Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/12/19 til 2023/01/03.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Arbejdsulykke – Hallas Alle, Kalundborg

Kl. 03.38 var en mand kommet til skade på sit arbejde på en medicinalvirksomhed i Kalundborg, så en ambulance var blevet tilkaldt.
Politiet fik klarlagt, at en 30-årig mand fra Høng havde fået en basisk og varm væske på sin ene fod, så han havde fået formentlig skoldningsskader. Han blev bragt til skadestuen til fornøden behandling af sin skade på benet.

Politiet har optaget rapport om ulykken, så Arbejdstilsynet og politiet på et senere tidspunkt kan afgøre, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Brand i skur – Klintevænget, Kalundborg

Kl 07.57 kom der melding om brand i en carport. Flammerne fik fat i taget på carporten og der var kraftig røgudvikling i området. Undersøgelser viste, at branden formentligt var opstået, fordi der var henstillet en pose med gløder fra en brændeovn op ad et redskabsskur. Beboer på stedet sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

Brand i toilet – Jernbanegade, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 20.15 rykkede brandvæsnet ud til ildebrand i et mobilt toilet i plastik, som var opstillet på Jernbanegade.

Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der dog nåede at få store dele af plastikken til at smelte. Ingen personer kom til skade til branden, som politiet undersøger nærmere i et forsøg på at få klarlagt den konkrete brandårsag.

Brand i tøjcontainer – Bredgade, Kalundborg

Kl.11.04 opstod brand i en tøjcontainer, der står på en P-plads ved Bredgade og tilhører Folkekirkens Nødhjælp. Da politi og brandvæsen kom frem røg det fra containeren, der var meget varm. Brandvæsnet slukkede branden, som ikke spredte sig til andre ting. Ingen personer meldes at være kommet noget til, men branden formodes at være startet på grund af fyrværkeri, som var smidt i containeren. Vidner, der har set personer omkring containeren op til branden startede søndag formiddag omkring kl.11.00, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Fire unge afhørt i sag om hærværk på offentlig toilet – Vestre Havnevej, Kalundborg

To drenge på 13 år og to piger på 14 år – alle fra Kalundborg – er i løbet af denne uge blevet afhørt til sagen om hærværk på det offentlige toilet i Havneparkens bygning på Vestre Havnevej, Kalundborg.

Ad to omgange i weekenderne mellem den 9. og 17. december blev toilettet udsat for hærværk, idet et par sæbedispensere var forsøgt afbrændt, ligesom holderen til toiletpapiret var blevet ødelagt. Herudover var toiletpapir kastet rundt i rummet, så toilettet samlet set ikke kunne bruges.

Kalundborg Kommune foretog efterfølgende oprydning og reparation af de ødelagte effekter, hvilket medførte et erstatningskrav på mere end 3.200 kr.

De fire unge og deres forældre var indkaldt til afhøring på Kalundborg Politistation, hvor de unge hver især blev præsenteret for politiets mistankegrundlag, som var opstået ved at kigge bygningens videoovervågning igennem for de to weekender.

Lokalkendskab hos de lokale betjente havde været med til at identificere de unge, der optrådte på videoovervågningen, hvilket var baggrunden for indkaldelsen til afhøringen af dem.

Alle fire unge erkendte deres uhensigtsmæssige og ulovlige adfærd på toilettet, hvor de havde opholdt sig, fordi rummet var opvarmet.

Ingen af de afhørte kunne sigtes for noget, fordi de alle er under den kriminelle lavalder på 15 år, men de erklærede sig alle fire villige til i fællesskab at få udredt kommunens erstatningskrav.

Politiet udfærdiger også nogle socialrapporter om afhøringen af de unge, så de sociale myndigheder i Kalundborg Kommune kan afgøre, hvorvidt de unge måtte have behov for eventuel støtte.

Forsøg på indbrud ved blomsterforretning – Stejlhøj, Kalundborg

Kl. 02.44 modtog politiet oplysninger fra et alarmfirma om, at flere personer var i færd med at kravle ind over et hegn mellem en blomsterforretning og en elektronikvareforretning.

Flere patruljer kørte til området og fik få minutter senere kontakt til en 37-årig mand fra Hvidovre og en 30-årig mand fra Rødovre, der opholdt sig ved en varebil på stedet. Politiet fandt ikke flere personer på nogen af adresserne eller i området, hvorfor politiet koncentrerede sig om at undersøge årsagen til de to mænds tilstedeværelse i området.

Varebilen blev undersøgt nærmere, og herved fandt politiet udstyr til at skære f.eks. containere op. Det skal ses i sammenhæng med, at der samme sted er et fyrværkeriudsalg, hvor fyrværkeriet bliver opbevaret i containere.

Varebilens nummerplader viste sig i øvrigt at være afmeldte hos Motorstyrelsen, og nummerpladerne skulle have været afleveret, efter at de legalt havde siddet på en varebil af et andet bilmærke.

