Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/02/15 til 2023/02/28.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i bil under kørsel – Fr. Andersensvej, Kalundborg

Kl. 13.26 måtte en 63-årig mand fra Kalundborg under kørslen i sin bil slå alarm til brandvæsnet, idet der pludselig kom røg fra motorrummet på bilen, som han netop havde afhentet på et autoværksted.

Branden fik godt fat i bilen, men brandvæsnet fik ilden slukket, inden der skete skade på andre ting. Bilejeren slap uskadt fra branden, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere ud fra en formodning om, at brandårsagen kunne være en teknisk fejl i bilen og ikke et strafbart forhold.

Forsvundet kvinde blev indlagt – Høng – Kalundborg

Kl. 15.27 kontaktede personalet på et bosted politiet med en bekymring for en 19-årig kvinde, som i nedtrykt tilstand havde forladt stedet.

Politiet iværksatte derfor med flere patruljer en humanitær eftersøgning i lokalområdet efter den savnede kvinde, som var blevet set på togskinnerne ved Høng station.

Kort før kl. 16.30 fandt politiet kvinden på jernbaneskinnerne et stykke nord for Strandvej, Høng, hvorefter hun blev kørt til Slagelse, hvor hun blev indlagt til undersøgelse og eventuel behandling i anledning af hendes sindstilstand.

 

Færdselsuheld – Torpevej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 15.48 slog en 18-årig mand fra Svebølle selv alarm til politiet, efter at han var forulykket i sin personbil under kørsel ad Torpevej i nordvestlig retning.

Under kørslen var han kommet for langt ud mod højre og havde ramt et vejtræ, så bilen var væltet om på taget, så den lå midt på vejen.

Den 18-årige havde formentlig fået et ildebefindende forud for uheldet, men ingen øvrige trafikanter var blevet involveret i uheldet.

Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Hærværk og trusler – Kalundborg

Kl. 01.39 blev en 58-årig kvinde fra Kalundborg vækket af et stort brag, da en rude ind til badeværelset på hendes bopæl i den vestlige del af Kalundborg by blev knust.

Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, kørte til området for at lede en mistænkt for rudeknusningen, ligesom politiet afhørte den forurettede om sagen.

Under afhøringen modtog hun et telefonopkald, hvor en mand truede hende verbalt med relation til den netop knuste rude.

Politiet fik således hurtigt identificeret en 30-årig mand fra Solrød som mistænkt, idet han gennem nogen tid havde generet den 58-årige på grund af et forlist forhold til hendes datter.

I Solrød fik politiet senere på natten kontakt til den 30-årige, som blev anholdt som mistænkt for at stå bag hærværket og de telefoniske trusler.

Han er fortsat i politiets varetægt, idet han fredag formiddag skal afhøres til sagen, hvorefter politiet sammen med anklagemyndigheden vil tage stilling til, hvorvidt han skal løslades eller fremstilles i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Indbrudstyv sigtet – Indbrud i landejendom – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 08.44 anmeldte ejeren af et hus under renovering på Holbækvej, Kalundborg, at der var forøvet indbrud på stedet i løbet af weekenden fra fredag aften til mandag morgen.

Politiet kunne ved undersøgelse af stedet konstatere, at en rude var blevet pillet ud for at skaffe sig adgang til huset, hvorfra diverse værktøj var blevet stjålet.

Ejeren havde også videoovervågning på stedet, og her kunne politiet se tydelige fotos af indbrudstyven, som politiet genkendte som en 49-årig mand fra Kalundborg.

Den 49-årige blev efter identifikationen opsøgt og anholdt i forbindelse med en sigtelse for indbrud i huset på Holbækvej. Ved ransagning af hans bolig fandt politiet nogle få effekter, som formodes at stamme fra indbruddet på Holbækvej.

Politiet løslod manden efter afhøring til indbrudssagen, der efterforskes yderligere, og som han dog vil høre nærmere om, når den strafferetligt skal afgøres.

Narkobilist havde også hash derhjemme – Fr. Andersensvej, Kalundborg

Kl. 23.05 blev en 40-årig mand fra Kalundborg standset som fører af en personbil ad Fr. Andersensvej med henblik på en rutinemæssig kontrol af ham og køretøjet.

Politiet kunne med baggrund i både en kraftig lugt og en narkometertest mistænke den 40-årige for at være påvirket af hash under kørslen, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel og efterfølgende anholdt.

I forbindelse med visitationen fandt politiet indikationer på, at han måske kunne være i besiddelse af hash på bopælen. Ved en efterfølgende ransagning af hans bopæl fandt politiet godt 100 gram hash, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 40-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer i anledning af sigtelsen for narkokørsel, og han kan nu forvente at høre fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Algade, Gørlev – Kalundborg

Kl. 12.04 standsede politiet en ældre personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af køretøjet og den 29-årige mand fra Snertinge, som førte bilen ad Algade i Gørlev.

