Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/02/22 til 2023/03/07.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Beruset mand skabte uro og utryghed flere steder – Kalundborg / Roskilde / Køge

En 42-årig mand uden fast bopæl, men med relation til en nordsjællandsk kommune, var i løbet af mandagen årsagen til flere politiudrykninger i anledning af den uro- og utryghedsskabende adfærd fra mandens side.

Kl. 08.45 var han på spil ved en madbutik på togstationen i Kalundborg, idet han i beruset tilstand skabte uro på stedet, hvor han i øvrigt havde knust en flaske. Desuden kunne han måske mistænkes for at have forrettet sin nødtørft i området.

Politiet fandt ikke manden ved togstationen, men ledte efter ham i flere supermarkeder i Kalundborg by, idet personalet fra mindst tre supermarkeder godt kendte manden og netop havde haft besøg af ham i løbet af morgenen.

Kl. 10.09 kontaktede en buschauffør politiet, idet en mandlig passager ikke ville forlade bussen ved togstationen i Kalundborg, hvor han i øvrigt både indtog alkohol og røg trods forbud herimod.

I bussen traf politiet den 42-årige mand, der var så påvirket af alkohol, at han ikke blev skønnet i stand til at kunne klare sig selv. Han blev derfor frihedsberøvet og af politiet bragt til politistationen i Roskilde, hvor han blev tilset af en læge inden en eventuel anbringelse i detentionen til afrusning.

Den lægelige vurdering af den 42-årige var, at han skulle afruses under tilsyn af sundhedsfagligt personale på Roskilde sygehus, hvor manden ikke ønskede at være, efter at politiet havde forladt stedet.

Kl. 13.05 underrettede en borger politiet om, at en mand med en hospitalsdyne og kun én sko på gik i tunnelen under jernbanesporene ved Roskilde station.

Politiet fik igen fat i den 42-årige, der var i færd med at stige på toget mod Sydsjælland.

Først omkring kl. ca. 22.00 fik politiet igen en anmeldelse fra et supermarked i Torvebyen, Køge, om en beruset mand, der måske havde brug for hjælp.

Inden politiet nåede at komme til stedet, indløb en ny anmeldelse fra en kiosk ved Køge S-station, hvor en beruset mand havde opført sig så utryghedsskabende, at personalet havde trykket på overfaldsalarmen.

Politiet fik ved kiosken igen kontakt til den 42-årige, som personalet i kiosken blot ønskede bortvist fra stedet, hvilket politiet så meddelte manden.

Alle disse udrykninger har politiet nu samlet sammen i en oversigt, som er blevet sendt til de sociale myndigheder i den 42-åriges nordsjællandske hjemkommune, så kommunen kan vurderes, hvilken indsats og hjælp den 42-årige måske kunne have behov for, så han ikke skaber utryghed i det offentlige rum på de steder, hvor han færdes.

Efteranmeldt færdselsuheld – Nyrupvej / Røsnæsvej / Fjordskrænten, Kalundborg

Kl. 18.48 anmeldte pårørende til en 10-årig dreng fra Kalundborg et færdselsuheld, som drengen havde været involveret i tidligere på dagen.

Politiet fik klarlagt, at den 10-årige dreng om eftermiddagen kl. ca. 14.30 var cyklet ad Nyrupvej mod vest mod Fjordskrænten, da han i krydset ved Røsnæsvej blev ramt af en kvindelig bilist i en hvid bil.

Hun standsede for at hjælpe ham efter påkørslen, og samtidig standsede en mandlig bilist også for at hjælpe cyklisten.

Den mandlige bilist tilbød at køre drengen hjem til hans forældre, som herefter bragte ham på skadestuen til behandling for en tilskadekomst som følge af påkørslen. Den kvindelig bilist forlod i samme forbindelse uheldsstedet.

Efter hjemkomsten fra skadestuen anmeldte drengens pårørende sagen til politiet, som nu har optaget rapport for at få identificeret den kvindelige bilist som part i færdselsuheldet, men også den mandlige bilist, der også standsede og kom drengen til hjælp.

