Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/05/03 til 2022/05/17.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel – Eskebjergvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 09.40 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Eskebjerg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Politiet kunne efter en narkometertest mistænke ham for at være påvirket af cannabis under kørslen, så den 26-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Narkokørsel – Kalundborgvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 10.37 blev en 27-årig kvinde fra Gørlev Sj. sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at politiet kunne mistænke hende for at være påvirket af bevidsthedspåvirkende stoffer under kørslen.

I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik hun udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Senere vil hun høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Savnet mand fundet på strandbred – Vestre Skovlyvej, Overby Lyng, Sjællands Odde – Odsherred
Kl. 12.14 slog to belgiske turister alarm, idet de under gåtur ad en stenet strand havde fundet en livløs person ligge i vandkanten.

Politiet fik sammen med redningspersonalet hurtigt klarlagt, at der var tale om en savnet, 55-årig mand fra Føllenslev, som havde været savnet siden 16. februar 2022. Den dag var han sammen med en 48-årig mand sejlet ud i en båd fra Røsnæs havn, men var i det stormfulde vejr forulykket undervejs mod Havnsø.
Den 48-årige blev fundet dagen efter ulykken, mens den intense eftersøgning efter den 55-årige blev indstillet.

Den 55-årige blev bragt til et sygehus, idet politiet rutinemæssigt skal undersøge ham nærmere sammen med en læge, men foreløbigt tyder intet på, at den 55-årige har været udsat for andet end en ulykke i forbindelse med forliset under sejlturen.
De pårørende er blevet underrettet om fundet af den savnede mand.

Kørsel uden førerret – Hovedgade, Høng – Kalundborg

Kl. 02.26 standsede politiet en varebil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet, da varebilen blev ført ad Hovedgaden i Høng.Den mandlige fører havde ikke noget kørekort med og oplyste at være en 42-årig mand fra Københavns-området, men føreren kunne ikke svare fyldestgørende i forhold til de kontrolspørgsmål, som politiet stillede ham. Politiet fik derfor en mistanke om, at føreren måske ikke var den mand, som han udgav for at være, hvorfor manden blev kortvarigt anholdt med henblik på fastlæggelse af førerens identitet.

Føreren viste sig at være en 43-årig mand fra Slagelse, der var ædru, men som ikke havde generhvervet førerretten efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet. Han blev nu sigtet for kørsel uden førerret i varebilen, som han havde fået overladt af bilejeren trods den manglende førerret. Den 43-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, som senere vil medføre en sigtelse af en 43-årig kvindelig bilejer fra Slagelse for at have overladt føringen til en person uden kørekort.

To mænd sigtet for indbrud på efterskole – Tranevej, Høng – Kalundborg

Natten til mandag gjorde en patrulje et særligt syn, da de kørte på Høng Landevej i Høng omkring kl. 02.00 om natten. To mænd kom kørende på to havetraktorer ud ad landevejen, og betjentene fandt optoget mistænkeligt, der midt om natten. Den ene fører af havetraktoren ville i første omgang ikke stoppe, men han indså nok, at han ikke kunne køre fra patruljen og standsede.

De to mænd på 34 og 41 år fra Kalundborg, der var ude at køre måneskinstur oplyste, at det var deres egne havetraktorer. Den forklaring måtte de længere ud på landet med, da de to mænd ikke kunne svare troværdigt for sig og var tidligere kendt for tyveri af køretøjer. Betjentene besluttede derfor at undersøge sagen nærmere og med god grund.

