Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/02/24 til 2022/03/08.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tyveri fra garager mv. – Gørlev Sj. – Kalundborg

Mandag modtog politiet tre anmeldelser om indbrud og efterfølgende tyveri fra garager og udhuse i Kalundborg og i Gørlev.
Indbruddene var sket i et redskabsskur ved Raklev kirke, Raklev Skillevej, Kalundborg, hvor døren til skuret var blevet brudt op. Fra skuret var der på et ukendt tidspunkt fra søndag eftermiddag til mandag morgen blevet stjålet en hækklipper, en el-kædesav, to batterier samt en buskrydder.
Fra to redskabskure i Gørlev ved kommunale bygninger var der også sket tyverier af håndværktøj som f.eks. hækklippere, græstrimmere, motorsav, løvsuger, en el-cykel, en kompressor og en orange parkplæneklipper.
Tyverierne var sket på Rørmosevej og Ryevej, Kirke Helsinge, Gørlev, i løbet af weekenden fra fredag eftermiddag til mandag morgen, idet en dør var blevet brudt op på Rørmosevej, mens en hængelås var blevet klippet op i en garage på Ryevej.
Flere af de stjålne effekter er nu efterlyste hos politiet, som efterforsker disse tre sager om tyveri fra garager mv. ud fra de spor, som der måtte være.

Politiet vil gerne i forbindelse med personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt de pågældende steder i løbet af weekenden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Par sigtet for tyveri af brændstof – Gørlev Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 00.25 kørte en patrulje på Gørlev Landevej i Gørlev, da betjentene bemærkede et mistænkeligt forhold i en parkeringslomme langs vejen ved en parkeret bil. Da patruljen holdt ind bag den parkerede bil, steg en mand og en kvinde ind i bilen. I bilen så betjentene flere større dunke, som viste sig at indeholde benzin. Langs vejen ved siden af bilen fandt politiet en pumpe og slanger, som lugtede af benzin, et koben, og flere tomme dunke. Betjentene afhørte parret i bilen, en 24-årig mand og en 27-årig kvinde fra Kalundborg Kommune De kunne komme med en forklaring på, hvordan de var kommet i besiddelse at dunkene med benzin, og nægtede kendskab til de ting, som blev fundet uden for bilen.

Patruljen sigtede parret for tyveri af benzin fra ukendt sted og beslaglagde dunke, benzin og værktøj. Politiet efterforsker nu sagen, for at forsøge at finde frem til, hvorfra benzinen blev stjålet, og om parret og deres bil kan sættes i forbindelse med sager om tyveri af benzin. De sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Lørdag – søndag

 

Narkokørsel – Helsingevej, Kirke Helsinge, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 10.55 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Kalundborg for kørsel i en varebil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel uden førerret mv. – Algade, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.35 anholdt og sigtede politiet en 34-årig kvinde fra Store-Fuglede for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som hun i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi hun ikke havde førerret. Endvidere skønnede politiet, at bilen var i så uforsvarlig stand, at politiet valgte at indkalde køretøjet til syn. Det ville i øvrigt også snart være aktuelt, idet den 22 år gamle personbil sidst var blevet synet i marts 2020.

Den 34-årige kvinde blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld / narkokørsel mv. – Helsingevej, Kirke Helsinge, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 14.59 rykkede et par ambulancer og politiet ud i anledning af et færdselsuheld, hvor to bilister var stødt frontalt sammen.
De to førere fra de implicerede køretøjer blev bragt til hvert sit sygehus til kontrol for eventuelle skader, men begge var sluppet uden behandlingskrævende skader.

Det viste sig, at en 20-årig mand fra Smørum med en 16-årig kvindelig passager var kørt i en personbil ad Helsingevej mod nordøst, da han af ukendte årsager var kommet over i den modsatte kørebanehalvdel. Her stødte han frontalt sammen med en anden personbil ført af en 27-årig mand fra Store-Fuglede i sydvestlig retning.

