Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/09/21 til 2022/10/04.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Anmeldelse om lastbil med mistænkeligt indhold – Hallas Alle, Kalundborg

Kl. 09.45 fik politiet via alarm 112 melding om, at en udenlandsk lastbil var ankommet til virksomheden Novo Nordisk med varer til virksomheden. Blandt varer kunne der ifølge anmeldelsen befinde sig noget, som kunne være farligt for mennesker i nærheden.

Den anmeldelse medførte en stor udrykning fra både politiet, ambulancer og redningspersonale i øvrigt, ligesom virksomheden iværksatte egen sikkerhedsprocedure, således at personalet blev evakueret.

Hovvejen forbi virksomheden blev afspærret, mens politiet med tilkaldte sprængstofhunde og med assistance fra Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste undersøgte den pågældende lastbil.

Resultatet af undersøgelserne var, at der ikke blev fundet noget mistænkeligt hverken i eller ved den pågældende lastbil eller hos chaufføren, hvorfor virksomhedens evakuerede personale kl. ca. 12.20 kunne vende retur til arbejdspladsen. Herefter blev myndighedernes indsats afsluttet i området, og Hovvejen var igen farbar fra kl. ca. 12.35.
I mellemtiden var anmelderen – en 37-årig mand med udenlandsk oprindelse – blevet afhørt grundigt omkring sin mistanke mod den pågældende lastbil som baggrund for den foretagne anmeldelse.

Politiet vurderede herefter, at der ikke var grundlag for at sigte den 37-årige for falsk anmeldelse, men at der tilsyneladende var sket en slags sproglig misforståelse mellem de involverede parter på grund af anmelderens udenlandske oprindelse.
Politiet og de involverede parter vil nu efterfølgende evaluere forløbet, hvor ingen personer kom til skade.

Bilist kørte af vejen – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 12.08 mistede en 82-årig kvinde fra Stenløse af ukendte årsager herredømmet over bilen, da hun kørte ad Kalundborgvej i Snertinge mod vest. Bilen kørte af vejen og ramte nogle grantræer i vejkanten. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 82-årige blev kørt til tjek på sygehuset, men hun slap uden alvorlige skader. Ejeren af ejendommen med grantræerne blev orienteret om uheldet og politiet registrerede sagen.

Færdselsuheld – Flaskevejen, Høng. Kalundborg.

Kl 08.06 kørte en 45-årig kvinde fra Vestsjælland mod sydvest ad Tranevej i personbil, da hun ramte en varevogn på vej i samme retning som hende selv. Kvindens bil fortsatte 100 meter ud på en mark og ramte til sidst ind i en lade. Kvinden blev efterfølgende kørt til behandling på sygehuset.

Færdselsuheld – Holbækvej / Tingvejen, Kalundborg

Kl. 13.14 var to bilister impliceret i et sammenstød på Holbækvej ved Tingvejen, således at trafikken i det østgående spor på Holbækvej blev spærret efterfølgende.

Det viste sig, at en 50-årig mand fra Rødovre som fører af en varebil med en tilkoblet trailer, hvorpå en bil stod, var kørt ad Tingvejen mod nord frem til krydset ved Holbæk. Han havde lavet et højresving med lav hastighed og øgede langsomt sin hastighed under den fortsatte kørsel med vogntoget ad Holbækvej i østlig retning.

En 45-årig kvinde fra Svebølle kørte i en personbil også i østlig retning ad Holbækvej, men måtte nedsætte sin hastighed på grund af den 50-åriges langsomme acceleration. Hastighedsnedsættelsen opdagede en 30-årig mand fra Grevinge for sent, at han i sin personbil påkørte bagenden af kvindens bil. Den 50-åriges vogntog blev ikke direkte impliceret i uheldet, så han var ikke umiddelbart bekendt med sagen, før politiet fandt ham og gjorde ham bekendt med, at hans kørsel ville indgå i omstændighederne ved de to øvrige bilisters sammenstød.

Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet mellem de to personbiler med baggrund i den 50-åriges kørsel med sit vogntog for at få klarlagt, om færdselsloven kan være overtrådt.
Kl. ca. 14.30 var Holbækvej atter farbar i begge vognbaner, efter at et bugseringskøretøj havde fjernet de implicerede biler.