Det viste sig, at der havde været indbrud i en garage på Høng Efterskole dagen før, hvor der blandt andet var stjålet netop de to havetraktorer. Fra samme indbrud blev desuden stjålet to trailere, en kantskærer, en højtryksrenser, en kædesav og en rygsprøjte.
Politiet ransagede de to mistænktes adresser, hvor der ikke blev fundet yderligere koster fra indbruddet. De to mænd blev begge sigtet for at have begået indbruddet på efterskolen, hvilket de nægtede. Sagen blev vurderet, og anklagemyndigheden fandt ikke grundlag for at fremstille de to i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Sagen efterforskes fortsat, og de to sigtede kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Mand sov på skole – Odinsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 01.58 gik en alarm på Høng Skole og en vægter blev sendt til stedet. På gulvet lå en mand og sov, så vægteren tilkaldte politiet, som kørte til stedet. Patruljen traf en psykisk uligevægtig mand på 30 år fra Dianalund, som gerne frivilligt ville lade sig indlægge til behandling. Patruljen kørte manden på sygehuset, og han blev ikke sigtet for noget i den forbindelse.

Spirituskørsel i frakendelsestiden – Høng Landevej, Høng – Kalundborg

Kl. 01.15 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand uden fast bopæl for spirituskørsel i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet.

Den 26-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og efter afhøring til de to sigtelser for overtrædelse af færdselsloven.

Vold mellem piger – Bredgade, Kalundborg

Kl. 08.26 fik politiet en henvendelse fra en mand, der netop var kommet ud fra et supermarked i Bredgade og så en pige give en anden pige et slag i ansigtet. Den voldelige pige forlod stedet, men manden fulgte efter og slog samtidig alarm til politiet.

En patrulje fik kort efter kontakt til en 14-årig pige fra Kalundborg, som blev tilbageholdt som mistænkt for vold mod en anden pige.
Samtidig med denne tilbageholdelse havde en forurettet, 14-årig pige fra Kalundborg henvendt sig personligt sammen med endnu et vidne på den nærliggende politistation i Kalundborg for at anmelde overfaldet.

Politiet underrettede de sociale myndigheder og afhørte den 14-årige pige om overfaldet. Pigen er under den kriminelle lavalder på 15 år og kan derfor ikke sigtes for overtrædelse af straffelovens voldsbestemmelser.

Efter afhøringen blev den 14-årige afleveret til sine forældre, som efterfølgende fik en snak med de sociale myndigheder om sagen, der formodes at have sit udspring i en konflikt på de sociale medier mellem de to parter i sagen.

Dronestyrt i privat have – Hovedgaden, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 20.24 fik politiet en henvendelse fra en kvinde om, at en drone var styrtet ned i hendes have. Kvinden oplyste, at der på dronen var et kamera, som hun havde slukket for.

Politiet instruerede hende i snarest at aflevere dronen på en politistation, så den kan blive undersøgt nærmere for at få identificeret ejeren, herunder også om der kan være overtrædelse af reglerne om droneflyvning over private områder.

Påvirket bilist – Holbækvej, Kalundborg

Kl 07.02 standsede en politipatrulje en personbil og testede føreren for at se, om han skulle være påvirket af stoffer. Narkotesten var positiv over for cannabis, og føreren, en 31-årig mand fra Kalundborg, blev derfor anholdt og taget med til sygehuset i Slagelse for udtagning af blodprøve.

Påvirket bilist – Slagelsevej, Kalundborg

Kl 09.05 standsede politiet yderligere et køretøj i Kalundborg, hvis det også viste sig, at føreren var påvirket af euforiserende stoffer. Den 51-årige mand fra Slagelse, der var fører af varevognen, blev ligeledes taget med til sygehuset i Slagelse til udtagning af blodprøve.

Færdselsuheld – Søvejen / Tissøvej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 14.16 var to bilister stødt sammen i vejkrydset Søvejen – Tissøvej, hvorfor politiet rykkede ud til uheldsstedet.Det viste sig, at en 84-årig mand fra Frederiksberg var kørt i en personbil ad Søvejen mod øst og ville svinge til venstre ad Tissøvej mod nord.

