Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/08/02 til 2022/08/16.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i rækkehus – Solsiden, Bjerge, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 10.40 ringede naboerne til et rækkehus på Solsiden i Bjerge 112, da de så røg fra adressen. Politiet kørte frem til stedet, hvor de brød døren op for at sikre sig, at der ikke opholds sig personer i huset, som var i fare. Der ingen hjemme på adressen, hvor brændte i stuen. Brandvæsnet kom frem og fik slukket branden, som ikke nåede at sprede sig. Politiet fandt ikke umiddelbart noget mistænkeligt ved branden, som nu skal undersøges nærmere for at afklare brandårsagen.

Kl. 18.19 kom en anmeldelse om, at branden var blusset op igen i rækkehuset, Politi- og brandfolk kørte atter til stedet, hvor branden formentlig var antændt igen på grund af vinden, som havde fået en glød til at ulme. Det røg kraftigt, men brandvæsnet fik slukket branden. Brandefterforskere vil snarest muligt undersøges brandstedet.

Påvirket bilist uden kørekort – Nygårdsvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl.22.55 blev en 42-årig mand fra lokalområdet rutinemæssigt stoppet på Nygårdsvej i Eskebjerg. Det viste sig, at den 42-årige ikke burde have sat sig bag rattet, da han ikke havde et gyldigt kørekort og desuden var påvirket. Den 42-årige havde ikke generhvervet sin førerret efter en tidligere sag om spirituskørsel.

Ved dagens kontrol viste alkometeret en promille over det tilladte, og en narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer. Bilisten blev anholdt og sigtet for narko- og spirituskørsel uden førerret. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Narko- og spirituskørsel – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 08.50 blev en 50-årig mand fra Høng sigtet for spiritus og narkokørsel, da han kørte en personbil på trods af, at han var påvirket. Manden var anholdt i forbindelse med, at han fik udtaget en blodprøve, derefter blev han løsladt. Sagen bliver afgjort, når politiet har modtaget resultatet af blodprøven.

Kalundborg

Firhøjskolen – Trafikken forløb pænt. Ingen påtaler eller sigtelser.

Ved Nyrupskolen tirsdag morgen kiggede lokalbetjent Troels forbi til stor glæde for elever, forældre og skolen. Alt forløb godt og der var ikke behov for at give påtaler eller bøder. Troels lovede at kigge forbi snart igen og hilse på skolepatruljen. En dagplejemor på tur kiggede tilfældigt forbi, og de små kommende skolebørn fik en snak med Troels og fik lov til at sidde i en politibil.

Hvidebækskolen i Ubby – en knallertfører fik en påtale, men ellers forløb alt godt og lovligt.

Raklev Skole – Ingen påtaler eller sigtelser.

To overtrædelser af knivloven – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 18.00 bemærkede en patrulje ved gennemkørsel af Kordilgade to mænd, der som gæster sad på et serveringsområde ved en cafe.
Politiet tog kontakt til de to mænd på 31 og 53 år fra Sydjylland. De blev begge kontrolleret og hver især fundet i besiddelse af en hobbykniv med en bladlængde på 13,5 cm.

Knivene hos de to mænd blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af knivloven, som begge umiddelbart godt kunne erkende sig skyldige i. De havde nemlig ikke noget anerkendelsesværdigt formål med at medbringe knivene på et serveringsområde ved en cafe. Senere vil de begge høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Nybyvej, Kalundborg

Kl. 00.18 underrettede en 18-årig mand fra Kalundborg politiet om, at han var forulykket i en svag kurve på Nybyvej lidt nord for Beskesvej.
En patrulje kørte til uheldsstedet og fik kontakt til den 18-årige, som var sluppet uskadt fra uheldet, hvor ingen øvrige trafikanter var involveret.
Det viste sig, at den 18-årige var kørt i en personbil ad Nybyvej mod syd, men havde på grund af koblingsproblemer i en svag venstrekurve mistet kontrollen over bilen, så han efterfølgende påkørte en hæk og en kommunal brønddæksel.
Der skete skade både på den 18-åriges bil, hækkken og brønddækslet, men ud fra de konkrete omstændigheder registrerede politiet blot uheldet og den 18-åriges involvering heri.

Kalundborg

Svebølle Skole – ingen påtaler eller sigtelser

Rørby Skole- ingen påtaler eller sigtelser

Ubby Fri- og Idrætsefterskole – Eleverne agerede fint i trafikken og bilisterne viste hensyn. Alt forløb fint og ingen behov for at politiet måtte give påtaler eller skrive bøder.

Hvidebækskolen – De små elever mødte kl. 09.00. Trafikken forløb roligt, og alle overholdt færdselsreglerne. Lokalbetjent Jesper Engel oplevede glade børn og forældre, som hilste på og var glade for at se politiet.