Færdselsuheld – Hovedgaden, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 11.06 blev en 90-årig mand fra Jerslev Sj. formentlig blændet af solen, da han på sin lille knallert kørte ad Hovedgaden mod syd og ville overhale en traktor, der var standset i vejsiden. Knallertkøreren ramte venstre, bageste del af traktoren, men slap uskadt fra påkørslen. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld – Juelsmindevej, Kalundborg

Kl. 13.51 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist havde påkørt et hegn, men efterfølgende havde forladt uheldsstedet.
Politiet kunne på uheldsstedet konstatere, at et hegn var blevet påkørt i industriområdet. Det skadevoldende køretøj var ikke længere til stede, men ud fra oplysninger om nummerpladen fandt politiet frem til en 50-årig mand fra Kalundborg og hans bil. På bilen var der skader på dens ene side, hvilket tydede på, at bilen havde forvoldt skaderne på hegnet.

Politiet afhørte derfor den 50-årige, som havde været fører af bilen på uheldstidspunktet. I afhøringen indgik også det aspekt, at den 50-årige ikke havde underrettet relevante om de skader, han havde forvoldt. Der havde ikke været andre trafikanter involveret i uheldet, der var sket i forbindelse med kørsel i sydlig retning ad Juelsmindevej.Den 50-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Svebølle. Kalundborg.

Kl 21.06 kørte en 25-årig kvinde fra Kalundborg i en personbil mod nordøst, da hun pludseligt påkørte en langsomtkørende traktor uden lys og afmærkning, der kørte foran hende. Føreren af traktoren, en ung mand, valgte at løbe fra stedet, inden politiet nåede frem. Politiet har en vis ide om, hvem føreren af traktoren kan være, men har endnu ikke truffet ham nogle steder. Den 25-årige kvinde slap fra uheldet uden alvorlige skader.

Færdselsuheld – Slotsvænget, Kalundborg

Kl. 22.50 ønskede politiet at tale med to unge, der kørte sammen på en lille knallert ad Slotsvænget i østlig retning. Føreren af knallerten ønskede dog ikke at tale med politiet og påkørte i forsøget på at flygte en parkeret personbil.

Ingen kom til skade, men føreren af knallerten flygtede til fods, mens passageren forblev på stedet. Passageren var en 14-årig pige fra Kalundborg, hvis værger ankom til stedet og blev underrettet om omstændigheder ved færdselsuheldet. Senere fik politiet klarlagt identiteten på føreren, som var en 17-årig ung mand fra Kalundborg. Han blev efterfølgende opsøgt på sin adresse for at blive afhørt til sagen.

Bilejeren blev underrettet om påkørslen, og politiet fik knallerten transporteret til nærmere undersøgelse for eventuelle konstruktive ændringer.
Politiet har nu optaget rapport om færdselsuheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder og eventuelle overtrædelser af færdselslovgivningen.

Færdselsuheld – Svallerup Landevej / Svallerup Bygade, Svallerup, Kalundborg

Kl. 07.39 var to bilister stødt sammen i det firbenede vejkryds Svallerup Landevej – Svallerup Bygade.
Det viste sig, at en 45-årig kvinde fra Kalundborg var kørt i en varebil ad Svallerup Bygade frem til krydset ved Svallerup Landevej (rute 22), hvor hun ville fortsætte lige over og videre ad Østervang. Efter fremkørsel over vigelinjen stødte hun sammen med en 32-årig kvinde fra Kalundborg, der i en personbil kørte ad Svallerup Landevej i sydlig retning.

Ingen af de to parter kom til skade ved sammenstødet, der forårsagede mindre skader på de to biler. Efter sammenstødet holdt de begge i vejsiden og var ikke til ulempe for trafikken i krydset.
Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Kanonslag – Hovedgaden, Jerslev, Kalundborg

Kl 00.03 kom der anmeldelse om, at der sprang flere kanonslag i byen. En beboer meddelte, hans postkasse var blevet sprunget i luften. Han havde set en halv snes unge i sort tøj løbe fra stedet. En patrulje runderede i området og fik i den forbindelse øje på fem unge, heraf to fra Kalundborg og fik sikret sig deres generalia. Det skal nu undersøges nærmere, om de kan sættes i forbindelse med hærværkssagen.

Kvinde bedraget af falsk bankdame – Kalundborg

Søndag middag anmeldte en 75-årig kvinde fra den nordvestlige del af Kalundborg kommune, at hun lørdag aften var blevet franarret et sekscifret beløb af en falsk bankdame og en falsk politimand.

