Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/10/10 til 2022/10/18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Drabsforsøg – Mullerupvej, Mullerup, Slagelse – Kalundborg

Kl 23.42 blev det anmeldt, at der på en landejendom ved Gørlev skulle være blevet affyret et skud mod en 24-årig mand fra Kalundborg. Manden havde som følge af skuddet fået et strejfsår på siden af hovedet. Skudafgivelsen var tilsyneladende sket som følge af en overensstemmelse mellem to grupper af personer på stedet. To mænd på hhv. 27 og 35 år fra Vestsjælland blev anholdt og sigtet for drabsforsøg. Politiet har været på stedet hele natten og fortsætter i dag med yderligere ransagning på adressen. De to personer ventes fremstillet i grundlovsforhør i løbet af eftermiddagen mandag.

Fræk butikstyv på knallert – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 14.18 anmeldte personalet i en dametøjsforretning i Kordilgade, at de kort forinden havde været udsat for et frækt tyveri fra deres udstilling på gaden. En ung mand på en sort knallert kørte forbi forretningen og tog i forbifarten fire jakker, som hang på et stativ. Han var iført gråt tøj og sort hjelm. En kunde på gaden så tyveriet og gjorde personalet opmærksom på det. Værdien af jakkerne var samlet 2000 kr. Politiet optog rapport i sagen. Andre vidner som har bemærket det frække tyveri, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Færdselsuheld – Sæbyvej, Høng – Kalundborg

Kl 04.50 ramte en af politiets patruljevogne et stort hul midt på vejen. Bilen blev hårdt medtaget af uheldet, men de to politifolk slap uden skader. I den forbindelse kontaktede politiet brandvæsnet med besked om, at hullet var dårligt afmærket. Men kl 06.25 får politiet endnu anmeldelse om en bil, der overså hullet og kørte direkte hen over det med skader på bilen til følge.

Færdselsuheld / spiritus-/narkokørsel – Gl. Skovvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 00.44 rykkede redningspersonale og politiet ud til en bilist, der var forulykket og endt med påkørsel af et træ.
Det viste sig, at en 27-årig mand fra Svebølle var kørt i en personbil ad Gl. Skovvej mod øst, da han af ukendte årsager og uden øvrige trafikanters indblanding kørte af vejen. Herved rullede personbilen rundt og endte med at påkøre et træ. Den 27-årige fik reddet sig selv ud af den ramponerede bil og blev efterfølgende bragt til skadestuen til kontrol. Han var sluppet uden behandlingskrævende skader, men fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, da politiet mistænkte ham for at være påvirket under kørslen.
Politiet har nu optaget rapport om ulykken og afventer analyseerklæringerne fra de udtagne blodprøver. Den 27-åriges bil blev efterladt på uheldsstedet, så han selv kunne sørge for borttransport på et senere tidspunkt.

Knallertaktion og færdselskontrol – Jerslev/Ubby/Kalundborg

Politiet har den seneste tid fået flere anmeldelser om knallertkørsel i området omkring Ubby og Jerslev, der generer de lokale beboere. Derfor var lokalbetjente, færdselspolitiet og de operative forebyggere på gaden fredag aften. Selv om det hurtigt rygtedes på de sociale medier, at politiet var tilstede, så lykkedes det alligevel at få skrevet flere sager.
Politifolkene var desuden også forbi Hvidebækhallen, hvor der var samme aften var ungdomsfest, for at tage en snak med de unge, der stod bag hallen og drak alkohol.

Det blev til i alt fire sigtelser mod knallertførere. Blandt sagerne var en 15-årig dreng fra Kalundborg, der på Slagelse Landevej fik målt sin knallert til at køre godt 52 km/t. Han kan nu se frem til en betinget frakendelse af retten til at føre lille knallert. En 53-årig lokal mand blev standset på sin knallert, der hverken var registreret eller havde forsikringspapirerne i orden. Han blev alkometertestet til at have en promille på over 1 og desuden via narkometer testet på positiv for cannabis.

Da politiet kørte til hans bopæl for at ransage, valgte manden selv at tage 117 gram hash frem, som han havde skjult i et møbel. Han blev derfor sigtet for lov om euforiserende stoffer, og hashen taget med til destruktion.

Færdselspolitiet var også i Kalundborg by fredag aften, hvor tre bilister blev målt til at køre for stærkt på Holbækvej. De kørte alle mere end 30% for hurtigt og kan forvente bøder og klip. En bilist blev også her anholdt og sigtet for spirituskørsel og en anden blev sigtet sigtet for tale i håndholdt mobiltelefon. På Elmegade blev en 15-årig dreng fra Kalundborg sigtet for at køre uden hjelm på el-løbehjul. De sigtede kan alle forvente at høre mere fra politiet i deres sager.

