Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/11/30 til 2022/12/13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i landejendom – Sæbyvej, Høng – Kalundborg

kl. 17.46 kørte politi og brandvæsen til brand i en landejendom i Høng, hvor der var gået ild i gildesalen på den trelængede gård, hvor der blev afholdt julefrokost. Alle personer kom selv ud, og ingen kom noget til. Brandslukningen stod på i flere timer og ladebygningen udbrændte. Branden blev slukket før den spredte sig til stuehuset, der dog fik vandskade under slukningsarbejdet. Brandårsagen skal nu undersøges nærmere for at afklare, om den var startet i en el-kontakt ved et køleskab.

Brand i ovn – Industrivej, Jerslev Sj. – Kalundborg

kl. 16.06 udbrød brand i tagdækningen over en svieovn ved et slagteri i Jerslev Sj. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor flammerne var gået igennem taget og alle personer på slagteriet blev evakueret. Der var ingen røg eller flammer i stueetagen og ingen kom noget til. Branden blev slukket og brandstedet undersøgt, hvor det viste sig, at branden var startet omkring en skorsten til ovnen, og det havde bredt sig til tagdækningen. Politiet optog rapport i sagen, men fandt intet mistænkeligt ved branden. Virksomheden blev vejledt om, at forholdene omkring skorstenen skulle bringes i orden, før ovnen igen blev anvendt for at undgå yderligere antændelse.

Færdselsuheld – Tingvejen / Holbækvej, Kalundborg

Kl. 21.55 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist var forulykket i krydset Holbækvej – Tingvejen, idet en bil efter passage af en grøft nu befandt sig ud på marken.
Politiet kunne ved ankomst til uheldsstedet konstatere, at føreren havde forladt den forulykkede personbil, hvori der var tegn på, at føreren havde slået sig lidt.

En hundepatrulje ledte efter føreren i området uden at finde vedkommende, der ud fra politiets undersøgelser formodes at være kørt ad Tingvejen mod syd, inden bilen krydsede Holbækvej, passerede en grøft og standsede ud på en mark syd for Holbækvej.
Politiet ledte forgæves efter føreren, der ud fra politiets undersøgelser formodes at være bilejeren og dermed en 24-årig mand fra den sydlige del af Kalundborg Kommune
Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet.

Kanonslag fundet og sprængt – Stationsvej, Kalundborg

Kl. 10.48 fik politiet en henvendelse fra en 16-årig ung mand fra Kalundborg, som havde fundet et par formentlig hjemmelavede kanonslag ligge ved en sti på Stationsvej.

Politiet konstaterede, at der kunne være tale om hjemmelavede kanonslag på grund af deres konstruktion, hvorfor Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste (EOD) blev konsulteret.
Forsvaret anbefalede bortsprængning af de to kanonslag på findestedet, hvilket så skete senere på dagen, hvor der formentlig har lydt et højt brag fra området.

Mand med læsioner i benet – Jernbanevej, Kalundborg

Kl. 00.46 slog en 31-årig mand fra Albertslund alarm til politiet, fordi han blødte kraftigt fra det ene ben efter et muligt overfald.

Politiet kørte med flere patruljer til området ved Kalundborg togstation, hvor politiet fandt den kvæstede mand på en togperron. Han havde blødt kraftigt fra det ene ben på grund af en læsion, der kunne være påført ham med en skarp genstand.

Den 31-årige var påvirket af alkohol og oprevet over situationen, men kunne oplyse politiet om, at han var på vej hjem efter et familiebesøg i Kalundbog. Formentlig på busholdepladsen var han kommet i klammeri med et par personer, som havde forladt stedet i ukendt retning. Efterfølgende havde han opdaget blod på sit ene ben og havde søgt hen mod en togperron for at søge hjælp ved et tog. Der var intet togpersonale til stede, hvorfor han slog alarm.

Politiet afspærrede et stort område, som blev undersøgt for eventuelle spor efter overfaldet på den 31-årige. Han blev bragt til skadestuen i en tilkaldt ambulance til behandling for sine ikke livstruende læsioner i en sag, hvor politiet forsøger at få klarlagt hændelsesforløbet med de personer, som den 31-årige oplyste at have været i klammeri med.

