Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/10/19 til 2022/11/01.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i skraldespand – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 17.25 opstod en brand i en skraldespand ved et kontor til en spillehal i Høng centeret. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var kraftig røgudvikling. Alle personer blev evakueret fra spillehallen og omkringliggende butikker. Sprinkleranlægget i centeret blev aktiveret, og brandvæsnet fik slukket ilden før den spredte sig. Der skete ikke de store brandskader og ingen personer kom noget til ved branden. Der skete dog røg- og sodskader i flere butikker i nærheden af branden. Da branden var slukket blev brandstedet undersøgt nærmere. Det viste sig, at branden formentlig startede på grund af et tømt askebæger. Politiet undersøger nu, om nogen skal sigtes for at have overtrådt reglerne i beredskabsloven.

Færdselsuheld – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 09.53 rykkede politiet ud til et færdselsuheld på Holbækvej nordøst for rundkørslen, idet to bilister var stødt sammen.
Det viste sig, at en 53-årig mand fra Kgs. Lyngby var kørt i en personbil ad Holbækvej mod nordøst, da han kørte ind i rabatten for at foretage en vending på vejen nordøst for rundkørslen.

Under vendingen blev han påkørt af en anden personbil, der af en 46-årig kvinde fra Svebølle blev ført ad Holbækvej også i nordøstlig retning.
Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, der dog forårsagede skader på de to biler, som efterfølgende måtte bugseres væk.
Politiet har optaget rapport om sammenstødet på grund af en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt i forbindelse med uheldet.

Færdselsuheld – Sydhavnsvej, Kalundborg

Kl. 13.01 ville en 61-årig mand fra Haslev i en personbil køre ud fra en tankstation på Sydhavnsvej. Han holdt tilbage for en anden bilist, der kørte i nordlig retning, men som svingede ind på tankstationen.
Den 61-årige begyndte samtidig sin udkørsel ud på Sydhavnsvej, men blev ramt af en motorcyklist, der kørte ad Sydhavnsvej i nordlig retning. Motorcyklisten væltede, men den 71-årige mandlige fører fra Kalundborg slap med diverse knubs.
Der skete mindre materiel skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om.

Lov om euforiserende stoffer / kniv- og våbenlov mv. – Høng – Kalundborg

Kl. 16.30 fik politiet en henvendelse om, at en kvinde og en mand var meget højlydte uenige om et eller andet, mens de opholdt sig på mandens bopæl i den centrale del af Høng. Manden var muligvis voldelig og truende med knive over for kvinden.
Politiet kørte hurtigt til stedet og fik kontakt til de to involverede, hvoraf ingen havde lidt fysisk overlast. Der var tale om en 28-årig mand fra Høng og en kvinde på 21 år fra Midtsjælland, som kendte hinanden i forvejen.

Ud fra de oplysninger, som politiet var i besiddelse af, foretog politiet nu en ransagning af mandens bopæl for at lede efter eventuelle ulovlige knive i anledning af kontroversen mellem parterne.
Ved ransagningen fandt politiet godt to gram kokain, en 18 cm lang kniv, en foldekniv med blad på 10,5 cm, et knojern, receptpligtig medicin til andre end den 28-årige, pølsemandspose, en digitalvægt og dopingmidler, som alt sammen blev beslaglagt som beviser i sager om de forskellige overtrædelser af lovgivningen.

Den 28-årige blev sigtet for de forskellige overtrædelser og afhørt til sagerne, inden politiet forlod stedet, efter at politiet var forsikret om, at ingen af parterne ville give anledning til yderligere uro på stedet.

Narkokørsel – Gørlev Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.53 anholdt politiet en 25-årig mand fra Slagelse i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i en personbil, som han havde ført ad Gørlev Landevej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Tømmerupvej, Kalundborg

Kl. 08.11 sigtede politiet en 32-årig mand fra Kgs. Lyngby for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en ældre personbil, som politiet standsede med henblik på rutinemæssig kontrol. Den 32-årige fører fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Nærpoliti på knallertkontrol – Kalundborg

Kl 07.30 var nærpolitiet fra Kalundborg mødt op ved Hvidebækskolen i Kalundborg, efter at flere borgere i området har beklaget sig over, at der blev kørt på ulovlige knallerter. Nærpolitiet var i dagens anledning taget på arbejde i civilt tøj og kunne derfor i ro og mag konstatere, hvilke unge, der muligvis havde et forklaringsproblem. En ung fyr nåede tilsyneladende at bemærke – trods det civile tøj – at nærpolitiet var på stedet, for han valgte at køre forbi skolen og komme gående retur til fods. Det lykkedes ham dog ikke at snyde politiet, så han fik besked på at hente sin knallert igen, og den blev efterfølgende på det medbragte rullefelt testet til at kunne køre 41 km/t. I alt syv unge fra skolen blev hentet ud fra klasserne og bedt om at tage deres knallerter frem, så de kunne komme på rullefeltet. Fire af knallerterne blev målt til at kunne køre for stærkt og der blev derefter taget kontakt til de unges forældre. De sigtede kan forvente en bøde i sagen.

Solouheld – Hestehavebakken, Kalundborg

Kl. 21.59 skete et solouheld, hvor en bilist kørte af vejen på grund af glat våd vej og endte i en hæk. En ambulance blev sendt til stedet, hvor den 19-årige mand fra Kalundborg, som førte bilen, blev tilset. Han var uskadt, og politiet registrerede uheldet.

Spirituskørsel – Højbuen, Høng – Kalundborg

Kl. 23.35 blev en 29-årig mand fra Høng sigtet for spirituskørsel i en personbil, som han havde ført ad Højbuen i nordlig retning. Alkometertesten havde afsløret, at han var påvirket over det tilladte, hvorfor han i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Når analyseerklæringen foreligger, vil han høre nærmere fra politiet.

To mænd fik forbud mod at komme på café – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 13.52 fik politiet anmeldelse fra en café i Kordilgade om, at to mænd lavede uorden på stedet. De to mænd var blevet nægtet at købe øl, da de i forvejen havde fået en tår over tørsten. Mændene nægtede at forlade caféen, og havde optrådt truende over for personalet og andre gæster. Kort efter kom de to mænd op at slås med en tredje mand foran caféen. En patrulje kørte hastigt frem, hvor de traf de to mænd, en 42-årig mand fra Kalundborg og en 36-årig mand fra Svinninge, som blev sigtet for at overtræde restaurationsloven for deres opførsel på caféen. Den tredje mand, som havde deltaget i slagsmålet, var gået fra stedet.

Den 42-årige mand var opfarende og nægtede at oplyse sit navn til patruljen, så han blev anholdt og sigtet for ikke at ville fortælle, hvem han var. Han taget med i detentionen til afrusning, og blev løsladt senere på aftenen. Den 36-årige blev bortvist fra stedet. De blev begge meddelt et forbud om at komme på caféen de næste to år, og kan derudover forvente en bøde i sagen.

Foto: ABW