Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/12/06 til 2022/12/20.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Endnu to indbrud i byggemarkeder – Kalundborg og Odsherred

På fredagens døgnrapport skrev vi om to byggemarkeder i Gørlev, der blev ramt af ubudne gæster natten til torsdag. I weekenden blev anmeldt to ny indbrud i byggemarkeder i Kalundborg og Odsherred.

Natten til søndag var der indbrud i et byggemarked på Nørre Alle i Kalundborg, hvor vagtfirmaet kl. 04.13 slog alarm. Vagten havde i forbindelse et tilsyn set en lys stationcar personbil køre fra stedet. Herefter konstaterede vagten, at der havde været indbrud, men at gerningsmændene formentlig var blevet forstyrret, da de ikke havde fået nogen koster med derfra. En trailer fra byggemarkedet var pakket med isolation og flamingo, og der var flyttet på værktøj, sikkerhedssko og en gaffeltruck. Mandag morgen kontaktede byggemarkedet igen politiet, da de på deres område havde fundet endnu en trailer, som var pakket med diverse el-værktøj, som tyvene ikke havde fået med sig.

Søndag morgen anmeldte et byggemarked på Oddenvej i Havnebyen på Sjællands Odde, at der mellem lørdag eftermiddag og søndag morgen havde været indbrud til varegården, hvor en port var opbrudt. Fra stedet blev stjålet 17 ruller tagpap og en varebil tilhørende byggemarkedet. Den stjålne varebil er en blå Toyota Hiace, årg. 2000, reg.nr: XT92566 og med firmanavnet “Bo og Byg” på siden. Bilen er mandag morgen fortsat ikke dukket op.

Patruljer undersøgte gerningsstederne for spor og optog rapport i sagerne. Nu efterforskes indbruddene og sagerne sammenholdes med de to indbrud i byggemarkeder, der blev begået i Gørlev ved Kalundborg natten til torsdag. Her blev også stjålet varer fra gården i de to byggemarkeder, og efterforskningen skal forsøge at afklare, om der kan være en sammenhæng mellem indbruddene.
Læs mere om de tidligere indbrudssager på fredagens døgnrapport.

Borgere, som ser den stjålne varebil med byggemarkedets navn “Bo og Byg” på siden, eller vidner, der har set den lyse stationcar i forbindelse med indbruddet i Kalundborg natten til søndag omkring kl. 04.00, bedes ringe til politiet med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Slagelse Landevej, Kalundborg

Kl. 00.55 blev en 20-årig mand fra Kalundborg sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Slagelse Landevej. Han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Sag om kørekort førte til hashfund – Kalundborg

Kl. 10.05 bankede en patrulje på hos en 31-årig mand i Kalundborg. Manden var blevet idømt en betinget frakendelse af kørekortet i en sag om narkokørsel, og da han ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve, skulle hans kørekort inddrages.

Han endte dog med at måtte aflevere mere end bare sit kørekort, for da den 31-årige åbnede døren lugtede, der kraftigt af hash i lejligheden. Derfor besluttede betjentene at ransage hans bolig, hvor de fandt 41,3 gram hash gemt i en hvid krukke på sofabordet. Den 31-årige blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer og hashen blev taget med til destruktion. Han vil senere høre mere i sagen fra politiet.

Spirituskørsel – Asnæsvej, Kalundborg

Kl. 00.23 sigtede og anholdt en patrulje en 24-årig mand fra Jylland for spirituskørsel i en personbil, da han rutinemæssigt blev stoppet på Asnæsvej i Kalundborg. Han blev løsladt igen, da han havde fået udtaget en blodprøve.

Brand i landejendom – Sæbyvej, Høng – Kalundborg

kl. 17.46 kørte politi og brandvæsen til brand i en landejendom i Høng, hvor der var gået ild i gildesalen på den trelængede gård, hvor der blev afholdt julefrokost. Alle personer kom selv ud, og ingen kom noget til. Brandslukningen stod på i flere timer og ladebygningen udbrændte. Branden blev slukket før den spredte sig til stuehuset, der dog fik vandskade under slukningsarbejdet. Brandårsagen skal nu undersøges nærmere for at afklare, om den var startet i en el-kontakt ved et køleskab.

