Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/09/07 til 2022/09/19.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Indbrud i værksted – Søndervang, Bjerge Strand, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 07.12 fik politiet en anmeldelse fra en tømrervirksomhed om, at nogen havde begået indbrud på stedet i løbet af natten. En varebil var stjålet fra stedet.

Politiet undersøgte virksomheden og kunne konstatere, at en rude var blevet knust for at skaffe sig adgang til tømrerfirmaets lokaler. Her var flere reservenøgler til virksomhedens køretøjer blevet stjålet, men kun et af køretøjerne – en hvid varebil af mærket Citroen Jumper med nummerpladen BB78961 – var blevet stjålet.

Varebilen er nu blevet efterlyst som stjålet, og politiet afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser på gerningsstedet.

Færdselsuheld – Kalundborgvej / Højstedvej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 07.53 rykkede politiet ud til et sammenstød mellem en bilist og en knallertkører i krydset Kalundborgvej – Højstedvej.
Det viste sig, at ingen af parterne havde behov for at komme på skadestuen, selv om knallertkøreren var væltet som følge af sammenstødet med bilisten.
En 55-årig mand fra Føllenslev var inden uheldet kørt på en lille 30-knallert på cykelstien ad Kalundborgvej mod sydvest, da ud for Højstedvej strejfede en svingende bilist og væltede. Bilisten var en 22-årig kvinde fra Føllenslev, som i en personbil var kørt ad Kalundborgvej mod nordøst og var i færd med at foretage et venstresving mod Højstedvej med lav hastighed.
Det skete kun mindre materiel skade på de involverede køretøjer, og politiet har nu optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt, om der kan være sket en overtrædelse af færdselsloven.

Narkokørsel – Slagelsevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.27 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Slagelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad Slagelsevej i Gørlev. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Tøj efterladt på stranden – Kr. Helsinge Strandvej, Kr. Helsinge, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 15.05 anmeldte en lokal kvinde, at hun under en gåtur langs stranden havde set et par sandaler og en sweatshirt i børnestørrelse ligge efterladt, uden at der var nogen personer eller køretøjer at se i nærheden.
Politiet kørte en tur til det udpegede sted på stranden, hvor politiet tog sandaler og sweatshirten ud fra den konstatering, at der havde ligget en del sand ovenpå. Effekterne havde formentlig ligget på stedet i nogen tid, og derfor var der næppe nogen personer i nød eller savnet. Politiet havde ingen oplysninger om savnede i området og foretog sig ikke yderligere end at medtage effekter til destruktion, så andre ikke blev unødigt bekymrede.

Tøj stjålet fra udstilling – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 13.18 fik politiet en anmeldelse fra personalet i en tøjbutik om, at der tidligere på dagen havde været tyveri af diverse beklædningsgenstande fra udstillingen foran forretningen. Tre kvinder havde været meget interesseret i tøjet, som pludselig var væk. Et vidne havde set dele af de tre kvinders adfærd og henledte butikspersonalets opmærksomhed på en parkeret bil, hvori det stjålne tøj kunne ses.
Da en af de tre kvinder kom retur til bilen, var hun blevet tilbageholdt som mistænkt i sagen, som politiet undersøgte nærmere.

Den tilbageholdte kvinde var en 39-årig kvinde fra Korsør, som blev anholdt som mistænkt i sagen. Kvinden var i besiddelse af bilnøglen til den bil, hvori det stjålne tøj kunne ses. Ved en efterfølgende undersøgelse af bilen fandt politiet det stjålne tøj, som fortsat var på bøjler og forsynet med prismærker. De stjålne beklædningsgenstande havde en udsalgspris på mere end 13.000 kr., og tøjet blev straks udleveret til tøjbutikken.
Den 39-årige kvinde blev sigtet for tyveri af tøjet sammen med de to p.t. ukendte kvinder og afhørt til sagen. Politiet løslod hende efterfølgende, da grundlaget for en fremstilling i grundlovsforhør efter en nøjere juridisk vurdering ikke fandtes at være til stede. Hun vil dog høre nærmere fra politiet, når efterforskningen i sagen er afsluttet.

