Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/07/25 til 2022/08/08.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Påvirket bilist uden kørekort – Nygårdsvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl.22.55 blev en 42-årig mand fra lokalområdet rutinemæssigt stoppet på Nygårdsvej i Eskebjerg. Det viste sig, at den 42-årige ikke burde have sat sig bag rattet, da han ikke havde et gyldigt kørekort og desuden var påvirket. Den 42-årige havde ikke generhvervet sin førerret efter en tidligere sag om spirituskørsel.

Ved dagens kontrol viste alkometeret en promille over det tilladte, og en narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer. Bilisten blev anholdt og sigtet for narko- og spirituskørsel uden førerret. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Narkokørsel / lov om euforiserende stoffer – Eskebjergvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 06.50 tirsdag morgen standsede politiet en personbil, som en 31-årig mand fra Fyn var fører af. Han blev kontrolleret og mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen, hvilket en narkometertest bestyrkede, idet testen gav udslag for påvirkning af cannabis under kørslen.

Efter en sigtelse for narkokørsel i bilen oplyste den 31-årige, at han var i besiddelse af noget hash, som politiet fandt ved en efterfølgende ransagning på den adresse, hvor han opholdt sig. Ved ransagningen fandt politiet godt tre gram hash, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 31-årige blev tillige kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Maritimkontrol- Havnsø – Føllenslev – Kalundborg

Fredag og lørdag afholdt politiet maritim kontrol ved Havnsø i Kalundborg, hvor der var havnefest denne weekend. Fredag blev 23 fartøjer kontrolleret, hvor der blev skrevet sager. Fire havde ikke styr på deres speedbådscertifikat eller forsikringspapirer og to havde ikke medbragt redningsveste til alle personer på båden.
Lørdag blev 16 fartøjer kontrolleret mellem kl. 14.00-18.30, hvor fem blev sigtet for ikke at have medbragt speedbåds og/eller forsikringscertifikat. De sigtede kan forvente en bøde.

Betjentene oplevede generelt god stemning og borgere, som var tilfredse med, at der blev lavet kontrol på vandet.

Råbte ukvemsord til politiet – Dybekær, Gørlev Sjælland – Kalundborg

kl. 01.15 kørte en patrulje forbi en beværtning på Dybekær i Gørlev. En mand kiggede efter patruljen og råbte diverse ukvemsord efter patruljen, som holdt ind og rettede henvendelse til en 23-årig lokal mand, som blev sigtet for at overtræde restaurationsloven. En anden gæst, en 25-årig lokal mand, blandede sig i politiets arbejde. Han råbte grimme ting til betjentene, og havde generelt en opførsel, der var egnet til at forstyrre den offentlige ro og orden. Den 25-årige blev anholdt og taget med til stationen for at skabe ro på stedet. Også han blev sigtet for at overtræde restaurationsloven. De kan begge forvente en bøde.

Ukrudtsbrænder antændte skur – Finlandsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 13.03 kørte politi og brandvæsen til brand i et skur på Finlandsvej i Høng, hvor en 57-årig mand fra Svebølle havde været i gang med en ukrudtsbrænder. Flammen fra ukrudtsbrænderen havde antændt noget halm, som bredte sig til skuret. Brandvæsnet fik branden under kontrol før den spredte sig til andet. Ingen personer kom noget til, men skuret fik brandskader. Den 57-årige mand blev sigtet for at overtræde beredskabslovens regler om uforsigtighed med ild. Han erkendte sagen og kan forvente en bøde fra politiet.

Fik stjålet E-cigaretter – Jernbanevej, Høng – Kalundborg

Kl. 21.40 anmeldte pårørende til en 14-årig dreng fra lokalområdet, at den 14-årige få minutter havde fået stjålet en lille taske indeholdende 14 E-cigaretter fra Jernbanevej i Høng.
Omstændighederne ved tyveriet var, at den 14-årige efter aftale skulle mødes med nogle andre unge, som var interesserede i at købe dem. Da han viste et eksemplar af E-cigaretterne frem, stjal de mulige købere tasken med E-cigaretter. De løb skyndsomt hen til en bus, hvori det lykkedes dem at flygte fra stedet, uden at den 14-årige kunne få dem standset.

