Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/01/18 til 2023/01/31.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Kontaktsøgende og truende mand havde hash på sig – Banegårdspladsen, Kalundborg

Kl. 17.08 måtte politipersonale på politistationen i Kalundborg afbryde sagsbehandlingen i andre sager for at tage sig af en mand, der insisterede på at få kontakt til politiet ved at råbe og banke på vinduerne ind til politistationen.

Kort efter fik politiet kontakt til en 39-årig mand fra Polen, men med ophold i Danmark, som ønskede at blive anholdt, da han frøs. Da politiet havde vejledt ham om at ringe efter nogen, tog han både en mobiltelefon og en pose med en lille klump hash frem.

Besiddelse af hashklumpen medførte en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og en efterfølgende visitation for at afklare, hvorvidt han var i besiddelse af andre ulovlige effekter eller mere narkotika.

I den forbindelse blev manden meget ophidset og truede med at skyde politiet, som dog ikke fandt ham i besiddelse af noget skydevåben hverken i hans tøj eller i en medbragt taske.

Da manden ikke kunne falde til ro, blev han sigtet for trusler mod politiet og efterfølgende frihedsberøvet, idet han ikke skønnedes i stand til at kunne tage vare på sig selv, fordi han tilsyneladende var påvirket af noget.

Efter et lægetilsyn blev den 39-årige anbragt i detentionen på politistationen i Roskilde, men løsladt sidst på aftenen. Han kan dog forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne, efter at hashklumpen var blevet kontrolvejet til 0,1 gram.

Mand sigtet for tyveri fra fortovsudstilling – Nytorv, Kalundborg

Kl. 12.20 fandt politiet frem til en 34-årig mand fra Kalundborg på en adresse i Kalundborg, hvor han opholdt sig.

Manden var eftersøgt som mistænkt for at stå bag et tyveri af flere fleecetrøjer og T-shirts fra fortovsudstillingen foran en herretøjsbutik på Nytorv, Kalundborg, hvor den mistænkte tirsdag eftermiddag blev set stjæle tøjet til en samlet værdi af ca. 5.500 kr.

Politiet foretog samtidig med sigtelsen og afhøringen af den 34-årige en undersøgelse af det sted, hvor politiet traf ham. Intet af det stjålne tøj blev fundet, hvilket måske skal ses i sammenhæng med, at den 34-årige på gerningstidspunktet i tirsdags flygtede fra stedet i en afventende personbil, hvori det stjålne tøj var blevet lagt.

Politiet fortsætter efterforskningen mod den 34-årige i et forsøg på at finde det stjålne tøj både i denne sag og en tilsvarende sag i sidste uge, hvor han blev sigtet for at stjæle 44 par bukser også fra en fortovsudstilling ved en herretøjsbutik i Kordilgade, Kalundborg.

Mulig tyv på spil igen – Nytorv, Kalundborg

Kl. 17.02 anmeldte personalet fra en herretøjsbutik på Nytorv, at en mand iført en blå jakke kl. ca. 16.45 formentlig havde stjålet varer fra butikkens fortovsudstilling.

Personalet havde efterfølgende talt med manden, der blev samlet op af en bilist, som afventede i nærheden.

Politiet skal nu i samarbejde med butikspersonalet have klarlagt, hvorvidt manden rent faktisk fik stjålet noget. Efterforskningen vil bl.a. omfatte gennemsyn af eventuel videoovervågning for at få manden identificeret med sikkerhed og også for at få afklaret, om den mistænkte fik stjålet noget fra fortovsudstillingen.

Narkokørsel – Kalundborgvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 20.10 blev en 31-årig mand fra Maribo som fører af en personbil standset med henblik på en rutinemæssig kontrol af ham og køretøjet.

Den 31-årige var ædru, men deltagelsen i en narkometertest indikerede, at han var påvirket af cannabis under kørslen.

