Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/05/10 til 2022/05/24.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel – Eskebjergvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 09.40 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Eskebjerg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Politiet kunne efter en narkometertest mistænke ham for at være påvirket af cannabis under kørslen, så den 26-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Uheld i kryds – Snæbumgårdsvej/Skovvej, Høng – Kalundborg

Kl. 14.23 skete et uheld i krydset i Snæbumsvej/Skovvej, da en 81-årig kvinde fra Gørlev Sj. kørte frem i krydset ved Skovvej, hvor hun stødte sammen med en 64-årig mand fra Slagelse, der kørte ad Skovvej mod nord. Politi og ambulance kørte frem til stedet.

Den 81-årige kørte ad Snæbumgårdsvej mod øst, og hendes bil blev ramt i siden af bilen, der kørte ad Skovvej, da hun kørte frem i krydset. På passagersædet i den 81-åriges bil sad hendes mand, som slog hovedet ved uheldet og fik mindre alvorlige skrammer. Han blev kørt med ambulance til sygehuset til tjek.

Da der var mistanke om, at den 81-årige havde overtrådt sin ubetingede vigepligt optog patruljen rapport i sagen. Parterne vil senere høre mere fra politiet.

Lov om euforiserende stoffer – Høng – Kalundborg

Kl. 11.38 henvendte en narkohundepatrulje sig på bopælen hos en 19-årig mand fra Høng, da politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af euforiserende stoffer.

Den 19-årige fremstod påvirket af stoffer, og ved ransagning af hans bopæl fandt politiet 0,74 gram kokain og fem piller med et indhold af euforiserende stoffer. Kokainen og pillerne blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 19-årige var kortvarigt anholdt i forbindelse med politiets ransagning, men blev løsladt efter afsluttet efterforskning i sagen, som han vil høre nærmere til, når den skal afgøres.

Kørsel uden førerret – Hovedgade, Høng – Kalundborg

Kl. 02.26 standsede politiet en varebil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet, da varebilen blev ført ad Hovedgaden i Høng. Den mandlige fører havde ikke noget kørekort med og oplyste at være en 42-årig mand fra Københavns-området, men føreren kunne ikke svare fyldestgørende i forhold til de kontrolspørgsmål, som politiet stillede ham. Politiet fik derfor en mistanke om, at føreren måske ikke var den mand, som han udgav for at være, hvorfor manden blev kortvarigt anholdt med henblik på fastlæggelse af førerens identitet.

Føreren viste sig at være en 43-årig mand fra Slagelse, der var ædru, men som ikke havde generhvervet førerretten efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet. Han blev nu sigtet for kørsel uden førerret i varebilen, som han havde fået overladt af bilejeren trods den manglende førerret. Den 43-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, som senere vil medføre en sigtelse af en 43-årig kvindelig bilejer fra Slagelse for at have overladt føringen til en person uden kørekort.

Flere cykelryttere væltet – Sydhavnsvej, Kalundborg

Kl. 09.10 var flere cykelryttere i et motionsløb kørende samlet ad Sydhavnsvej i sydlig retning i forbindelse med et motionscykelløb.
Under passage af jernbanespor i Sydhavnsvejs kørebane gled flere cykelryttere, så op imod otte cykelryttere væltede.
De fleste kunne straks efter fortsætte, men en 50-årig mand fra Svinninge blev indledningsvist tilset af sundhedsfagligt personale og efterfølgende kørt til skadestuen til kontrol for eventuelle skader. Han var dog sluppet uden behandlingskrævende skader, men havde pådraget sig diverse knubs som følge af styrtet.
Politiet registrerede omstændighederne ved uheldet, der var sket i regnvejr på en regnvåd kørebane og jernbanespor i asfalten. Ingen firhjulede trafikanter var involveret i uheldet under cykelløbet.

Færdselsuheld – Anemonevej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 22.07 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne i forbindelse med et sammenstød mellem en knallertkører og en fodgænger på et stisystem ved Anemonevej i Svebølle.
Politiet fik i den forbindelse kontakt til en 50-årig mand fra Svebølle, der som fodgænger var gået af stien og havde både hørt og set en knallert nærme sig. Det var en 19-årig mand fra Eskebjerg, som kørte på en knallert i sydlig retning på stien.
Da knallertkøreren passerede fodgængeren, stødte de to parter sammen, så knallertkøreren væltede. Fodgængeren fik ved sammenstødet slået sit ene ben og ødelagt noget beklædning.
Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder.

Vold mellem piger – Bredgade, Kalundborg

Kl. 08.26 fik politiet en henvendelse fra en mand, der netop var kommet ud fra et supermarked i Bredgade og så en pige give en anden pige et slag i ansigtet. Den voldelige pige forlod stedet, men manden fulgte efter og slog samtidig alarm til politiet.

En patrulje fik kort efter kontakt til en 14-årig pige fra Kalundborg, som blev tilbageholdt som mistænkt for vold mod en anden pige.
Samtidig med denne tilbageholdelse havde en forurettet, 14-årig pige fra Kalundborg henvendt sig personligt sammen med endnu et vidne på den nærliggende politistation i Kalundborg for at anmelde overfaldet.

Politiet underrettede de sociale myndigheder og afhørte den 14-årige pige om overfaldet. Pigen er under den kriminelle lavalder på 15 år og kan derfor ikke sigtes for overtrædelse af straffelovens voldsbestemmelser.

Efter afhøringen blev den 14-årige afleveret til sine forældre, som efterfølgende fik en snak med de sociale myndigheder om sagen, der formodes at have sit udspring i en konflikt på de sociale medier mellem de to parter i sagen.

Dronestyrt i privat have – Hovedgaden, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 20.24 fik politiet en henvendelse fra en kvinde om, at en drone var styrtet ned i hendes have. Kvinden oplyste, at der på dronen var et kamera, som hun havde slukket for.

Politiet instruerede hende i snarest at aflevere dronen på en politistation, så den kan blive undersøgt nærmere for at få identificeret ejeren, herunder også om der kan være overtrædelse af reglerne om droneflyvning over private områder.

Påvirket bilist – Holbækvej, Kalundborg

Kl 07.02 standsede en politipatrulje en personbil og testede føreren for at se, om han skulle være påvirket af stoffer. Narkotesten var positiv over for cannabis, og føreren, en 31-årig mand fra Kalundborg, blev derfor anholdt og taget med til sygehuset i Slagelse for udtagning af blodprøve.

Påvirket bilist – Slagelsevej, Kalundborg

Kl 09.05 standsede politiet yderligere et køretøj i Kalundborg, hvis det også viste sig, at føreren var påvirket af euforiserende stoffer. Den 51-årige mand fra Slagelse, der var fører af varevognen, blev ligeledes taget med til sygehuset i Slagelse til udtagning af blodprøve.

Færdselsuheld – Søvejen / Tissøvej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 14.16 var to bilister stødt sammen i vejkrydset Søvejen – Tissøvej, hvorfor politiet rykkede ud til uheldsstedet. Det viste sig, at en 84-årig mand fra Frederiksberg var kørt i en personbil ad Søvejen mod øst og ville svinge til venstre ad Tissøvej mod nord.

Under venstresvinget stødte han sammen med en modkørende personbil, som en 42-årig kvinde fra Kalundborg førte Søvejen mod vest i den hensigt at fortsætte ligeud i krydset.
Det skete kun mindre materiel skade på de to implicerede køretøjer ved uheldet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være overtrådt.

Indbrud i perioden

Skovbrynet, Kalundborg

Foto: ABW