Den 29-årige blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen og derfor sigtet for narkokørsel, så han i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Ole Lundsvej, Kalundborg

Kl. 11.58 blev en 34-årig kvinde fra Kalundborg sigtet for narkokørsel i en personbil, som hun førte ad Ole Lundsvej i narkotikapåvirket tilstand.

Hun fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Parcelvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 16.40 stoppede politiet en kvindelige bilist fra Kalundborg, da hun kørte ved en kiosk i Svebølle. Den 25-årige kvinde blev testet positiv i en narkometertest, så hun blev anholdt og taget med til en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt.

Spirituskørsel – Dyssevej, Ubby, Jerslev – Kalundborg

Kl. 01.07 sigtede og anholdt en patrulje en 21-årig lokal mand, som kørte med en for høj promille på Dyssevej i Jerslev. Han blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve, og nu afventer resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter han vil høre mere i sin sag.

Spirituskørsel – Møllevej, Høng – Kalundborg

Kl. 01.13 blev en 18-årig mand fra Skælskør-egnen anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Møllevej i Høng.

Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Travl eftermiddag og aften for politiet – Kalundborg

Patruljer fra den præventive afdeling i den vestlige del af politikredsen var på besøg flere steder i Kalundborg by med baggrund i konkrete anmeldelser eller som opfølgning af oplysninger og tip om personer, der måske kunne være i besiddelse af ulovlige effekter.

Kl. ca. 16.30 kørte en patrulje til området ved et tidligere supermarked på Sct. Jørgensbjerg for at kontrollere personer, der holder til i området, og som måske kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer.
På stedet traf politiet to 59-årige mænd fra Kalundborg, som begge blev skønnet påvirket af alkohol og narkotika. Ingen af dem havde ulovlige stoffer eller effekter på sig, men i nærheden af deres opholdssted fandt politiet en bøtte indeholdende ca. 40 klumper hash med en samlet vægt på 70 gram. Ingen af de to mænd ville vedkende sig ejerforholdet, men politiet undersøger nu, om en af dem kan mistænkes for at være ejeren af hashen.

Kl. 18.00 fik en 50-årig mand fra Kalundborg besøg af politiet som opfølgning på en usikker kørsel på en scooter hjem til sin bopæl. Politiet blev inviteret indenfor og kunne straks se flere digitalvægte, hashklumper og små plastposer med pulverrester ligge frit fremme. Ved nærmere undersøgelse af hans bopæl fandt politiet en halv plade hash gemt, ligesom politiet fandt ham i besiddelse af en større mængde tøj med nye mærkater samt adskillige oplevelsesgavekort til en samlet værdi på ca. 20.000 kr.
Det fundne tøj og oplevelsesgavekortene gav politiet grundlag for at mistænke ham for hæleri af disse effekter, som sammen med den fundne hash mv. blev beslaglagt som beviser i sagerne mod ham.

En patrulje aflagde kl. ca. 21.30 så et besøg hos en 63-årig mand fra Kalundborg, som blev fundet i besiddelse af 180 gram hash, digitalvægt, en såkaldt salgstelefon, en kniv, et femcifret pengebeløb formentlig stammende fra salg af euforiserende stoffer og endelig ca. 400 pakker cigaretter samt et kanonslag.
Også disse ulovlige effekter incl. pengene blev beslaglagt hos den 63-årige, der blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fyrværkeriloven. Oprindelsen af de mange pakker cigaretter undersøges nu nærmere af politiet inden en eventuel sigtelse af den 63-årige.

Vold mod butikspersonale – Algade, Gørlev – Kalundborg

Kl. 14.48 slog personalet i et supermarked alarm, at der var opstået et slagsmål mellem en mandlig kunde og personalet.

Politiet kørte til stedet og fik af butikspersonalet og et par handlekraftige kunder, der havde assisteret med tilbageholdelsen, overdraget en 51-årig mand fra Gørlev.

Han var kommet ind i forretningen trods tidligere bortvisninger derfra som en uønsket kunde. Da personalet igen ville bortvise ham, havde han slået ud efter og ramt en 52-årig mandlig butiksansat, som måtte en tur på skadestuen til undersøgelse og behandling for skader efter slag mod ansigtet.

Politiet foretog anholdelse af den 51-årige, der blev sigtet for vold og afhørt til sagen. Han blev løsladt sidst på eftermiddagen og kan nu forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når voldssagen skal afgøres.

Indbrud i perioden

Kalundborgvej, Gørlev
Klosterparkvej, Kalundborg

Foto: ABW