De to mænd blev begge anholdt og sigtet for forsøg på indbrud på blomsterbutikkens område og formentlig i fyrværkericontainerne, hvilket de ikke nåede inden politiets ankomst. Politiet løslod de to mænd efter afhøring til sagen, som efterforskes yderligere.

Varebilen med de afmeldte nummerplader blev indbragt til nærmere undersøgelse af ejerforholdet, idet ingen af de to anholdte umiddelbart kunne knyttes direkte til varebilen som ejer eller fører.

Hærværk – Kalundborg

Kl. 11.02 kørte en patrulje ud til Rørby skole, Bakkegårdsvej, Kalundborg, for at kigge nærmere på stedet efter en anmeldelse om hærværk, der var sket på et ukendt tidspunkt mellem onsdag eftermiddag og torsdag morgen.

Politiet kunne konstatere, at to døre var sparket op med betydelig skade til følge. Der var således muligt at komme indenfor, hvor der i et lokale var tømt en pulverslukker.

Politiet foretog tekniske undersøgelser på stedet i et forsøg på at kunne identificere den eller de personer, der måtte stå bag hærværket.

Senere torsdag fik politiet yderligere en anmeldelse om hærværk ved Raklev børnehave, Nyrupvej, Kalundborg. Det var malet forskellige graffitimotiver og skrevet et tag på to bygninger ved børnehaven, hvilket også var sket mellem onsdag eftermiddag og torsdag morgen. Der var umiddelbart ikke nogen mistænkte eller øvrige spor i denne sag.

Politiet vil dog gerne høre fra personer, der måtte have bemærket usædvanlig aktivitet de to steder i forbindelse med hærværket mod skolen og børnehaven. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Hærværk mod juletræer i Kordilgade efterforkes også – Kalundborg

Videoovervågning i Kordilgade i Kalundborg indgår også i politiets efterforskning af hærværk mod opsatte juletræer i gaden.

Hærværket skete natten mellem lørdag den 17. og søndag den 18. december 2022, hvor flere juletræer blev ødelagt efter formentlig spark.

Politiet er i færd med at indsamle videoovervågning fra Kordilgade i et forsøg på at identificere den eller de personer, der kan mistænkes for hærværket. Såfremt nogen kan identificeres, kan en sigtelse for hærværk forventes sammen med et erstatningskrav i sagen.

Mistænkelige mænd i supermarked – Kirkevangen, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 15.31 anmeldte personalet i et supermarked, at tre mænd havde udvist mistænkelig adfærd og måske kunne mistænkes for at have stjålet noget, da de forlod butikken. Personalet ønskede dem derfor ikke længere som kunder på stedet.

Politiet kørte til området for at lede efter de tre mænd, men fandt kun de to af dem. Der var tale om en 32-årig mand fra Polen, men med arbejdsmæssig tilknytning til Danmark, og en 37-årig mand fra Gørlev.

Ingen af dem var i besiddelse af noget, der indikerede tyveri fra supermarkedet, men ved en nærmere kontrol af dem viste det sig, at den 37-årige var efterlyst af Nordsjællands Politi til afhøring i en sag om butikstyveri. Han blev derfor kortvarigt anholdt og afhørt til den nordsjællandske sag, inden han blev løsladt igen.

Ingen af de to mænd blev sigtet for noget i relation til deres adfærd i supermarkedet forud for anmeldelsen, og politiet foretager sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Narkokørsel – Hedvigsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 12.15 sigtede og anholdt politiet en 33-årig mand fra Rumænien, der kørte i en dansk registreret varebil, selvom han var påvirket af euforiserende stoffer. Han fik udtaget en blodprøve, som skal vise, hvilket stoffer han havde i blodet under kørslen.

Spirituskørsel – Gørlev Landevej, Gørlev Sjælland – Kalundborg

Kl. 00.01 blev en 30-årig mand fra Kalundborg, som kom kørende af Gørlev landevej i nordgående retning standset af en patrulje. Manden var påvirket af spiritus og blev sigtet for spirituskørsel. Han var anholdt, imens han fik udtaget en blodprøve og blev derefter løsladt. han hører nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven modtages af politiet.

Spirituskørsel – Nykøbingvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 19.13 blev en 33-årig mand fra Ishøj sigtet for spirituskørsel samt kørsel uden gyldigt kørekort, da han er frakendt kørekortet. Manden var kortvarigt anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve til sagen, og derefter blev han løsladt. Sagen afgøres, når resultatet af blodprøven modtages af politiet.

Spirituskørsel – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 03.08 blev en 50-årig kvinde fra Kalundborg sigtet for spirituskørsel i en personbil, som hun førte ad Slagelsevej i Kalundborg. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik hun udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel i frakendelsestiden – Kirkevangen, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 00.55 anholdt og sigtede politiet en 38-årig mand fra Ballerup for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som han førte ad Kirkevangen i sydlig retning. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Indbrud i perioden

Stejlhøj, Kalundborg
Plantagevej, Kalundborg

Stejlhøj, Kalundborg
Tissøvej, Jorløse, Kalundborg

Foto: ABW