Brand i ovn – Industrivej, Jerslev Sj. – Kalundborg

kl. 16.06 udbrød brand i tagdækningen over en svieovn ved et slagteri i Jerslev Sj. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor flammerne var gået igennem taget og alle personer på slagteriet blev evakueret. Der var ingen røg eller flammer i stueetagen og ingen kom noget til. Branden blev slukket og brandstedet undersøgt, hvor det viste sig, at branden var startet omkring en skorsten til ovnen, og det havde bredt sig til tagdækningen. Politiet optog rapport i sagen, men fandt intet mistænkeligt ved branden. Virksomheden blev vejledt om, at forholdene omkring skorstenen skulle bringes i orden, før ovnen igen blev anvendt for at undgå yderligere antændelse.

Færdselsuheld i det glatte føre – Kalundborg / Roskilde

Mandag formiddag blev nedbøren hurtigt omdannet til isslag, så veje og fortove mv. blev særdeles glatte flere steder i politikredsen.

I Kalundborg på Hestehavebakken rykkede politiet kl. 12.25 ud i anledning af en anmeldelse om en væltet knallertkører. Det viste sig, at knallertkøreren var væltet på grund af det glatte føre, men var i øvrigt ikke kommet til skade.

I Roskilde fik politiet kl. 12.40 oplysning om, at en cyklist var væltet i det glatte føre, uden at andre trafikanter var involveret. Politiet foretog sig således ikke yderligere i anledning af denne oplysning eller i uheldet i Kalundborg.

Indbrud i to byggemarkeder – Gørlev Sj. – Kalundborg

Torsdag morgen fik politiet en anmeldelse om, at der i nattens løb var forøvet et indbrud i et byggemarked på Kirsebærskoven, Gørlev Sj.
Tyven havde skaffet sig adgang til byggemarkedets område ved at kravle over et hegn, hvorefter 15 dunke sprinklervæske og en stige var blevet stjålet. Det var dog lykkedes tyven at få lukket en port op, idet den stod åben, da personalet mødte.
Politiet undersøgte området og kunne se tyvens færden i sneen på udendørsarealerne.

Kl. 03.03 fredag morgen gik en alarm i gang på et andet byggemarked på Østerled, Gørlev Sj., hvorfor både alarmselskabet og politiet rykkede ud til stedet.

Adgang til byggemarkedets område var sket ved at klippe hul i et hegn, hvorefter tre små og to store gasflasker samt en indpakket swimmingpool i en stor kasse var blevet stjålet. Også her kunne politiet se tyvens færden i sneen på byggemarkedets område, som politiet undersøgte for eventuelle øvrige spor efter tyven.

Politiet afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelse ved de to byggemarkeder, ligesom politiet skal gennemse overvågningsmateriale for eventulle optagelser af personer eller køretøjer, der kunne have en relation til indbruddene.

Derudover vil politiet gerne i kontakt med personer, der de to foregående nætter har bemærket usædvanlig aktivitet ved de to byggemarkeder i Gørlev Sj. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Kraftig røgudvikling fra industribygning – Asnæsvej, Kalundborg

Kl. 18.06 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en industribygning, hvorfor der kom kraftig røg ud fra.
Det viste sig, at der faktisk ikke var en egentlig brand i bygningen, men der kun var tale om en minimal brand i et dæk på en traktor, der havde stået til opladning i bygningen.
Af ukendt årsag var dækket på traktoren under opladning blevet så varm, at dækket havde afgivet den kraftige røg.
Brandvæsnet sørgede for en kraftig udluftning af bygningen, som ikke havde fået skader som følge af den minimale brand. Ingen personer var kommet til skade, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere i anledning af hændelsen.

