Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/03/09 til 2022/03/22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Arbejdsulykke – Hagendrupvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 18.32 fik politiet via alarm 112 melding om, at en person var kommet til skade i forbindelse med en ulykke på arbejdspladsen. Ambulancepersonale samt lægehelikopteren var sendt til ulykkesstedet.
Politiet fik her kontakt til en hårdt kvæstet, 43-årig mand fra Jyderup, som var ved bevidsthed og fik den fornødne førstehjælp af det sundhedsfaglige personale, inden han kort efter i lægehelikopteren blev fløjet til Rigshospitalet til undersøgelse og fornøden behandling.
Politiet kunne på ulykkesstedet konstatere, at han var kommet i klemme under en tung vandingsmaskine, som væltet ned over ham på et græsareal. Andre personer havde været i nærheden og var kommet den 43-årige til undsætning og havde fået slået alarm.
Arbejdstilsynet blev underrettet om ulykken, som vil blive undersøgt nærmere i løbet af tirsdagen.
Den 43-åriges pårørende er underrettet om hans tilskadekomst, og han er fortsat indlagt på Rigshospitalet til behandling for sine alvorlige kvæstelser.
Politiet og Arbejdstilsynet skal nu i fællesskab forsøge at få klarlagt de nærmere omstændigheder for at kunne afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Ægtepar snydt af falsk bank og politimand – Føllenslev, Kalundborg

Kl. 20.24 anmeldte et ægtepar i 70′; erne fra Føllenslev i Kalundborg, at de var blevet kontaktet telefonisk af en mand, som kaldte sig “Claus Bang”, som sagde han ringede fra Satander Bank. “Bankmanden” gjorde dem opmærksom på, at der var blevet optaget lån i konens navn, men at politiet ville kontakte dem snarest. Et kvarter efter ringede en mand som kaldte sig “Peter Jessen”, som sagde han kom fra Politiets Efterretningstjeneste, som oplyste, at deres konto var blevet hacket, og at de straks skulle overføre alle deres penge til et kontonummer, som politiet havde oprettet til dem, så deres penge var i sikkerhed. Ægteparret fik af vide af “Peter Jessen”, at politiet kun kunne hjælpe dem, hvis de straks overførte pengene til den sikre konto.

Ægteparret overførte herefter i alt 175.000 kr via netbank til det anviste kontonummer. De blev senere opmærksom på, at de havde været udsat for bedrageri og anmeldte sagen til politiet og deres bank.

Politiet efterforsker nu sagen for at forsøge at finde frem til den eller de personer, som stod bag bedrageriet. Derudover har politiet en forebyggende indsats for at gøre så mange borgere som muligt opmærksom på risikoen for bedrageri. Det er oftest ældre borgere, som udsættes for denne type svindel. Tal med dine ældre pårørende om risikoen for at blive udsat for denne type opkald eller henvendelser fra falske politifolk, bankfolk eller andre virksomheder/myndigheder.

Spiritusbilist – Kirkemarksvej, Sæby, Høng – Kalundborg

Kl. 01.38 stoppede en patrulje en personbil, der kørte østlig retning ad Kirkemarksvej ud for Sorøvej i Sæby, Høng, da betjentene ville lave en rutinemæssig kontrol af bilen og føreren. Bag rattet sad en 37-årig mand, som de skønnede spirituspåvirket. En test med alkometeret bekræftede dette og viste en promille over det tilladte. Han blev derfor sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøveanalysen kommer vil den 37-årige høre mere fra politiet i sin sag.

Narkokørsel – Sæbygårdsalle, Sæby, Høng – Kalundborg

Kl. 17.30 sigtede og anholdt en patrulje en 22-årig kvinde fra Høng for narkokørsel, da hun blev testet positiv for hash i en narkometertest. Kvinden kørte ad Sæbygårdsalle ved Sæby, da hun blev stoppet rutinemæssigt. Den 22-årig fik udtaget en blodprøve, som politiet nu afventer resultatet af, hvorefter hun vil høre mere i sin sag.

Brandundersøgelse – Rugtvedvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 15.57 slog en 27-årig mand fra Svebølle alarm til brandvæsnet, da han havde konstateret, at der var ild og røg i et fyrrum ved siden af boligen. Han opdagede branden, da strømmen i boligen pludselig forsvandt.
Brandvæsnet fik bekæmpet branden i fyrrummet, uden at branden bredte sig yderligere til selve boligen.
Ingen kom til skade ved branden, som politiet nu skal undersøge nærmere i et forsøg på at få klarlagt den konkrete årsag formentlig ude i det udbrændte fyrrum.

