Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/12/13 til 2022/12/27.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Endnu to indbrud i byggemarkeder – Kalundborg og Odsherred

På fredagens døgnrapport skrev vi om to byggemarkeder i Gørlev, der blev ramt af ubudne gæster natten til torsdag. I weekenden blev anmeldt to ny indbrud i byggemarkeder i Kalundborg og Odsherred.

Natten til søndag var der indbrud i et byggemarked på Nørre Alle i Kalundborg, hvor vagtfirmaet kl. 04.13 slog alarm. Vagten havde i forbindelse et tilsyn set en lys stationcar personbil køre fra stedet. Herefter konstaterede vagten, at der havde været indbrud, men at gerningsmændene formentlig var blevet forstyrret, da de ikke havde fået nogen koster med derfra. En trailer fra byggemarkedet var pakket med isolation og flamingo, og der var flyttet på værktøj, sikkerhedssko og en gaffeltruck. Mandag morgen kontaktede byggemarkedet igen politiet, da de på deres område havde fundet endnu en trailer, som var pakket med diverse el-værktøj, som tyvene ikke havde fået med sig.

Søndag morgen anmeldte et byggemarked på Oddenvej i Havnebyen på Sjællands Odde, at der mellem lørdag eftermiddag og søndag morgen havde været indbrud til varegården, hvor en port var opbrudt. Fra stedet blev stjålet 17 ruller tagpap og en varebil tilhørende byggemarkedet. Den stjålne varebil er en blå Toyota Hiace, årg. 2000, reg.nr: XT92566 og med firmanavnet “Bo og Byg” på siden. Bilen er mandag morgen fortsat ikke dukket op.

Patruljer undersøgte gerningsstederne for spor og optog rapport i sagerne. Nu efterforskes indbruddene og sagerne sammenholdes med de to indbrud i byggemarkeder, der blev begået i Gørlev ved Kalundborg natten til torsdag. Her blev også stjålet varer fra gården i de to byggemarkeder, og efterforskningen skal forsøge at afklare, om der kan være en sammenhæng mellem indbruddene.
Læs mere om de tidligere indbrudssager på fredagens døgnrapport.

Borgere, som ser den stjålne varebil med byggemarkedets navn “Bo og Byg” på siden, eller vidner, der har set den lyse stationcar i forbindelse med indbruddet i Kalundborg natten til søndag omkring kl. 04.00, bedes ringe til politiet med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Slagelse Landevej, Kalundborg

Kl. 00.55 blev en 20-årig mand fra Kalundborg sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Slagelse Landevej. Han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Sag om kørekort førte til hashfund – Kalundborg

Kl. 10.05 bankede en patrulje på hos en 31-årig mand i Kalundborg. Manden var blevet idømt en betinget frakendelse af kørekortet i en sag om narkokørsel, og da han ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve, skulle hans kørekort inddrages.

Han endte dog med at måtte aflevere mere end bare sit kørekort, for da den 31-årige åbnede døren lugtede, der kraftigt af hash i lejligheden. Derfor besluttede betjentene at ransage hans bolig, hvor de fandt 41,3 gram hash gemt i en hvid krukke på sofabordet. Den 31-årige blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer og hashen blev taget med til destruktion. Han vil senere høre mere i sagen fra politiet.

Spirituskørsel – Asnæsvej, Kalundborg

Kl. 00.23 sigtede og anholdt en patrulje en 24-årig mand fra Jylland for spirituskørsel i en personbil, da han rutinemæssigt blev stoppet på Asnæsvej i Kalundborg. Han blev løsladt igen, da han havde fået udtaget en blodprøve.

Brand i skur – Klintevænget, Kalundborg

Kl 07.57 kom der melding om brand i en carport. Flammerne fik fat i taget på carporten og der var kraftig røgudvikling i området. Undersøgelser viste, at branden formentligt var opstået, fordi der var henstillet en pose med gløder fra en brændeovn op ad et redskabsskur. Beboer på stedet sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

Færdselsuheld i det glatte føre – Kalundborg / Roskilde

Mandag formiddag blev nedbøren hurtigt omdannet til isslag, så veje og fortove mv. blev særdeles glatte flere steder i politikredsen.

I Kalundborg på Hestehavebakken rykkede politiet kl. 12.25 ud i anledning af en anmeldelse om en væltet knallertkører. Det viste sig, at knallertkøreren var væltet på grund af det glatte føre, men var i øvrigt ikke kommet til skade.

I Roskilde fik politiet kl. 12.40 oplysning om, at en cyklist var væltet i det glatte føre, uden at andre trafikanter var involveret. Politiet foretog sig således ikke yderligere i anledning af denne oplysning eller i uheldet i Kalundborg.

