Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/11/09 til 2022/11/22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Anholdelse – Spirituspåvirket kaptajn på fartøj – Asnæsvej, Kalundborg

Kl. 14.48 rykkede politiet ud til havnen i Kalundborg efter en anmeldelse om, at kaptajnen på et skib, der inden for kort tid ville sejle videre, kunne være påvirket af spiritus og dermed overtræde sølovgivningen i Danmark.

Politiet fik i havnen ved raffinaderiet kontakt til en 56-årig mand fra Rusland, der var kaptajn på det pågældende skib. Han deltog frivilligt i en alkometertest, der indikerede, at han var påvirket af alkohol i en sådan grad, at han ikke lovligt kunne varetage sin rolle som kaptajn på skibet.

Den 56-årige skibskaptajn blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af søloven, hvorefter han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Politiet afventer nu resultatet af analysen af den udtagne blodprøve, inden straffesagen mod kaptajnen kan afgøres. Han er fortsat i politiets varetægt, hvilket både Søfartsstyrelsen og skibets rederi er underrettet om.

Bilist uden kørekort fik taget bilen – Havnevej, Havnsø – Kalundborg

kl. 14.30 blev en 56-årig mand fra Føllenslev sigtet for at køre uden kørekort – igen. Han havde inden for de seneste tre år kørt gentagne gange, selvom han ikke havde generhvervet sit kørerkort efter en tidligere frakendelse. Bilen blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket den 56-årige accepterede. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Brand i bil – Gyvelbakken, Kalundborg

Kl. 17.08 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en bilbrand på Gyvelbakken i Kalundborg. Det viste sig, at ejeren af en personbil mindre end 10 minutter før anmeldelsen netop havde parkeret bilen i en garage, hvorefter bilejeren opdagede røg fra bilen.
Brandvæsnet lykkedes med at begrænse branden til selve bilen, så der skete ikke nogen skade på den garage, hvor bilen holdt. Ingen personer kom til skade ved branden, og politiet foretog sig ud fra de oplyste omstændigheder ikke yderligere i sagen.

Efterlyst mand med ulovlig kniv – Mullerup, Slagelse – Kalundborg

Kl. 15.27 standsede politiet en personbil i Mullerup med henblik på rutinemæssig kontrol af køretøjet og de to personer, som befandt sig i den.
Der var intet at udsætte på føreren eller køretøjet, men passageren var en 27-årig mand fra Haslev, som viste sig at være efterlyst af Sydsjællands og Lolland-Falsters politi. Han var ifølge Kriminalforsorgen ikke mødt op til afsoning af en frihedsstraf og derfor blevet efterlyst af politiet.

Den 27-årige blev på den baggrund anholdt, og ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af foldekniv med en bladlængde på ni centimeter. Det medførte en sigtelse for overtrædelse af knivloven og en beslaglæggelse af den ulovlige kniv som bevis i sagen.
Politiet sørgede efterfølgende for at aflevere den 27-årige til Kriminalforsorgen, så afsoningen af den idømte frihedsstraf kunne begyndes.

Færdselsuheld – Gørlev Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 10.37 var to bilister impliceret i et sammenstød på Gørlev Landevej, hvorved den ene part var endt i rabatten. To ambulancer og en læge var sendt til uheldsstedet.
Det viste sig, at en 19-årig mand fra Kalundborg som fører af en personbil havde påkørt bagenden af en forankørende personbil. Føreren af den påkørte bil – en 78-årig kvinde fra Gørlev Sj. – endte ude i rabatten.
Den 19-årige blev kørt på skadestuen til kontrol, og den 78-årige blev tilset af ambulancepersonalet. Ingen af dem havde pådraget sig behandlingskrævende skader, så politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i uheldet.

Kran væltet – Vestre Havnevej, Kalundborg

Kl. 15.43 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en ulykke på havnen i Kalundborg, hvor en kran var væltet.
Ingen var kommet til skade ved ulykken, som var sket på en pram, hvor en kran var væltet. Kranføreren havde været i stand til at kravle ud og uden at være kommet til skade.
Politiet har optaget rapport om ulykken for at få afklaret de nærmere omstændigheder i samarbejde med Søfartsstyrelsen, så det senere kan afklares, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Narkobilist overfaldt politiet – Slagelse Landevej, Kalundborg

Kl. 03.20 standsede politiet en personbil, som en 22-årig mand fra Kalundborg førte ad Slagelse Landevej i sydlig retning. Den 22-årige kunne mistænkes for at være påvirket af euforiserende stoffer under kørslen, idet en narkometertest indikerede påvirkning af cannabis.

Den 22-årige blev derfor sigtet for narkokørsel og anholdt, men overfaldt efterfølgende politipersonalet, som blev bidt og spyttet på, ligesom han forsøgte at nikke skaller. Politiet måtte derfor bruge peberspray til at pacificere ham, så han efterfølgende kunne få udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Sigtelserne mod den 22-årige blev også udvidet til at omfatte mistanke om overtrædelse af straffelovens bestemmelser om vold mod politiet, inden han mandag formiddag vil blive løsladt. Når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, vil han høre nærmere fra politiet om sagernes afgørelse.

Narkokørsel – Dybekær, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 10.40 anholdt og sigtede politiet en 28-årig kvinde fra Høng for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, der ved nærmere undersøgelse viste sig at have nedslidte dæk. Føreren fremviste et midlertidigt kørekort efter en bestået køreprøve en uge tidligere i anledning af en tidligere afgørelse efter en overtrædelse af færdselsloven.

Den 28-årige deltog i en narkometertest, der indikerede, at hun var påvirket af både cannabis og amfetamin under kørslen, hvorfor hun i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet oplyste den 28-årige om, at hun ville høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, og at politiet ville indkalde bilen til syn på grund af de ulovlige dæk på den.

