Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/08/23 til 2022/09/06.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Butikstyveri og dokumentfalsk i Høng/Gørlev, Kalundborg

En 33-årig kvinde fra Serbien blev ved Retten i Holbæk varetægtsfængslet til den 20/9-22 som sigtet for dokumentfalsk og butikstyveri i forening med en mand og en kvinde i Netto i Gørlev og Høng, hvor hun fremviste et falsk kørekort ved anholdelsen.

Udenlandske butikstyve stoppet af gæve naboer – Høng/Gørlev – Kalundborg

Kl. 17.50 fik politiet anmeldelse om, at tre udlændinge havde stjålet varer i Netto i Høng. En mand, de var kunde i Netto havde bemærket, at de tre havde en mistænkelig adfærd og holdt øje med dem. En kvinde tog varer ind under sit tøj og i deres bil lå dagligvarer, som ifølge anmelderen kunne være tyvekoster fra supermarkeder. Kunden gjorde personalet opmærksom på episoden, men de nåede ikke at stoppe de tre mulige butikstyve, som kørte fra stedet.

Kunden tilkaldte sin nabo og sammen besluttede de to mænd at se, om udlændingene også havde tænkt sig at besøgte Netto i Gørlev. Den udenlandske bil holdt ganske rigtig på parkeringspladsen, og i Netto befandt de tre mistænkte personer sig. De to naboer holdt øje med dem og kontaktede politiet. De tre mulige butikstyve havde formentlig lugtet lunten, så de kørte fra stedet. Naboerne kørte efter og fik ledt politiet på sporet af den udenlandske bil.

Sydsjællands Politi fik stoppet den udenlandske bil på Vestmotorvejen ved Slagelse og de tre personer, en kvinde og to mænd fra Serbien blev anholdt og sigtet for at stjæle fra Netto i Høng og Gørlev, men også fra flere andre dagligvarebutikker i området for omkring 2500 kr. i alt.

De tre anholdte, en 33-årig kvinde, en 51-årig kvinde og en 45-årig mand, blev alle taget med til politistationen til afhøring. Den 33-årige kvinde legitimerede sig med et serbisk kørekort, som senere viste sig at være falsk. Hun blev derfor sigtet for dokumentfalsk. Den 45-årige mand og den 51-årige kvinde havde bopæl i Danmark. De blev løsladt, da der ikke blev fundet grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør. Den 33-årige kvinde havde ikke lovligt ophold i Danmark, og vil mandag blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling for dokumentfalsk og butikstyveri. De to øvrige sigtede vil senere høre mere i deres sager.

Politiet vil gerne advare andre mod opkald fra personer, der udgiver sig for at være fra politiet. Stil kritiske spørgsmål og afbryd telefonsamtalen, hvis du er i tvivl om henvendelsen er reel. Oplys aldrig personfølsomme oplysninger som f.eks personnummer eller Nem-ID, koder eller oplysninger om betalingskort.

Narkokørsel – Høng Landevej, Høng – Kalundborg

Kl. 01.19 standsede politiet en personbil, som kom kørende ad Høng Landevej i nordvestlig retning. Bilen blev ført af en 24-årig mand fra Slagelse. Manden var påvirket af euforiserende stoffer og blev sigtet for narkokørsel. Han var anholdt kortvarigt, mens han fik udtaget en blodprøve, og derefter blev han løsladt. Han kan forvente at høre fra politiet, når resultatet af blodprøve er klar.

Narkokørsel – Holbækvej, Kalundborg

kl. 16.40 sigtede og anholdt politiet en 50-årig mand fra Svebølle for narkokørsel, da han blev stoppet på Holbækvej mod øst i Kalundborg. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når svaret på blodprøven kommer vil bilisten høre mere i sagen.

Hærværk – Nykøbingvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 20.46 anmeldte en lokal kvinde, at to drenge havde banket på hendes dør kort forinden. Hun havde ikke lukket op trods deres banken, hvorefter drengene var gået fra stedet.
Efterfølgende havde kvinden hørt et højt brag og konstateret, at en rude ud mod forhaven var blevet knust. Kvinden mistænkte nu drengene for at have forøvet hærværket, hvorfor politiet nu har optaget en rapport herom i et forsøg på at få identificeret drengene.
De to mistænkte blev af kvinden beskrevet som unge mænd i 14-16 års alderen, den ene iført kasket, grå bluse, løse jeans og hvide sko, mens den anden var iført sort jakke med noget rødt på ærmerne, sorte bukser og sorte sko.
Politiet har været på stedet for at foretaget diverse tekniske undersøgelser i håb om, at eventuelle spor fra stedet også kan være med til at identificere de mistænkte.

