Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/12/28 til 2023/01/10.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Arbejdsulykke – Hallas Alle, Kalundborg

Kl. 03.38 var en mand kommet til skade på sit arbejde på en medicinalvirksomhed i Kalundborg, så en ambulance var blevet tilkaldt.
Politiet fik klarlagt, at en 30-årig mand fra Høng havde fået en basisk og varm væske på sin ene fod, så han havde fået formentlig skoldningsskader. Han blev bragt til skadestuen til fornøden behandling af sin skade på benet.

Politiet har optaget rapport om ulykken, så Arbejdstilsynet og politiet på et senere tidspunkt kan afgøre, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Brand i tøjcontainer – Bredgade, Kalundborg

Kl.11.04 opstod brand i en tøjcontainer, der står på en P-plads ved Bredgade og tilhører Folkekirkens Nødhjælp. Da politi og brandvæsen kom frem røg det fra containeren, der var meget varm. Brandvæsnet slukkede branden, som ikke spredte sig til andre ting. Ingen personer meldes at være kommet noget til, men branden formodes at være startet på grund af fyrværkeri, som var smidt i containeren. Vidner, der har set personer omkring containeren op til branden startede søndag formiddag omkring kl.11.00, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Frække havetraktortyve afsløret – Gørlev og Store Fuglede, Kalundborg

Onsdag formiddag kørte en patrulje til anmeldelse om indbrud i øjeblikket på en ejendom på Omfartsvejen i Gørlev. Ejeren af ejendommen havde slået alarm, da hun havde set to maskerede mænd, som ødelagde overvågningsudstyret. Da patruljen kom frem til stedet, traf de ingen indbrudstyve, og huset var ikke brudt op. Overvågningskameraer, der var sat op på gårdspladsen, var hevet ned og et skur var opbrudt, hvorfra der var stjålet en orange havetraktor. Patruljen optog rapport om indbruddet i skuret, og bad husejeren om at sikre overvågningsvideoen.

Dagen efter fik politiet videoen, og her fik betjentene noget at gå efter, da de to tyve talte sammen på vidoen. Den ene betjent havde nu en stærk mistanke til en navngiven 44-årig mand fra Kalundborg, som han tidligere havde haft fat i for lignende tyverier.

Ejeren af ejendommne lavede desuden et Facebookopslag om tyveriet, og fik nu oplysninger fra en bekendt, der havde set en bil køre med en orange havetraktor på en trailer kort efter gerningstidspunktet.

Den 44-årige mistænkte mand bor på samme vej, hvor bilen med havetraktoren var set køre. Bilen blev godt beskrevet af vidnet, så betjentene mistænkte desuden en 33-årig mand, som tidligere var truffet sammen med den 44-årige i en lignende bil. Så patruljen satte kursen til den 44-åriges adresse, hvor han med det samme erkendte tyveriet af havetraktoren og fremviste, at han have gemt den i sit skur. I skuret stod endnu en havetraktor, som den 44-årige erkendte at have stjålet fra et sommerhus i Bjerge samme dag. Dette tyveri var endnu ikke anmeldt, men den 44-årige udpegede gerningsstedet på et kort. I et sommerhus på Åmarksvej i Bjerge Strand fandt patruljen et opbrudt skur, hvorfra den anden havetraktor var stjålet.

Politiet sigtede både den 44-årige og den 33-årige for tyveri af de to havetraktorer, som de begge erkendte at have stjålet. Nu arbejder politiet på at få identificeret sommerhusejen på Åmarksvej, der nok stadig er uvidende om, at der har været indbrud i skuret.

Færdselsuheld – Biotekparken, Kalundborg

Kl. 07.56 fik politiet via alarm 112 melding om, at endnu en fodgænger var blevet påkørt i et fodgængerfelt på Biotekparken i Kalundborg.

Det viste sig, at en 40-årig kvinde fra Holbæk var ved at passere Biotekparken i nordlig retning i et fodgængerfelt, da hun blev påkørt af en personbil, som en 51-årig mand fra Snertinge førte i vestlig retning. Fodgængeren blev ramt af et sidespejl, da føreren ikke havde set hende i mørke og regnfulde vejr på uheldstidspunktet.

Fodgængeren blev tilset af ambulancepersonalet, men havde ikke pådraget sig behandlingskrævende skader. Politiet optog rapport om uheldet.

Lov om euforiserende stoffer – Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 12.00 henvendte politipatrulje med narkohunde sig på bopælen hos en 29-årig mand fra Store-Fuglede på grund af en mistanke om, at han kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer.

Da han åbnede døren, fik politiassistenterne selv bekræftet mistanke om besiddelse af hash, da det lugtede kraftigt heraf.

Ved den efterfølgende undersøgelse af mandens bopæl fandt politiet 73 gram hash og knap 54 gram marihuana, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer mod den 29-årige. Han vil nu høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Manglende opsyn med brand udløste en sigtelse – Kalundborgvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 17.22 rykkede brandvæsnet ud til en ildebrand i nogle halmballer på en mark ved en landbrugsejendom, efter en anmeldelse om afbrænding efter mørkets frembrud.

Politiet fik sammen med brandvæsnet klarlagt, at en 46-årig mand fra Eskebjerg i løbet af formiddagen havde antændt ca. 100 rundballer, der skulle brændes af. Den 46-årige havde løbende holdt øje med afbrændingen, men efter mørkets frembrud forladt de brændende rundballer, som ikke alle var helt udbrændte.

Brandvæsnet vurderede, at der ikke var risiko for, at branden kunne eller ville brede sig, så rundballerne fik lov at brænde ud.

Politiet fandt ud fra disse oplysninger grundlag for at sigte den 46-årige for overtrædelse af brandlovgivningen ud fra de fremkomne oplysninger om bl.a. manglende opsyn.

Mindre brand på komfuret – Møllestræde, Kalundborg

Kl. 07.40 rykkede brandvæsnet og politiet i anledning af brand i en lejlighed i en beboelsesejendom.
Branden var dog ikke så voldsom som først antaget, idet en 56-årig kvindelige beboer havde på komfuret varmet vand til en kop kaffe. Herunder var noget papir, der havde ligget ved komfuret, blevet svedent og brudt i brand, som havde afgivet røg.
Det var nemt at stoppe branden i papiret, så der skete ikke nogen skade på komfuret eller den 56-årige. Derfor foretog politiet sig ikke yderligere i sagen.

Narkokørsel – Hedvigsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 12.15 sigtede og anholdt politiet en 33-årig mand fra Rumænien, der kørte i en dansk registreret varebil, selvom han var påvirket af euforiserende stoffer. Han fik udtaget en blodprøve, som skal vise, hvilket stoffer han havde i blodet under kørslen.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Bækkeviggårdsvej, Sæby, Høng – Kalundborg

Kl. 11.55 blev en 33-årig mand fra Svebølle sigtet for to overtrædelser af færdselsloven, idet han både var fører af bilen, selv om han i forvejen var frakendt kørekortet, og kunne mistænkes for at være påvirket af hash under kørslen.

Den 33-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 03.08 blev en 50-årig kvinde fra Kalundborg sigtet for spirituskørsel i en personbil, som hun førte ad Slagelsevej i Kalundborg. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik hun udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel i frakendelsestiden – Kirkevangen, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 00.55 anholdt og sigtede politiet en 38-årig mand fra Ballerup for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som han førte ad Kirkevangen i sydlig retning. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Indbrud i Perioden

Omfartsvejen, Gørlev Sj.
Stejlhøj, Kalundborg