Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/02/09 til 2022/02/22. Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

 

Spirituskørsel – Arnakkevej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 19.38 blev en 55-årig mand fra Slagelse anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Arnakkevej.
Han blev løsladt kl. 21.08 efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Stjålet bil brændt – Helsingevej, Kirke Helsinge, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 23.55 opdagede en mand, der var nabo til parkeringspladsen ved en fodboldklub, at der var ildebrand i en bil, hvorefter brandvæsnet blev tilkaldt.
Trods brandvæsnets indsats udbrændte bilen, der viste sig at være en varebil (van). Bilen var tidligere på dagen meldt stjålet fra Korsør og derfor efterlyst af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Der var ikke umiddelbart nogen naturlig forklaring på brandens opståen, hvorfor politiet undersøger dette nærmere. Politiet underrettede ejeren om fundet af varebilen og dens tilstand og gav samtidig besked om, at bilen skal fjernes snarest muligt efter politiets undersøgelser.

Forsøg på tyveri – Høng – Kalundborg

Kl 21.36 modtog politiet anmeldelse fra en bilist, der ved Løve havde bemærket en kassevogn med anhænger, der havde forsøgt at stjæle diesel fra en tankstation. En politipatrulje fandt køretøjet forladt på en adresse i nærheden. Traileren blev umiddelbart taget med af politiet til nærmere undersøgelse.

Brand i bil under kørslen – Kulbyvej, Høng – Kalundborg

Kl. 10.49 rykkede brandvæsnet ud til en ildebrand, der var opstået i en bil under kørslen. Det viste sig, at bilejeren – en 76-årig mand fra Jerslev Sj. – var kørt i bilen i retning mod Høng. Undervejs anvendte han en lighter i forbindelse med rygning, men tabte uheldigvis lighteren ned mellem førersædet og midterkonsollen i personbilen.
Han fortsatte sin kørsel, da der pludselig var opstået en brand i bilen, så han måtte standse sin kørsel på Kulbyvej.
Brandvæsnet kunne trods indsatsen ikke redde bilen, der blev totalskadet. Ingen personer kom til skade ved branden, hvis årsag nu undersøges nærmere af politiet. Bilejeren har fået besked om snarest muligt at flytte bilen fra brandstedet.

Narkokørsel – Dyvekærvej, Ugerløse, Kalundborg

Kl. 16.30 blev en 30-årig mand fra Kalundborg sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at en narkometertest indikerede, at han kunne være påvirket af kokain under kørslen.
I forbindelse med anholdelsen med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer blev den 30-årige fundet i besiddelse af 0,1 gram kokain, så sigtelserne kom også til at omfatte overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen vedr. blodprøven er modtaget.

Hærværk – Kalundborg Station, Kalundborg

Kl 0647 modtog vi anmeldelsen om hærværk på stationen. En rude var knust i indgangsdøren og der var smidt affald og kager rundt i ventesalen. Politiet sendte en patrulje til stedet, men fandt umiddelbart ikke nogen, der kunne sættes i forbindelse hærværket.

Hærværk – toget mod Kalundborg

En togfører fra DSB oplyste kl. 09.28, at der var begået hærværk i toget. Der manglede tre nødhammere og der var ligeledes stjålet en hjertestarter. Desuden havde gerningsmændene affyret en skumslukker på det ene toilet. Hærværket muligvis sket på strækningen fra Jyderup mod Kalundborg og tidligere fredag morgen i tidsrummet kl. 06.28 – 06.48.

Brandundersøgelse – Hovvej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 20.06 slog en nabo til en virksomhed alarm til brandvæsnet og politiet, efter at der var hørt et højt brag. Efterfølgende kunne naboen konstatere, at der var brand i et køretøj.
Brandvæsnet foretog slukning af ildebrand i en ladvogn, der var uden nummerplader. Der var ingen personer i nærheden og dermed ingen tilskadekomst i anledning af branden.
Årsagen til brandens opståen skal undersøges nærmere af politiet, idet der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring på brandens opstart.

Færdselsuheld – Skovvejen, Svebølle – Kalundborg

Kl. 00.08 fik politiet en anmeldelse om en forulykket bilist, der nu holdt på Skovvejen ved Nyrandsvej.
Det viste sig at være en 36-årig dansk mand, men med bopæl i Sverige, der var forulykket i sin svenske personbil. Han havde under kørsel i vestlig retning kørt gennem en større vandpyt, så han mistede kontrollen over bilen og ramte autoværnet.
Den 36-årige kom ikke til skade ved uheldet, og ingen øvrige trafikanter var blevet involveret i uheldet.

Skovvejen, Svebølle – Kalundborg

Kl. 22.00 kørte en patrulje på Skovvejen ved Frederiksberg i Svebølle, hvor en bilist blev rutinemæssigt stoppet. Bag rattet sad en 25-årig mand fra Snertinge, som blev testet positiv for hash. Han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Søredning – mand fundet død – Kalundborg/Odsherred

Onsdag aften kl. 22.49 kom et alarmopkald om, at to mænd kunne være i havsnød, da de omkring kl. 16.30 var sejlet ud fra Røsnæs i en jolle. De pårørende havde omkring kl. 18.00 fået livstegn fra de to mænd på 48 og 55 år, hvor de ville lægge til ved Nekselø på grund af meget dårligt vejr. Men siden kunne de ikke få kontakt til de to mænd i jollen.

