Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/11/02 til 2022/11/15.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Anholdelse – Spirituspåvirket kaptajn på fartøj – Asnæsvej, Kalundborg

Kl. 14.48 rykkede politiet ud til havnen i Kalundborg efter en anmeldelse om, at kaptajnen på et skib, der inden for kort tid ville sejle videre, kunne være påvirket af spiritus og dermed overtræde sølovgivningen i Danmark.

Politiet fik i havnen ved raffinaderiet kontakt til en 56-årig mand fra Rusland, der var kaptajn på det pågældende skib. Han deltog frivilligt i en alkometertest, der indikerede, at han var påvirket af alkohol i en sådan grad, at han ikke lovligt kunne varetage sin rolle som kaptajn på skibet.

Den 56-årige skibskaptajn blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af søloven, hvorefter han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Politiet afventer nu resultatet af analysen af den udtagne blodprøve, inden straffesagen mod kaptajnen kan afgøres. Han er fortsat i politiets varetægt, hvilket både Søfartsstyrelsen og skibets rederi er underrettet om.

Brand i bil – Gyvelbakken, Kalundborg

Kl. 17.08 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en bilbrand på Gyvelbakken i Kalundborg. Det viste sig, at ejeren af en personbil mindre end 10 minutter før anmeldelsen netop havde parkeret bilen i en garage, hvorefter bilejeren opdagede røg fra bilen.
Brandvæsnet lykkedes med at begrænse branden til selve bilen, så der skete ikke nogen skade på den garage, hvor bilen holdt. Ingen personer kom til skade ved branden, og politiet foretog sig ud fra de oplyste omstændigheder ikke yderligere i sagen.

Brandundersøgelse – Vænget, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 23.10 rykkede brandvæsnet ud til en privat adresse, hvorfra der kom røg ud.
Det viste sig, at der kun var sket mindre skade på inventaret på adressen, hvor den mandlige beboer var blevet reddet ud i sikkerhed.
Branden havde kun forårsaget mindre alvorlige skader på inventaret på adressen, og politiet kunne efterfølgende ikke udelukke, at den 67-årige mandlige beboer formentlig selv havde givet anledning til brandens opståen.
Politiet kunne konstatere, at den 67-årige var meget ked af det, så han blev efterfølgende kørt til et hospital for at tale med sundhedsfagligt personale om sin livssituation. I den forbindelse ville den 67-årige blive kontrolleret for eventuel røgforgiftning.
Branden og årsagen til den undersøges nu nærmere af politiet.

Eftersøgning af nedtrykt mand – Kalundborg

Kl. 19.55 slog en kvindelig bekendt til en 37-årig mand fra Nordjylland alarm til politiet, idet den 37-årige i nedtrykt sindstilstand og efter mulig indtagelse af nogle piller havde forladt hendes bopæl i Kalundborg by. Den bekendte formodede, at han ville søge i retning mod Klosterskoven.
Flere politipatruljer, herunder et par hundepatruljer, blev indsat i eftersøgningen af den 37-årige, der kl. ca. 20.50 blev fundet i den nordlige del af Kalundborg by. Han blev i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen til en helbredskontrol, men blev efterfølgende indlagt til undersøgelse og eventuel behandling i anledning af sin sindstilstand.

Hashlugt gik i politinæsen – Saltoftvænge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 20.35 kom politiet forbi Saltoftevænge og bemærkede, at der lugtede af hash. Politinæserne færd ledte hen til en lejlighed, som betjentene besluttede sig for at undersøge nærmere. Politiet ransagede derfor lejligheden, hvor der ikke var nogen hjemme, og her fandt de bl.a. to gram hash og en peberspray, som blev beslaglagt. Da politiet vendte tilbage til adressen senere på aftenen traf de lejligheden beboer, som blev sigtet for våbenloven og lov om euforiserende stoffer. Manden vil få afgjort sagerne på et senere tidspunkt.

Indbrud i lampeforretning – Kirkevangen, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 04.48 fik politiet flere anmeldelser om, at nogen var i færd med at bryde i en lampeforretning på Kirkevangen i Gørlev Sj.

Politiet kørte hurtigt til stedet, men traf ikke nogen indbrudstyv ved ankomst til forretningen, der imidlertid var fyldt med røg fra en aktiveret røgkanon. En rude i et vindue ved siden af hovedindgangen var blevet knust, og under tyvens færden i forretningen var nogle kasser blevet væltet rundt.
Ejeren af forretningen ankom til stedet og kunne konstatere, at tyven(e) havde stjålet tre lamper til en værdi af ca. 15.000 kr.

Politiet har undersøgt stedet for eventuelle spor efter tyven(e), som der p.t. ikke foreligger noget signalement af. Flugten fra stedet efter indbruddet har politiet endnu heller ikke fået klarlagt, hvorfor politiet gerne hører fra personer, der kan bidrage med oplysninger hertil. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger om flygtende personer eller køretøjer i området omkring gerningstidspunktet.

Narkobilist overfaldt politiet – Slagelse Landevej, Kalundborg

Kl. 03.20 standsede politiet en personbil, som en 22-årig mand fra Kalundborg førte ad Slagelse Landevej i sydlig retning. Den 22-årige kunne mistænkes for at være påvirket af euforiserende stoffer under kørslen, idet en narkometertest indikerede påvirkning af cannabis.

Den 22-årige blev derfor sigtet for narkokørsel og anholdt, men overfaldt efterfølgende politipersonalet, som blev bidt og spyttet på, ligesom han forsøgte at nikke skaller. Politiet måtte derfor bruge peberspray til at pacificere ham, så han efterfølgende kunne få udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Sigtelserne mod den 22-årige blev også udvidet til at omfatte mistanke om overtrædelse af straffelovens bestemmelser om vold mod politiet, inden han mandag formiddag vil blive løsladt. Når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, vil han høre nærmere fra politiet om sagernes afgørelse.

Narkokørsel – Finderupvej, Høng – Kalundborg

Kl. 18.10 blev en 26-årig mand fra Korsør anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Finderupvej i Høng.

Den 26-årige fik udtaget en blodprøve på et sygehus og blev efterfølgende løsladt, så han nu kan afvente resultatet fra analyseerklæringen, før han hører nærmere fra politiet om sagens afslutning.

Spirituskørsel – Svallerup Landevej, Kalundborg

Kl. 20.36 fik politiet en anmeldelse fra en bilist, at føreren af en personbil af ukendte årsager var kørt over i den modsatte kørebanehalvdel, så anmelderen måtte undvige. Anmelderen var fulgt efter bilisten og fået standset personbilen på Svallerup Landevej.
Her fik politiet kontakt til en spirituspåvirket, 60-årig mand fra Kalundborg, som blev sigtet for spirituskørsel og anholdt kortvarigt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Indbrud i perioden

Bøgelundsvej, Rørby, Kalundborg

Fasanstien, Rørby, Kalundborg

Kirkevangen, Gørlev Sj.

Skolevænget, Kalundborg
Nørre Alle, Kalundborg
Svallerup Landevej, Svallerup, Kalundborg

Foto: ABW