Narkokørsel – Slagelse Landevej, Kalundborg

Kl. 12.46 stoppede politiet en polsk bil med en 40-årig mand fra Polen med adresse Danmark bag rattet. Manden blev testet positiv for hash i en narkometertest, så han blev anholdt, siget for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter han vil høre mere i sagen.

Narkobilist i uheld – Andaksvej/Tømmerup Holmevej, Kalundborg

Kl. 16.40 skete et uheld i krydset Andaksvej/Tømmerup Holmevej i Kalundborg, hvor en personbil og en varebil stødte sammen. Personbilen med en 69-årig mand fra Kgs. Lyngby bag rattet kørte ad Tømmerup Holmevej mod nord, og kørte frem i krydset ved Andaksvej hvor han stødte sammen med varebilen, som kørte i vestlig retning. Den 69-årige mand havde ubetinget vigepligt i krydset, men overså dette og kørte frem. Ingen personer kom noget til ved sammenstødet, men bilerne fik skader.

Føreren af varebilen, en 21-årig mand fra Kalundborg, blev testet positiv i en narkometertest, så han blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse og herefter løsladt. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet, og afventer nu resultatet af blodprøven.

Drenge stjal øl, vand og chips – Torvet, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.29 blev en patrulje sendt til Super Brugsen i Ubby, hvor personalet havde tilbageholdt to drenge, som havde stjålet fra butikken. Drengene var gået ind i supermarkedet, hvor de
tog en ramme øl, en ramme Coca Cola og en pose chips, hvorefter de forlod forretningen uden at betale. De to drenge blev stoppet uden for butikken og taget med ind i baglokalet, hvor politiet blev tilkaldt, og deres forældre orienteret.

De to drenge på 14 og 15 år fra Kalundborg kommune blev afhørt af politiet med forældrene til stede. Den 15-årige blev sigtet for butikstyveri, men den 14-årige er for ung til at kunne straffes. Drengene fik herefter lov til at gå, men den 15-årige kan forvente en bøde i sagen. Politiet orienterer desuden til de sociale myndigheder, som følger op på drengenes sag.

Spirituskørsel – Hareskovvej, Kalundborg

Kl. 14.48 påkørte en 61-årig lokal mand en lysmast i østlige retning ad Hareskovvej i Kalundborg. Manden kørte af ukendte årsager af vejen i sin varebil og påkørte lysmasten i den sydlige del af vejen, hvorefter varebilen rullede rundt og landede på siden. Lysmasten væltede ved påkørslen, så politiets vagtcentral bestilte el-selskabet til at udbedre skaderne.

En patrulje kørte til stedet og testede manden med alkometeret, som viste at hans promille var for høj. Den 61-årige blev kørt til tjek på sygehuset, men han kom ikke noget alvorligt til. Han fik udtaget en blodprøve, som skal afklare om hans promille under kørslen. Politiet optog rapport om uheldet.

Knallert påkørte parkeret lastbil – Kalundborgvej, Snertinge, Kalundborg

Kl. 12.09 kørte en 16-årig ung mand fra Jerslev Sj. på knallert ad Kalundborgvej mod vest i Snertinge, da han af ukendte årsager kørte ind i en lastbil, som holdt i siden af vejen. Lastbilens fører, en 46-årig mand fra Slagelse, var ved at læsse olie af ved en ejendom. Knallertføreren kørte op bag i den parkerede lastbil og væltede. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 16-årig blev bragt til sygehuset til behandling, da han kom lettere til skade og pådrog sig et brud på armen. Patruljen kontrollerede knallerten, som blev skønnet lovlig. Politiet optog rapport om uheldet, for at belyse omstændighederne.

Narkokørsel – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 08.12 sigtede og anholdt politiet en 23-årig mand fra Polen for narkokørsel, da han blev stoppet i en varebil på Slagelsevej i Kalundborg. En narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer, og blev taget med til en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kvinde anholdt for ulovligt ophold – Kalundborg

Kl. 16.10 foretog Udlændingeafdelingen kontrol på et bordel i Kalundborg, hvor de traf en 34-årig kvinde fra Thailand, som ikke havde lovligt ophold i Danmark. Hun blev anholdt og taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Kvinden er fortsat i politiets varetægt, mens hendes sag behandles og Udlændingestyrelsen tager stilling til, om kvinden kan udvises af landet.