Han blev derfor sigtet for narkokørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Volden, Kalundborg

Kl. 23.21 ønskede en patrulje at kontrollere en personbil, som havde en lygtefejl, da den blev ført ad Volden i østlig retning i Kalundborg.

Bag rattet sad en 19-årig mand fra Kalundborg, som blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel.

Den 19-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Ransagning medførte mange sigtelser – Kalundborg

Kl. 12.30 blev en 27-årig mand fra Ruds-Vedby sigtet for mange overtrædelser af lovgivningen i forbindelse med en afhøring på politistationen i Roskilde.

Baggrunden var en ransagning af en adresse nord for Kalundborg by i tirsdags, da politiet med rettens tilladelse havde fået lov til at undersøge nogle lokaliteter nærmere for eventuelle ulovlige effekter.

Ved ransagningen, hvor den 27-årige ikke selv var til stede, men kun beboerne på adressen, fandt politiet ca. 590 gram hash, en peberspray, 18 ulovlige kanonslag, flere ulovlige knive samt ulovlige dopingmidler. Alle effekterne blev beslaglagt i sager om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, våbenlovgivningen, fyrværkeriloven, knivloven og lov om forbud mod visse dopingmidler.

Den 27-årige erkendte ejerskabet af alle de beslaglagte genstande, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Spiritus-/narkokørsel – Snæbumgårdsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 17.32 blev en 46-årig mand fra Høng anholdt og sigtet for spirituskørsel i en varebil, da en alkometertest gav udslag for påvirkning over det tilladte og i øvrigt skønnedes påvirket af euforiserende stoffer.

Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Spirituskørsel – Helsingevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 16.55 blev en 51-årig mand fra Gørlev Sj. sigtet for spirituskørsel, da han blev standset som fører af en varebil ad Helsingevej i Gørlev Sj., og efter at alkometertesten havde givet udslag over det tilladte.

Den 51-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Gørlev Sjælland – Kalundborg

Kl. 00.40 standsede en patrulje en personbil, som blev ført af en 50-årig lokal kvinde. Patruljen mistænkte, at kvinden var påvirket af spiritus over det tilladte, hvilket kvinden erkendte. Hun blev sigtet for spirituskørsel og var kortvarigt anholdt, mens hun fik udtaget en blodprøve. Kvinden vil høre nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer politiet i hænde.

Svingende bilist påkørt bagfra – Høng Landevej/Gierslevvej, Høng – Kalundborg

Kl. 15.56 skete et uheld, da en 40-årig lokal kvindelig bilist stille på Høng Landevej, hvor hun skulle svinge til venstre ad Gierslevvej. I samme retning kørte en 72-årig mand fra Kalundborg, som overså, at den forankørende bremsede. Han nåede derfor ikke at stoppe, men kørte op bag i kvindens bil. En 33-årig kvinde, som var passager i den 72-åriges bil, blev kørt i ambulance til tjek på sygehuset, men kom ikke noget alvorligt til. De øvrige parter i uheldet var udskadte. Politiet registrerede uheldet.

Tricktyveri afværget af opmærksom borger – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 12.47 anmeldte en 57-årig kvinde fra Kalundborg, at to mænd formentlig havde forsøgt at stjæle fra hende ved at aflede hendes opmærksomhed, men hun havde opdaget en fremmed mand rode i bilen, da hun blev forsøgt afledt af en anden.

Hun oplyste, at hun efter afsluttet indkøb, hvor hun havde anvendt et betalingskort, havde anbragt sin taske og sine varer i bagagerummet på sin bil. Pludselig var hun blevet kontaktet af en fremmed mand med en tom indkøbsvogn og en notesblok i hånden. Manden havde spurgt om vej til et hospital, hvis adresse den 57-årige skulle skrive ned.

Den 57-årige bemærkede, at den fremmede mand samtidig kiggede efter noget bag hende, hvilket viste sig at være endnu en fremmed mand, der havde fat i et indkøbsnet, som han skyndsomt lagde fra sig. Den 57-årige blev forsøgt afledt med yderligere spørgsmål, men hun stillede sig foran bagagerummet, så ingen af de to mænd kunne få fat i hendes pung og betalingskort mv.