Tyveri af veteranknallerter – Sæby, Høng – Kalundborg

Kl 11.22 kom der anmeldelse om, at der havde været indbrud i en lagerhal, hvorfra der var stjålet en halv snes udstillede veteranknallerter. Indbruddet formodes at være sket i tidsrummet fra torsdag eftermiddag og frem til torsdag formiddag. Politiet hører gerne fra vidner, der har set noget mistænkeligt i området i det tidsrum, eller som på anden vis har kendskab til, hvad der er sket med de stjålne knallerter.

Bilist og motorcyklist i uheld – Tranemosevej, Reerslev, Ruds Vedby – Kalundborg

Kl. 16.06 skete et sammenstød, da en bilist drejede ind til en ejendom, men stødte sammen med en modkørende motorcyklist. Bilisten, en 63-årig mand fra Holbæk, kørte mod nordvest, hvor han i Reerslev skulle svinge ind ved en ejendom. I forbindelse med svingningen kørte bilisten sammen med motorcyklisten, en 52-årig mand fra Brøndby, som kom til skade ved sammenstødet. Motorcyklisten blev hentet med lægehelikopter og bragt til sygehuset med alvorlige skader, men han var ikke i kritisk tilstand. Bilisten blev tilset i ambulance. Vejen blev spærret mens redningsberedskabet arbejdede på stedet. Brandvæsnet stod for at fjerne lækket olie fra vejbanen.

Den 63-årige bilist havde ikke et gyldigt kørekort, da han var frakendt førerretten i en gammel sag om spirituskørsel. Han blev rutinemæssigt testet med alkometeret, men var ikke påvirket. Bilisten blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, og politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne omkring uheldet.

Grundlovsforhør – Færdselsuheld mv. – kvinde omkommet – Skovvejen, Svebølle – Kalundborg

Kl. 11.38 fik politiet via alarmcentralen melding om et alvorligt færdselsuheld, idet to biler var stødt frontalt sammen på Skovvejen, Svebølle, på en strækning, hvor der er én vognbane i hver retning. Ambulancer, redningspersonale og lægehelikopteren var sendt til uheldsstedet, og vejen var som følge af uheldet og redningsindsatsen spærret for trafik i begge retninger.
På uheldsstedet lå to personbiler med store skader i den ene side af vejen, og i bilerne var der i alt tre personer. I den ene personbil blev en 69-årig mand fra Kalundborg som fører reddet ud og fløjet i lægehelikopteren til Rigshospitalet. I samme bil befandt sig en 60-årig kvinde fra Kalundborg som passager, men redningspersonalet kunne konstatere, at hun var afgået ved døden som følge af sine alvorlige kvæstelser. Hun blev efterfølgende bragt til skadestuen i Holbæk, idet hun skal undersøges nærmere for at få fastlagt den konkrete dødsårsag. Redningspersonalet fandt i personbilen også en hund, der var afgået ved døden.

I den anden personbil blev en 18-årig mand fra Jylland reddet ud og med politieskorte bragt til Rigshospitalet til undersøgelse og behandling for sine skader, der viste sig ikke at være så alvorlige. En bilinspektør blev tilkaldt til at foretage undersøgelse af de implicerede køretøjer og uheldsstedet.

Under efterforskning af årsagen til ulykken kunne politiet vedr. parternes køretøjer konstatere, at den personbil, som den 18-årige havde været fører af, var meldt stjålet fra Hvidovre i starten af september. Den 18-årige blev således under indlæggelsen anholdt og sigtet for kørsel i den stjålne bil.

Efterforskningen i anledning af den stjålne bil blev sammenholdt med vidneforklaringer om, at den muligt var set sammen med en anden bil under kørslen i vestlig retning på Skovvejen. I den forbindelse fik politiet identificeret endnu en personbil, som viste også at være meldt stjålet fra Hvidovre i løbet af natten mellem lørdag og søndag. Denne stjålne bil var ikke impliceret i selve uheldet og var ikke i området under redningsindsatsen.

Rednings- og oprydningsopgaven blev afsluttet kl. ca. 15.00, hvor Skovvejen igen blev åbnet for trafik i begge retninger.

Den foreløbige konklusion på undersøgelserne i anledning af uheldet var, at den 69-årige som fører af sin personbil kørte ad Skovvejen mod øst, da en modkørende personbil ført af den 18-årige tilsyneladende kom over i den 69-åriges kørebanehalvdel med et frontalt sammenstød til følge. Politiet har rutinemæssigt fået udtaget blodprøver af de to førere for at få klarlagt, om de måtte være påvirkede af enten alkohol eller narkotika under kørslen. Den 18-årige havde ikke erhvervet sig et kørekort inden kørslen i den stjålne bil.