Passageren i den 20-åriges bil var også sluppet uskadt fra uheldet, som gav anledning til nærmere undersøgelse af den 20-åriges forhold og hans bil.

Det viste sig, at den 20-årige havde et kørselsforbud, så han ikke måtte være fører af et køretøj, hvortil et kørekort kræves, at han havde fået kørselsforbuddet i januar 2022 efter et andet færdselsuheld, hvor et lyssignal ikke var blevet respekteret i Københavnsområdet.

Endvidere kunne politiet konstatere, at alle fire dæk på den 20-åriges bil var nedslidte til under det krævede dækmønster.

Da den 20-årige tillige kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, fik han i forbindelse med sit check på skadestuen udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Gørlev Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.00 rykkede politiet ud til et færdselsuheld mellem to bilister i krydset Gørlev Landevej – Flaskevejen.
Det viste sig, at en 78-årig mand fra Gørlev Sj. var kørt i en personbil ad Gørlev Landevej mod syd frem til sidevejen Flaskevejen, hvor han ville dreje til venstre i mørket og det usigtbare vejrlig på grund af tåge.

I forbindelse med svingningen kørte han en anelse for langt, så han måtte bakke lidt, hvorved bagenden af bilen ragede på Gørlev Landevejs nordgående kørebanehalvdel.
En 59-årig mand fra Frederiksberg kom i det samme kørende i en personbil i nordlig retning og ramte højre bagskærm på den 78-åriges bil i forbindelse med hans bakkemanøvre.

Ingen af de parter kom til skade ved uheldet, men biler fik mindre materielle skader som følge af sammenstødet. Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder.

Spirituskørsel – Reersøvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.40 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Hærværk – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 22.55 anmeldte personalet på et værtshus, at en bortvist gæst kunne mistænkes for at have knust en rude.

Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 38-årig mand fra Gørlev Sj., som havde lidt blod på hænderne.

En rude ved siden af indgangen til værtshuset var blevet knust, og politiet fik klarlagt, at den 38-årige kort forinden var blevet bortvist på grund af aggressiv adfærd over for de øvrige gæster på stedet.

Politiet mistænkte ham ud fra oplysningerne om hans adfærd for at stå bag rudeknusningen, hvorfor han blev sigtet for hærværk. Han kan nu forvente at skulle udrede et erstatningskrav for den ødelagte rude, hvilket vil indgå i politiets behandling af straffesagen.

Ældre kvinde bedraget af falsk bankmand – Kalundborg

Kl.15.30 anmeldte pårørende til en 74-årig kvinde fra Kalundborg, at hun kort forinden havde været udsat for bedrageri af en falsk bankmand. Omkring kl. 14.00 blev hun ringet op af en “Simon” fra Danske Bank i Slagelse. Han oplyste, at den 74-åriges dankort var blevet misbrugt, og der var blevet trukket omkring 7.000 kr fra kvindens konto til køb af en cykel. “Simon” ville derfor sende en medarbejder fra banken til at afhente kvindens dankort. Et kvarter senere dukkede en mand op på den 74-åriges adresse, hvor han fik udleveret dankort og pinkode. Efterfølgende blev der hævet i alt 10.000 kr på kortet, som nu var blevet spærret af banken.

Manden som hentede dankortet beskrives som:

Mand, 25-30 år, ca. 175 cm. Hudfarve: brun. Hår. Sort halvlangt tilbagestrøget. Iført lyseblåt mundbind, hvid skjorte, blå blazer med lille Boss logo, lyse pæne bukser.

Politiet efterforsker nu sagen, for et forsøge at finde frem til bedrageren/bedragerne. En opfordring skal lyde til alle om, ikke at videregive dankort og koder til nogen. Tal med dine ældre pårørende om risikoen for at blive snydt.