En patrulje kørte hjem til den 14-årige og hans pårørende for at foretage en afhøring af ham omkring de nærmere omstændigheder, så de mulige købere måske kan blive identificerede.
Politiet underrettede efterfølgende de sociale myndigheder i Kalundborg kommune om sagen vedr. tyveriet, men også ud fra en bekymring om den 14-åriges personlige forhold og besiddelse af E-cigaretter.

Markbrand medførte evakuering af beboere – Ringsager, Mullerup, Slagelse – Kalundborg

Kl. 17.16 fik politiet underretning om, at brandvæsnet var rykket ud til en markbrand i området omkring Ringsager, Mullerup.
Brandvæsnet var ved politiets ankomst i fuld gang med slukningsarbejdet for at forhindre, at branden ville brede sig til områder med dyr og bebyggelse.

Branden udviklede en del røg, der drev tværs om flere adresser på Bildsøvej, hvor fire adresser blev evakueret, så beboere ikke unødigt opholdt sig i røgfanen fra markbranden. Samtidig afspærrede politiet en kortere strækning på Bildsøvej, så trafikanter heller ikke kom ind i røgfanen.

Efter omtrent en time lod politiet kl. ca. 18.45 de evakuerede beboere komme retur, ligesom afspærringen af vejen blev ophævet.
Politiet forlod området kl. ca. 19.00, men brandvæsnet fortsatte slukningsarbejdet frem til kl. ca. 20.00. Årsagen til branden kendes ikke, men der er ikke mistanke om, at nogen har begået noget strafbart i den knastørre natur. Der skete kun skade på afgrøder på den brændte mark, så hverken personer eller bygninger fik skader som følge af branden.

Bedrageri – Kalundborg

Kl. 20.50 blev politiet kontaktet af en 57-årig kvinde fra Kalundborg, som havde været udsat for bedrageri af en falsk bankansat og falsk politimand. Den 57-årige forklarede, at hun var blevet ringet op af en kvinde, der præsenterede sig som Charlotte Hansen fra Nordea, som forklarede, at der var blevet ansøgt om et lån på 76.000 kr. hos Nordea i hendes navn. Herefter viderestillede den falske bankdame den 57-årige til en mand, som præsenterede sig som Mads Emil Skovbo fra Rigspolitiets IT-afdeling.

Den falske politimand i røret bad den 57-årige kvinde om at samle de beløb, hun havde stående på sine konti på én konto, og derefter skulle hun overføre det samlede beløb til det, som manden i røret forklarede var en af politiets sikkerhedskonti, hvilket den 57-årige kvinde efterkom. Kvinden overførte i den forbindelse knap 50.000 kr. til en fremmed konto. Efterfølgende blev pårørende til den 57-årige kvinde mistænkelig og ringede til politiet på 114, hvor politiet kunne oplyse, at der ikke var nogen ansatte i politiet, der hedder Mads Emil Skovbo. Pengebeløbet var dog allerede overført til den påståede sikkerhedskonto.

Vågne borger afviste bedragere – Odsherred og Kalundborg

Kl. 10.11 anmeldte en 85-årig kvinde fra Nykøbing Sj. At hun torsdag aften omkring kl. 19.00 havde fået en opringning af en falsk politibetjent, som havde sagt, at der var oprettet lån i den 85-åriges navn. Kvinden havde dog hørt om den type bedragerisager og fattede mistanke, så hun havde ikke givet nogle oplysninger til “betjenten”.

Kl. 14.02 anmeldte datteren til en 87-årig kvinde fra Kalundborg, at den 87-årige tidligere på dagen var blevet ringet op af en “Mathias Hansen” fra Nordea Bank, der oplyste, at der var hævet penge på hendes kort fra Spanien. “Bankmanden” sagde, der derfor ville blive sendt en medarbejder til hendes adresse med et nyt kort. Den 87-årige hoppede dog ikke på dette bedrageriforsøg, også selvom svindleren kunne oplyse hendes adresse. Kvinden afbrød i stedet opkaldet og henvendte sig til sin datter, der anmeldte sagen.

Det er meget glædeligt, at borgerne er opmærksomme på risikoen for at blive bedraget på denne måde og afviser svindlerne. Vi er desuden meget glade for at sagerne alligevel anmeldes til politiet, så vi har et overblik over omfanget af denne type bedragerisager.

