Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/11/15 til 2022/11/28.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Aggressiv mand skabte uro i center – Centervej, Høng

Kl. 13.25 indløb en anmeldelse fra en 63-årig kvinde om, at en mand skabte uro i et center, hvor han stjal flere effekter fra flere butikker og blev meget aggressiv, når han blev kontaktet af andre personer i centret. Anmelderen fulgte efter den voldsomme mand på afstand og kunne derfor guide politiet om, hvor de kunne finde ham Politiet kom frem til stedet, hvor de hurtigt fik kontakt til den utryghedsskabende mand, som viste sig at være en 45-årig uligevægtig mand fra Nordsjælland. Manden blev visiteret, og politiet beslaglagde tyvekosterne med henblik på udlevering til rette ejer. Manden lod sig efterfølgende indlægge til undersøgelse og behandling i anledning af hans sindstilstand.

Beruset mand skabte uro – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 21.22 ringede en 37-årig mand 112, da en anden mand havde udøvet hærværk mod anmelderen dør og havde truet anmelderen med en kniv. Politiet kom hurtigt frem til adressen, hvor de anholdt en 31-årig beruset mand og beslaglagde kniven. Den 31-årige blev taget med på politistationen, hvor han skal afhøres til sagen.

Bilist uden kørekort fik taget bilen – Havnevej, Havnsø – Kalundborg

kl. 14.30 blev en 56-årig mand fra Føllenslev sigtet for at køre uden kørekort – igen. Han havde inden for de seneste tre år kørt gentagne gange, selvom han ikke havde generhvervet sit kørerkort efter en tidligere frakendelse. Bilen blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket den 56-årige accepterede. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Brand på slagteri – Industrivej, Jerslev – Kalundborg.

Kl 10.25 kom der melding om brand i taget på en slagteribygning. Branden udviklede en røgsøjle, der kunne ses langt omkring. Men brandvæsnet kunne relativt hurtigt melde, at branden var under kontrol, så brandslukningen kunne afsluttes efter ca. en time. Der var sket mindre skader på taget på slagteriet.
Branden var ifølge politiets undersøgelse sket led i behandlingen af en slagtet gris, idet en glød/gnist var blevet suget ind i udsugningen, så en brand var startet. Ingen kunne umiddelbart mistænkes for at have handlet uansvarligt eller ulovligt i forbindelse med brandens opståen, så politiet har frigivet brandstedet til udbedring af brandskaderne.

Butikstyveri – Kordilgade, Kalundborg

kl 12.08 bemærkede personalet i et supermarked, at en 15-årig pige fra Vestsjælland gik igennem kasselinjen med et pandebånd, som hun ikke havde betalt for. Hendes mor blev tilkaldt for at overvære afhøringen af pigen, og samtidigt blev de kommunale myndigheder underrettet om sagen.

Butikstyveri – Kordilgade, Kalundborg

kl 14.16 bemærkede personalet i et supermarked, at to 13-årige drenge fra lokalområdet gik igennem kasselinjen med et tyggegummi og kondomer, som de ikke havde betalt for. Forældrene blev tilkaldt for at overvære afhøringen af de to drenge, og samtidigt blev de kommunale myndigheder underrettet om sagen.

Efterlyst mand med ulovlig kniv – Mullerup, Slagelse – Kalundborg

Kl. 15.27 standsede politiet en personbil i Mullerup med henblik på rutinemæssig kontrol af køretøjet og de to personer, som befandt sig i den.
Der var intet at udsætte på føreren eller køretøjet, men passageren var en 27-årig mand fra Haslev, som viste sig at være efterlyst af Sydsjællands og Lolland-Falsters politi. Han var ifølge Kriminalforsorgen ikke mødt op til afsoning af en frihedsstraf og derfor blevet efterlyst af politiet.

Den 27-årige blev på den baggrund anholdt, og ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af foldekniv med en bladlængde på ni centimeter. Det medførte en sigtelse for overtrædelse af knivloven og en beslaglæggelse af den ulovlige kniv som bevis i sagen.
Politiet sørgede efterfølgende for at aflevere den 27-årige til Kriminalforsorgen, så afsoningen af den idømte frihedsstraf kunne begyndes.