To uheld i forbindelse med køkørsel – Slagelse Landevej, Kalundborg

kl. 15.36 skete flere sammenstød på Slagelse Landevej kort før Rørby Enge i sydøstlig retning. Først stødte to personbiler sammen, da en 66-årig mand fra Skælskør kørte op bag i en forankørende bilist, en 62-årig mand fra Slagelse, som bremsede ned på grund af kø på strækningen.

Kort efter på samme strækning kørte en lastbil op bag i en forankørende personbil i forbindelse med kødannelsen. Lastbilen blev ført af en 32-årig mand fra Jerslev Sj, og han kolliderede med en personbil, som blev ført af en 40-årig mand fra Gørlev Sj. Ingen personer kom noget til, men der skete skade på køretøjerne. Vejen blev ryddet op for tabte vragdele og trafikken kunne igen køre normalt omkring kl. 16.30.

Brand i skur – Tissøvej, Jorløse, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 05.23 slog en ung mand alarm, da han konstaterede at det brændte i skuret, hvor han bor. Politi, ambulance og brandvæsen kørte til stedet, hvor det viste sig at der var gået ild i en brændebunke ved siden af en brændeovn i skuret. Ilden blev slukket før den spredte sig yderligere. Ilden nåede ikke at brænde igennem taget på skuret, men alt inventar i skuret var brandskadet. To personer, der havde opholdt sig i røgen blev tilset i ambulancen, men havde ikke brug for behandling. Politiet optog rapport i sagen, og dets skal nu vurderes, om der er sket brud på beredskabsloven om uforsigtighed med ild i forbindelse med branden.

Spirituskørsel – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 00.06 anholdt og sigtede politiet en 35-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel i en personbil, som han førte i vestlig retning ad Esbern Snaresvej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel, spirituskørsel og for hurtige knallerter – Kalundborg

Kl. 11.15 blev en 39-årig mand fra Jyderup testet positiv for euforiserende stoffer i en narkometertest, da han blev stoppet i en bil på Møllevej i Ubby. Den 39-årige var desuden frakendt førerretten i en tidligere sag om spirituskørsel i gentagelsestilfælde. Han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 16.23 stoppede en patrulje fra færdselsafdelingen en lille knallert på Hovedgaden i Høng i en rutinekontrol. Føreren af knallerten, en 39-årig mand fra lokalområdet, var påvirket af spirituspåvirket over det tilladte, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Betjenten undersøgte også knallerten, som blev testet på rullefelt, hvor det viste sig, at den kunne køre 52 km/t, selvom den højst måtte køre 30 km/t. Den 39-årige blev derfor sigtet for kørsel på konstruktivt ændret knallert. Han blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve, og vil høre mere i sine sager, når resultatet af blodprøven kommer.

Kl. 16.51 blev en 15-årig dreng fra Høng stoppet på en lille knallert, som kunne køre for hurtigt. Knallertføreren blev standset på Sæbyvej i Sæby, Høng, hvor knallerten blev målt på et rullefelt, som viste en topfart på 53 km/t. Den 15-årige blev sigtet for at køre på den ulovlige knallert, og hans forældre blev orienteret om sagen. Han kan forvente en bøde og en betinget frakendelse af retten til at køre på lille knallert i sagen. Kører man gentagne gange på en ulovlig knallert, så vil knallerten blive konfiskeret.

Narkokørsel uden førerret – Engvej, Kalundborg

Kl. 01.22 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Vemmelev for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi hans førerret tidligere var blevet inddraget. Derfor blev han også sigtet for kørsel uden førerret i bilen, inden han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når analyseerklæringen foreligger, vil den 28-årige høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb.

Spirituskørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Nykøbingvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 13.24 standsede politiet en personbil, som en 44-årig kvinde fra Svebølle førte ad Nykøbingvej i Snertinge. Politiet kunne straks konstatere, at der var tale om en kvinde, som politiet adskillige gange tidligere havde sigtet for overtrædelser af færdselslovgivningen.