Halmballe røg ind i forrude – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 16.19 røg en halmballe af en trailer og ramte forruden på en modkørende bil. Varebilen med en trailer belæsset med halmballer kørte ad Kalundborgvej mod øst med en 31-årig mand fra Kalundborg bag rattet, da en halmballe vristede sig fri i vinden. Den modkørende bilist, en 64-årig mand fra Kalundborg, blev ramt af den løsrevne halmballe, så forruden knustes. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 64-årige mand blev tilset for nogle skrammer på armene fra det knuste glas, men han fik ikke behandlingskrævende skader. Politiet optog rapport om uheldet med fokus på trailerens belæsning. En fører af et køretøj er forpligtet til at sikre sig, at den last man kører med er forsvarligt fastspændt. Den 31-årige bilist kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Narkokørsel på amfetamin – Slagelse Landevej, Kalundborg

Kl. 11.07 sigtede og anholdt en patrulje en 19-årige mand fra Gørlev Sj., som i en narkometertest blev fundet positiv for amfetamin. Bilisten blev stoppet, da han kørte nord ad Slagelse Landevej ved Ugerløsevej. Den 19-årig fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.
.

Sammenstød i kryds – Kalundborgvej, Viskinge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 15.37 skete et færdselsuheld i T-krydset ved Hovedgaden i Viskinge, da en 87-årig mand fra Kalundborg kørte frem i krydset, for at dreje til høre ad Kalundborgvej. Bilisten havde ubetinget vigepligt, men overså dette og kørte frem i krydset, hvor han ramte en 48-årig kvinde fra Svebølle som kørte ad Kalundborgvej mod øst. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor begge bilister og en kvindelig passager i den 87-åriges bil blev kørt til kontrol på sygehuset. Der var mistanke om, at den 86-årige passager var kommet til skade, men de øvrige parter slap uden personskade. Politiet følger senere op på, hvor alvorligt passageren kom til skade. Der blev optaget rapport om uheldet.

Mand med kniv anholdt – Ågerup Molevej, Kalundborg

Kl. 19.16 fik politiet et opkald fra en mand, som befandt sig på stranden ved Ågerup Molevej i Kalundborg. Manden var nedtrykt og truede med at skade sig selv. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de mødte en spirituspåvirket 42-årig mand fra Kalundborg, som havde en kniv i hånden. Han havde overfladiske snitsår i overkroppen, men var ikke kommet noget alvorligt til, så der var ikke brug for ambulance. Manden blev anholdt og taget med i detentionen til afrusning, hvor han blev tilset af en læge. Næste morgen var manden ædru igen, og han blev løsladt med en sigtelse for at overtræde knivloven.

Narkokørsel – Mullerupvej, Kalundborg

Kl. 10.42 blev en 30-årig mand fra Vemmelev sigtet for narkokørsel. Manden blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han er fortsat sigtet i sagen, som afgøres, når resultatet af blodprøven modtages af politiet.

Tyveri af knallert – Slagelsesvej, Kalundborg

Kl 14.48 fik politiet en anmeldelse om tyveri af knallert fra en faren til en 16-årig dreng, der ikke kunne finde sin knallert. Faren var kommet frem til den adresse, hvor knallerten var blevet stillet tidligere på dagen og her blev knallerten fundet i skjul bag en container. Knallertens lås var skåret over, og ved siden af knallerten lå værktøj samt en taske. Kort efter kom en 15-årig dreng til stedet for at hente tasken, og han blev sigtet for tyveri af knallerten. Den 15-årige kan forvente at høre mere i sagen fra politiet.

Narkokørsel – Torvet, Kalundborg

Kl. 11.05 blev en 30-årig mand fra Kolding anholdt, da han førte en bil uagtet at han var påvirket af euforiserende stoffer. Manden havde ikke førerret og blev sigtet for kørsel uden førerret. Han var kortvarigt anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve og blev derefter løsladt. Han er fortsat sigtet i sagerne, som afgøres på et senere tidspunkt, når politiet modtaget resultatet af blodprøven.

Indbrud i perioden

Engvej, Reersø, Gørlev
Kærbyvej, Kalundborg
Nytorv, Kalundborg – Forsøg

Foto: ABW