Færdselsuheld – Dyssevej / Slagelse Landevej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 05.19 var to bilister stødt sammen i krydset Dyssevej – Slagelse Landevej, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.
Det viste sig, at en 54-årig mand fra Dianalund som den forreste af de to bilister, der begge var kørt ad Dyssevej mod vest, var ved at køre frem over vigelinjen ud på Slagelse Landevej, da han stoppede igen for at overholde sin ubetingede vigepligt.
Bilisten bagved var en 61-årig kvinde fra Ruds-Vedby, som overså, at bilisten foran stoppede efter en kort fremkørsel, så hun påkørte bagenden af hans bil med lav hastighed.
Den 61-årige blev tilset af ambulancepersonalet, men var sluppet uden behandlingskrævende skader ligesom modparten, så politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet.

Færdselsuheld – Gørlev Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 10.37 var to bilister impliceret i et sammenstød på Gørlev Landevej, hvorved den ene part var endt i rabatten. To ambulancer og en læge var sendt til uheldsstedet.
Det viste sig, at en 19-årig mand fra Kalundborg som fører af en personbil havde påkørt bagenden af en forankørende personbil. Føreren af den påkørte bil – en 78-årig kvinde fra Gørlev Sj. – endte ude i rabatten.
Den 19-årige blev kørt på skadestuen til kontrol, og den 78-årige blev tilset af ambulancepersonalet. Ingen af dem havde pådraget sig behandlingskrævende skader, så politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i uheldet.

Kraftig røg kom fra ulmende cigaretpakke – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 06.10 kom et alarmopkald om kraftig røglugt i en opgang. Politiet kom frem til stedet og fandt frem til årsagen. Det viste sig at være en cigaretpakke, som af ukendte årsager var antændt, hvilket gav kraftig røgudvikling. Gløderne i den ulmende cigaretpakke blev slukket af politiet.

Kran væltet – Vestre Havnevej, Kalundborg

Kl. 15.43 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en ulykke på havnen i Kalundborg, hvor en kran var væltet.
Ingen var kommet til skade ved ulykken, som var sket på en pram, hvor en kran var væltet. Kranføreren havde været i stand til at kravle ud og uden at være kommet til skade.
Politiet har optaget rapport om ulykken for at få afklaret de nærmere omstændigheder i samarbejde med Søfartsstyrelsen, så det senere kan afklares, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Narkokørsel – Egemarkevej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 10.15 blev en 32-årig mand fra Kalundborg anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Egemarkevej.
Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Kalundborgvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 01.30 blev en 25-årig mand fra lokalområdet blinket ind til siden af en patrulje, da han kørte ad Kalundborgvej i Gørlev Sj. Standsningen var rutinemæssig, men det viste sig at føreren var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Bilisten var desuden i år blevet frakendt førerretten frem til år 2027 i en tidligere sag om spirituskørsel i gentagelsestilfælde. Han blev derfor også sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Bilen havde den 25-årige lånt, så ejeren blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden gyldigt kørekort.

Bilisten fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere i sine sager, når resultatet af blodprøveanalysen kommer.

Narkokørsler — Kalundborg

Kl. 16.06 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Gørlev Sj. for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Gørlev Landevej, Gørlev Sj. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Kl. 18.38 blev en 24-årig mand fra Slagelse anholdt og sigtet for både narkokørsel og kørsel uden førerret i en personbil, som han førte ad Flinterupvej, Store-Fuglede. Også han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Bilejeren blev efterfølgende sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører på grund af den manglende førerret.

Råbende mand var truende – Skibbrovænget, Kalundborg

Kl. 20.24 fik politiet en anmeldelse om en mand, der råbte og skreg og i den forbindelse verbalt truede alle i nærheden. Han blev derfor opfattet som utryghedsskabende.
Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en spiritus- og måske også narkopåvirket, 30-årig mand fra Kalundborg. Ham har politiet flere gange tidligere haft kontakt til, men denne gang var forsøg på at dæmpe ham forgæves, så politiet måtte anholde ham for at få skabt ro og tryghed i området.
Efter et lægetilsyn blev den 30-årige anbragt i detentionen til afrusning og kan nu se frem til en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden i Skibbrovænget.