Indbrud i to byggemarkeder – Gørlev Sj. – Kalundborg

Torsdag morgen fik politiet en anmeldelse om, at der i nattens løb var forøvet et indbrud i et byggemarked på Kirsebærskoven, Gørlev Sj.
Tyven havde skaffet sig adgang til byggemarkedets område ved at kravle over et hegn, hvorefter 15 dunke sprinklervæske og en stige var blevet stjålet. Det var dog lykkedes tyven at få lukket en port op, idet den stod åben, da personalet mødte.
Politiet undersøgte området og kunne se tyvens færden i sneen på udendørsarealerne.

Kl. 03.03 fredag morgen gik en alarm i gang på et andet byggemarked på Østerled, Gørlev Sj., hvorfor både alarmselskabet og politiet rykkede ud til stedet.

Adgang til byggemarkedets område var sket ved at klippe hul i et hegn, hvorefter tre små og to store gasflasker samt en indpakket swimmingpool i en stor kasse var blevet stjålet. Også her kunne politiet se tyvens færden i sneen på byggemarkedets område, som politiet undersøgte for eventuelle øvrige spor efter tyven.

Politiet afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelse ved de to byggemarkeder, ligesom politiet skal gennemse overvågningsmateriale for eventulle optagelser af personer eller køretøjer, der kunne have en relation til indbruddene.

Derudover vil politiet gerne i kontakt med personer, der de to foregående nætter har bemærket usædvanlig aktivitet ved de to byggemarkeder i Gørlev Sj. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Kraftig røgudvikling fra industribygning – Asnæsvej, Kalundborg

Kl. 18.06 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en industribygning, hvorfor der kom kraftig røg ud fra.
Det viste sig, at der faktisk ikke var en egentlig brand i bygningen, men der kun var tale om en minimal brand i et dæk på en traktor, der havde stået til opladning i bygningen.
Af ukendt årsag var dækket på traktoren under opladning blevet så varm, at dækket havde afgivet den kraftige røg.
Brandvæsnet sørgede for en kraftig udluftning af bygningen, som ikke havde fået skader som følge af den minimale brand. Ingen personer var kommet til skade, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere i anledning af hændelsen.

Mistænkelige mænd i supermarked – Kirkevangen, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 15.31 anmeldte personalet i et supermarked, at tre mænd havde udvist mistænkelig adfærd og måske kunne mistænkes for at have stjålet noget, da de forlod butikken. Personalet ønskede dem derfor ikke længere som kunder på stedet.

Politiet kørte til området for at lede efter de tre mænd, men fandt kun de to af dem. Der var tale om en 32-årig mand fra Polen, men med arbejdsmæssig tilknytning til Danmark, og en 37-årig mand fra Gørlev.

Ingen af dem var i besiddelse af noget, der indikerede tyveri fra supermarkedet, men ved en nærmere kontrol af dem viste det sig, at den 37-årige var efterlyst af Nordsjællands Politi til afhøring i en sag om butikstyveri. Han blev derfor kortvarigt anholdt og afhørt til den nordsjællandske sag, inden han blev løsladt igen.

Ingen af de to mænd blev sigtet for noget i relation til deres adfærd i supermarkedet forud for anmeldelsen, og politiet foretager sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Spirituskørsel – Gørlev Landevej, Gørlev Sjælland – Kalundborg

Kl. 00.01 blev en 30-årig mand fra Kalundborg, som kom kørende af Gørlev landevej i nordgående retning standset af en patrulje. Manden var påvirket af spiritus og blev sigtet for spirituskørsel. Han var anholdt, imens han fik udtaget en blodprøve og blev derefter løsladt. han hører nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven modtages af politiet.

Uro på bibliotek – Klostertorvet, Kalundborg

kl. 19.30 anmeldte en borger, at der var en gruppe unge som var til gene på biblioteket, hvortil der er adgang uden for åbningstid med sit sygesikringsbevis. Borgeren oplevede, at nogle unge bruge biblioteket som forsamlingssted i den kolde tid. De havde optrådt larmende og været oppe at skændes, hvilket føltes utrygt. En patrulje kørte til stedet, hvor
de traf fire unge mænd fra lokalområdet i alderen 16-17 år, der erkendte, at de havde været højlydte. De unge blev bortvist fra stedet af patruljen med en formaning om, at de ikke skulle opholde sig på biblioteket, hvis de ikke havde et ærinde der.

Indbrud i perioden

Kirsebærskoven, Gørlev Sj.
Alleshavevej, Eskebjerg
Nørre Alle, Kalundborg
Plantagevej, Kalundborg

Strandbakken, Kalundborg
Tissøvej, Jorløse, Kalundborg

Foto: ABW