En eftersøgning blev iværksat, hvor politiet afsøgte havneområderne, JRCC (Joint Rescue Coordination Center) satte to helikoptere ind og brandvæsnet satte en båd i vandet i Sejerøbugten. Eftersøgningen fortsatte natten igennem, men redningsaktionen indstillet tidligt torsdag morgen uden resultat.

Kl. 09.34 blev en livløs mand fundet i vandkanten ved Morænebakken i Veddinge Bakker, Fårevejle. Han blev kort efter identificeret som den 48-årige mand, som havde været med på jollen. Han blev erklæret død og de pårørende blev herefter underrettet. Politi og redning fortsætter søgningen efter jollen og den 55-årige mand, som fortsat er savnet.

Mistænkelig forhold – J. H. Petersens Alle, Kalundborg

Kl. 23.50 fik politiet en henvendelse fra en lokal mand, som havde hørt tre-fire skud langsomt efter hinanden. Han var sikker på, at der ikke var tale om fyrværkeri, ligesom han heller ikke havde hørt nogen køretøjer i nærheden.
Et par patruljer kørte rundt i Kalundborg by for at finde årsagen til de anmeldte skudlignende lyde. Politiet fik kontakt til en vagt ved hallen, som ikke havde hørt noget, mens et par unge i havneområdet godt havde hørt lydene, men ikke hæftet sig yderligere ved det.
Politiet fandt heller ikke årsagen til lydene og indstillede undersøgelser i den anledning efter ca. 45 minutter.

Brand i flaskeautomat i supermarked – Elmegade, Kalundborg

Kl. 20.43 fik politiet via alarm 112 melding om, at brandvæsnet var blevet sendt til ildebrand i en flaskeautomat i supermarkedet Fakta, hvis personale havde begyndt evakuering af butikken på grund af røgudviklingen fra branden.
Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden i rummet ved flaskeautomaten, efter at der havde været åben ild på stedet. Rummet og flaskeautomaten blev kraftig beskadiget af branden, der også havde forårsaget sodskader i selve butikken.
Ingen personer kom til skade ved branden, som nu undersøges nærmere af politiet for at få klarlagt årsagen.
Ud fra både videoovervågning og vidneforklaringer har politiet oplysninger om, at to drenge flygtede fra området ved supermarkedets flaskerum i forbindelse med brandens opståen.
Politiet vil gerne i kontakt med disse to drenge, der kan beskrives som 10-15 år gamle, den ene iført sort tøj, den anden iført rød jakke og hvide bukser. De kørte ifølge et vidne fra stedet på cykler i retning mod togstationen.
Om drengene kan mistænkes for noget i relation til brandens opståen, skal politiet have klarlagt ud fra både videoovervågning, vidneforklaringer og eventuelle tekniske spor på brandstedet.
Politiet vil i øvrigt gerne i kontakt med personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt i området ved supermarkedets flaskerum umiddelbart før anmeldelsestidspunktet, eller som kan give oplysninger om identiteten på de to drenge. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uro og uorden ved restauration – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 01.45 modtog politiet en anmeldelse om en større uorden i og uden for en restauration i Kordilgade, så et par patruljer satte kursen frem mod stedet under anvendelse af udrykningssignaler.

Ved politiets ankomst var der stort set faldet ro over gemytterne, hvor en 36-årig mand fra Kalundborg havde været en af parterne. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i den anledning.

En 28-årig mand fra Kalundborg var i sin spirituspåvirkede tilstand ikke faldet helt til ro og havde nogle overfladiske skrammer efter deltagelsen i slagsmålet. Han var stadig opfarende, så politiet vurderede, at det var nødvendigt at frihedsberøve ham for at få skabt ro på stedet.

Under anholdelsen satte han sig til modværge og slog om sig, så et knytnæveslag ramte en kvindelig betjent i ansigtet. Den 28-årige blev kørt til politistationen i Roskilde, hvor han efter afrusning blev afhørt i anledning af en sigtelse for vold mod politiet.
Efter afhøring løslod politiet den 28-årige, der senere vil høre nærmere fra anklagemyndigheden, når sagen skal afgøres.

 

Narkokørsel – Bjergstedvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 18.45 stoppede en patrulje en 45-årig mand fra Føllenslev i et rutinekontrol. Føreren havde ikke et gyldigt kørekort at vise betjenten, da han blev frakendt førerretten i tre år i en tidligere sag om narkokørsel. Han blev testet med narkometeret, som viste at han også ved dagens kontrol var påvirket, da den viste positiv for amfetamin. Den 45-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden, og han blev taget med til blodprøveudtagelse. Den 45-årige blev herefter løsladt og nu venter politiet på resultatet, hvorefter han vil høre mere i sine sager.

Indbrud i Perioden

Gørlev Landevej, Gørlev Sj.
Rosenhaven, Svebølle
Ebbedalen, Svebølle
Hovedgaden, Ugerløse