Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/02/13 til 2023/02/21.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Blokvogn med bredt læs ramte bil – Hovedgaden, Ugerløse – Holbæk

Kl. 21.05 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne ved en materiel skade, som en parkeret bil havde fået på Hovedgaden i Ugerløse.

Det viste sig, at sidespejlet på en personbil, der holdt parkeret i en parkeringslomme på Hovedgaden, var blevet ødelagt af en forbikørende blokvogn med et bredt læs.

En 46-årig mand fra Herning var chauffør på blokvognen, der transporterede et bygningsmodul. Herfra havde noget løsthængende plastmateriale fået fat i personbilens sidespejl, da lastbilchaufføren skulle rundt om vejchikaner på Hovedgaden.

Politiet har optaget rapport om sagen for at få afklaret, hvorvidt blokvognstransporten foregik efter gældende regler.

Bortvisning fra biblioteket – Klostertorvet, Kalundborg

Kl. 20.58 havde flere unge på biblioteket skabt så meget uro og ballade, at de var uønskede på stedet.

En patrulje kørte til biblioteket og fik kontakt med syv lokale og unge mænd i alderen 15-17 år, som fik besked på at rydde op, inden de skulle forlade biblioteket. En enkelt var dog lidt utilfreds med den opgave, inden han sammen med de øvrige forlod biblioteket uden yderligere problemer.

Udenfor ventede flere unge, som gruppen sluttede sig til, da politiet forlod stedet. Ingen blev sigtet for noget i anledning af det til sidst uønskede ophold på biblioteket.

Færdselsuheld – Kattrupvej, Kattrup, Jyderup – Kalundborg

Kl. 04.08 underrettede en 50-årig kvinde fra Høng politiet om, at hun var forulykket under kørsel ad Kattrupvej i nordøstlig retning, således at hendes personbil nu lå på tværs af vejen.

Politiet fik på uheldsstedet kontakt til kvinden, der var uskadt efter uheldet, der skete, da hun ville undvige et rådyr. Hun mistede herved kontrollen over personbilen, som påkørte et vejtræ i højre side af vejen. Som følge af påkørslen væltede bilen om på taget og blev liggende på tværs af vejen.

Et bugseringsselskab blev tilkaldt til at fjerne bilen, og politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet, da ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken. Bilen var fjernet kl. ca. 05.15, så vejen atter var farbar.

Færdselsuheld – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 20.12 var to bilister stødt sammen på Klosterparkvej, så politiet rykkede ud for at undersøge omstændighederne nærmere.

Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, der var sket efter kørsel i sydlig retning ad Klosterparkvej.

Forrest var en 38-årig mand fra Kalundborg kørt i en personbil, da han bremsede og blev påkørt bagfra en 18-årig kvinde også fra Kalundborg.

Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne ved uheldet.

Humanitær eftersøgning – Ugerløse – Holbæk

Kl. 17.25 ønskede pårørende til en 49-årig kvinde fra Ugerløse hjælp fra politiet til at finde hende, idet hun havde forladt sin bopæl i formentlig nedtrykt sindstilstand.

Politiet iværksatte en humanitær eftersøgning med flere patruljer, herunder hundepatruljer, for at lede efter hende relevante steder, herunder steder som hun kunne formodes at søge hen til. Samtidig blev den savnede efterlyst både hos offentlige transportselskabet og via politiets Twitter-profil.

Kl. ca. 20.50 blev den savnede fundet i live af en hundepatrulje i et skovområde, hvor hun havde søgt hen. Da hun var nedkølet efter ophold udendørs, blev hun i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden omsorg i relation til hendes sindstilstand.

Den humanitære eftersøgning blev herefter indstillet, og familien blev underrettet om, at den savnede var blevet fundet.

Indbrudstyv sigtet – Indbrud i landejendom – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 08.44 anmeldte ejeren af et hus under renovering på Holbækvej, Kalundborg, at der var forøvet indbrud på stedet i løbet af weekenden fra fredag aften til mandag morgen.

Politiet kunne ved undersøgelse af stedet konstatere, at en rude var blevet pillet ud for at skaffe sig adgang til huset, hvorfra diverse værktøj var blevet stjålet.

Ejeren havde også videoovervågning på stedet, og her kunne politiet se tydelige fotos af indbrudstyven, som politiet genkendte som en 49-årig mand fra Kalundborg.

Den 49-årige blev efter identifikationen opsøgt og anholdt i forbindelse med en sigtelse for indbrud i huset på Holbækvej. Ved ransagning af hans bolig fandt politiet nogle få effekter, som formodes at stamme fra indbruddet på Holbækvej.

Politiet løslod manden efter afhøring til indbrudssagen, der efterforskes yderligere, og som han dog vil høre nærmere om, når den strafferetligt skal afgøres.

Narkobilist havde også hash derhjemme – Fr. Andersensvej, Kalundborg

Kl. 23.05 blev en 40-årig mand fra Kalundborg standset som fører af en personbil ad Fr. Andersensvej med henblik på en rutinemæssig kontrol af ham og køretøjet.

Politiet kunne med baggrund i både en kraftig lugt og en narkometertest mistænke den 40-årige for at være påvirket af hash under kørslen, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel og efterfølgende anholdt.

I forbindelse med visitationen fandt politiet indikationer på, at han måske kunne være i besiddelse af hash på bopælen. Ved en efterfølgende ransagning af hans bopæl fandt politiet godt 100 gram hash, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 40-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer i anledning af sigtelsen for narkokørsel, og han kan nu forvente at høre fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Slagelse Landevej, Kalundborg

Kl. 08.50 blev en 32-årig mand fra Næstved anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i den varebil, som han førte ad Slagelse Landevej i Kalundborg.

Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, og han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Spirituskørsel – Nykøbingvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 17.04 sigtede politiet en 50-årig mand fra Snertinge, da han kørte på en lille 30-knallert ad Nykøbingvej i spirituspåvirket tilstand.

Den 50-årige knallertkører fik under en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Indbrud i perioden

Nygade, Kalundborg

Søndergade, Kr. Helsinge, Gørlev Sj.
Klosterparkvej, Kalundborg

Foto: ABW