Hverken drengen eller hans familie havde fået fyldestgørende oplysninger om nogen af de to bilister, hvorfor politiet nu forsøger at få dem identificeret, så de hver især kan blive afhørt til sagen, så omstændighederne ved uheldet kan blive belyst nærmere.

Flere færdselsuheld fra morgenstunden – Kalundborg / Solrød / Roskilde / Ringsted

Inden for mindre end en time fik politiet fire anmeldelser om færdselsuheld i morgentrafikken forskellige steder i politikredsen.

Kl. 07.26 var en 22-årig mand fra Slagelse som fører af en lastbil ad Eskebjergvej, Kalundborg, mod vest røget i grøften, da han var trukket ud mod højre for at undgå en modkørende og slingrende bilist. Herved mistede han kontrollen over lastbilen, der kørte ned i grøften og væltede om på siden, efter flere mindre træer var blevet påkørt. Lastbilchaufføren slap uskadt.

Kl. 07.29 var en 28-årig mand fra Bjæverskov kørt i en personbil ad Kildebrogårdsvej mod syd i Havdrup frem til krydset ved Skolevej, hvor han efter fremkørsel over vigelinjen svingede til venstre ad Skolevej mod øst. Under svingningen blev han påkørt af en 38-årig kvinde, der i en personbil kørte ad Skolevej mod vest og med fronten ramte modpartens venstre bagskærm. Ingen af parterne kom til skade.

Kl. 08.13 rykkede politiet ud til morgenens tredje færdselsuheld, som var sket i lyskrydset Frederiksborgvej – Gulddyssevej, Gundsømagle, Jyllinge. En 40-årig kvinde fra Hillerød var som kørende af Frederiksborgvej mod syd standset for rødt lys i lyskrydset. Det opdagede en 39-årig mand fra Hillerød for sent, så han påkørte bagenden af kvindens bil. Ingen af dem kom til skade, men manden måtte have et bugseringskøretøj til at fjerne hans bil bagefter. Kvinden kunne selv køre fra stedet i sin bil.

Morgenens sidste uheld kl. 08.18 var sket i tæt tåge på Haslevvej ca. 5 km syd for Ringsted, hvor fire trafikanter var blevet involveret i et sammenstød. Ingen af dem var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en lastbil i det tågede vejr havde nedsat hastigheden i forbindelse med en svingning. Tre andre bilister var standset bag lastbilen, men en 25-årig mand fra Sorø opdagede trafikophobningen for sent, så påkørslen af den bageste bil medførte også skader på to andre biler, da den påkørte bil blev skubbet fremad.

Færdselsuheld – Holbækvej, Værslev, Kalundborg

Kl. 07.42 var flere bilister blevet impliceret i et sammenstød på Holbækvej ikke langt fra sidevejen Aldersrovej. Dog var ingen kommet til skade ved uheldet.

Det viste sig, at en bilist i vestgående retning var standset for at kunne svinge til venstre ad Aldersrovej, hvilket havde fået flere bagfra kommende bilister til at standse op.

Den trafikophobning overså en 44-årig mand fra Slagelse, så han med sin varebil påkørte bagenden af bageste bil i køen bag den svingende bilist. Den påkørte bilists bil blev skubbet fremad og ramte bagende af den tredje part i sammenstødet.

Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i uheldet, hvor det lokale redningsberedskab måtte strø lidt grus på vejen efter et oliespild, men kl. ca. 08.30 var vejen atter farbar på uheldsstedet.

Narkokørsel – Algade, Gørlev – Kalundborg

Kl. 12.04 standsede politiet en ældre personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af køretøjet og den 29-årige mand fra Snertinge, som førte bilen ad Algade i Gørlev.

Den 29-årige blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen og derfor sigtet for narkokørsel, så han i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Karinavej, Høng – Kalundborg

Kl. 00.59 sigtede politiet en 41-årig mand fra København NV for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Karinavej i Høng.