Under venstresvinget stødte han sammen med en modkørende personbil, som en 42-årig kvinde fra Kalundborg førte Søvejen mod vest i den hensigt at fortsætte ligeud i krydset.
Det skete kun mindre materiel skade på de to implicerede køretøjer ved uheldet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være overtrådt.

Narkokørsel – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 10.23 sigtede politiet en 31-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at han i en narkometertest var blevet testet positiv for mulig påvirkning af kokain under kørslen.
I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 31-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Sur bilist fik flere sigtelser – J H Petersens Alle, Kalundborg

Kl. 14.20 blev en personbil ført med høj fart ad J H Petersens Alle mod vest, så en patrulje ønskede at foretage en rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Trods politiets anvisninger om at standse fortsatte bilisten sin kørsel ca. 300 meter, får bilen blev standset. I bilen sad en mandlig fører, som hverken ønskede at oplyse sit navn, ligesom han heller ikke ønskede at forevise et kørekort.
Manden blev anholdt med henblik på konstatering af identiteten, men den mandlige fører nægtede at stige ud af bilen. Da politiet åbnede bildøren, var reaktionen fra mandens side at sparke en politibetjent over benet, så politiet måtte til sidst og med den fornødne magt få manden ud af bilen, så anholdelsen reelt kunne gennemføres.

Manden i bilen var en 24-årig mand fra Slagelse, som blev sigtet for overtrædelse af både færdselsloven, da han ikke standsede, retsplejeloven, da han ikke oplyste sit navn trods forlangende, og straffelovens bestemmelser om vold mod politiet på grund af sparket mod en politibetjents ben.
Den 24-årige blev løsladt efter afhøring til de mange sigtelser, som han kan forvente at høre nærmere til, når de skal afgøres.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 05.24 standsede politiet en personbil, som en 19-årig mand fra Kalundborg førte i østlig retning ad Holbækvej.
Den 19-årige havde imidlertid ikke erhvervet sig et kørekort, hvorfor politiet sigtede ham for kørsel uden førerret i personbilen, som han var ejer af.

Da den 19-årige havde mindst syv andre sager om netop kørsel uden førerret inden for de seneste tre år, besluttede politiet at beslaglægge hans personbil på grund af de gentagne kørsler uden førerret.

En dommer skal ud over straffen for morgenens kørsel uden førerret også se på grundlaget for endelig konfiskation af bilen i et retsmøde, som den 19-årige vil blive indkaldt til.

Arbejdsulykke – Hareskovvej, Kalundborg

Kl. 15.33 fik politiet via alarmcentralen en melding om, at en person var kommet til skade i forbindelse med sit arbejde, så ambulance- og redningspersonale var sendt til arbejdspladsen. Det viste sig, at der var tale om en mand, hvis ene arm var fastklemt i en stor industrimaskine til gipsplader. Redningspersonalet arbejdede ihærdigt med at få manden frigjort, hvilket lykkedes kl. ca. 16.00.

En lægehelikopter var i mellemtiden blevet tilkaldt, og heri blev den tilskadekomne, 25-årige mand fra Kalundborg straks fløjet til Rigshospitalet til undersøgelse og behandling i anledning af sin alvorligt kvæstede arm.

Arbejdstilsynet blev tilkaldt til stedet for at foretage undersøgelser af omstændighederne ved ulykken sammen med politiet, således at de to myndigheder senere kan afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Brand i villa – Skovvej, Kalundborg

Kl. 21.02 kørte politi og brandvæsen til brand i en villa på Skovvej i Kalundborg, hvor beboerne ikke var hjemme. En brandalarm advarede husejere, som ringede 112 og kørte hjem, hvor de gik i gang med at bekæmpe ilden med en vandslange

Det brændte omkring et køleskab i husets stueetage, og brandvæsnet kom hurtigt frem og fik slukket branden før den spredte sig til resten af huset. Der skete brand- og sodskader i det rum, hvor branden startede, og hele huset blev røgskadet. Ingen personer kom noget til ved branden.