El-cyklist ramte fodgænger – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl.14.51 skete et uheld i et fodgængerfelt på Klosterparkvej i Kalundborg. En 79-årig kvinde fra Kalundborg kørte i sydlig retning på en el-cykel, hvor hun i fodgængerfeltet ramte en 49-årig lokal kvinde, der skulle krydse vejen. Fodgængeren slap uskadt fra uheldet og ringede 112, idet cyklisten styrtede og kom til skade ved sammenstødet. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor cyklisten blev kørt til behandling for brud på kroppen. Patruljen optog rapport om uheldet, for at belyse omstændighederne omkring sammenstødet.

Fuld mand skabte uro – Skibbrogade, Kalundborg

Kl. 18.39 anmeldte beboere i Skibbrogade i Kalundborg, at en fuld mand skabte utryghed ved at råbe i gaden. En patrulje kørte til Skibbrogade, hvor de traf en 72-årig mand fra Kalundborg, som blev sigtet for i spirituspåvirket tilstand gentagne gange at have råbt og skreget, hvilket var egnet til at forstyrre den offentlige orden. Han nægtede forholdet, men kan forvente en bøde for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Den 72-årige blev herefter bortvist fra stedet.

Cykeltyv taget på fersk gerning – Vestre Havnevej, Kalundborg

Kl. 01.47 kontaktede en 58-årig mand fra Kalundborg politiet, da han kort forinden havde tilbageholdt en yngre mand, som havde stjålet hans cykel fra et skur på Vestre Havnevej i Kalundborg. Den 58-årige opdagede tyveriet og indhentede hurtigt cykeltyven, som viste sig at være en 18-årig mand fra Kalundborg. Den unge mand indvilligede i at følges med den 58-årige til politistationen i Kalundborg, hvor en patrulje mødtes med dem.

Den 18-årige blev sigtet for cykeltyveriet, og den 58-årige fik sin uskadte cykel igen. Efter afhøringen fik den 18-årige lov til at gå, men han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Hurtige knallerter undersøges nærmere – Ubby / Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.15 bemærkede en patrulje fra den forebyggende afdeling på Kalundborg politistation under patruljering i Jerslev-området en knallert med larmende udstødning komme kørende ad Kelleklintevej.

Politiet fik standset knallerten, der blev ført af en 15-årig ung mand fra Holbæk. Han erkendte spontant, at knallerten nok kunne køre hurtigere end tilladt, så politiet fik den indbragt til nærmere undersøgelse på et rullefelt, så der vil være bevis for den hastighed, som knallerten reelt vil kunne køre.Den 15-åriges værge blev underrettet om den nærmere undersøgelse af knallerten, og begge vil høre nærmere fra politiet, når undersøgelsen på rullefeltet er foretaget.Kl. 23.05 fik politiet igen anmeldelser om generende knallertkørsel i området omkring Hovedgaden i Ubby, idet fire-seks knallerter kørte rundt til ulempe for de omkringboende.Politiet lykkedes med at få standset en 14-årig dreng fra Kalundborg på en knallert, der ifølge den 14-åriges udsagn kunne måske køre op til tre gange hurtigere end de tilladte 30 km/t. Knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse på et rullefelt, så dens tophastighed kan måles.

Endvidere skal politiet kigge på den 14-åriges kørsel på knallerten ud fra en mistanke om, at det kan være anden gang, at han afsløres i at køre på en ulovlig knallert. Den 14-åriges værge er underrettet om sagen, som både han og værgen vil høre nærmere om, når de endelige sigtelser er afklarede.Sagerne skal ses i lyset af en længerevarende indsats mod kørsel på ulovlige knallerter i Jerslev- og Ubby-området, idet politiet jævnligt får henvendelser om generende kørsel med ofte ulovlige knallerter i området.

Narkokørsel – Skovvejen, Svebølle – Kalundborg

Kl. 20.40 anholdt og sigtede politiet en 18-årig kvinde fra Kalundborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometertesten indikerede, at hun var påvirket af cannabis under kørslen, og ved en ransagning af bilen fandt politiet hende i besiddelse af en joint, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 18-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Ung mand på jernbanesporet var sur på politiet – Jernbanegade, Store-Heddinge – Stevns
Kl. 22.09 fik politiet en anmeldelse om, at en ung mand sad på jernbanesporet ved togstationen i Store-Heddinge. Under opholdet på sporene kastede han sten efter andre og var i øvrigt i selskab med andre unge på stationsområdet.