Den 41-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Parcelvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 16.40 stoppede politiet en kvindelige bilist fra Kalundborg, da hun kørte ved en kiosk i Svebølle. Den 25-årige kvinde blev testet positiv i en narkometertest, så hun blev anholdt og taget med til en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt.

Narkokørsel på parkeringsplads – Stejlhøj, Kalundborg

Kl. 14.42 kontrollerede politiet en personbil, der kørte rundt på parkeringspladsen ved et varehus.

Bag rattet i personbilen sad en 39-årig mand fra Kalundborg, som i forbindelse med en narkometertest kunne formodes påvirket af cannabis under kørslen. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel på ulovlig knallert – Kalundborgvej, Jyderup – Holbæk

kl. 16.55 bemærkede en patrulje fra færdselsafdelingen en lille knallert, som kørte hurtigere end tilladt. Den blev stoppet i krydset Dyremosevej/Kalundborgvej, hvor føreren af knallerten, en 16-årig lokal ung mand blev testet positiv i en narkometertest.

Knallerten blev taget med ind hastighedsundersøgelse, hvor knallertens topfart vil blive udmålt. Den 16-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den unge mands forældre blev orienteret, og de vil høre mere i sagerne, når svaret på blodprøven kommer.

Spirituskørsel – Dyssevej, Ubby, Jerslev – Kalundborg

Kl. 01.07 sigtede og anholdt en patrulje en 21-årig lokal mand, som kørte med en for høj promille på Dyssevej i Jerslev. Han blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve, og nu afventer resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter han vil høre mere i sin sag.

Spirituskørsel – Favrbovej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 17.16 sigtede politiet en 64-årig mand fra Ballerup for spirituskørsel i en varebil, som han førte ad Favrbovej mod syd.

Den 64-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

To arbejdsulykker – Kalundborg

Kl. 10.56 fik politiet den første anmeldelse om en arbejdsulykke på Hallas Alle, Kalundborg, idet en 52-årig mand fra Slagelse havde fået kvæstet sin ene fod. Han var blevet påkørt af en asfalttromle, der under bakning havde kørt over den 52-åriges fod. Ambulancepersonale sørgede for at bringe den 52-årige til behandling på et sygehus.

Næste anmeldelse om en arbejdsulykke indløb kl. 12.28, da der blev slået alarm fra et arbejdssted på Klosterparkvej, Kalundborg.

Det viste sig, at der i forbindelse med kloakeringsarbejde var blevet gravet et hul, hvori en 33-årig mand fra Rødovre befandt sig. Pludselig faldt den ene side af det udgravede hul sammen, så den 33-årige fik en del jord over sig. Andre tilstedeværende kom ham til undsætning og fik slået alarm, så den 33-årige efterfølgende kunne bringes til en skadestue til kontrol for eventuel personskade.

Arbejdstilsynet blev i begge tilfælde underrettet om ulykkerne, som nu undersøges i samarbejde med politiet for at kunne få afklaret, hvorvidt nogen kan drages til ansvar herfor.

Uro i ventesalen medførte sigtelse – Banegårdspladsen, Kalundborg

Kl. 18.47 fik politiet en anmeldelse om, at flere unge under ophold i ventesalen ved Kalundborg togstation lavede ballede over for både andre rejsende og beboere i området, idet de bl.a. råbte højt og spillede musik til ulempe for rejsende og naboer.

Ved politiets ankomst til stedet traf politiet to piger på 14 og 15 år fra Kalundborg samt en mand på 20 år uden fast bopæl.

Den 15-årige pige havde svært ved at forstå politiets budskab om at dæmpe den generende adfærd, idet hun fortsatte sin uroskabende adfærd under politiets tilstedeværelse. Politiet besluttede derfor at sigte hende for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, hvilket hendes værger og de sociale myndigheder vil blive underrettet om.

De tre unge blev til sidst bortvist fra stedet, så roen i ventesalen og på stationsområdet kunne genoprettes.