Politiet undersøger nu branden nærmere for at klarlægge, om branden opstod grundet en kortslutning i en el-installation omkring køleskabet.

Ulovlig besiddelse af oversavet jagtgevær – Kalundborg

Kl. 09.43 blev en 47-årig mand fra Kalundborg anholdt, da politiet på hans bopæl i forbindelse med en ransagning havde fundet ham i besiddelse af et oversavet jagtgevær og lidt tilhørende ammunition til våbnet. Det ulovlige våben og ammunitionen blev beslaglagt som bevis i sagen.

Retten i Holbæk havde forinden ransagningen hos den 47-årige givet politiet tilladelse til ransagning ud fra tidligere modtagne oplysninger om, at manden kunne være i besiddelse af ulovlige genstande og derfor mistænkes for overtrædelse af våbenlovgivningen.

Den 47-årige blev afhøringen sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig våbenbesiddelse. Efter afhøringen og den foretagne efterforskning vurderede politiet og anklagemyndigheden efter en nøje granskning af de fremkomne oplysninger i sagen, at den 47-årige skulle løslades uden fremstilling i et grundlovsforhør i retten. Han er således fortsat sigtet i våbenlovssagen, hvor han senere vil blive draget strafferetligt til ansvar.

Arbejdsulykke – Aldersrovej, Værslev, Kalundborg

Kl. 10.28 fik politiet via alarmcentralen melding om, at en person var kommet til skade i forbindelse med sit arbejde, så en ambulance var sendt til ulykkesstedet.

Politiet fik på arbejdsstedet kontakt til en 58-årig mand fra Slagelse, som havde fået sin ene arm i klemme i en klo på en gravemaskine, da han skulle montere en strop ved kloen. Han blev derfor i en ambulance bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling af den kvæstede arm.

Arbejdstilsynet blev tilkaldt og ankom til arbejdsstedet for at undersøge omstændighederne nærmere, så Arbejdstilsynet og politiet senere kan afgøre, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Tricktyveri – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 13.59 anmeldte en 78-årig kvinde fra Kalundborg, at hun ca. en time tidligere på parkeringspladsen ved supermarkedet Meny havde fået stjålet sit dankort fra etuiet med sin mobiltelefon, der havde ligget i anmelderens bil.

Da anmelderen skulle køre fra parkeringspladsen, blev hun kontaktet af en udenlandsk mand i en bil. Han fremstod som syg med rystende bevægelser og ønskede hjælp til at finde et sygehus.

Anmelderen forklarede ham vejen, hvorefter manden kørte hastigt fra stedet. Da anmelderen skulle fortsætte sin egen kørsel, undrede hun sig over, at passagerdøren i bilen ikke var lukket korrekt. Efterfølgende konstaterede hun, at dankortet var blevet stjålet fra mobiltelefonens etui, hvilket måske kunne relateres til en persons færden på passagersiden af bilen, mens hun vejledte den udenlandske mand i bil om vejen til sygehuset og derved havde fået afledt sin opmærksomhed mod bilen.

Under anmeldelsen på politistationen kunne den 78-årige konstatere, at dankortet allerede var blevet misbrugt dels til en kontanthævning af 9.000 kr. i Jyderup samt en bankoverførsel af yderligere 6.000 kr.

Anmelderen beskrev manden i bilen som en udenlandsk mand, slank af bygning, markeret ansigt med skægstubbe og talende gebrokkent engelsk. Han kørte i en ældre, blå bil med udenlandske, formentlig polske, nummerplader.

Manden, der kunne mistænkes for at have stjålet dankortet fra passagersiden på anmelderens bil, blev beskrevet som almindelig af bygning og iført blåt tøj.Politiet har nu optaget rapport om tyveriet og vil gerne høre fra personer, der måtte have bemærket den udenlandske bil og de to mænd i området ved supermarkedet på Nørre Alle. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Foto: ABW