists bil blev skubbet fremad og ramte bagende af den tredje part i sammenstødet.

Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i uheldet, hvor det lokale redningsberedskab måtte strø lidt grus på vejen efter et oliespild, men kl. ca. 08.30 var vejen atter farbar på uheldsstedet.

Færdselsuheld – Kalundborgvej / Hovedgaden, Svebølle – Kalundborg

Kl. 07.11 havde en 28-årig kvinde fra Kalundborg pludselig mistet kontrollen over sin personbil, da hun efter kørsel ad Kalundborgvej i østlig retning ville svinge til højre ad Hovedgaden.

Det formentlig glatte føre var årsagen til, at hun under svingningen fortsatte delvist ligeud og påkørte en vejskilt på et helleanlæg i krydset.

Hun slap uskadt fra uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved, da heller ingen andre trafikanter blev involveret.

Lov om euforiserende stoffer – Ringsted
Kl. 08.18 bankede en patrulje med narkohunde på hos en 18-årig mand fra Ringsted på hans bopæl i den centrale del af Ringsted by, idet politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af narkotika.

Allerede ved hoveddøren viste narkohundene interesse for hans bopæl, og ved den efterfølgende ransagning fandt politiet flere salgsposer med hash med en samlet vægt på godt 20 gram. Derudover fandt politiet også et knojern, som er forbudt at besidde ifølge våbenlovgivningen.

Den 18-årige blev sigtet for overtrædelse af både lov om euforiserende stoffer, idet politiet mistænkte ham for at sælge ud af hashen, og for overtrædelse af våbenloven vedr. knojernet.

Både hashen og knojernet blev beslaglagt som beviser i sagerne, som den 18-årige kan forvente at høre nærmere om, når de skal afgøres.

Narkokørsel afslørede større narkobesiddelse mv. – Svebølle – Kalundborg

Kl. 22.44 standsede politiet rutinemæssigt en personbil, som blev ført af Forsingevej i nordøstlig retning i Svebølle, for at foretage kontrol af føreren og køretøjet.

Føreren var en 26-årig mand fra Svebølle, som efter en narkometertest kunne mistænkes for at være påvirket af kokain under kørslen. Han blev derfor anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel, og ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af en foldekniv, som han gemte i strømperne.

Foldekniven med en bladlængde på ca. 8,5 cm, som han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål til at medbringe, blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af knivloven.

Ved en ransagning af bilen fandt politiet ca. 10 gram kokain fordelt i flere små poser og nogle kontanter, hvilket for politiet indikerede, at der kunne være tale om handel med narkotika.

En 22-årige mand fra Svebølle, der var passager i bilen, blev nu også anholdt for at få afklaret hans rolle i forhold til fundet af kokainen og pengene i bilen.

Politiet foretog efterfølgende ransagning af de to mænds bopæle, hvilket afslørede besiddelse af ca. et kilo hash, lidt ekstra kokain, knojern, ulovlige knive, dpoingmidler, digitalvægt og flere mindre poser til narkotika.

De to mænd blev afhørt i sagen om overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på videreoverdragelse til andre samt øvrige lovovertrædelser i forhold til de ulovlige effekter, som politiet fandt ved ransagningerne.

Begge anholdte blev løsladt efter afhøring til sagen, dog således at den 26-årige fører af bilen fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer forinden på grund af sigtelsen for narkokørsel for hans vedkommende.

Narkokørsler – Kalundborg / Holbæk / Ringsted

Seks bilister blev i løbet af onsdagen sigtet for at være fører af et køretøj, selv om de kunne mistænkes for at være påvirket af euforiserende stoffer. Der var tale om følgende bilister:

Kl. 11.30 – Håndværkervej, Roskilde: en 33-årig mand fra Roskilde blev sigtet for narkokørsel i en personbil efter mistanke om at være påvirket af cannabis under kørslen.

Kl. 12.07 – Munkholmvej, Holbæk: en 29-årig mand fra Tølløse blev sigtet for narkokørsel i en personbil på grund af en mistanke om at være påvirket af cannabis under kørslen.

Kl. 15.20 – Sorøvej, Sæby, Høng (Kalundborg): en 37-årig mand fra Fjenneslev blev sigtet for narkokørsel i en varebil, da han efter en narkometertest kunne mistænkes for at være påvirket af amfetamin.

Kl. 17.24 – Ahorn Alle, Ringsted: en 22-årig mand fra Roskilde blev sigtet for at være påvirket af cannabis under kørsel i en personbil. I bilen var en 20-årig mand fra Ringsted passager og i besiddelse af en ulovlig kniv, så den 20-årige blev sigtet for overtrædelse af knivloven.

Kl. 17.34 – Centervej, Høng (Kalundborg): en 26-årig mand uden fast bopæl blev sigtet for narkokørsel i en personbil, efter at en narkometertest indikerede påvirkning af cannabis under kørslen.

Kl. 17.35 – H/F Rørvangsparken, Holbæk: en 39-årig mand uden fast bopæl blev sigtet for narkokørsel, da en narkometertest indikerede påvirkning af både cannabis, amfetamin og kokain. Ved en ransagning af hans bil samt hans opholdssted i haveforeningen fandt politiet efterfølgende ham i besiddelse af mindre mængder af både amfetamin, skunk, kokain, MDMA og hash til eget forbrug samt herudover også en ulovlig kniv og en strømpistol. Disse fund medførte beslaglæggelse af de ulovlige effekter i forbindelse med yderligere sigtelser for overtrædelser af lov om euforiserende stoffer, våben- og knivloven.

De sigtede bilister blev alle kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så de vil hver især høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Udenlandske butikstyve – Torvet, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 10.40 bemærkede personalet i Super Brugsen i Ubby havde set to mænd, der tog ting ned i en pose og gik igennem kassen uden at betale. Mændene satte sig herefter foran butikken og drak øl, så det var let for personalet at tage fat i de to.

Mændene var udlændinge, så politiet blev kontaktet og kørte til stedet. Her traf patruljen de to mænd på 33 og 39 år fra Bulgarien, men med adresse i Danmark. De to mænd blev sigtet for i forening at stjæle to flasker vodka, to oste, to poser pasta og en pose frosne kyllinglår til en samlet værdi af 524 kr. Mændene erkendte tyveriet og betalte for varerne. De fik herefter lov til at gå, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.