Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/05/31 til 2022/06/14.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel – Bjerge Landevej, Bjerge, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 08.29 blev en 32-årig kvinde fra Kalundborg standset i en personbil og senere sigtet for narkokørsel, da politiet kunne mistænke hende for at være narkotikapåvirket under kørslen. Hun fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så hun vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Spirituskørsel uden førerret – Eskebjerg Strandvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 16.43 anholdt og sigtede politiet en 55-årig mand uden fast bopæl for både spirituskørsel og kørsel uden førerret i en personbil, som han førte ad Eskebjerg Strandvej.
Den 55-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev derefter løsladt. Bilejeren blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af færdselsloven for at have overladt føringen af køretøjet til en person, som ikke lovligt kunne være fører af bilen.

Færdselsuheld – Gørlev Landevej, Kalundborg

Kl 15.22 skete der endnu et færdselsuheld. Denne gang kom en 82-årig mand fra Lille-Skensved kørende med lav hastighed, da han kørte ud foran en 55-årig kvinde fra Kalundborg, der ramte den 82-åriges bil i siden. Der blev tilkaldt ambulancer og brandvæsen, der klippede den ældre mand fri af bilen. Begge parter blev kørt til kontrol på sygehuset, men tilsyneladende er begge sluppet fra uheldet med kun mindre skader. Efter en lille times tid kunne der igen åbnes for trafikken på stedet.

El-kørestol løbet tør for strøm – Høng Landevej, Løve, Høng – Kalundborg

Kl. 02.51 fik politiet en henvendelse fra en bilist, som havde fundet en kvinde i nød i en el-kørestol midt på landevejen. Kvinden var meget kold efter ophold udendørs i natten.

Politiet fik på stedet kontakt til en 60-årig kvinde, hvis el-kørestol var løbet tør for strøm. Et transportfirma blev tilkaldt til stedet for at transportere kvinden og hendes el-kørestol hjem, hvorefter hjemmeplejen blev tilkaldt til at tage sig af kvinden, så hun kunne få varmen igen.

Spiritus-/narkokørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Svallerup Bygade, Svallerup, Kalundborg

Kl. 16.40 standsede politiet en personbil, som en 42-årig mand fra Kalundborg var fører af, med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Den 42-årige fører deltog i både en alkometer- og narkometertest, der begge gav udslag for påvirkning af hhv. alkohol og metadon. Han blev derfor sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven og fik yderligere en sigtelse straks efter, idet den 42-årige i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte være fører af personbilen.

Den 42-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.
Politiet kunne i forbindelse med de nye sigtelser af den 42-årige fører konstatere, at han flere gange inden for de seneste tre år var blevet afsløret i at køre bil trods frakendelsen af kørekortet og også i enten spiritus- eller narkotikapåvirket tilstand. Derfor beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation, hvilket en dommer vil træffe afgørelse om på et senere tidspunkt i forbindelse med et retsmøde, som den 42-årige vil blive indkaldt til.

Uro – Kordilgade, Kalundborg

Kl 12.23 blev det anmeldt, at en mand lavede uro på stedet. Manden havde angiveligt kastet med en stol inde på en restaurant. En patrulje formanede en 30-årig lokal mand om at forlade stedet, men han vendte kort efter tilbage. Da patruljen kom retur, havde manden dog igen forladt stedet og kunne ikke umiddelbart findes i området.

Narkokørsel – Kalundborgvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 13.18 standsede en patrulje en personbil, som blev ført i vestlig retning. Føreren af personbilen, en 49-årig mand fra Roskilde, viste sig ikke at have generhvervet førerretten og blev sigtet for kørsel uden førerret. Patruljen mistænkte, at føreren var påvirket af euforiserende stoffer, og manden blev sigtet og var anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Manden vil få afgjort sine sager, når resultatet af blodprøve foreligger.

Tilskuer til cykelløb påkørt af knallert – Svallerup Landevej, Kalundborg

Kl. 16.07 fik politiet en anmeldelse om et færdselsuheld. En patrulje kom frem til stedet, hvor vidner forklarede, at en tilskuer til cykelløbet Tour de Storebælt var blevet påkørt af en knallert. Det vidste sig, at en 49-årig lokal kvinde havde hørt en knallert nærme sig, og var trådt til side for at knallerten kunne passere, hvorved hun trådte ud foran knallerten, som blev ført af en 72-årig mand fra Høng, som påkørte hende. Både den kvindelige tilskuer og knallertkøreren pådrog sig skader ved sammenstødet, og de blev begge kørt på skadestuen for nærmere undersøgelser. Politiet optog rapport i sagen.

