Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/04/11 til 2022/04/26.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel – Eskebjergvej, Eskebjerg – Kalundborg

kl. 23.23 stoppede en patrulje en bilist rutinemæssigt, da han kom kørende på Eskebjergvej i Eskebjerg. Føreren af bilen, 26-årig mand uden fast bopæl, viste sig at være påvirket af euforiserende stoffer. Han havde desuden ikke et gyldigt kørekort, og blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter han vil høre mere i sine sager.

Færdselsuheld – mand omkommet – Kalundborgvej / Gunhøjvej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 06.39 fik politiet via alarm 112 melding om et sammenstød mellem flere køretøjer på Kalundborgvej ved sidevejen Gunhøjvej.
Politiet kunne på uheldsstedet konstatere, at to personbiler og en lastbil var involveret i sammenstødet, der havde medført, at to tilskadekomne i de to personbiler blev tilset og hjulpet af personalet fra flere ambulancer og en lægehelikopter.

En læge fra lægehelikopteren kunne kort efter konstatere, at en mand som fører af den ene af de to personbiler var kommet så alvorligt til skade, at han var afgået ved døden.

Både den omkomne og en tilskadekommen kvinde fra den anden personbil blev bragt til sygehuset i Holbæk, så lægehelikopteren blev ikke anvendt til transport af tilskadekomne. Lastbilchaufføren var sluppet uden fysiske skader efter sammenstødet.
En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og de involverede køretøjer, og politiet fik i den forbindelse klarlagt hændelsesforløbet.

En 59-årig mand fra Gørlev Sj. var i en personbil kørt ad Kalundborgvej mod nordøst i retning mod Snertinge, da han var standset ud for Gunhøjvej for at afvente modkørende før et venstresving ad Gunhøjvej mod nord.
Samtidig kørte en 35-årig kvinde fra Gørlev Sj. i en personbil også ad Kalundborgvej mod nordøst, men påkørte bagenden af den 59-åriges bil. Hans bil blev som følge af påkørslen skubbet over i den modsatte kørebanehalvdel, hvor den stødte frontalt sammen med en modkørende lastbil, som en 47-årig mand fra Grevinge førte i sydvestlig retning ad Kalundborgvej.

Rutinemæssigt fik både den omkomne og den 35-årige kvinde udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af alkohol eller andre ulovlige stoffer under kørslen. Lastbilchaufføren blev testet negativ i den alkometertest, som han deltog i.
Alle tre køretøjer blev bugseret væk fra uheldsstedet, da bilinspektøren havde afsluttet sine undersøgelser, så uheldsstedet, der havde været afspærret, kunne kl. ca. 09.45 åbnes for trafik på både Kalundborgvej og Gunhøjvej, idet bl.a. busruter havde været omlagt som følge af uheldet.

Politiet kunne kort efter uheldstidspunktet konstatere, at der var solskin fra en skyfri himmel i området, og den faktor vil nu indgå i politiets og bilinspektørens undersøgelser af omstændighederne ved uheldet.
De pårørende til den omkomne, 59-årige mand er underrettet.

Spirituskørsel – Lundevej, Havnsø, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 11.42 sigtede og anholdt en lokalbetjent en 64-årig mand fra lokalområdet, som kørte bil i påvirket tilstand ved et supermarked. En patrulje blev tilkaldt, hvor den 64-årige blæste alkometeret over det tilladte. Patruljen tog ham med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han vil høre mere i sagen, når resultatet af blodprøveanalysen kommer.

Narkokørsel – Ulstrupvej, Ulstrup, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 15.24 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Herfølge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, fordi politiet mistænkte ham for at være påvirket af hash under kørslen efter tidligere hashrygning.
Den 19-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Ukrudtsbrænder årsag til skurbrand – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 10.21 kørte politi og brandvæsen til brand i et skur på Klosterparkvej i Kalundborg. Skuret stod ikke langt fra en beboelsesejendom, og på grund af kraftig ild i skuret påbegyndtes evakuering af beboerne i lejlighederne tæt ved. Ilden blev dog hurtigt slukket uden at nogen kom noget til. Skuret udbrændte, men ilden bredte sig ikke til andre bygninger. Kort før branden startede var der anvendt en ukrudtsbrænder tæt ved skuret, som formodes at være årsagen til branden startede. Politiet sigtede en medarbejder ved ejendommen for at overtræde beredskabsloven om uforsigtighed med ild.

Brandundersøgelse – Banegårdspladsen, Kalundborg

Kl. 21.47 opdagede politipersonale på Kalundborg politistation, at der på politistationens parkeringsplads bag selve stationsbygningen var ild i noget brandbart.
Ilden fra det brændbare materiale gik ud af sig selv. Der skete ikke skade på materiel eller bygninger.

De tekniske undersøgelser viser, at en slags molotov-lignende genstand blev kastet ind på parkeringspladsens område, hvorefter der umiddelbart udbrød en mindre brand på parkeringspladsen.

Den fortsatte efterforskning skal nu forsøge at få klarlagt det præcise hændelsesforløb og motivet samt få identificeret den eller de personer, der måtte stå bag den formodede molotovcocktail.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med personer, der har bemærket usædvanlig aktivitet på eller ved bagsiden af Kalundborg politistationen umiddelbart før, at politiet opdagede branden kl. 21.47. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger eller tip i sagen. De foreløbige undersøgelser tyder på, at gerningsmanden er kørt fra stedet på en knallert.

Bil taget fra bilist uden kørekort – Kalundborgvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 22.31 kørte en patrulje på Kalundborgvej i Svebølle, hvor de stoppede en bilist rutinemæssigt. Føreren af bilen, en 24-årig mand fra Kalundborg, var frakendt kørekortet frem til 2025 ved en dom for narkokørsel og andre færdselslovsovertrædelser. Det var nu mere end 3. gang inden for 3 år, at han blev sigtet for at køre uden gyldigt kørekort. Politiet kunne derfor beslaglægge mandens bil til sagen.