Narkokørsel – Egemarkevej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 10.15 blev en 32-årig mand fra Kalundborg anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Egemarkevej.
Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Kalundborgvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 01.30 blev en 25-årig mand fra lokalområdet blinket ind til siden af en patrulje, da han kørte ad Kalundborgvej i Gørlev Sj. Standsningen var rutinemæssig, men det viste sig at føreren var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Bilisten var desuden i år blevet frakendt førerretten frem til år 2027 i en tidligere sag om spirituskørsel i gentagelsestilfælde. Han blev derfor også sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Bilen havde den 25-årige lånt, så ejeren blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden gyldigt kørekort.

Bilisten fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere i sine sager, når resultatet af blodprøveanalysen kommer.

Narkokørsel med narko i bilen – Nykøbingvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 12.30 anholdt og sigtede personale fra nærpolitienheden i Asnæs en 64-årig mand uden fast bopæl, da han kom kørende i en personbil ad Nykøbingvej i Snertinge.

Da den 64-årig kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, blev han sigtet herfor og fik efterfølgende ransaget bilen. Herunder fandt politiet i bilens handskerum 0,71 gram amfetamin, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Politiet løslod den 64-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel – Svallerup Landevej, Kalundborg

Kl. 20.36 fik politiet en anmeldelse fra en bilist, at føreren af en personbil af ukendte årsager var kørt over i den modsatte kørebanehalvdel, så anmelderen måtte undvige. Anmelderen var fulgt efter bilisten og fået standset personbilen på Svallerup Landevej.
Her fik politiet kontakt til en spirituspåvirket, 60-årig mand fra Kalundborg, som blev sigtet for spirituskørsel og anholdt kortvarigt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Straksdom i grundlovsforhør – Spirituspåvirket skibskaptajn – Kalundborg

En 56-årig mandlig skibskaptajn fra Rusland blev tirsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, efter at politiet havde modtaget analyseerklæringen fra den blodprøve, som var blevet udtaget hos skibskaptajnen efter en mistanke om påvirkning af spiritus under udførelsen af sit hverv som kaptajn på et skib i havnen i Kalundborg.

Skibskaptajnen havde en alkoholkoncentration i blodet på over 0,5 promille og blev derfor sigtet for overtrædelse af sølovgivningen med påstand om frakendelse af retten til at føre et skib.

Retsmødet endte med en straksdom til den russiske skibskaptajn, der blev idømt 20 dages betinget fængsel og frakendt retten til at føre et skib i et år samt udvisning af Danmark med et indrejseforbud de næste seks år. Sluttelig blev han frihedsberøvet efter hjemrejselovens bestemmelser, indtil udrejse af Danmark kan finde sted.

Mand fortsat efterlyst for overfald på kvinde – Svinninge – Holbæk
Den 41-årige Arturas Bauza fra Litauen, men med ophold i Danmark, er fortsat efterlyst af politiet, som mistænker ham for at stå bag et overfald på en 41-årig, kvindelig bekendt i Svinninge, idet han med en kniv påførte kvinden alvorlige, men ikke livstruende skader.

Politiet har med baggrund af efterlysningen fået nogle borger-henvendelser, som er blevet efterforsket yderligere, men uden at den efterlyste er blevet fundet.

Se efterlysningen af den 41-årige litauer på politiets hjemmeside, hvor der er nye fotos af den efterlyste samt foto af en stjernetatovering på hans højre hånd.

Tyveri fra personbiler – Høng – Kalundborg

Onsdag morgen modtog politiet fire anmeldelser om tyveri og forsøg herpå fra personbiler i Høng-området, hvor tyven(e) havde gået efter bilernes alufælge med dæk.
De fire personbiler havde holdt på tre privatadresser på Odinsvej, Kulbyvænget og Borrehaven i Høng, mens den fjerde bil havde stået hos en autoforhandler i Løve.

Tyverierne eller forsøg herpå var alle sket i løbet af natten mellem tirsdag og onsdag, og på Odinsvej havde tyven(e) kun nået at skrue boltene til alufælgene af. På de to andre privatadresser var der det ene sted stjålet to alufælge med dæk, mens fire fælge med dæk var stjålet det andet sted. I dette tilfælde var bilen blevet delvist klodset op på en ølkasse.
Ved autoforhandleren afslørede videoovervågningen, at to mænd i løbet af ca. 30 minutter fra kl. 05.36 lykkedes med at stjæle fire alufælge med dæk fra en af bilerne.

Politiet har nu optaget rapporter om tyverierne og forsøget herpå, hvorefter sagerne bliver efterforsket ud fra de oplysninger, som politiet har fået og ud fra de tekniske undersøgelser, politiet har foretaget på gerningsstederne.

Politiet vil dog gerne i kontakt med personer, der i løbet af natten mellem tirsdag og onsdag har bemærket noget usædvanligt i området i relation til tyverierne fra bilerne. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Ulovlig knallert stoppet – Gørlev Landevej, Høng – Kalundborg

Kl. 02.48 på Gørlev Landevej mod syd kørte en hurtig knallert, som politiet måtte trykke på speederen for at indhente. Patruljen konstaterede, at knallerten kørte væsentligt over det tilladte. Den 22-årig knallertfører fra lokalområdet blev stoppet, og knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse, da knallertens tophastighed skal udmåles. Den 22-årige kan senere forvente at høre mere i sagen om den ulovlige knallert.

Indbrud i Perioden

Omfartsvejen, Gørlev Sj.
Vejbjerggårdsvej, Høng
Eskebjergvej, Eskebjerg

Foto: ABW