Narkokørsel i varebil – Algade, Gørlev, Kalundborg

Kl. 00.40 blev en varebil blinket ind til siden af en patrulje på Algade i Gørlev. Føreren af bilen, en 34-årig lokal mand, blev testet positiv i en narkometertest, så han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu venter resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter den 34-årig vil høre mere i sin sag fra politiet.

Spiritusbilist stak af fra politiet – Kalundborg

kl. 00.21 kørte en bil i høj fart over for rødt lys på Bredgade mod øst, så patrulje satte efter med blink og sirene tændt for at standse bilisten. Bilen stoppede dog ikke, men kørte videre ad Elmegade, Slagelsevej, Sct. Jørgensbjerg, Møllebanken, Møllestræde og videre til Lerchenfeldvej, hvor bilisten stoppede. Under sin tur gennem byen kørte bilisten over for rødt lys, frem for ubetinget vigepligt, over helleanlæg og mod færdselsretningen flere steder.

Flugtbilisten viste sig at være spirituspåvirket 19-årig mand fra Kalundborg, som blev anholdt og sigtet for de mange færdselslovsovertrædelser. I bilen blev fundet en kniv og en peberspray, så den 19-årige blev også sigtet for at overtræde knivloven, da han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at medbringe kniven og for våbenbekendtgørelsen. Kniv og peberspray blev beslaglagt.

Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter sagen blev juridisk vurderet. Der blev ikke fundet grundlag for at fremstille den 19-årige i grundlovsforhør efter reglerne om vanvidskørsel, så han blev løsladt efter afhøringen. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter den 19-årige vil høre mere i sin sag.

Ingen personer var umiddelbart i nærliggende fare i forbindelse med kørslen gennem byen. Politiet vil gerne i kontakt med andre bilister, som har måtte undvige eller bremse for flugtbilisten, som dokumentation i sagen.

Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Uheld i morgentrafikken – Slagelsesvej, Kalundborg

Kl. 08.12 skete et sammenstød på Slagelsevej ud for Lyngparken i Kalundborg, hvor to biler stødte sammen. En 36-årig kvinde fra Kalundborg kørte ad Slagelsevej mod øst, hvor hun bremsede op, da en forankørende bil skulle svinge til venstre. En bagfrakommende bilist, en 19-årig mand fra Kalundborg bremsede for sent, men forsøgte at undvige højre om den 36-åriges bil. Han ramte den 36-åriges bil på højre bagerste hjørne og fortsatte videre ned i grøften.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 19-årige blev kørt til tjek på sygehuset. Ingen melding om alvorlig personskade, men der skete skader på personbilerne. Patruljen optog rapport om uheldet.

Voldelig fuld mand kørte ind i politistation – Kalundborg

Kl. 02.38 anmeldte en beværtning i Skibbrogade i Kalundborg, at en gæst havde slået en 20-årig mand i hovedet med et knytnæveslag i forbindelse med tumult på stede. Herefter var voldsmanden stukket af fra stedet i bil, og var under flugten bakket ind i en parket bil og blev set påkøre en hæk på vej væk fra stedet. En patrulje blev sendt i retning mod værtshuset, men i det samme kom en melding, om et færdselsuheld ved politistationen på Banegårdspladsen i Kalundborg.

Patruljen kørte til uheldsstedet, hvor en 32-årig mand fra lokalområdet blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han kunne mistænkes for også at have forøvet volden på beværtningen, og for de øvrige uheld undervejs. Så efter at have fået udtaget en blodprøve, blev han taget med til politistationen til afhøring. Ingen personer kom til skade ved uheldene, og der skete ingen større skade på bygningen ved politistationen, men de implicerede biler fik skader.

Politiet havde også tidligere på aftenen truffet den 32-årige omkring kl. 23.55 i selskab med to andre mænd ved en beværtning i Kordilgade. Her havde en patrulje bortvist de tre for dårlig opførsel, da de generede de andre gæster.

Det viste sig, at den 32-årige anholdte mand var på udgang fra fængslet i forbindelse med afsoningen af en tidligere dom. Han blev efter endt afhøring og overdraget til kriminalforsorgen og indsat til videre afsoning, men vil høre mere i de nye sager senere.

Indbrud i perioden

Engvej, Kalundborg
Granvej, Reersø Strand, Gørlev
Svellebakken, Veddinge, Fårevejle St.Hyldevej, Dalby Strand, Gørlev Sj.

Foto: ABW