Søndag eftermiddag lykkedes det politiet at finde den anden stjålne bil i Køge Bugt-området, hvor politiet traf den kørende med en 17-årig fra Sydvestsjælland bag rattet. Han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i den stjålne bil uden førerret og fik efterfølgende udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af narkotika under kørslen.

Den 17-årige forblev i politiets varetægt efter afhøring i anledning af sigtelserne, idet hans færden og kørsel ad bl.a. Skovvejen forsøges klarlagt, herunder om han kan mistænkes for at have en rolle i forbindelse med færdselsuheldet.

Begge biltyve er fortsat i politiets varetægt, og anklagemyndigheden vil mandag kl. 13.00 fremstille både den 18-årige og den 17-årige i Retten i Holbæk i anledning af sagen, hvor de to anholdte bl.a. vil blive præsenteret for sigtelser om hensynsløs kørsel i de stjålne biler ad Skovvejen, inden ulykken skete. Anklagemyndigheden vil begære dørlukning under grundlovsforhøret af hensyn til den fortsatte efterforskning for at få klarlagt alle detaljer før og under den voldsomme ulykke.

Narkobilist med narko på sig – Lupinvej, Kalundborg

Kl. 00.15 blev en 37-årig mand fra Kalundborg anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil, fordi politiet mistænkte ham for at være påvirket heraf. Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af 0,9 gram kokain, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 37-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, og han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Bedrageri – Kalundborg

Kl. 04.47 fik politiet en henvendelse fra en 78-årig kvinde fra Kalundborg, som i løbet af natten indtil anmeldelsestidspunktet havde tænkt meget over, om hun var blevet snydt af nogle personer, der i forbindelse med telefonopkald havde udgivet sig for at være andre end dem, de reelt var.

Politiet fik ved en beroligende samtale med den 78-årige klarlagt, at hun torsdag aften var blevet ringet op af en fremmed mand, der udgav sig for at være en medarbejder i en bank. Manden påstod, at den 78-årige havde oprettet et forbrugslån, hvilket den 78-årige benægtede. Den falske bankmedarbejder ville derfor omstille opkaldet til politiet, så sagen kunne blive anmeldt.

Under en samtale med en mand, der havde præsenteret sig som politimand, blev den 78-årige vejledt om straks at overføre penge til en anden konto. Derfor skulle den falske politimand have oplyst koder til netbank og MitID osv. for at kunne hjælpe hende.
Den 78-årige var sluttelig blevet fuppet til at overføre et sekscifret beløb til anviste bankkonti, inden samtalen blev afsluttet og efterfølgende tvivl om rigtigheden af telefonopkaldene opstod hos den 78-årige.

Politiet oprettede en anmeldelse om bedrageri og vejledte den 78-årige om øjeblikkeligt at kontakte sit pengeinstitut i et forsøg på at få standset overførslerne til de fremmede bankkonti. Hvorvidt det lykkedes, afventer politiet nu oplysninger fra den 78-årige om.

Politiet efterforsker nu denne sag i lighed med mange andre lignende anmeldelser om bedrageri, hvor personer kontakter især ældre borgere og udgiver sig for at være f.eks. bankansatte eller repræsentanter for f.eks. politiet.
Under et eller andet påskud af økonomisk karakter fuppes de forurettede til enten at oplyse personlige oplysninger, som misbruges, eller til at foretage banktransaktioner, som de under normale omstændigheder ikke ville have foretaget.
De gode råd fra politiet er fortsat, at man aldrig skal give personlige og fortrolige oplysninger til personer, som man ikke kender i forvejen. Hverken bankansatte eller politiet vil bede om sådanne oplysninger fra en borger.

Færdselsuheld – Lerchenfeldvej, Kalundborg

Kl. 16.17 ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en cyklist og en personbil var impliceret.
En 14-årig dreng fra Kalundborg var kommet lettere til skade og blev i ambulancen bragt til skadestuen til undersøgelse og behandling for sine skader som følge af sammenstødet med bilisten.