Knivloven og lov om euforiserende stoffer – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 16.47 anmeldte en opmærksom borger, at der fra et solcenter i Kordilgade havde lydt et kvindeskrig, som om to mænd overfaldt en kvinde.
Politiet kørte hurtigt til stedet og fik kun kontakt til to unge mænd, men ingen kvinde. Der var tale om en 15-årig ung mand fra Kalundborg og 16-årig ung mand fra København. De var i besiddelse af to flasker lightergas og virkede nervøse over politiets ankomst til stedet.

Politiet kontrollerede begge og fandt den 15-årige i besiddelse af både en ulovlig kniv og godt ni gram hash. De ulovlige genstande blev beslaglagt som bevis i forbindelse med sigtelser mod den 15-årige for overtrædelse af både knivloven og lov om euforiserende stoffer.
Den 16-årige var ikke i besiddelse af noget ulovligt, og politiet foretog sig ikke yderligere i forhold til de to lightergasflasker, som de var i besiddelse af.

Efterfølgende underrettede politiet dog de to unge mænds værger og de sociale myndigheder om politiets fund hos den ene og bekymringen i forhold til lightergassen.

Mand udsat for vold – Bredgade, Kalundborg

Kl. 22.40 fik politiet en anmeldelse om, at flere personer var i slagsmål i området ved Kordilgade og Bredgade.
Ved politiets ankomst var slagsmålet ophørt, og personer havde forladt området, men en 53-årig mand fra Jerslev lå fortsat på jorden på parkeringsplads i Bredgade. Han blev indledningsvist tilset af personalet fra en tilkaldt ambulance, men blev senere kørt på skadestuen til undersøgelse i anledning af overfaldet i form af et eller flere slag.
Den 53-årige var ikke kommet alvorligt til skade, så politiet fik delvist klarlagt omstændighederne, der nu gør, at politiet skal have fat i en lokal mand fra Kalundborg, der er mistænkt i anledning af overfaldet.

Narkokørsel – Kirkevangen, Gørleve Sj. – Kalundborg

Kl. 08.12 stoppede en patrulje en personbil på Kirkevangen i Gørlev i en rutinekontrol. Bag rattet sad en 34-årig mand fra Store Fuglede, som i en narkometertest viste sig at være påvirket under kørslen. Han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Narkokørsel – Slagelsevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.30 blev en 20-årig mand fra Gørlev Sj. anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han havde ført ad Slagelsevej i sydlig retning. Narkometertesten indikerede nemlig, at han formentlig var påvirket af kokain under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Slagsmål og kniv – Svebølle, Kalundborg

Kl. 00.10 blev anmeldt et slagsmål ved Svebølle Station, hvor 7-10 unge mænd var røget i totterne på hinanden. En borger havde set, at en havde medbragt en kniv. En patrulje kørte hastigt frem, men da var slagmålet ophørt og ingen anmeldte, at være kommet noget til. Betjentene visiterede de unge, som de mødte på stedet, hvor en 15-årig ung mand fra Kalundborg blev fundet i besiddelse af en kniv og 3 gram hash. Han blev sigtet for at overtræde knivloven og lov om euforiserende stoffer. Den 15-åriges forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. De øvrige unge blev ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt. Den sigtede vil høre mere i sagen fra politiet.

Spiritus-/narkokørsel – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 01.50 blev en 24-årig mand fra Odense sigtet for både spiritus- og narkokørsel i en personbil, som han førte ad Slagelsevej mod syd. Han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Spirituskørsel – Gl. Rørbyvej, Rørby, Kalundborg

Kl. 14.46 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var set komme ud fra et supermarked med nogle øl, hvorefter han var kørt fra stedet i en varebil.

Politiet fik senere kontakt til varebilen, hvor en 36-årig mand fra Fjenneslev sad bag rattet. Han deltog i en narkometertest, der gav udslag ud over den tilladte påvirkning af alkohol. Politiet sigtede derfor den 36-årige fører for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve af ham til nærmere undersøgelse for alkohol.

Utryghedsskabende mand – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 16.17 havde en mand taget ophold i nærheden af en spiserestaurant i Kordilgade, men manden fremstod utryghedsskabende over for andre forbipasserende på vejen. Han råbte efter dem og truede med at slå dem ihjel, men uden at gøre udfald mod de personer, han råbte efter.

Politiet fik lidt senere kontakt til en spirituspåvirket og lettere uligevægtig, 30-årig mand fra Kalundborg. Ham har politiet mødt flere gange tidligere under tilsvarende omstændigheder, hvor han har optrådt utryghedsskabende over for andre. Den 30-årige fulgte straks politiets opfordring om at forlade stedet og gå hjem til sin bopæl i nærheden, så han blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd.

Foto: ABW