Sen og ulovlig afbrænding medførte sigtelse – Bakkendrupvej, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 20.43 rykkede politiet ud til ildebrand ved en landejendom, hvor det viste sig, at en 44-årig mand fra København var ansvarlig for afbrænding af nogle møbler og bøger i baghaven på adressen.
Da afbrændingen af disse effekter i sig selv ikke var lovlig, og afbrændingen foregik efter mørkets frembrud, sigtede politiet den 44-årige mand for overtrædelse af brandlovgivningen, idet afbrændingen ifølge den 44-årige foregik på grund af manglende kendskab til reglerne.

To mistænkelige mænd i Svebølle natten til fredag

To mistænkelige mænd blev kl. ca. 01.45 natten til fredag set i forbindelse med et indbrud i en varebil i Svebølle, hvor også dørlåsen på en varebil var blevet opbrudt. De to mænd blev overrasket af et vidne, der så dem flygte til fods væk fra stedet.

Det lykkedes ikke for politiets hundepatrulje at finde frem til de to mænd, der blev beskrevet som: mand, kraftig af bygning, iført lyst tøj og kasket, og en mand, spinkel af bygning.

Hvorvidt de to mænd konkret kan mistænkes for at stå bag weekendens indbrud i Svinninge-området, kan politiet ikke sige noget om med sikkerhed, men fremgangsmåden er dog identiske.

Tyveri af diesel – Flinterupvej, Store-Fuglede, Kalundborg

Kl 12.52 blev det anmeldt, at der var stjålet ml 800 og 1000 liter diesel fra en tank, der stod i kælderen under et skur. Politiet skal igen gøre opmærksom på, at de høje energipriser kan gøre det attraktivt for indbrudstyve at gå efter brændstof, gasflasker, brænde m.v.

Tyveri fra varebiler – Fabrikvej, Svebølle – Kalundborg / hele politikredsen

Onsdag modtog politiet to anmeldelser om tyveri eller forsøg herpå fra varebiler fra samme vej i Svebølle. På Fabrikvej havde to varebiler i løbet af natten mellem tirsdag og onsdag fået opbrudt skydedøren, så tyven(e) havde fri adgang til varerummet.
Fra den ene varebil var stjålet en batterilader og diverse gartnerværktøj, mens der ikke blev stjålet noget fra den anden varebil på Fabriksvej.

I løbet af onsdagen og tidligt torsdag modtog politiet yderligere fire anmeldelser om tyveri fra varebiler i Gørlev Sj., Holbæk, Roskilde og Greve. I alle tilfælde havde tyven(e) skaffet sig adgang til varerummet ved opbrydning af en side- eller bagdør, hvorefter diverse værktøj var blevet stjålet fra tre af de fire varebiler.

Politiet har undersøgt flere af de berørte varebiler for eventuelle spor og afventer nu resultatet heraf i et forsøg på at finde frem til tyven(e).

Ulovlig knallert stoppet – Gørlev Landevej, Høng – Kalundborg

Kl. 02.48 på Gørlev Landevej mod syd kørte en hurtig knallert, som politiet måtte trykke på speederen for at indhente. Patruljen konstaterede, at knallerten kørte væsentligt over det tilladte. Den 22-årig knallertfører fra lokalområdet blev stoppet, og knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse, da knallertens tophastighed skal udmåles. Den 22-årige kan senere forvente at høre mere i sagen om den ulovlige knallert.

Varetægtsfængsling – Trusler mv. – Klosterparkvej, Kalundborg

En 30-årig mand fra Kalundborg blev fredag middag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for overtrædelser af straffeloven vedr. vold og trusler samt overtrædelser af knivloven, som han kunne mistænkes for at have overtrådt siden slutningen af 2021 og frem til torsdag aften, hvor han på Klosterparkvej og medbringende en kniv truede en mandlig beboer på livet.
Den 30-årige blev anholdt efter denne episode, hvorefter politiet og anklagemyndigheden kiggede på de verserende sager mod den 30-årige. Det resulterede i en beslutning om fremstilling i et grundlovsforhør med påstand om varetægtsfængsling for at få stoppet den 30-åriges kriminelle handlinger over for tilfældige borgere i Kalundborg.
Dommeren fulgte anklagemyndighedens påstand og afsagde kendelse om varetægtsfængsling foreløbigt frem til den 20. december 2022.

Indbrud i perioden

Omfartsvejen, Gørlev Sj.
Vejbjerggårdsvej, Høng
Eskebjergvej, Eskebjerg

Foto: ABW