Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/06/16 til 2022/06/28.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Redningsaktion – Bjerge Sydstrand, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 18.34 fik politiet en henvendelse fra pårørende til en 34-årig mand fra København, som ikke havde det så godt, så han havde i nedtrykt tilstand forladt et sommerhus, hvor han opholdt sig med sine forældre.
Faderen fulgte efter sønnen og kunne ikke forhindre ham i at gå og senere svømme ud i vandet. Faderen svømmede efter i et forsøg på at formå sønnen til at vende om.
Politiet kunne fra kysten se, at de to befandt sig ca. 250 meter ud, hvorfor politiet slog alarm, så en redningsindsats blev iværksat med tilkaldelse af en helikopter. Også det lokale redningsberedskab kom til stedet og satte en båd i vandet. I samarbejde med helikopterpersonalet lykkedes det at få lokaliseret den 34-årige, der blev overtalt til at svømme i land.
Den 34-årige var dog stadig ikke helt glad, så han blev i en ambulance bragt til et hospital i Slagelse til undersøgelse og eventuel behandling for sin mentale tilstand.

Falsk bankmand – Gørlev – Kalundborg

Kl 10.39 blev politiet orienteret om, at en 72-årig kvinde i sidste uge var blevet ringet op af en kvinde, der oplyste, at hun var fra Nordea, og at der var sket et datatyveri, så den 72-årige var ved at miste sine penge. Kvinden fattede dog mistanke, og det fik kvinden i telefonen til at oplyse, at hun ville sende en mand fra politiet frem til stedet. Det fik dog hellere ikke kvinden til at udlevere nogle af sine personlige oplysninger.

Spirituskørsel – Gørlev Landevej, Høng – Kalundborg

Kl. 00.41 anholdt og sigtede politiet en 45-årig kvinde fra Kalundborg for spirituskørsel i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Falsk politimand – Kalundborg

Kl 08.41 modtog politiet anmeldelse om, at en 77-årig kvinde fra Kalundborg var blevet ringet op af en ukendt mand, der påstod, at han var fra Rigspolitiet. Manden oplyste, at nogen havde optaget et lån i kvindens navn. Kvinden lod sig dog ikke skræmme af manden, og afsluttede til sidst samtalen.

Vold i samlivsforhold – Kalundborg

Kl. 20.22 fik politiet en henvendelse fra en borger om, at der på en bestemt adresse i den centrale del af Kalundborg by måske skete et voldeligt overgreb på en person.

Politiet fik på adressen kontakt til en forslået, 51-årig kvinde og en 57-årig mand, hvoraf sidstnævnte kunne mistænkes for at have slået sin samlever, så hun havde fået diverse mærker som følge af det voldelige overfald. Begge var lettere påvirket af spiritus ved politiets ankomst.
Den 57-årige blev anholdt og sigtet for vold mod samleveren, som politiet vejledte om muligheden for ophold andetsteds. Politiet løslod den 57-årige efter afsluttet efterforskning i sagen, som han vil høre nærmere om, når den skal strafferetligt afgøres.

Støjende og forstyrrende mand endte i detentionen – Klosterparksvej, Kalundborg

Kl. 03.41 fik politiet en henvendelse fra en beboer i en beboelsesejendom, hvor en mand havde råbt ud ad et åbent vindue til gene for de omkringboende.
Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 30-årig mand fra Kalundborg, som flere gange tidligere havde givet anledning til politimæssige udrykning i anledning af sin adfærd.
I nat blev den 30-årige formanet om at holde op med råberiet og lave mindre larm ved at skrue ned for musikanlægget i boligen. Det lod den 30-årige til at forstå, hvorfor politiet forlod stedet.
Kl. 04.29 var den gal igen, idet en beboer nu anmeldte, at den 30-årige havde genoptaget sin generende adfærd i beboelsesejendommen.
Denne gang fandt politiet ingen anden udvej end at frihedsberøve den 30-årige, så han kunne falde til ro i politiets varetægt. Han blev derfor kørt til Roskilde politistation, hvor han efter et lægetilsyn blev anbragt i et venterum. Senere på formiddagen fredag kan den 30-årige forvente at blive løsladt.
Politiet har allerede gennem nogen tid været i dialog med bl.a. de sociale myndigheder om mulige hjælpeforanstaltninger til den 30-årige, så lignende anmeldelser kan undgås.

Narkokørsel uden førerret – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 16.58 blev en 18-årig mand fra Skælskør indledningsvist sigtet for kørsel uden førerret i en personbil, som han var fører af, da politiet stoppede bilen med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.
Den 18-årige var i færd med at modtage køreundervisning, men havde endnu ikke erhvervet sig kørekortet.
Dernæst deltog den 18-årige i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af cannabis under kørslen. Han fik derfor udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han senere vil høre nærmere fra politiet i anledning af de to sigtelser mod ham.

Brandundersøgelse / efterlyst mand truffet – J H Petersens Alle, Kalundborg

Kl. 02.48 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et opbevaringsrum tilhørende en lejlighed.
Ved brandvæsnets ankomst var branden imidlertid slukket, fordi ilden havde forårsaget en vandskade, hvorfra udstrømmende vand havde slukket den mindre brand. Lejligheden nåede dog at blive sodskabet, inden branden slukkede sig selv, og der blev lukket for vandforsyningen på grund af vandskaden efter branden. En lejlighed over brandstedet havde også fået sodskader, men i mindre omfang.

På stedet traf politiet bl.a. en 30-årig mand uden fast bopæl, og da han viste sig at være efterlyst af Nordsjællands Politi som udeblevet fra et retsmøde i fogedretten, blev han frihedsberøvet og kørt til politistationen i Roskilde. Her blev den 30-årige senere på natten afhentet af Nordsjællands Politi, så han kunne fremstilles i fogedretten.
Kl. 06.47 fik brandvæsnet og politiet en ny henvendelse om, at branden var blusset op igen i noget isoleringsmateriale bag et airconditionanlæg.
Ingen personer kom til skade ved brandene, hvis årsag politiet nu forsøger at klarlægge.

Indbrud i perioden

Osvejen, Bjerge Sydstrand, Gørlev Sj.

Karinavej, Høng

Foto: ABW