Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2023/01/04 til 2023/01/17.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bilist uden kørekort var efterlyst – Gartnervej, Løve, Høng – Kalundborg

Kl. 14.50 bemærkede en patrulje en ældre personbil køre ad Gartnervej mod nord. Bilen blev efterfølgende standset med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøjet.

Bag rattet sad en 27-årig mand fra Slagelse, som ikke kunne fremvise noget kørekort, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. Han blev derfor sigtet for den overtrædelse af færdselsloven.

I forbindelse med en rutinemæssig kontrol af disse oplysninger om frakendelse af førerretten blev politiet opmærksom på, at den 27-årige faktisk var efterlyst af Syd- og Sønderjyllands Politi som udeblevet fra afsoning af en frihedsstraf, som den 27-årige tidligere var blevet idømt.

Den 27-årige blev derfor straks frihedsberøvet og afleveret til Kriminalforsorgen, så afsoningen af den idømte frihedsstraf kunne starte. Senere vil han dog høre nærmere i anledning af dagens sigtelse for overtrædelse af færdselsloven.

Frække havetraktortyve afsløret – Gørlev og Store Fuglede, Kalundborg

Onsdag formiddag kørte en patrulje til anmeldelse om indbrud i øjeblikket på en ejendom på Omfartsvejen i Gørlev. Ejeren af ejendommen havde slået alarm, da hun havde set to maskerede mænd, som ødelagde overvågningsudstyret. Da patruljen kom frem til stedet, traf de ingen indbrudstyve, og huset var ikke brudt op. Overvågningskameraer, der var sat op på gårdspladsen, var hevet ned og et skur var opbrudt, hvorfra der var stjålet en orange havetraktor. Patruljen optog rapport om indbruddet i skuret, og bad husejeren om at sikre overvågningsvideoen.

Dagen efter fik politiet videoen, og her fik betjentene noget at gå efter, da de to tyve talte sammen på vidoen. Den ene betjent havde nu en stærk mistanke til en navngiven 44-årig mand fra Kalundborg, som han tidligere havde haft fat i for lignende tyverier.

Ejeren af ejendommne lavede desuden et Facebookopslag om tyveriet, og fik nu oplysninger fra en bekendt, der havde set en bil køre med en orange havetraktor på en trailer kort efter gerningstidspunktet.

Den 44-årige mistænkte mand bor på samme vej, hvor bilen med havetraktoren var set køre. Bilen blev godt beskrevet af vidnet, så betjentene mistænkte desuden en 33-årig mand, som tidligere var truffet sammen med den 44-årige i en lignende bil. Så patruljen satte kursen til den 44-åriges adresse, hvor han med det samme erkendte tyveriet af havetraktoren og fremviste, at han have gemt den i sit skur. I skuret stod endnu en havetraktor, som den 44-årige erkendte at have stjålet fra et sommerhus i Bjerge samme dag. Dette tyveri var endnu ikke anmeldt, men den 44-årige udpegede gerningsstedet på et kort. I et sommerhus på Åmarksvej i Bjerge Strand fandt patruljen et opbrudt skur, hvorfra den anden havetraktor var stjålet.

Politiet sigtede både den 44-årige og den 33-årige for tyveri af de to havetraktorer, som de begge erkendte at have stjålet. Nu arbejder politiet på at få identificeret sommerhusejen på Åmarksvej, der nok stadig er uvidende om, at der har været indbrud i skuret.

 

Narkokørsel uden førerret / knivloven – Slagelsevej, Høng – Kalundborg

Kl. 11.55 blev en 25-årig mand fra Slagelse standset som fører af en personbil til rutinemæssig kontrol, da han kom kørende ad Slagelsevej i sydlig retning.

Føreren havde ikke erhvervet sig kørekort til bil og blev indledningsvist sigtet for kørsel uden førerret. Den efterfølgende narkometertest gav udslag for påvirkning af hash og kokain, hvorfor han yderligere blev sigtet for narkokørsel.

I forbindelse med anholdelsen med henblik på udtagelse af en blodprøve fandt politiet ham i besiddelse af en pølsemandspose, der indeholdt 0,8 gram kokain. Ved undersøgelse af bilen fandt politiet en foldekniv med et 10 cm langt knivsblad, så den 25-årige blev tillige sigtet for overtrædelse af både lov om euforiserende stoffer og knivloven i forbindelse med beslaglæggelse af de ulovlige effekter.

Den 25-årige blev løsladt efter udtagelsen af blodprøven på et sygehus. Efterfølgende blev en 27-årig kvinde fra Slagelse som bilejer sigtet for at have overladt føringen af personbilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører af køretøjet.