Truende mand sigtet for trusler mv. – Lerchenfeldvej, Kalundborg

Kl. 10.05 fik politiet en anmeldelse fra beboere på Lerchenfeldvej, som var blevet opsøgt af naboen. Han havde truet dem på livet, fordi han mistænkte dem for at smidt skrald ind på hans grund.

Politiet rykkede ud til området, hvor den truende nabo hurtigt blev identificeret som en 48-årig mand fra Kalundborg. Da politiet tidligere har været på adressen og derfor havde et godt kendskab til den 48-åriges personlige forhold, tog politiet de nødvendige sikkerhedsmæssige foranstaltninger i forbindelse med anholdelse af ham.

Det skete kort før kl. 13.00, hvor den 48-årige blev anholdt uden for sin bopæl uden større dramatik. Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af en totenschlæger, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af våbenloven.
Den anholdte var kraftigt påvirket af spiritus og blev i øvrigt skønnet lettere uligevægtig i forbindelse med en lægeundersøgelse på politistationen Roskilde, hvortil han blev transporteret efter anholdelsen.

Den 48-årige blev løsladt efter afhøringen til sager om trusler på livet over for naboen samt overtrædelse af våbenloven, idet politiet og anklagemyndigheden vurderede, at der ikke var grundlag for fremstilling i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Den 48-årige vil således på et senere tidspunkt høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Røsnæsvej, Kalundborg

Kl. 05.28 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en personbil var forulykket og havde påkørt en lygtepæl.
Det viste sig, at en 21-årig mand fra Kalundborg under kørslen havde mistet kontrollen over sin personbil, så han kørte ind i lygtepælen. Både han og en passager slap uskadte fra ulykken, men den 21-årige blev anholdt og sigtet for spirituspåvirket, idet politiet mistænkte ham for at være påvirket af alkohol under kørslen.

Den 21-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev efterfølgende løsladt. Ingen øvrige trafikanter blev impliceret i ulykken, og et bugseringsfirma flyttede bilen til en nærliggende parkeringsplads ved en skole.

Fuld cyklist kørte ind i bil – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 16.10 skete et uheld i Kordilgade, da en cyklist kørte ind i en personbil, som holdt stille i gaden. Cyklisten, en 58-årig mand fra Polen med bopæl i Kalundborg, var så spirituspåvirket, at han ikke kunne føre cyklen på betryggende måde. Han slingrede ned ad Kordilgade, hvor han kørte frontalt ind i bilen, som holdt i siden af vejen. Bag rattet på bilen sad en 25-årig mand fra Kalundborg.

Cyklisten slap fra sammenstødet med knubs, men blev anholdt og sigtet for spirituskørsel på cykel. Cyklen og bilens kølerhjelm fik ridser ved uheldet. Politiet optog rapport og kørte den 58-årig til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter parterne i sagen vil høre mere.

Mand forskrækkede kvinde og barn – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 08.24 henvendte en lettere chokeret, 39-årig kvinde fra Kalundborg sig til politiet, idet hun under gåtur ad Kordilgade med sit barn pludselig havde mærket nogen lægge en hånd på skulderen.

Der var tale om en mand, der havde ytret noget uforståeligt, hvorefter han havde sat sig på knæ foran en skraldebil, da den kom gennem gaden. Lidt senere var manden begyndt at regulere trafikken, hvorfor anmelderens anså mandens adfærd som bekymrende over for andre, der måtte færdes i gaden senere på dagen.

Politiet kørte til området og fik kontakt til en 57-årig mand fra den nordlige del af Kalundborg kommune, som blev formanet om en mindre kontaktsøgende adfærd over for fremmede mennesker. Herefter vejledte politiet ham om nærmeste vej til området veddk togstationen, idet han ønskede at komme derhen. Den 57-årige blev således ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd.

Politiet kunne efterfølgende konstatere, at den 57-årige tidligere på morgenen havde henvendt sig telefonisk til politiet og ytret forskellige ting, som ikke umiddelbart havde givet mening.

Derfor har politiet underrettet de sociale myndigheder i Kalundborg Kommune om mandens situation, så kommunen kan vurdere, hvorvidt manden måtte have brug for hjælp.

