Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/01/26 til 2022/02/08.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Kraftigt påvirket bilist kørte galt – Favrbovej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 21.52 skete et solouheld på Favrbovej i Føllenslev, da en bilist mistede herredømmet over bilen og kørte ud på en mark, hvor bilen trillede rundt. Bilisten, en 41-årig mand fra lokalområdet, kom ikke noget alvorligt til, men havde svært ved at komme ud af bilen, der var ødelagt.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 41-årige mand blev hjulpet ud af bilen. Han var påvirket af spiritus, og en test med alkometeret viste en promille på over 2,0. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han havde desuden fået sit kørekort inddraget i en tidligere sag om spirituskørsel, så han blev også sigtet for kørsel uden førerret.

Den 41-årige blev kørt til sygehuset til tjek, men han havde ikke pådraget sig nogen alvorlige skader. Politiet optog rapport om uheldet. Han kan forvente at høre mere i sin sag, når resultatet af blodprøveanalysen kommer.

Narkokørsel – Strandvej, Høng – Kalundborg

Kl. 16.45 anholdt og sigtede politiet en 32-årig mand fra Fredericia for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en udtagelse en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Ung knallertfører ramt af flugtbilist – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 20.27 kom et alarmopkald om et uheld på Klosterparkvej, hvor en 15-årig ung mand fra Kalundborg var blevet påkørt bagfra på sin knallert. Knallertføreren kørte mod nordøst blev ramt af en bagfrakommende bil, som ikke standsede efter påkørslen, men flygtede fra stedet. Den 15-årige ramte kantstenen og styrtede på knallerten. Han slog sin arm i faldet, og knallerten fik store skader. Politi og ambulance kørte til uheldsstedet, hvor den 15-årige blev tilset. Han var ikke kommet noget alvorligt til, men knallerten var ødelagt. Politiet undersøgte uheldsstedet, hvor der blev fundet vragdele af et sidespejl fra flugtbilen i en guld/bronze farve.

Politiet søger vidner i sagen, som kan give flere oplysninger om flugtbilen og føreren. Borgere som har set uheldet eller den en bil, som kørte fra uheldsstedet på Klosterparkvej i nordøstlig retning mod Esbern Snaresvej i Kalundborg kort efter kl. 20.26. Vidner som har bemærket et bil i denne specielle guld/bronze farve, som har skader på højre sidespejl bedes også kontakte politiet. Ring på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

To skunklaboratorier og skydevåben fundet – Kalundborg

Torsdag aften henvendte politiet sig på en adresse i den nordlige del af Kalundborg kommune for at foretage en ransagning af en privat bopæl for en 29-årig kvinde. Politiet havde en mistanke om, at der på adressen kunne være effekter, som kunne være omfattet af våbenlovgivningen.

På stedet traf politiet den 29-årige kvinde samt en 47-årig mand fra Københavns vestegn, som straks blev anholdt, da politiet havde afsløret et skunklaboratorium på stedet. Her var der produktion af mere end 300 cannabisplanter og stiklinger.

Det indledende formål med ransagningen efter genstande, der kunne være omfattet af våbenlovgivningen, blev også opfyldt, idet politiet fandt en pistol med magasin med patroner i samt yderligere tilhørende ammunition til pistolen.

Den umiddelbare efterforskning i anledning af fundene på denne adresse og den indledende afhøring af de to anholdte gav efterfølgende anledning til at ransage endnu en adresse i den nordlige del af Kalundborg Kommune

På adressen traf politiet den mandlige beboer, så politiet også kunne foretage anholdelse af en 37-årig mand, idet politiet også på hans adresse fandt et skunklaboratorium.

De ulovlige effekter blev beslaglagt som bevis i sagerne om overtrædelse af straffelovens bestemmelser om dels besiddelse af et skydevåben, dels besiddelse af narkotika med henblik på videredistribution til andre. Politiet kunne efterfølgende opgøre fundene som ca. 15 kg færdigproduceret marihuana og tørrede topskud fra cannabisplanter.

Endvidere fandt politiet ved ransagningerne også et større kontantbeløb, som blev beslaglagt, idet politiet formoder, at pengene stammede fra handel med narkotika.

Alle tre anholdte forblev efter afhøring til sagerne i politiets varetægt, idet politiet og anklagemyndigheden i løbet af fredag formiddag vil afgøre, hvor mange af de anholdte der skal fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk fredag eftermiddag.