Den 24-årige protesterede over beslaglæggelsen, så retten vil nu i første omgang tage stilling til, om politiets grundlag for at tage bilen var i orden. Om bilen kan endelige konfiskeres, vil retten tage stilling til når straffesagen skal afgøres. Bilen blev kørt væk på et fejeblad, og bilisten vil høre mere fra politiet senere.

Fuld knallertfører kørte galt – Gl. Skovvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 17.34 kom et alarmopkald om en knallert, som var kørt galt i et solouheld. Forbipasserende havde fundet den forulykkede knallertfører, som var bevidstløs, så de ringede 112. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 34-årig mand fra Kalundborg var kommet til sig selv. Han var kommet lettere til skade, men kunne godt blæse i alkometeret, som viste et resultat på over 2,0 promille. Den 34-årige blev taget med til sygehuset til behandling, hvor han også fik udtaget en blodprøve. Knallerten blev beslaglagt, da den høje promille gør, at sagen komme ind under reglerne om vanvidskørsel. Selvom han kørte uden styrthjelm, slap den 34-årige heldigt fra uheldet, uden at komme alvorligt til skade. Patruljen optog en rapport om uheldet, og den 34-årige vil høre mere i sagen, når analysen af blodprøven er færdig. Retten vil senere tage stilling til, om knallerten kan endeligt konfiskeres.

Narkokørsel – Stejlhøj, Kalundborg

Kl. 13.09 standsede politiet en personbil, som blev ført ad Stejlhøj i sydvestlig retning. Politiet mistænkte, at føreren af bilen – en 26-årig lokal mand uden fast bopæl – var påvirket af euforiserende stoffer, hvilket et narkometer bekræftede. Manden var anholdt i forbindelse med, at han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Manden vil høre nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven er klar.

Mistænkelig genstand – Kattrupvej, Buerup, Jyderup – Kalundborg

Kl. 07.07 fik politiet en henvendelse om en mistænkelig genstand med noget, der lignede ledninger, stå på vejen omkring Bromølle kro.
En patrulje kørte til stedet og kunne give den beroligende returmelding, at der blot var tale om et klatretræ til katte, og at ledningerne viste sig at være snore fra klatretræet. Hvordan og hvorfor klatretræet var havnet på stedet, fandt politiet ikke ud af og fandt i øvrigt ikke grundlag for at foretage yderligere i anledning af anmeldelsen.

Færdselsuheld – Langagervej, Kalundborg

Kl. 07.26 fik politiet en henvendelse fra en anmelder, som havde bemærket, at et hegn og et vejskilt var blevet ødelagt i nattens løb, efter at formentlig en bil havde påkørt genstandene og var kørt fra uheldsstedet efterfølgende. Anmelderens kollega havde på en nærliggende villavej fundet en bil med skader efterladt.
Politiet kørte til området og kunne konstatere en sammenhæng mellem de påkørte genstande og den efterladte bil, som politiet anså for at være skadevolderen.
Efterfølgende fik politiet klarlagt, at bilen på uheldstidspunktet var ført af en 20-årig mand fra Kalundborg, som blev sigtet for at have flygtet fra uheldsstedet uden enten at underrette ejerne af de påkørte genstande eller politiet. Ingen var kommet til skade ved uheldet, og ingen øvrige trafikanter var blevet involveret.

Færdselsuheld – Jyderupvej, Bro Mølle, Jyderup – Kalundborg

Kl. 16.04 måtte politiet rykke ud til et færdselsuheld, idet to personbiler var stødt sammen.
Det viste sig, at en 56-årig kvinde fra Slagelse efter kørsel i sydlig retning i en personbil ad Jyderupvej var standset i vejsiden. I samme retning og også i en personbil kom en 17-årig ung mand fra Ruds-Vedby kørende, men han ramte bagenden på kvindens bil, så begge biler fik skader.
Ingen af de to parter var kommet til skade ved sammenstødet, og politiet optog rapport om uheldet, idet den 17-årige ikke havde en ledsager med under køreturen som krævet, når han er fører af et køretøj. Den 17-årige havde erhvervet sig et kørekort for et par måneder siden, men må ikke føre et køretøj uden en såkaldt ledsager.

Arbejdsulykke – Frederiksberg, Svebølle – Kalundborg

Kl. 16.35 fik politiet via alarm 112 melding om, at en dumper var væltet, og at en person i førerkabinen havde slået sig, så personen ikke kunne komme ud.
Det lokale redningsberedskab, ambulancepersonale og politiet kørte til ulykkesstedet, hvor en dumper sås væltet om på sin højre side og i den forbindelse havde ødelagt et hegn.
I førerkabinen var en forslået mand, der blev identificeret som en 48-årig mand fra Kalundborg. Han blev reddet ud gennem førerkabinens frontrude, hvori der var blevet skåret et hul, så han kunne reddes den vej ud.
Den 48-årige blev bragt til skadestuen til kontrol, men var tilsyneladende sluppet med diverse knubs som følge af ulykken.
Arbejdstilsynet blev underrettet og ankom til ulykkesstedet for at kigge nærmere på omstændighederne, så det senere kan afgøres, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Indbrud i perioden

Eskebjergvej, Eskebjerg
Havnevej, Havnsø, Føllenslev
Klosterparkvej, Kalundborg
Vrøj, Saltbæk Vig, Kalundborg
Slagelsevej, Snertinge
Kirkebakken, Viskinge, Svebølle

Foto: ABW