De to mænd forlod nu området uden at have taget noget fra anmelderens bil. Hun var dog overbevist om, at de to mænd havde haft til hensigt at stjæle hendes betalingskort, såfremt de måtte have afluret hendes PIN-kode i supermarkedet.

Politiet forsøger nu at få identificeret de to mistænkte mænd og vil i samme anledning erindre om vigtigheden i at skjule PIN-koden, når et betalingskort anvendes. Skjul indtastning af PIN-koden med den frie hånd, eller stå tæt på betalingsterminalen, så ingen kan kigge over skulderen under indtastningen af PIN-koden.

Ulykke ved privat træfældning – Store Fuglede, Kalundborg

Kl. 14.57 kom et alarmopkald om en ulykke på en gård i Store Fuglede, hvor en 45-årig mand var kommet i klemme under et træ i forbindelse med en privat træfældning. Den 45-årige blev ramt af træet under fældningen og kom slemt til skade.

Politi, brandvæsen og lægehelikopteren blev sendt til stedet, hvor den 45-årige blev frigjort og fik førstehjælp. Han blev fløjet til behandling på sygehuset, hvorfra han fortsat meldes at være i kritisk tilstand. Politiet optog rapport om ulykken for belyse omstændighederne og hermed afklare, om nogen kan drages til ansvar for, at ulykken skete.

Uorden mv. – Banegårdspladsen, Kalundborg / Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 20.20 anmeldte en ung mand, der opholdt sig i venterummet på Kalundborg togstation, at en ældre og måske spirituspåvirket mand optrådte truende, da han havde fået afslag på ild til en cigaret. Anmelderen opfattede mandens adfærd som utryghedsskabende, så han var sammen med sine venner løbet fra stedet.

Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 49-årig mand fra Snertinge, som ifølge andre med ophold i ventesalen havde været rolig og ikke givet anledning til utryghed. Politiet foretog sig derfor ikke yderligere over for manden.

Kl. 22.21 fik politiet en ny anmeldelse om, at en formentlig spirituspåvirket mand befandt sig på Jyderup togstation, hvor DSB-personalet havde samlet ham op fra jernbanesporet. Det viste sig igen at være den 49-årige mand fra Snertinge, som var påvirket af spiritus, men dog ikke mere, end at han var i stand til at kunne klare sig selv.

Politiet forblev i området og hjalp ham med at komme med næste tog, så han ikke var til fare for sig selv på togstationen. Den 49-årige blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd hverken i Kalundborg eller senere i Jyderup.

Uro og uorden – Banegårdspladsen, Kalundborg

Kl. 19.06 rykkede politiet ud til togstationens område efter en anmeldelse om, at en ung mand havde slået og sparket på glasvinduer og træplader inde i venterummet på stationen.

Politiet fik i en mindre gruppe af personer kontakt til en lettere spirituspåvirket, ung mand, der indledningsvist ikke ville oplyse sit navn til politiet trods gentagne vejledninger om, at han ifølge retsplejeloven er forpligtet hertil.

Der var ikke umiddelbart ødelagt noget i venterummet, og da den unge mand fortsat ikke ønskede at oplyse noget om sin identitet, måtte politiet anholde ham i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af retsplejeloven.

Anholdelsen medførte nogle verbale udtalelser af mindre pæn karakter til politiet, så den unge mand blev også sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Til sidst lykkedes det politiet at få den anholdte identificeret som en 16-årig ung mand fra Skælskør, hvis værge blev underrettet om både anholdelsen og om sigtelserne mod ham. Den 16-årige blev løsladt efter afhøring til de to sager, som han kan forvente at høre nærmere om på et senere tidspunkt.

Indbrud i perioden

Elise Sørensens Vej, Kalundborg

Nybyvej, Kalundborg

Foto: ABW