Det viste sig, at den 14-årige var kørt på cykel ad en sti ved et grønt områdt lige nord for Asser Rigsvej og havde til hensigt at krydse Lerchenfeldvej i østlig retning for at køre ad en mindre vej ind til en parkeringsplads ved Klosterskoven.
Under passage af Lerchenfeldvej blev han påkørt på sin højre side af en personbil, som en 38-årig kvinde fra Kalundborg førte i nordlig retning.
Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved cyklistens passage af vejen.

Ukrudtsbrænder årsag til brand – Frederiksberg, Svebølle – Kalundborg

Kl. 18.30 måtte den mandlige beboer på en privat adresse tilkalde brandvæsnet, fordi der var udbrudt brand i brændeskuret på stedet.
Brandvæsnet forsøgte at begrænse skaderne på brændeskuret, som udbrændte, efter den mandlige beboer havde anvendt en ukrudtsbrænder flere steder på grunden.

Politiet sigtede en 45-årig mand fra Svebølle for uforsigtighed i forbindelse med brugen af ukrudtsbrænderen, hvorfor han nu kan forvente at få en bøde som afgørelse på sagen om overtrædelse af brandlovgivningen.

Færdselsuheld – Nykøbingvej, Ørslev, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 15.01 mistede en 29-årig kvinde fra Svinninge kontrollen over sin personbil, da hun kørte ad Nykøbingvej i sydlig retning. Af ukendte årsager var hun kommet lidt for langt over i den modsatte kørebanehalvdel, og i forbindelse med korrektion herfor mistede hun kontrollen over bilen, så den kørte ud i grøften og påkørte et stendige efterfølgende.

Bilen fik skader, så diverse væsker løb ud og måtte opsamles ved redningsberedskabets foranstaltning.
Ingen øvrige trafikanter blev involveret i ulykken, og den 29-årige blev bragt til en skadestuen til kontrol, men var altså slukket uskadt fra uheldet.

Spirituskørsel på stjålet knallert – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 22.01 anholdt og sigtede politiet en 60-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel på en lille 30-knallert, som han førte ad Holbækvej i østlig retning.
Knallerten var uden nummerplade og sås meldt stjålet i politiets systemer, idet knallerten i starten af september måned var blevet stjålet i dagens løb fra området ved Kalundborg Gymnasium.

Den 60-årige knallertkører fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhørt til sagerne, inden han blev løsladt og kan afvente resultatet fra analyseerklæringen.
En 50-årig mand fra Kalundborg blev som ejer af knallerten underrettet om, hvor han kunne afhente sin knallert, som han nu er i besiddelse af igen.

Tricktyveri – Nygade, Kalundborg

Kl 13.28 blev det anmeldt, at en 94-årig mand var blevet frastjålet sin pengepung. Manden var kommet gående med sin rollator, da to mænd henvendte sig til ham.

Den ene mand puffede pludseligt til den ældre herre, mens den anden så begyndte at beføle ham på lommerne og tog hans pung. De to mænd løb derefter fra stedet via Bredgade. Manden kunne desværre ikke give noget nærmere signalement af de to.

Politiet efterforsker nu den meget frække sag over tricktyveri og hører gerne fra vidner, der har set tyveriet eller de to mænd løbe fra stedet. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Hørve – Kalundborg

Kl 13.50 ramte to biler hinanden i krydset ved Dragsmøllevej. En 74-årig kvinde fra Odsherred skulle svinge til venstre, da hun blev ramt af den anden bil ført af 19-årig ung mand fra samme område. Kvindens bil fortsatte ud i rabatten og ramte et par vejskilte og hun blev efterfølgende kørt til sygehuset i en tilkaldt ambulance – dog uden alvorlige skader. Til gengæld var der store skader på begge biler.

Narkokørsel – Svallerup Bygade, Svallerup, Kalundborg

Kl. 14.37 blev en 37-årig mand fra Kalundborg anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil, som han førte i østlig retning ad Svallerup Bygade. Narkometertesten havde givet udslag for påvirkning af kokain under kørslen, hvorfor den 37-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse. Han vil nu høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Indbrud i perioden

Ågårdsvej, Bakkendrup, Gørlev Sj.
Sæbyvej, Sæby, Høng
Engvej, Kalundborg (forsøg)
Nytorv, Kalundborg

Foto: ABW