Spiritusbilist stak af fra politiet – Kalundborg

kl. 00.21 kørte en bil i høj fart over for rødt lys på Bredgade mod øst, så patrulje satte efter med blink og sirene tændt for at standse bilisten. Bilen stoppede dog ikke, men kørte videre ad Elmegade, Slagelsevej, Sct. Jørgensbjerg, Møllebanken, Møllestræde og videre til Lerchenfeldvej, hvor bilisten stoppede. Under sin tur gennem byen kørte bilisten over for rødt lys, frem for ubetinget vigepligt, over helleanlæg og mod færdselsretningen flere steder.

Flugtbilisten viste sig at være spirituspåvirket 19-årig mand fra Kalundborg, som blev anholdt og sigtet for de mange færdselslovsovertrædelser. I bilen blev fundet en kniv og en peberspray, så den 19-årige blev også sigtet for at overtræde knivloven, da han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at medbringe kniven og for våbenbekendtgørelsen. Kniv og peberspray blev beslaglagt.

Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter sagen blev juridisk vurderet. Der blev ikke fundet grundlag for at fremstille den 19-årige i grundlovsforhør efter reglerne om vanvidskørsel, så han blev løsladt efter afhøringen. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter den 19-årige vil høre mere i sin sag.

Ingen personer var umiddelbart i nærliggende fare i forbindelse med kørslen gennem byen. Politiet vil gerne i kontakt med andre bilister, som har måtte undvige eller bremse for flugtbilisten, som dokumentation i sagen.

Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Uheld i morgentrafikken – Slagelsesvej, Kalundborg

Kl. 08.12 skete et sammenstød på Slagelsevej ud for Lyngparken i Kalundborg, hvor to biler stødte sammen. En 36-årig kvinde fra Kalundborg kørte ad Slagelsevej mod øst, hvor hun bremsede op, da en forankørende bil skulle svinge til venstre. En bagfrakommende bilist, en 19-årig mand fra Kalundborg bremsede for sent, men forsøgte at undvige højre om den 36-åriges bil. Han ramte den 36-åriges bil på højre bagerste hjørne og fortsatte videre ned i grøften.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 19-årige blev kørt til tjek på sygehuset. Ingen melding om alvorlig personskade, men der skete skader på personbilerne. Patruljen optog rapport om uheldet.

Voldelig fuld mand kørte ind i politistation – Kalundborg

Kl. 02.38 anmeldte en beværtning i Skibbrogade i Kalundborg, at en gæst havde slået en 20-årig mand i hovedet med et knytnæveslag i forbindelse med tumult på stede. Herefter var voldsmanden stukket af fra stedet i bil, og var under flugten bakket ind i en parket bil og blev set påkøre en hæk på vej væk fra stedet. En patrulje blev sendt i retning mod værtshuset, men i det samme kom en melding, om et færdselsuheld ved politistationen på Banegårdspladsen i Kalundborg.

Patruljen kørte til uheldsstedet, hvor en 32-årig mand fra lokalområdet blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han kunne mistænkes for også at have forøvet volden på beværtningen, og for de øvrige uheld undervejs. Så efter at have fået udtaget en blodprøve, blev han taget med til politistationen til afhøring. Ingen personer kom til skade ved uheldene, og der skete ingen større skade på bygningen ved politistationen, men de implicerede biler fik skader.

Politiet havde også tidligere på aftenen truffet den 32-årige omkring kl. 23.55 i selskab med to andre mænd ved en beværtning i Kordilgade. Her havde en patrulje bortvist de tre for dårlig opførsel, da de generede de andre gæster.

Det viste sig, at den 32-årige anholdte mand var på udgang fra fængslet i forbindelse med afsoningen af en tidligere dom. Han blev efter endt afhøring og overdraget til kriminalforsorgen og indsat til videre afsoning, men vil høre mere i de nye sager senere.

Indbrud i perioden

Kirsebærskoven, Gørlev Sj.
Alleshavevej, Eskebjerg
Granvej, Reersø Strand, Gørlev
Nørre Alle, Kalundborg
Svellebakken, Veddinge, Fårevejle St.Hyldevej, Dalby Strand, Gørlev Sj.

Foto: ABW