En kvinde ringede lørdag kl. 18.45 til den 75-årige og sagde, at hun kom fra Nordea Bank. “Bankdamen” oplyste, at der var ved at blive overført et stort pengebeløb fra den 75-åriges konto, men at banken fik forhindret, at hun mistede penge. Den 75-årige fik af vide, at hun blev stillet om til en”politimand”, som ville hjælpe hende med at sikre hendes penge.

Den falske politimand gav troværdige oplysninger om navn og tjenestenummer, så den 75-årige gik med til at flytte sine penge i depot på en “sikker konto”. Hun overførte det store pengebeløb over flere omgange og blev først senere klar over, at hun var blevet udsat for bedrageri.

Sagen efterforskes nu af politiets NCIK-afdeling – Nationalt Center for IT-Kriminalitet.

Bedragere som udfører denne type svindel er vanvittigt dygtige til at overtale og narre folk. Det vigtigste budskab som politiet ønsker udbredt er, at banker eller politiet ALDRIG ville bede borgerne om at overføre penge, aflevere kreditkort eller oplyse NEM-id/Mit-id oplysninger. Tal med dine pårørende og bekendte om risikoen for at få opkald fra udspekulerede kriminelle og ring til politiet, hvis du modtager opkald – også selvom det ikke lykkes bedragerne at franarre penge. Ring på tlf. 114, hvis du har spørgsmål eller får mistænkelige henvendelser.

Mand sigtet for hærværk – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 23.10 fik politiet anmeldelse om, at en mand havde sparket til en glasdør i Høng Centeret, så døren gik i stykker. En patrulje kørte til centeret, hvor de traf en kraftigt påvirket 44-årig mand fra Kalundborg kommune, som ikke kunne tage vare på sig selv. Han blev taget med til afrusning i detentionen, da han ikke var egnet til at færdes på gaden. Den 44-årige blev sigtet for hærværk på døren og kan forvente et erstatningskrav i sagen.

Narkokørsel – Gørlev Landevej, Gørlev – Kalundborg

Kl. 18.29 blev en 35-årig kvinde fra Kalundborg sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Gørlev Landevej mod syd. Hun blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve, der nu skal undersøges for euforiserende stoffer.

Røveri af øl – Slagelsevej, Kalundborg

Kl 20.59 anmeldte personalet i et supermarked, at en kunde havde lagt tre giraf-øl på båndet ved kassen, men manden var så aggressiv, at de havde bedt ham forlade butikken. Manden tog derfor de tre øl og ville gå fra stedet, men da medarbejderne fortalte, at de ville ringe til politiet, hvis han gik med de ubetalte varer, så truede manden sig fri og dermed udviklede optrinnet sig til et røveri. Politiet vil nu gennemse overvågning fra stedet for at identificere gerningsmanden.

Spiritus-/narkokørsel på knallert mv. – Margrethevej, Kalundborg

Kl. 17.15 bemærkede en patrulje en knallertkører uden styrthjelm køre ad Margrethevej på en lille 30-knallert.

Det viste sig at være en 53-årig mand fra Kalundborg, som indledningsvist blev sigtet for kørsel uden styrthjelm. Politiet fandt efterfølgende også grundlag for sigte ham for både spirituskørsel og formodet kørsel i narkotikapåvirket tilstand på knallerten, så han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Spirituskørsel på to hjul – Bredgade, Kalundborg

Kl. 17.22 blev en 28-årig mand fra Kalundborg stoppet på en knallert på Bredgade i en rutinekontrol. Den 28-årige havde en promille over det tilladte, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Politiet mistænkte, at knallerterne var konstruktivt ændret, så det ikke længere kunne defineres som en knallert. Derfor blev køretøjet indbragt til nærmere undersøgelse, som skal afgøre, om det reelt var en motorcykel han kørte på.

Den 28-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven og undersøgelsen af “knallerten”, hvorefter den sigtede vil høre mere i sin sag.

To narkopåvirkede knallertførere – Møllestræde, Kalundborg

Kl. 17.45 så en patrulje to knallerter køre sammen af Møllestræde i Kalundborg. Betjentene besluttede at standse dem i en rutinekontrol, og det viste sig at være en god beslutning. Begge mandlige knallertførere, en 42-årig og en 43-årig fra Kalundborg, viste sig at være påvirket af euforiserende stoffer. De blev derfor sigtet for narkokørsel, anholdt og kørt til blodprøveudtagelse, hvorefter de blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter de to vil høre mere i deres sager.

Foto: ABW