Markbrand medførte evakuering af beboere – Ringsager, Mullerup, Slagelse – Kalundborg

Kl. 17.16 fik politiet underretning om, at brandvæsnet var rykket ud til en markbrand i området omkring Ringsager, Mullerup.
Brandvæsnet var ved politiets ankomst i fuld gang med slukningsarbejdet for at forhindre, at branden ville brede sig til områder med dyr og bebyggelse.

Branden udviklede en del røg, der drev tværs om flere adresser på Bildsøvej, hvor fire adresser blev evakueret, så beboere ikke unødigt opholdt sig i røgfanen fra markbranden. Samtidig afspærrede politiet en kortere strækning på Bildsøvej, så trafikanter heller ikke kom ind i røgfanen.

Efter omtrent en time lod politiet kl. ca. 18.45 de evakuerede beboere komme retur, ligesom afspærringen af vejen blev ophævet.
Politiet forlod området kl. ca. 19.00, men brandvæsnet fortsatte slukningsarbejdet frem til kl. ca. 20.00. Årsagen til branden kendes ikke, men der er ikke mistanke om, at nogen har begået noget strafbart i den knastørre natur. Der skete kun skade på afgrøder på den brændte mark, så hverken personer eller bygninger fik skader som følge af branden.

Bedrageri – Kalundborg

Kl. 20.50 blev politiet kontaktet af en 57-årig kvinde fra Kalundborg, som havde været udsat for bedrageri af en falsk bankansat og falsk politimand. Den 57-årige forklarede, at hun var blevet ringet op af en kvinde, der præsenterede sig som Charlotte Hansen fra Nordea, som forklarede, at der var blevet ansøgt om et lån på 76.000 kr. hos Nordea i hendes navn. Herefter viderestillede den falske bankdame den 57-årige til en mand, som præsenterede sig som Mads Emil Skovbo fra Rigspolitiets IT-afdeling.

Den falske politimand i røret bad den 57-årige kvinde om at samle de beløb, hun havde stående på sine konti på én konto, og derefter skulle hun overføre det samlede beløb til det, som manden i røret forklarede var en af politiets sikkerhedskonti, hvilket den 57-årige kvinde efterkom. Kvinden overførte i den forbindelse knap 50.000 kr. til en fremmed konto. Efterfølgende blev pårørende til den 57-årige kvinde mistænkelig og ringede til politiet på 114, hvor politiet kunne oplyse, at der ikke var nogen ansatte i politiet, der hedder Mads Emil Skovbo. Pengebeløbet var dog allerede overført til den påståede sikkerhedskonto.

Vågne borger afviste bedragere – Odsherred og Kalundborg

Kl. 10.11 anmeldte en 85-årig kvinde fra Nykøbing Sj. At hun torsdag aften omkring kl. 19.00 havde fået en opringning af en falsk politibetjent, som havde sagt, at der var oprettet lån i den 85-åriges navn. Kvinden havde dog hørt om den type bedragerisager og fattede mistanke, så hun havde ikke givet nogle oplysninger til “betjenten”.

Kl. 14.02 anmeldte datteren til en 87-årig kvinde fra Kalundborg, at den 87-årige tidligere på dagen var blevet ringet op af en “Mathias Hansen” fra Nordea Bank, der oplyste, at der var hævet penge på hendes kort fra Spanien. “Bankmanden” sagde, der derfor ville blive sendt en medarbejder til hendes adresse med et nyt kort. Den 87-årige hoppede dog ikke på dette bedrageriforsøg, også selvom svindleren kunne oplyse hendes adresse. Kvinden afbrød i stedet opkaldet og henvendte sig til sin datter, der anmeldte sagen.

Det er meget glædeligt, at borgerne er opmærksomme på risikoen for at blive bedraget på denne måde og afviser svindlerne. Vi er desuden meget glade for at sagerne alligevel anmeldes til politiet, så vi har et overblik over omfanget af denne type bedragerisager.

El-cyklist ramte fodgænger – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl.14.51 skete et uheld i et fodgængerfelt på Klosterparkvej i Kalundborg. En 79-årig kvinde fra Kalundborg kørte i sydlig retning på en el-cykel, hvor hun i fodgængerfeltet ramte en 49-årig lokal kvinde, der skulle krydse vejen. Fodgængeren slap uskadt fra uheldet og ringede 112, idet cyklisten styrtede og kom til skade ved sammenstødet. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor cyklisten blev kørt til behandling for brud på kroppen. Patruljen optog rapport om uheldet, for at belyse omstændighederne omkring sammenstødet.

Indbrud i perioden

Omfartsvejen, Gørlev Sj. – Forsøg
Elmegade, Kalundborg

Foto: ABW