Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/02/02 til 2022/02/15.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

 

Spirituskørsel – Arnakkevej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 19.38 blev en 55-årig mand fra Slagelse anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Arnakkevej.
Han blev løsladt kl. 21.08 efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Stjålet bil brændt – Helsingevej, Kirke Helsinge, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 23.55 opdagede en mand, der var nabo til parkeringspladsen ved en fodboldklub, at der var ildebrand i en bil, hvorefter brandvæsnet blev tilkaldt.
Trods brandvæsnets indsats udbrændte bilen, der viste sig at være en varebil (van). Bilen var tidligere på dagen meldt stjålet fra Korsør og derfor efterlyst af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Der var ikke umiddelbart nogen naturlig forklaring på brandens opståen, hvorfor politiet undersøger dette nærmere. Politiet underrettede ejeren om fundet af varebilen og dens tilstand og gav samtidig besked om, at bilen skal fjernes snarest muligt efter politiets undersøgelser.

Brand i bil under kørslen – Kulbyvej, Høng – Kalundborg

Kl. 10.49 rykkede brandvæsnet ud til en ildebrand, der var opstået i en bil under kørslen. Det viste sig, at bilejeren – en 76-årig mand fra Jerslev Sj. – var kørt i bilen i retning mod Høng. Undervejs anvendte han en lighter i forbindelse med rygning, men tabte uheldigvis lighteren ned mellem førersædet og midterkonsollen i personbilen.
Han fortsatte sin kørsel, da der pludselig var opstået en brand i bilen, så han måtte standse sin kørsel på Kulbyvej.
Brandvæsnet kunne trods indsatsen ikke redde bilen, der blev totalskadet. Ingen personer kom til skade ved branden, hvis årsag nu undersøges nærmere af politiet. Bilejeren har fået besked om snarest muligt at flytte bilen fra brandstedet.

Narkokørsel – Hovedgade, Høng – Kalundborg

Kl. 00.01 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Høng for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Strandvej, Høng – Kalundborg

Kl. 16.45 anholdt og sigtede politiet en 32-årig mand fra Fredericia for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en udtagelse en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Brand i flaskeautomat i supermarked – Elmegade, Kalundborg

Kl. 20.43 fik politiet via alarm 112 melding om, at brandvæsnet var blevet sendt til ildebrand i en flaskeautomat i supermarkedet Fakta, hvis personale havde begyndt evakuering af butikken på grund af røgudviklingen fra branden.
Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden i rummet ved flaskeautomaten, efter at der havde været åben ild på stedet. Rummet og flaskeautomaten blev kraftig beskadiget af branden, der også havde forårsaget sodskader i selve butikken.
Ingen personer kom til skade ved branden, som nu undersøges nærmere af politiet for at få klarlagt årsagen.
Ud fra både videoovervågning og vidneforklaringer har politiet oplysninger om, at to drenge flygtede fra området ved supermarkedets flaskerum i forbindelse med brandens opståen.
Politiet vil gerne i kontakt med disse to drenge, der kan beskrives som 10-15 år gamle, den ene iført sort tøj, den anden iført rød jakke og hvide bukser. De kørte ifølge et vidne fra stedet på cykler i retning mod togstationen.
Om drengene kan mistænkes for noget i relation til brandens opståen, skal politiet have klarlagt ud fra både videoovervågning, vidneforklaringer og eventuelle tekniske spor på brandstedet.
Politiet vil i øvrigt gerne i kontakt med personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt i området ved supermarkedets flaskerum umiddelbart før anmeldelsestidspunktet, eller som kan give oplysninger om identiteten på de to drenge. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uro og uorden ved restauration – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 01.45 modtog politiet en anmeldelse om en større uorden i og uden for en restauration i Kordilgade, så et par patruljer satte kursen frem mod stedet under anvendelse af udrykningssignaler.

Ved politiets ankomst var der stort set faldet ro over gemytterne, hvor en 36-årig mand fra Kalundborg havde været en af parterne. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i den anledning.

En 28-årig mand fra Kalundborg var i sin spirituspåvirkede tilstand ikke faldet helt til ro og havde nogle overfladiske skrammer efter deltagelsen i slagsmålet. Han var stadig opfarende, så politiet vurderede, at det var nødvendigt at frihedsberøve ham for at få skabt ro på stedet.

Under anholdelsen satte han sig til modværge og slog om sig, så et knytnæveslag ramte en kvindelig betjent i ansigtet. Den 28-årige blev kørt til politistationen i Roskilde, hvor han efter afrusning blev afhørt i anledning af en sigtelse for vold mod politiet.
Efter afhøring løslod politiet den 28-årige, der senere vil høre nærmere fra anklagemyndigheden, når sagen skal afgøres.

Bjergstedvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 18.45 stoppede en patrulje en 45-årig mand fra Føllenslev i et rutinekontrol. Føreren havde ikke et gyldigt kørekort at vise betjenten, da han blev frakendt førerretten i tre år i en tidligere sag om narkokørsel. Han blev testet med narkometeret, som viste at han også ved dagens kontrol var påvirket, da den viste positiv for amfetamin. Den 45-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden, og han blev taget med til blodprøveudtagelse. Den 45-årige blev herefter løsladt og nu venter politiet på resultatet, hvorefter han vil høre mere i sine sager.

Nye oplysninger om flugtbil – vidner søges fortsat – Klosterparkvej, Kalundborg

Politiet efterforsker fortsat sagen om den flygtende bilist, som mandag aften kørte fra stedet efter at have påkørt en ung knallertfører på Klosterparkvej i Kalundborg. Ved uheldet tabte flugtbilen en del af det højre sidespejl, som blev fundet på uheldsstedet. Vragdelen er et indfarvet bagstykke fra sidespejlet i en varm metallic guld/bronze grålig farve. Denne del sidespejlet er blevet undersøgt af politiets bilinspektører, som har et bud på, hvilken type bil sidespejlet kommer fra.

Bilinspektøren kan fastslå, at sidespejlet er produceret i november 2016, hvorfor bilen formentlig er indregistreret første gang i 2017. Sidespejlet stammer ifølge bilinspektøren med stor sandsynlighed fra en mini- eller en mikrobil af asiatisk oprindelse.

Borgere, som har set en asiatisk produceret mindre personbil i metallic guld/bronze/grålig nuance, der formentlig har skader på højre sidespejl, bedes kontakte politiet. Bilen kan også være indleveret til reparation, og en sådan oplysning har også stor interesse for politiet. Ring på tlf. 114, hvis du har oplysninger om bilen.

Spirituspåvirket knallertfører væltede i kryds – Nørre Allé/Nyvangsvej, Kalundborg

kl. 17.36 anmeldte forbipasserende borgere, at en knallert netop var væltet i krydset Nørre Allé/Nyvangsvej i Kalundborg. Føreren virkede spirituspåvirket, så de handlekraftige borgere havde frataget knallertføreren nøglerne til knallerten, så han ikke kunne køre videre.

En patrulje kørte til krydset, hvor de anholdt og sigtede knallertføreren, en 62-årig lokal mand. Han var ikke kommet noget til ved styrtet, men en alkometertest viste, at han havde en promille væsentligt over det tilladt. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse og herefter løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter den 62-årige vil høre mere i sin sag.

Et stor ros skal lyde til de gode borgere, som i første omgang hjalp knallertføreren, men også skred ind, da han ikke blev skønnet ædru nok til at køre videre. Sammen kan vi alle være med til at stoppe spirituskørsel, og gøre trafikken mere sikker. Heldigvis kom ingen noget til, selvom knallerten kørte meget usikkert.

Ung knallertfører ramt af flugtbilist – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 20.27 kom et alarmopkald om et uheld på Klosterparkvej, hvor en 15-årig ung mand fra Kalundborg var blevet påkørt bagfra på sin knallert. Knallertføreren kørte mod nordøst blev ramt af en bagfrakommende bil, som ikke standsede efter påkørslen, men flygtede fra stedet. Den 15-årige ramte kantstenen og styrtede på knallerten. Han slog sin arm i faldet, og knallerten fik store skader. Politi og ambulance kørte til uheldsstedet, hvor den 15-årige blev tilset. Han var ikke kommet noget alvorligt til, men knallerten var ødelagt. Politiet undersøgte uheldsstedet, hvor der blev fundet vragdele af et sidespejl fra flugtbilen i en guld/bronze farve.

Politiet søger vidner i sagen, som kan give flere oplysninger om flugtbilen og føreren. Borgere som har set uheldet eller den en bil, som kørte fra uheldsstedet på Klosterparkvej i nordøstlig retning mod Esbern Snaresvej i Kalundborg kort efter kl. 20.26. Vidner som har bemærket et bil i denne specielle guld/bronze farve, som har skader på højre sidespejl bedes også kontakte politiet. Ring på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Indbrud i Perioden

Gørlev Landevej, Gørlev Sj.
Lyngager, Bjerge Sydstrand, Gørlev Sj.
Ågårdsvej, Gørlev Mark, Gørlev Sj.
Rosenhaven, Svebølle
Ebbedalen, Svebølle
Hovedgaden, Ugerløse