En patrulje fik på togstationen kontakt til en ung kvinde samt den beskrevne mand, der straks tog flugten tværs over jernbanesporene, inden han forsvandt i et grønt område. Kort efter fik politiet dog i Jernbanegade kontakt til den unge mand, der var stærkt ophidset og i øvrigt påvirket af både alkohol og formentlig også euforiserende stoffer. Han oplyste dog sin identitet, men undlod ikke at tiltale politiet med diverse nedsættende bemærkninger, så den 18-årige mand fra Store-Heddinge blev sigtet både for overtrædelse af jernbaneloven og straffelovens bestemmelser om fornærmelig tiltale mod politiet.

Den 18-årige kunne ikke falde til ro, så politiet måtte frihedsberøve ham og efter lægetilsyn anbringe ham i kort tid i detentionen, inden han var faldet så meget til ro, at han kunne færdes i det offentlige rum uden at forstyrre nogen. Han kan dog forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af de to sigtelser mod ham.

Den unge kvinde var en 16-årig fra Rødvig Stevns, som også var påvirket af både alkohol og formentlig også euforiserende stoffer. Hun blev stærkt ophidset af politiets håndtering af den 18-årige, så politiet valgte på grund af hendes tilstedeværelse og adfærd i øvrigt at skrive en socialrapport, så de kommunale myndigheder kan afgøre et eventuelt behov for sociale støtteforanstaltninger til hende.

Ordensbekendtgørelsen – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 02.31 undersøgte politiet en gruppe unges udsagn om, at en mand havde været udadreagerende over for dem på en tankstation.
Der var tale om en 22-årig mand fra Kalundborg, som ved politiets henvendelse stadig var noget ophidset og formentlig påvirket af stoffer. Han brød sig ikke om politiets tilstedeværelse og udtalte bandeord rettet mod politiet, som efterfølgende sigtede ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev kortvarigt anholdt og medtaget til politistationen i Kalundborg for at få skabt ro på stedet, men ingen af de unge var blevet forurettede i anledning af den 22-åriges adfærd. Senere kan den 22-årige forvente at modtage en bøde i anledning af sigtelsen.

Kl. 03.27 fik igen en anmeldelse om en udadreagerende mand i Jernbanegade, Kalundborg, idet han havde optrådt utryghedsskabende over for andre mennesker.
Politiet fik igen kontakt til den 22-årige mand fra Kalundborg, som igen blev frihedsberøvet og medtaget til politistationen i Roskilde til afrusning. Efter et lægetilsyn blev han anbragt i detentionen, hvor han opholdt sig frem til søndag formiddag, inden han blev løsladt.

Anmeldelse om seksuel krænkelse – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 21.04 anmeldte en 18-årig kvinde fra Holbæk kommune, at hun tidligt søndag morgen omkring kl. 05.00 efter en bytur havde forladt en beværtning i Kordilgade. Herefter var hun blevet udsat for en seksuel krænkelse af en mand på en ukendt sted i området omkring Kordilgade og på et ukendt tidspunkt, inden et ægtepar kl. ca. 08.15 fandt kvinden på en bænk i Kordilgade. Kvindens pårørende afhentede hende på stedet, og senere anmeldte hun krænkelsen til politiet.

Politiet efterforsker nu sagen som en anmeldelse om voldtægt, hvorfor kvinden er blevet undersøgt på Center for Seksuelle Overgreb. Hundepatruljer har søndag aften undersøgt Kordilgade efter eventuelle spor de steder, hvor offeret har opholdt sig. Undersøgelserne fortsætter mandag, hvor politiet med bl.a. hundepatruljer i dagslys søger efter mulige spor andre steder ud fra hendes forklaring om, hvor hun kan have været i de tidlige morgentimer søndag morgen.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have set den unge kvinde eventuelt i selskab med en mand i Kordilgade eller området deromkring tidligt søndag morgen. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 02.15 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Tissede i et springvand – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 03.15 blev en 16-årig ung mand fra Kalundborg sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da politiet konstaterede, at han urinerede i et springvand i Kordilgade.
Den 16-årige kan nu forvente at få en bøde for den forseelse, som hans værger også bliver underrettet om.

Foto: ABW