Hærværk mod kommunale biler – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 07.59 rykkede en patrulje ud til en parkeringsplads ved Kalundborg Kommunes rådhus, idet mange kommunale køretøjer var blevet udsat for hærværk.
Politiet kunne efterfølgende konstatere, at i alt 18 kommunale biler var blevet udsat for hærværk i form af rudeknusning, et ødelagt sidespejl samt punktering af i alt 44 dæk med en skarp genstand.

Det omfattende hærværk var blevet begået i den forgangne weekend i tidsrummet fra lørdag aften og frem til søndag aften, hvor en vagt havde opdaget hærværket.
Politiet undersøgte bilerne for eventuelle spor, der kunne føre til identifikation af en eller flere personer, der måske kan mistænkes for at være ansvarlig herfor.

Politiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt på parkeringspladsen ved rådhuset i løbet af aftenen og natten mellem lørdag og søndag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Utryghedsskabende ung mand – J. H. Petersens Alle, Kalundborg

Kl. 18.35 fik politiet en anmeldelse om, at en ung mand i helt mørkt tøj og med en pistollignende genstand gik på vejen omkring gymnasiet og i retning mod svømmehallen.

Politiet kørte til området og fik kontakt til en 12-årig dreng fra Kalundborg, som var i besiddelse af en hardballpistol, som politiet beslaglagde, da han ikke lovligt kunne være i besiddelse af den.

Den 12-årige blev efterfølgende kørt hjem til sine forældre, som dermed blev underrettet om sønnens uhensigtsmæssige færden med hardballpistolen i det offentlige rum. Forældrene blev endvidere gjort bekendt med, at politiet ville udfærdige en socialrapport om sagen, så også de sociale myndigheder blev underrettet.

Baggrunden herfor var en efterfølgende anmeldelse fra en basketballtræner, der tidligere havde påtalt, at den 12-årige forstyrrede træningen i hallen. Den 12-årige havde herefter fremvist hardballpistolen over for træneren, inden den 12-årige blev bortvist og forlod hallen.

Drengen er under den kriminelle lavalder på 15 år og kan derfor ikke sigtes for overtrædelse af lovgivningen.

Spiritusbilist taget for 15. gang uden kørekort – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 20.40 stoppede en patrulje en 44-årig kvinde fra Kalundborg, som de kendte fra adskillige tidligere sager om spirituskørsel. Hun kørte i bil ad Kalundborgvej i Snertinge, da hun blev blinket ind til siden af politiet. Kvinden blæste også ved dagens kontrol alkometeret op over det tilladte, så hun blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

I 2018 fik kvinden en dom for spirituskørsel med en promille på over 2,0, hvor hun kørte galt. Hun blev i den forbindelse frakendt kørekortet i fem år. Så hun blev ved dagens kontrol derfor også sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Efter at have afgivet en blodprøve, blev den 44-årige løsladt.

Bilen var en kvinden havde lånt, så ejeren blev sigtet for at låne sin bil ud til en person uden gyldigt kørekort. Det var 15. gang den 44-årige blev sigtet for at køre uden kørekort, og da hun gentagne gange havde kørt i samme lånte bil, kunne politiet beslaglægge bilen med henblik på konfiskation. Bilens ejer blev orienteret om, at politiet tog hendes bil, hvilket hun accepterede.

Den 44-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer. Sagen vil bliver afgjort ved et senere retsmøde, hvor der også vil blive taget stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Værdifuld minilæsser kom hjem igen – Kalundborg

Kl. 08.14 fik politiet anmeldelse om, at der var en virksomhed i Kalundborg var stjålet en værdifuld nyindkøbt minilæsser. Tyveriet var sket mellem torsdag efter middag og fredag morgen, hvor en ansat i virksomheden konstaterede, at maskinen manglede.

I samarbejde med virksomheden fandt politiet frem til, at minilæsseren formentlig befandt sig på en adresse lidt uden for Kalundborg by. I en hal på ejendommen fandt politiet den stjålne minilæsser, som blev sikret og kørt tilbage til rette ejer. Politiet undersøgte sagen og fandt frem til, at en 23-årig mand fra Sorø havde rådighed over hallen. Den mistænkte kørte selv til Kalundborg og traf patruljen, og han blev sigtet for tyveriet af minilæsseren og afhørt. Sagen blev vurderet juridisk, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille den 23-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling i sagen. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Ågårdsvej, Gørlev Mark, Gørlev Sj.
Kirsebærvej, Viskinge, Svebølle