Den 44-årige blev i forbindelse med dagens kørsel i personbilen også konstateret påvirket af spiritus i en sådan grad, at hun blev sigtet for spirituskørsel. Endvidere var den 44-årige i forvejen blevet frakendt førerretten, hvorfor hun også blev sigtet for kørsel i bilen i frakendelsestiden.

Den 44-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Politiet kunne ved nærmere kontrol af den 44-åriges sager hos ordensmagten konstatere, at dagens kørsel uden førerret i bilen var 16. gang inden for de seneste tre år, at hun blev afsløret i at være fører af et køretøj trods det manglende kørekort.
Hendes personbil blev derfor beslaglagt for at undgå fremtidige og dermed fortsatte overtrædelser af færdselsloven.

Personbilen havde den 44-årige kvinde erhvervet sig i starten af februar måned, efter at politiet sidst i januar måned i forbindelse med en anden sag om spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden beslaglagde den bil, som hun kørte i på daværende tidspunkt.

De to seneste sager samt seneste sag beslaglæggelse af et køretøj lægges nu sammen med de øvrige sager, som den 44-årige mangler at få en strafferetlig afgørelse på.

Kolde kontanter blev “varme” – Kalundborg

Kl. 14.58 henvendte en 32-årig mand fra Kalundborg sig personligt på politistationen i Kalundborg medbringende nogle kontanter, som han gerne ville aflevere.

Samtidig havde en 61-årig mand også fra Kalundborg også henvendt sig personligt på politistationen for at anmelde et tyveri.

Politiet fik klarlagt, at de to mænd faktisk var parter i samme sag, idet den 61-årige tidligere på dagen havde hævet nogle kontanter i en pengeautomat i Kalundborg. Desværre glemte han at få pengene med sig, da han havde fået sit hævekort retur fra automaten.
Da den 61-årige opdagede forglemmelsen, havde han bagefter konstateret, at pengene var forsvundet fra pengeautomaten, hvorfor han underrettede sit pengeinstitut om forglemmelsen.

Den 32-årig mand havde også været kunde i samme pengeautomat, men efter den 61-åriges forglemmelse. Han havde set pengene, som han havde taget til sig, inden han selv hævede penge på sin egen konto.

Efter den 61-åriges henvendelse i banken var den 32-årige blevet spurgt af pengeinstituttet, om han kendte noget til sagen, hvilket han indledningsvist havde afslået. Ved nærmere eftertanke havde han dog følt pengene “brænde” i lommen, hvorfor han havde henvendt sig på politistationen for at aflevere dem.

Politiet foranstaltede et møde mellem de to parter, så den 61-årige kunne få sine penge, og politiet valgte i samme anledning at sigte den 32-årige for tyveri.

Anklagemyndigheden skal nu se nærmere på detaljerne i sagen og derefter afgøre, hvad der videre skal ske i anledning af sigtelsen mod den 32-årige.

Vold på dansegulvet – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 03.28 rykkede politiet ud til uorden på et diskotek, hvor en mand var blevet slået af en anden mand under ophold på dansegulvet.
Politiet fik kontakt til en 26-årig mand fra Dianalund, som havde rødmen på den ene side af ansigtet og måske også havde fået en mindre tandskade, da han blev slået i hovedet en enkelt gang.
Den 26-årige var på dansegulvet blevet uenig med en 22-årig mand, som havde fået et par dask i ryggen af den 26-årige. Efterfølgende havde den 22-årige slået den 26-årige i ansigtet, så politiet vurderede, at den 22-årige skulle anholdes og sigtes for vold mod den 26-årige.
Efter afhøring til sagen løslod politiet den 22-årige, og politiet vil nu ud fra diverse forklaringer og afhøringer af vidner forsøge at få klarlagt de nærmere omstændigheder i sagen med de to parter involveret.

Indbrud i Perioden

Strandvej, Høng
Juelsmindevej, Kalundborg