Truende dreng med ulovlig kniv – Jernbanevej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 20.23 fik politiet en anmeldelse fra en 14-årig pige fra Snertinge, der havde henvendt til personalet i en ungdomsklub i Svebølle. Pigen var sammen med en veninden blevet truet af en ung mand med en kniv under ophold på togstationen i Svebølle. Han havde tillige truet med at lade være med at anmelde noget til politiet om truslerne, inden han havde kastet kniven væk og havde forladt området.
En hundepatrulje fik hurtigt fundet kniven, som var en større isoleringskniv, der blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af knivloven.
Samtidig ledte andre patruljer efter den truende unge mand, som lidt senere på aftenen blev fundet i en bil, som hans mor var fører af.
Der var tale om en 13-årig dreng fra Kalundborg, som kortvarigt blev tilbageholdt for at få klarlagt de konkrete omstændigheder. Han vil senere blive indkaldt til afhøring, men kan ikke sigtes i anledning af truslerne mod de to piger, fordi han er under den kriminelle lavalder på 15 år. Herefter kørte den 13-årige hjem sammen med sin mor.

Brandundersøgelse – Gl. Sorøvej, Rørby, Kalundborg

Kl. 00.12 var der udbrudt brand i bryggerset i stuehuset på en landejendom, så brandvæsnet var blevet tilkaldt.
Politiet kørte også til stedet, hvor branden fra bryggerset havde bredt sig opad mod loftet og taget. Trods hurtig brandslukning havde branden dog fået så meget fat i tagkonstruktionen, at mindre dele af taget var faldet sammen.
Ingen personer var kommet egentlig til skade som følge af branden, der blev opdaget af en 21-årig mandlig beboer på stedet. Han havde opdaget røg i bygningen og konstateret branden i bryggerset, inden han slog alarm. Den 21-årige blev rutinemæssigt bragt til skadestuen til kontrol for eventuel røgforgiftning.
Politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere ud fra en mistanke om, at elektriske installationer i bryggerset kan være årsagen til brandens opståen.

Ulovlig kørsel i skov – Øresøvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 17.55 fik politiet en henvendelse fra en skovejer om, at både en ATV og en personbil for kort tid siden uberettiget havde kørt hasarderet rundt i skoven, da kørslen skræmte dyrene og opdræt i skovområdet. Et vidne havde noteret sig nummerplader på begge køretøjer.
Politiet kørte til området for at lede efter de to køretøjer, idet ATVen med nummerpladen AU89062 viste sig at være meldt stjålet. Bilen var ikke meldt stjålet og hørte hjemme i den sydlige del af Kalundborg kommune, hvor politiet fandt bilen efterladt, men ikke føreren. ATVen, der var blevet stjålet fra en maskinhal i Gørlev-området natten mellem pinsedag og 2. pinsedag, blev ikke fundet i denne omgang, og politiet har ikke nogen oplysninger om, hvor ATVen forvandt hen.
Oplysninger om den stjålne ATV bedes givet til politiet på tlf. 114.

Ulovlig droneflyvning – drone beslaglagt – Kalundborg

Kl. 18.38 fik politiet en henvendelse fra en kvinde, der kunne se en drone med formentlig filmende kamera med røde blink flyve ude for vinduerne til hendes bopæl i den centrale del af Kalundborg by.
Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 56-årig mand fra Kalundborg, som var ejer og fører af den omhandlede drone. Ud fra de oplyste omstændigheder sigtede politiet den 56-årige for ulovlig droneflyvning.
Det var nu tredje gang inden for det sidste halve år, at den 56-årige blev sigtet for ulovlig droneflyvning, hvorfor politiet beslaglagde dronen med henblik på senere konfiskation. Derfor kan den 56-årige forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når denne sag og spørgsmålet om endelig konfiskation af dronen skal afgøres.

Spirituskørsel – Hovedgaden, Viskinge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 02.06 blev en 47-årig mand fra Svebølle anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Hovedgaden i østlig retning.
Den 47-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Cæcilieparken, Kalundborg

Kl. 21.08 standsede politiet en personbil, som kom kørende af Cæcilieparken i sydgående retning. Patruljen mistænkte, at føreren af bilen – en 24-årig mand fra København – var påvirket af narkotika. I bilen blev der fundet seks viagra-piller, som den 24-årige ikke kunne redegøre for. Manden blev sigtet og var anholdt i forbindelse med, at han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Manden er fortsat sigtet og vil høre nærmere i sagen, når resultatet af blodprøven kommer politiet i hænde.

Spirituskørsel – Søbakken, Kalundborg

Kl. 16.41 sigtede og anholdt en patrulje en 67-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel ad Søbakken i Kalundborg. Han blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve, som politiet nu afventer resultatet af, hvorefter han vil høre mere.

Indbrud i perioden

Vasebrovej, Hallenslev, Gørlev Sj.
Elmegade, Kalundborg

Foto: ABW