Færdselsuheld – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 14.13 fik politiet en henvendelse fra en 48-årig kvinde fra Holbæk, som i sin personbil havde været impliceret i et færdselsuheld, hvor modparten var fortsat uden at standse.
Politiet kørte til uheldsstedet på Slagelsevej omkring Gl. Hovvej, hvor politiet fik klarlagt, at den 48-årige kvinde efter kørsel ad Slagelsevej mod sydøst ville svinge til højre ind ad en indkørsel til en adresse på Hareskovvej.
Under svingningen blev hun påkørt på højre forreste hjørne på bilen af en cross-motorcykel, der kørte på den vestlige cykelsti i samme retning, men ligeud ved indkørslen, som kvinden svingede ind mod.
Føreren, der var alene på cross-motorcyklen, fortsatte sin kørsel uden at standse og deltage i de foranstaltninger, som sammenstødet gav anledning til.
Politiet har nu optaget rapport i sagen i et forsøg på at få identificeret cross-motorcyklisten og få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet.

Færdselsuheld / mulig spirituskørsel – Sæbyvej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.53 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bilist var forulykket, så bilen nu lå på taget. En ambulance var også til uheldsstedet, hvor ambulancepersonalet fik hjulpet den mandlige fører ud af bilen, så han straks kunne blive kørt på skadestuen til kontrol for eventuelle behandlingskrævende skader.
På uheldsstedet kunne politiet se et par påkørte vejafmærkninger i begge sider af vejen, efter at bilisten var kørt i nordvestlig retning af Sæbyvej ved Hallebyorevej. Spor tydede på, at en vejafmærkning i højre side i kørselsretningen var blevet ramt, hvorefter en vejafmærkning i venstre side efterfølgende var blevet påkørt, inden bilen endte på taget.
Bilisten blev identificeret som en 32-årig mand fra den sydlige del af Kalundborg kommune, som var sluppet uskadt fra ulykken. Politiet fik dog udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af alkohol under kørslen, hvilket analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve vil give svaret på.
Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som politiet har optaget rapport om.

Brand i skur – igen – Lupinvej, Kalundborg

Kl. 23.35 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et skur på Lupinvej.
Politiet kunne efterfølgende konstatere, at der nu var brand i samme skur, som søndag aften havde fået nogle sodskader efter en mindre brand.
Branden i træskuret med eternittag var så kraftig, at skuret udbrændte trods brandvæsnets indsats. Varmen fra branden medførte også skader på en personbil, der var parkeret tæt på brandstedet.
Inde i skuret var en jerncontainer samt en knallert, der også blev ødelagt som følge af branden, som nu skal undersøges nærmere af politiet, da der ikke var nogen naturlig forklaring på brandens opståen. I den forbindelse indgår også politiets undersøgelser i anledning af den mindre brand ved samme skur søndag aften.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have været i området eller observeret noget mistænkeligt forud for anmeldelsen om branden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger om de to brande samme sted.

Brand ved villa – Kongevejen, Uglerup, Jyderup – Kalundborg

Kl. 13.05 slog en kvindelig beboer i en villa i Jyderup alarm, da der var gået ild i en bladbunke, som lå tæt op af huset. Kvinden flyttede nogle havemøbler, så der ikke gik ild i dem og fik hældt vand på ilden. Det lykkedes hende at slukke ilden, og der skete kun mindre brandskade på et vindue og sodskade på husfacaden.

Politi og brandvæsen kørte frem til huset, hvor brandvæsnet sikrede sig at ilden var helt slukket. Politiet optog en brandundersøgelse for at få afklaret, om branden kan være startet på grund af et cigaretskod, som har ligget og glødet.

Brand i gryde – Sandbjerggård, Rørby – Kalundborg

Kl. 22.10 kørte politi og brandvæsen til brand i en lejlighed på Sandbjerggård i Rørby. Det viste sig dog kun at være røg i en gryde med kyllingelår, som var brændt på. Der var ingen ild og ingen person kom noget til. Der skete heller ingen skade på lejligheden, som blev luftet ud.

Narkokørsel – Klovbyvej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.39 anholdt og sigtede politiet en 27-årig kvinde fra Kalundborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer på grund af en mistanke om, at hun kunne være påvirket af cannabis under kørslen.

Brand i skur – Lupinvej, Kalundborg

Kl. 22.18 kom et alarmopkald om brand i et skur på Lupinvej i Kalundborg, hvor der var meter høje flammer. En beboer i området opdagede branden og slog alarm. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor ilden blev slukket. Der skete brand og sodskade på skuret, men ilden havde ikke bredt sig til andet. Ingen personer kom noget til ved branden. Politiet undersøger nu branden nærmere, for at forsøge at afklare brandårsagen.

Vidner som har set personer omkring skuret omkring gerningstidspunktet, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Indbrud i perioden

Arnakkevej, Eskebjerg
Bakkendrupvej, Bakkendrup, Gørlev Sj.
Kordilgade, Kalundborg

Foto: ABW